Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ayy kuzum nasılda aklında tutmuş nasıl da hevesle bekliyorlar. Ne güzel bir duygu ki sen onlara çok güzel bir sürpriz yapacaksın. Rabbim yüzünüzü hep böyle güldürsün. İstediğinizi aratmadan önünüze koyuversin. Hadi bakalım kuzum hepimiz senin sürprizi açıklamanı heyecanla bekliyoruz. Kimbilir nasıl mutlu olacaklar.

Kızlar bu üstte görmüş olduğunuz paketi inşallah yılbaşı günü Kaynişim, kayınbabam ve görümcemler hepbirlikteyken açacaklar :) Patikleri ebebekten aldım eğer almak isterseniz

Canım sen ne güzel insansın öyle ne güzel sürpriz hazırlamışın insan bunu açınca nasıl şok nasıl mutlu olur. Ağlamakla gülmek arası bulutların üzerinde bir mutluluk yaşatacaksın hepsine. Diğer sürprizler kimbilir ne güzel olcak. Hele ki eşinin sürprizi

çok sağol bitanem inşallah çok çok mutlu olurlar, valla eşime hediyesini verirken annemler de yanımda olacağı için onlara birşey kalmayacak artık :) hepberaber öğrenmiş olurlar nasipse :)

Hepinize günaydın güzellikler Güzel sağlıklı mutlu bir gün olsun inşallah.

Size güzel bir bilgilendirmeyle güne başlayayım.

D vitamini eksikliği doğurganlığı azaltıyor
Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile bilinen bir vitamin. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda D vitamini alımının azalması, gençlerin ve yetişme çağında olanların sadece sağlığını değil, doğurganlıklarını da tehdit ediyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, D vitamini eksikliği olan kadın ve erkeklerde kısırlık sorunun gözlendiğini, hatta gebelikte bu sorunu yaşayan kadınların kız çocuklarında da gelecekte adet düzensizliğine yol açarak gebelik olasılığını düşürdüğünü kaydetti.

Vücutta önemli görevlere sahip, yağda çözünen bir vitamin olan D vitamini, çoğunlukla güneş ışınlarının etkisiyle deride oluşur. Yeterli miktarda alınan D vitamini, özellikle kemik erimesini önlerken sağlıklı kemik ve kas yapısı oluşumunu sağlar. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, son yıllarda yaşam şartlarının değişimine paralel olarak kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesinin, güneş görmeyen ve karanlık mekanlarda çalışılmak zorunda kalınmasının D vitamini eksikliğine yol açtığını, bunun da dolaylı olarak gebeliği negatif etkileyen bir faktör olarak ortaya çıktığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, son dönemde kış saati uygulamasından vazgeçilmesiyle, karanlıkta geçirilen zamanın daha da arttığına dikkat çekti. Son yıllarda yapılan araştırmalarda D vitamininin özellikle üreme organlarına önemli etkileri olduğunun ortaya konduğunu söyleyerek, bu vitaminin eksikliğinin ise kadın ve erkekte kısırlığı artırdığı kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;
ANNEDEN ÇOCUĞA MİRAS KALIYOR
“Son yıllarda pek çok insanın güneş ışınlarına bağlı cilt kanseri oluşması korkusuyla güneşe çıkmaktan kaçınması, güneş koruyucularını çok fazla kullanması, çevre kirliliği, yetersiz beslenme gibi etkenler D vitamini eksikliği sorunu ile daha sık karşılaşmamıza yol açıyor. Son yıllardaki çalışmalarda D vitamininin kadınlarda her adet döneminde veya kısırlık tedavisi sırasında, gelişen yumurta sayısını ve kalitesini artırdığı, yumurtanın sperm tarafından döllenmesini, rahim içi kalınlığı ve oluşan bebeğin rahime tutunmasını kolaylaştırdığı ve böylece gebelik oluşma şansını gerek tüp bebek tedavilerinde gerekse diğer kısırlık tedavilerinde olumlu yönde artırdığı ortaya konmuştur.

Araştırmalar, gebelik döneminde D vitamini eksikliği yaşayan annenin dünyaya getireceği kız çocuklarında gelişim sürecinde ‘hipotalamik fonksiyonun’ bozularak adet düzensizliği ve buna bağlı olarak gebelik potansiyelinin azalması gibi problemlere yol açabildiğini göstermektedir. Erkeklerde ise sperm sayısı azlığı ve hareket yavaşlığı sorunlarını yaşayan kişilerde D vitamini takviyesinin, özellikle sperm hareketini hızlandırarak, ayrıca sperm sayısında da bir miktar artış sağlayarak yumurta döllenmesini artırdığı söylenebilir.
D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN NEDENLERİ
Yetersiz güneş maruziyeti, D vitamini barındıran gıdalardan yetersiz beslenmek, D vitamininin bağırsaktan yetersiz emilimi, karaciğer veya böbrek hastalığı olanlarda D vitamininin etkin formuna dönüşememesi ve ayrıca bazı ilaçlar, D vitamini eksikliğine sebep olabilir. D vitamini eksikliği ve yetersizliği tanısı kanda bakılan D vitamini (25OHD) düzeyleri ile konabilir. 30 ng/ml üzeri normal, 20-30 ng/ml arası D vitamini yetersizliği, 20 ng/ml altı D vitamini eksikliği olarak tanımlanır.
DOĞAL KAYNAKLARI TERCİH EDİN
Günlük D vitamini gereksinimi kollar, bacaklar ve yüzün 20 dakika gün ışığına maruz kalmasıyla karşılanabilir. Gerekli güneş ışığı miktarı; kişini yaşı, deri rengi, maruziyet süresi ve varsa diğer tıbbi sorunlara göre değişir. D vitaminin deri yoluyla vücuda alınması, yaşın ilerlemesiyle azalmaya başlar. Deri rengi koyu olan kişilerde, yeterli D vitamininin deride oluşması için özellikle kış aylarında uzun süreli gün ışığına gereksinim vardır. Güneş koruyucuları (20 faktör ve fazlası) kullananlarda deride D vitamini oluşamaz.

D vitaminin diğer önemli kaynağı gıdalardır. Bazı gıdalarda D vitamini doğal olarak bulunur. Özellikle yağlı olan tuzlu su (deniz) balıklarından somon, sardunya ve ton balığında, tereyağ, süt, yulaf, tatlı patates, yumurta sarısı, sıvı yağlarda bulunur. Bitkilerden maydanoz, ısırgan otu, yoncada mevcuttur. Bazı ülkelerde süt ve süt ürünleri, ekmek, tahıllar D vitamini ile zenginleştirilmektedir. Ayrıca D vitamini eksikliği olması halinde takviyesi D Vitamini preparatları ile yapılır.
FABRİKA VE EGZOZ DUMANLARI NEGATİF ETKİ YAPIYOR
Sisli havaların sık olduğu bölgeler, fabrika dumanları veya araba egzoz dumanları ile aşırı kirlenen havanın solunduğu alanlar, kapalı giyim tarzı tercihleri yeterli D vitamini oluşumunu engeller. Genel olarak, erişkinlerde normal D vitamini düzeylerini sağlamak için gereken D vitamini dozu 400- 800 IU’dir. Bu miktarda D vitamini içeren bir takviyenin alınması yeterli olacaktır.
FAZLASI DA ZARAR
D vitamini yağda eriyen bir vitamin olduğundan D vitaminin gereğinden fazla alınması, D vitamini zehirlenmesi denilen bir tablo yaratır. Bu durumda kan kalsiyumu yükselir ve buna bağlı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu durumu önlemek için ilaç prospektüsleri dikkatli okunmalı, D vitamini içeren birkaç ilaç bir arada alınmamalıdır. Örneğin multivitaminler ve D vitamini preparatları bir arada alınmamalıdır.

Günaydın canım;
Yine faydalı bir bilgiyle karşıladın bizi teşekkür ederiz.Son kan ölçümümde sadece minimal düzeyde kansızlık çıktı.Doktor doğal yollarla takviye yapsan yeter dedi.Ben de keçiboynuzu özü yiyorum.Diğer değerlerim iyi şükür.Ama bu dikkat etmeyeceğim anlamına gelmez.D vitamininin etkisi ne kadar da büyükmüş bebekte.Biz ne kadar sağlıklıysak kuzumuz da o kadar sağlıklı olacak

Aynen canım baya bir etkisi varmış. Ben de dün doktora gittim kan değerlerim iyiydi ama demir baya eksik çıktı birde d vitamini bayadır kullandığım halde o da hala normal değerin altında çıktı şimdi ilacı arttırarak devam edicem hafta da 1 şişeyi bitir dedi 4 kutu verdi. Birde demir vitaminine başlattı. Hayırlısı bakalım en azından elimziden gelenleri yapalım. Bu arada b12 kullanıyordum o da şuan çok iyi çıktı gerek yok kullanma artık dedi. Onu bıraktım. Bende durumlar böyle. Hee birde çörek otu bal tarçın kürünü kullanıyorum bakalım. Geçen ay çalışmaları yarıda kesmiştim. Bu ay tam gaz hazırlıkları yapıcam inşallah.

D vitamini kapsül şeklinde mi alıyorsun canım?Folik kullandığım için b12 değerim benim de çok iyi çıktı.İnşallah yaptğın kürde etkisini gösterir,şifa olur canım benim.
Ben de ilaca dün başladım inşallah artık şu kistten kurtulurum ya Rabbim sen büyüksün ,şifa olur da aşılamamı yaptırırım

kapsül vermedi kuzum şişelerden verdi. 1 ayda bitecek onları bitirirsem baya artar zaten. Ben kullanıyordum ama az kullanıyordum. Amin bitanem yaptığımız herşey şifa ve bebiş olarak geri dönsün hayırlısıyla. Senin de gitsin kistin gelsin bebişin.

bu arada bende folic ile beraber kullanıyordum b12 yi acaba ondan mı bu kadar çabuk arttı dersin. Bu kadar yükselmesini beklemiyordum 300 lerden 800 lere çıkmış.

Ooo baya yüksek b12 in canım .Benim sonucum 312 ama lab değer aralığı 170-663 yazıyor.Kesinlikle ikisini aynı anda almanın etkisi var.Folic ne kullanıyorsun ?

Kızlar bende adet oldum regl 2.gunu hormon ve kistlere bakılacak umarım küçülmüslerdir şimdi tüp Bebek merkezindeyim kurler kuculttuyse bana iyi geldi demektir

Ooo baya yüksek b12 in canım .Benim sonucum 312 ama lab değer aralığı 170-663 yazıyor.Kesinlikle ikisini aynı anda almanın etkisi var.Folic ne kullanıyorsun ?

folbiol canım. İlk defa bu kadar seri yükselme yaptı canım bende daha önce b12 eksikliği vardı ama o zaman iğneyle toparlama yapmıştı hap bu kadar çabuk ve bu hızda yükselme yapmıyordu bencede kesinlikle folik ile beraber kullanmanın etkisi çünkü daha 1 kutu anca kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…