Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Oyyy yirim senin beyazlarını bende de var kuzum onlar. Amannn biz bu saçları değirmende ağartmadık imi kuzu tabi ki de yaşanmışlıkların izleri. Bende seviyorum canım bazen gıcık oluyorum ama seviyorum. Dokunmuyorum bende boyaya böyle daha iyi. zaten eşimde doğal olmamı seviyor :KK37:

Aynen öyle canım @junes ciğiminde dediği gibi olanda bir olmayanda bin hayır ara demişler. Bu cümleyi bende dün akşam BilgeUfuk BilgeUfuk kuzuma söylemiştim. Ben de şuraya yeni bir söz daha iliştireyim :21:

Yılbaşında bilmiyorum kuzum bizim bi ayağımız Ankara ama nasıl yaparız bilmiyorum. 31 aralık tatil olursa süper olur dicemde zor sanırım hele bi belli olsun tatil güzel bir program yapalım istiyorum. Sen ne düşünüyorsun bakalım canım.
Aaa ben bu sözü de çok severim bak, gerçekten her nasip vaktine esirdir. İnşallah tatil olur canım 31 Aralık olursa zaten baya 4 günlük bir tatil olmuş olacak :) Ben evlendiğimden beri hem kendi annemleri, hem kayınvalidemleri bir de yengeciğim var rahmetli amcamın eşi, onların hepsini çağırırım , ağaç süsleriz, yemekler ikramlar, doğum günü, oynamalar, tombala falan filan derken bol kahkahalı geçer . İnşallah bu sene de öyle olsun :dua: Bu sene kayınvaldemler şehirdışında gerçi çok kalabalık olamıcaz ama olsun :)

Kızlar günaydın;
Maalesef benim haberlerim de iyi değil.Geçen ay yine yumurtam oluşmuş ama çatlamamış ve 2cm olan kist 4 e çıkmış.Aşılama yapacaktık ama ilaç veremem kisti büyütür.Ha o kisti vajinaya iğneyle girip patlatabilirim ama 40 lı yaşlarda olsan yapardım yaşın daha 33 ve asi bir müdahalede bulunmak istemiyorum dedi.İlaç verdi içip adet olcam ve tekrar kontrole gitcem.Durum bu.Bir adım ilerleyemiyorum.Bu stresten kaynaklı kesinlikle.Eylül ayındaki ultrasonum tertemizdi.
Yaa ablam neden büyümüş ki aceba ?

Aaa ben bu sözü de çok severim bak, gerçekten her nasip vaktine esirdir. İnşallah tatil olur canım 31 Aralık olursa zaten baya 4 günlük bir tatil olmuş olacak :) Ben evlendiğimden beri hem kendi annemleri, hem kayınvalidemleri bir de yengeciğim var rahmetli amcamın eşi, onların hepsini çağırırım , ağaç süsleriz, yemekler ikramlar, doğum günü, oynamalar, tombala falan filan derken bol kahkahalı geçer . İnşallah bu sene de öyle olsun :dua: Bu sene kayınvaldemler şehirdışında gerçi çok kalabalık olamıcaz ama olsun :)

Ne güzel kuzum ya hep beraber geçiriyorsunuz. Çok severim ben böyle birlik beraberlik içinde olmayı. Allah birliğinizi daim etsin kuzum.

Ayy valla kuzum 4 gün tatil olsan benden iyisi olmaz hadi hayırlısı inşallah :dua::KK15:

İlaç verdi onu kullancam canım bu ay.Büyüme oluyor her ay 2cm olur ve çatlarmış bu ayda çatlamadığı ve öbürüde gitmediği için nur topu gibi 4cmlik olmuşlar :)Stres bunun sebebi başka bişey değil.

Kuzum hiç dert etme bunları kullan ilacını. Zaten atacaksın. Daha öncede dedim ya bunlar basit kistlerdoktorlar hiç önemsemiyor hamileliği de engel değiller. Ama stresten diyorsa doktor sen önce onu çözeceksin kuzum. Zaten herşeyin başı sağlık diyoruz ya sağlığında başı stresten uzak bir yaşam kuzum. :KK200:

Kuzum hiç dert etme bunları kullan ilacını. Zaten atacaksın. Daha öncede dedim ya bunlar basit kistlerdoktorlar hiç önemsemiyor hamileliği de engel değiller. Ama stresten diyorsa doktor sen önce onu çözeceksin kuzum. Zaten herşeyin başı sağlık diyoruz ya sağlığında başı stresten uzak bir yaşam kuzum. :KK200:
Niyeyse içimde bi umut var acayip inşallah yanılmam :)

Evet doktor folikül kist çok basit bişey bu ama sen çok stres yapıyosun dedi.
FOLİKÜL KİSTİ Folikül her kadında normalde yumurtalıklarda bulunan ve yumurta hücresini içeren ufak keseciktir. Adet döneminin ortasında folikül büyüklüğü yaklaşık 2 cm'ye yaklaştığında folikül çatlar ve içerisindeki yumurta atılır yani yumurtlama (ovulasyon) olur.

kuzum bende sana bunu buldum.

Folikül kisti; kadın yumurtalığı içinde bulunan sıvıdan meydana gelen, genellikle boyutu 2 – 4 cm arasında değişen ince duvarlı küçük keseciklerdir. Henüz ergenliğe girmemiş ve menopoz dönemine girmiş kadınlarda çok nadir olarak görülür. Yumurtlama döneminde folikülün çatlamayarak içindekileri dışarı atmaması sonucu oluşur.

Folikül kistleri çoğu zaman tıbbi anlamda zararsız olarak değerlendirilir. Çok nadir koşullarda rahatsız edici belirtiler yaşanırsa, özel tıbbi bir müdahale ile alınırlar. Genellikle yaşanan yumurtalık kisti türü olan basit kistler sınıfına girerler.

Folikül kisti ağrı yapar mı?
Folikül çatlamayarak içindekileri atmaması, yani yumurtlamanın tamamlanmaması nedeniyle folikül kist regl gecikmesine neden olabilir. Folikül kisti basit ve ufak kistler olduğu için torsiyon, yani dönme ya da burkulma gibi komplikasyonlar olmaz. Ancak nadir de olsa rüptür, yani patlama ya da yırtılma meydana gelebilir. Bu durumda folikül içinde bulunan sıvı karın boşluğuna geldiği için batın bölgesinde şişlik ve çok şiddetli kasık ağrısı meydana gelebilir.

Folikül kisti fonksiyonel kistlerdir. Kadınların her ay normal yumurtlama fonksiyonlarına bağlı oluşabilecek kistlerdir. Bu nedenle kadınların yumurtlama yaşadıkları dönemde ortaya çıkabilecek ama kısa zaman içinde kaybolabilecek kistlerdir. Kanser ya da başka bir hastalıkla ilgileri de yoktur.

kuzum bende sana bunu buldum.

Folikül kisti; kadın yumurtalığı içinde bulunan sıvıdan meydana gelen, genellikle boyutu 2 – 4 cm arasında değişen ince duvarlı küçük keseciklerdir. Henüz ergenliğe girmemiş ve menopoz dönemine girmiş kadınlarda çok nadir olarak görülür. Yumurtlama döneminde folikülün çatlamayarak içindekileri dışarı atmaması sonucu oluşur.

Folikül kistleri çoğu zaman tıbbi anlamda zararsız olarak değerlendirilir. Çok nadir koşullarda rahatsız edici belirtiler yaşanırsa, özel tıbbi bir müdahale ile alınırlar. Genellikle yaşanan yumurtalık kisti türü olan basit kistler sınıfına girerler.

Folikül kisti ağrı yapar mı?
Folikül çatlamayarak içindekileri atmaması, yani yumurtlamanın tamamlanmaması nedeniyle folikül kist regl gecikmesine neden olabilir. Folikül kisti basit ve ufak kistler olduğu için torsiyon, yani dönme ya da burkulma gibi komplikasyonlar olmaz. Ancak nadir de olsa rüptür, yani patlama ya da yırtılma meydana gelebilir. Bu durumda folikül içinde bulunan sıvı karın boşluğuna geldiği için batın bölgesinde şişlik ve çok şiddetli kasık ağrısı meydana gelebilir.

Folikül kisti fonksiyonel kistlerdir. Kadınların her ay normal yumurtlama fonksiyonlarına bağlı oluşabilecek kistlerdir. Bu nedenle kadınların yumurtlama yaşadıkları dönemde ortaya çıkabilecek ama kısa zaman içinde kaybolabilecek kistlerdir. Kanser ya da başka bir hastalıkla ilgileri de yoktur.
Ya canımsın sen güzel kalplim:KK200: evet bu ay ilacı da kullanınca gidecekler çok eminim.Kan sonucumda çıkmış arıycam hocayı şimdi anlar mısınız yollasam size?

Slm kızlar bu ay adet olduktan sonra bende sogan kuru yapmayı dusunuyorum adetin 10. Günü mu başlamam gerekiyor kac gun icicrm yapan arkadaslar yardmci olabilir mi

İnşallah kuzum benim.Kist gider bir şekilde de, inşallah bu ay çatlatırım kendilerini inatçı hainler :)
He yaa inşallah. Bende kist ten şüpheleniyorum ama bakalım cumartesi gitcez sanırım doktora hem 3.gün olsun dedim hemde iyi bir kontrol etsin bakım doktor

Ya Ben bide diyorum ki şu görüştüğüm aktarcıdan aceba bana ve ufuk'a vereceği kürleri çayları sipariş mi versem..?

İhmal etme ama stres aşırı etkiliyor.Her şey güzel olacak:KK200:
Ablam benim yaa inan stres felan hiç yapmamistim. Vee normalde o negatif kağıdını elime aldığında hüngür hüngür ağlardım. Arabaya bindik eşimle konuştuk işte üzüldüm tabiki ama ikimizde dedik herseyde vardr bi hayır ağlamadım yaa böyle birşey olabilir mi ilk kez böyle oldum. Bunda sizlerin çok ama çok etkisi var iyiki varsınız :KK200:

X