Ayy insallah ablam benim cok tsk ederim. Hepimiz icin oyle olsun insallah yaa cok guzel seyler olcak eminimBak nasıl da yoluna giriyor her şey kuzum benim
Bundan sonrası mükemmel olacak tıkır tıkır hepsi sırayla
İnşAllah canım,ilkinde bekledik bebek için,ikinci için doktorlar kürtaj sonrası bebeğin daha kolay olacağını söylediler,folik asite devam ettim,b12 ve d vitamini aldım,smer yaptırdım,enfeksiyondan emin olmak için,idrar tahlili falan,kanlarım güzel çıktı,Canım gelmiş geçmiş olsun hepsi inşallah. Umarım patolojidende testlerden de güzel sonuçlar gelir. Anladığım kadarıyla korunmayı bıraktığın gibi hamile kaldın ilk kürtaj 3. ay önce olduğuna göre. Kolay hamile kalabiliyorsan bu bile güzel bişey. Beslenmene dikkat ediyormusun canım kürler vitamin takviyeleri falan alıyor musun. İlk kürtajdan sonra ne kadar korundun.
Canım antibiyotiğim 3 tane kaldı,10 günlüktü antibiyotik zaten,dün baktılar şükür parça falan kalmamış,evet kürtaj çok yıpratıyor,ilkinde kanamam 3 günde kesildi ve leke şeklindeydi,bunda kürtajdan 5 gün sonra aşırı kanama ve ağrıdan acillik oldum,bu sefer gerçekten zordu(Rabbim bana da kimseye de yaşatmasın bi daha)Ahh canım benim çok çok geçmiş olsun yeni olduğunu anlayamadım
Canım kürtaj rahmi biraz yıpratıyor, bence de bir adet sonra çektirsen daha iyi olacak gibi. O zaman senin antibiyotiklerin de yeni bitti sanırım değil mi.
Eğer bebişte bir sorun yoksa zaten rahim filminde de anlaşılır neyin sebep olduğu . Doktorlar bu durumlara çok alışıklar, bana da ilk düşüğümde kadınların %80 'i ilk gebeliğinde bunu yaşar bizim çok alışkın olduğumuz bir durum demişti ama tabi bizzat yaşayan anlar o durumu, o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım.
Sonuçlar ne zaman gelecek belli mi peki
Tabiki canım zaten en az 3 ay diyecek doktor korunma süresine,zaten kürtaj kağıdına 6 hafta ilişki yasak yazmış doktor,bu sonuçları görmeden bebek düşünmem saçma,zaten bakalım Allah ne zaman nasip edecek,bu rahim filminde rahimle ilgili her sıkıntı anlaşılıyor mu,bir de histereskopi diye bir şey duydum hangisi en iyi sonucu veriyor acabaKuzucum senin durumunda gerçekten en mantıklısı rahim filmi.
Sana ilk tüp bebek öneren doktoru hiç samimi bulmadım, senin sorunun hamile kalamamak değil ki. İkinci doktorun çok daha mantıklı konuşmuş ve bence de senin için en mantıklı yol şuan rahim filmi. Rahimin yapısını ,varsa tıkanıklık ya da yapışıklıkları, rahimin şeklini herşeyi görüyorlar bu filmde. İnşallah şifa olacak senin için de. Bende filmi çektirene kadar korunun canım
Tamam o zaman teşekkürler:)O zaman adettir canım, hsg de kanama olmuyor genelde, olursa da çok minik diş eti kanaması gibi lekelenme olurdu
Evet ablam dun gittim cok sukur hersey normal dedi yumurta gelisimin cok guzel dedi. Bana folik esime de vitaminler dolu bir ilac verdi. Bakalim bundan sonrasi cook iyi olcak insallah
Ayy oyle valla ablam. Neler neler ogrendim neler yasadim. Allahim karsiliksiz birakmasin insallah. Tum isteyen herkesin kucagini doldursun yarabbim hayrlisiylaBence de kesinlikle bundan sonrası çok çok iyi olacak Allah'ın izniyle. Türkiye'ye geldiğinden beri neler öğrendin ne tedaviler oldun engelleri bir bir kaldırıyorsun hayatından inşallah eşine de kavuşunca hayırlısıyla çalışmalar başlar hayırlı sonuçlar elde edersiniz kuzum.
İnşAllah canım,ilkinde bekledik bebek için,ikinci için doktorlar kürtaj sonrası bebeğin daha kolay olacağını söylediler,folik asite devam ettim,b12 ve d vitamini aldım,smer yaptırdım,enfeksiyondan emin olmak için,idrar tahlili falan,kanlarım güzel çıktı,
en faydalısı da bence inofolic combi kullandım bu arada,soğan kürü yaptım,hayıt tohumu içtim her gün hormonlar dengelensin kürtajdan sonra diye,ovulasyon testiyle denedim,Rabbim bekletmedi Elhamdülillah ama sonu gelmedi maalesef ,şimdi korunma süresi daha fazla olacak,arka arkaya kürtaj olduğum için,sonuçlar çıkınca tekrar doktorla görüşeceğiz durumu canım
Tabiki canım zaten en az 3 ay diyecek doktor korunma süresine,zaten kürtaj kağıdına 6 hafta ilişki yasak yazmış doktor,bu sonuçları görmeden bebek düşünmem saçma,zaten bakalım Allah ne zaman nasip edecek,bu rahim filminde rahimle ilgili her sıkıntı anlaşılıyor mu,bir de histereskopi diye bir şey duydum hangisi en iyi sonucu veriyor acaba
Ayy oyle valla ablam. Neler neler ogrendim neler yasadim. Allahim karsiliksiz birakmasin insallah. Tum isteyen herkesin kucagini doldursun yarabbim hayrlisiyla
Amin canım inşAllah sağlıcakla yavrulara kavuşuruzSen gereken herşeyi yapmışsın canım zaten.badenzi ninde dediği gibi rahim filmi size ışık tutacaktır. Histereskopide yine rahmin detaylı incelenmesi için bir yöntem hangisi daha üstündür doktorunla karar verirsin ama ikisinden birini mutlaka yaptırırsın. Tekrarlayan düşüklerde bunlarla inceleme yapılması gerekli zaten.
Anladığım kadarıyla ilk kürtajdan sonra doktorlar seni bekletmemiş fazla sanırım. Niye doktorlar bu kadar farklı düşünür kimisi hiç korunmayın kimisi 3 ay kimisi 6 diyor. Yani ayını bilemem ama en az 3 ay korunmak bana mantıklı geliyor. Senin kürtaj daha çok yeniymiş canım şöyle bi güzel toparla hayırlısıyla ilk adetini de gör ondan sonra ama rahim filmi ama histereskopi ile güzel detaylı bir inceleme yapılsın inşallah sorun neyse bulunur ve tedavini olur sağlıcakla bebeğine kavuşursun canım.
Amin canım inşAllah sağlıcakla yavrulara kavuşuruz,aslında kürtajı yapan doktorum 2 adet bekle dedi bana,ama benim yaşım 36 ,zaten bekledik uzun süre ilkini,bir de duydum ya kürtajdan sonra şans daha fazla diye,tahlilleri yaptırdığım doktora sordum,bu kürtajı yapan değil ama,dedim 1 ay daha bekleyim mi dedim, oda tahliller falan iyi çıkınca bekleme dedi,yani kürtajı yapan 2 ay dedi,tahlilleri yapan bekleme dedi,benimde bekleme diyeni dinlemek işime geldi,zaten şu an bu sonuçları görmeden ve bedenen ruhen kendime gelmeden denemeyi düşünmüyorum canım,Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman olacak,bize de dua etmek ve hayırlısını istemekten başka bir şey yapmak düşmüyor
Amin canım,sizlerde sağlıkla alın kucağınıza inşAllah,Allahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguyuAynen öyle canım Rabbim ne zaman hayırlı gördüyse o zaman olacaktır. Bizlere de o zamana kadar sbretmek dua etmek ve elimizden ne geliyorsa onu yapmak düşüyor.
İnşallah senden hem bedenen hem ruhen kendini güzelce toparlarsın o arada da sonuçların güzel olur ve hayırlısıyla tekrar hamile kalırsın ve inşallah bu sefer sağlıcakla yavruna kavuşursun
Canım çok çok geçmiş olsun.Ne zaman bitecek bu tedavi bilemediğim için soruyorum daha uzun mu?junes begonya_ badenzi cennetkokulumm kızlar ben bugun çok rahatsızlandim adet ağrısı yüzünden acillik oldum sebebide aldığım hormon iğneleri yuzundenmis. Yarın 2.gun diger ignelere geçilecek insallah şimdi uzanıyorum dinleniyorum . Çok Zor bu surec insallah kimseye tüp Bebek yoluna girmeden doğal yollarla bebek nasip etsin
İnşallah canım dediğin gibi olur, daha paylaşacağımız çok şey var gerçektenAmin kuzum inşallah. Sende iş konusunda emeklerinin karşılığını aldığın gibi bebek konusunda da çok yakında karşılığını alacaksın kuzum. Biz bu serüveni birlikte yaşıcaz Allah'ın izniyle. Hep birlikte tecrübelerimize tecrübe katıp neler neler öğreneceğiz daha.
Evet kuzum bu sene yepyeni başlangıçlara yelken açıcaz ailecek. İnşallah herşey hayırlı ve güzel olur.
İnşallah kuzum bende inanıyorum bu bebek bize çok çok iyi gelecek.
Rabbim tüm isteyenleri bu güzel hediye ile mükafatlandırsın. Hiç birimiz kucağını boş bırakmasın inşallah.
Kesin öyledir canım benim, eminim ve inanıyorum cennettelerdir; çok duygulandım
Evet kuzum, babacığımla ikisi Cennette'lerdir şimdi. Babamı hep elinden bir kız çocuğunu tutmuş gezdidirken görüyorlar rüyalarında ( bak yazarken bile akacak yaşlarım)
İsimleri belirledim kuzucum çok çok uzun araştırma yaptım, içinde ğ,ş,ö,ü gibi harfler olmayacak, anlamı ilk söylendiğinde anlaşılacak, yaşlı insanlar söylerken bile düzgün söyleyebilecekler, lakap takmaya uygun olmayacak,çok populist bir isim olmayacak, bizim isimlerimizle uyumlu olacak ve söylendiğinde kulağa hoş gelecek falan filan böyle bir sürü kriterim vardı :) En son bu isimleri seçtim, çok içime sinerek ve hissederek koyacağım gerçekten
İnşallah canım benim, senin hislerine güveniyorum; kalbin çok temizKuzum kesinlikle hayal olarak kalmayacak Rabbimin izniyle işinden aldığın terfi gibi bunda da Rabbim seni çok ama çok sevindirecek.
Senin felsefen çok doğru kuzum. Hatta o felsefeye ilave bende yapayım. Olanda bir hayır, olmayanda bin hayır ara demişler.
Kesinlikle Rabbim veriyorsa da var bildiği vermiyorsa da. Bir düşünsene Allah biz kullarını ne kadar seviyor ne yaparsak tövbe edin affedeyim diyor isteyin vereyim diyor. Biz anneyiz ya evladımızın gözüne çöp batacak diye bile sakınırız ona kötülük gelmesin diye, istediği şeyleri yeri gelir engelleriz. Amacımız her daim onu korumak kollamak zarardan uzak tutmak. Biz böyleyken evladımıza karşı, Allah bize bunun kat kat fazlasını düşünmez mi?
Geçmiş olsun canım, tüp bebek süreci hakkında pek bilgim yok ama çevremden ve KK'dan çok zor aşamalardan geçildiğini duyuyordum hep, Allah'ın izniyle sağlıklı bir gebeliğin olunca bu yaşadığın zorlu süreç aklına bile gelmeyecek gör bak, sen de epey yol katettin şimdiye kadar, emeklerinin karşılığını alacaksın inşallah.junes begonya_ badenzi cennetkokulumm kızlar ben bugun çok rahatsızlandim adet ağrısı yüzünden acillik oldum sebebide aldığım hormon iğneleri yuzundenmis. Yarın 2.gun diger ignelere geçilecek insallah şimdi uzanıyorum dinleniyorum . Çok Zor bu surec insallah kimseye tüp Bebek yoluna girmeden doğal yollarla bebek nasip etsin
Bir aylik zor bir donemdeyim canim yarin başka ignelerle iki hafta daha devam edicem yumurta büyütme iğneleri sonra Yumurta catlatma ve yumurta toplama işlemi yapilip toplanacak anestezili tabi yumurt kaliteli çıkarsa ve 3-4 gün beklicez transfer olacak 12 gün daha beklicez tutunup tutunmadigini ogrenicemCanım çok çok geçmiş olsun.Ne zaman bitecek bu tedavi bilemediğim için soruyorum daha uzun mu?