Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

benim adet düzensizliğim yok hamd olsun ama arada kist çıkıyor bir ay doğum kontrol hapı kullanıyorum geçiyor.eşim 3 gün önce varikoselden ameliyat oldu.o düzelene kadar bende soğan kürünü yapayım diyorum ondan sonrada incir kürü.benim bildiğim kadarıyla ilk kürü adetin 7.günü falan 15 gün ondan sonra 2.adetinden 7 yada 10 gün öncesi bir kür daha bakalım herşeyin hayırlısı inş. herkesler biran önce bebekelrini kucaklarına alır.

kızlar hayatımda ilk defa adet gecikmesi yaşıyorum 2.5 aydır adet olamıyorum sağ overde 20 mm kist çıktı önemsiz dedi dr söktürücü verdi içtim 1 hafta oldu bekliyorum hala adet olamadım soğan kürüne başladım 4 gündür içiyorum.
dünden bu yana akıntım başladı ve dün iki defa akıntıyla karışık çok acık pembe kan gördüm ama henüz adetimi söktürmedi daha erken biliyorum 15 gün yapmayı düşünüyorum bu kürü böyle olupta adet olanlar varmı önce böyle akıntılarmı geliyor sonramı adet olunuyor.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 14 senedir pkosluyum 5 senedir mutlu bir evliliğim var ve çok şükür 4,5 yaşında aslan bir emanetim var. Yıllardır değişik uygulamalarla düzene sokamadığım adetim için kullanmadığım ilaç kalmadı. Şuan sadece yazz ve diaformin kullanıyorum. Diaformin kısmı biraz karışık! Bana yıllardır düzenli olarak gittiğim doktorum her seferinde kilo kontrolü ve kistler için bu tarz ilaçlar yazardı da ben mide bulantısı ve isal (özür dilerim ama açık olmak istiyorum) kullanamıyordum. Birkaç kişinin hamilelik ve düzen hikayelerini okuyunca bende kullanmaya başladım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum akıntılarım olmaya başladı adet kısmı hala muamma.
Kısacası soğan kürü yapmak istiyorum ama ben çalıştığım için içme kısmı benim için çok zor.
sorularıma gelince:
1- ben bu küre ne zaman başlayacağım tam olarak adetin kaçıncı gününde
2- adete 10 gün kala ikinci 7 günlük küre başla yazmışlar e benim adetlerim düzensiz ne zaman olduğunu bilmiyorum ki nasıl hesaplayacağım
3- öğlen içme meselesinde bir gevşeklik olurmuki sabah içsem çıksam ben nasıl olur
4- 15 gün uyguladım bıraktım adet gördüm sonra hadi düzenli görüyorum dedim diyelim adetten sonra 20. günde başladım 1 hafta kullandım adet gördüm 3. aydada mı 20. günde kullanacağım
bu işin bir standardını yazarmısınız lütfen benim kafam çok karıştı. bu arada 30 yaşındayım. Şu ara çocuk düşünmüyorum ama adet düzensizliğine çare olabilecek herşeyi denemeye hazırım.

bende de düzensizlik var, ama ben yine de adetin 15. günü başladım, 14 gün içtim, dün bıraktım..bekliyorum şimdilik.. yoksa adete 15 gün kala bizim gibi düzensizlerde hesaplanamaz ki

yaklaşık 2,5 ay önce her iki yumurtalığımda da septasyon içerikli kist çıkmıştı. doktorun dediğine göre zararlı kistlerdenmiş.
bende varis olduğundan doktorum doğum kontrol hapı veremedi. kan pıhtılaşmasına neden oluyormuş.
bende kardeşimin tavsiyesi ile 2 ay adetimden önce soğan kürü kullandım ve bugün jinekoloğuma gittiğimde kistlerim yok olmuştu :))
benim gibi kisti olan herkese tavsiye ediyorum :34:

Ben bu zamana kadar şans mı bilmiyorum ama faydasını gördüm.. adet göremiyordum bir aralar, içtiğimin 3. gününde görmeye başlardım... polikistik over hastasıyım... gün önce başladım yapmaya tarifi de:

PROF. İBRAHİM SARAÇOĞLUNUN SİTESİNDEN BİREBİR KOPYALANMIŞTIR...

Kür: Polikistik overe karşı
Kaynamakta olan birbuçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca içiniz. Onbeş gün boyunca aç karnına günde iki kez içiniz (öğleden evvel ve öğleden sonra). Eğer çalışan bir hanımsanız bu kürü akşam yemeğinden önce ve akşam yatarken uygulayabilirsiniz. İlk onbeş günlük başlangıç küründen sonra üç-dört adet döneminde, adetinize on gün kala on gün boyunca yine günde iki kez uygulayınız.

Dikkat: Her defasında taze hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan kuru soğan, pazarlarda satılan açık kahverengi kabuklu yemeklik soğandandır. Özellikle bembeyaz soğan aramaya gerek yoktur. Beyaz, kırmızı ve mor soğan kullanılmamalıdır.

...Menopoza bağlı ateş basmasına karşı, FSH hormonu yüksekliğine karşı, erken menopoza karşı, miyom ve çikolata kistine karşı
...Üşütmeye bağlı üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı kür aynen uygulanır. Sadece kullanım süresi onbeş gündür.

-İçmeye başladığım günden itibaren özellikle içtiğim zamandan 5 dakika sonra yumurtalımlarımda çok hafif ağrı oluyor sonra kayboluyor...
-tadı çok iğrenç değil, hatta ben hiç rahatsız olmuyorum içerken...
-ılık içilmeli, asla soğuk olmamalı...
-kistlerimin gitmeni sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum olursa sonradan yazarım...

Rabbim herkese sağlık ve sağlıklı evlat versin İNŞAALLAH...

Arkadaslar!!
Soğan kūrū prolaktını yukseltır mı?? Bılgınız var mı bu konuda!!!

Arkadaslar!!
Soğan kūrū prolaktını yukseltır mı?? Bılgınız var mı bu konuda!!!

Arkadaşlar..
Soğan kürü prolaktin hormonunu yükseltır mı?? Bilgisi olan var mı????

ben de soğan kürünün kadınlık hormonunu arttırdığını bunun için menepoz hastalarının ve adet düzensizliği olanların içtiğini duymuştum. Erkeklere çok soğan yedirmeyin derler bu yüzden :)) Ben de öncelikle zayıflamak için yapmak istiyorum tabi bi yandan da hamile kalsam fena olmaz bi kaçaydır bebeği düşünüyoruz ama olmuyor. Zayıflamaka için günde kaç kür ve ne zaman başlamalı adet sırasında başlansa olur mu? Bi de lahana kürü yapmaya başladım bugün acaba onun da gebe kalmaya olumsuz bir etkisi var mı?

slm kızlar sizlere bi sorum olacak. ben soğan kürünün üçüncü kezdir yapıyorum. bugün hamile olduğumu öğrendim. kürü hemen bırakmalı mıyım? içmekte istemiyorum bişe yapar mı diye.. dün içmiştim ama bilmiyodum hamile olduğumu.. acil yardım lütfen

Son düzenleme:
slm kızlar sizlere bi sorum olacak. ben soğan kürünün üçüncü kezdir yapıyorum. bugün hamile olduğumu öğrendim. kürü hemen bırakmalı mıyım? içmekte istemiyorum bişe yapar mı diye.. dün içmiştim ama bilmiyodum hamile olduğumu.. acil yardım lütfen

canım günaydın.bu sorunun cvbınnı saraçoğlunun sitesinde okumuştum ben.eğer doktordan öğrendiysen hamiş olduğunu bırakmalısın diye yazıyodu.ama kendin öğrendiysen ilk önce doktora git sonra bırakırısın..bu arada çok mutlu oldum senin adına..hayırlı olsun .. :):):):)

Ya ben de sana birşey sorsam peri? sen hamile kalamıyormuydun öncesinde ki bu soğan kürüne ihtiyaç duydun? nasıl oldu? eğer işe yarıyorsa ne bileyim belki ben de denerim diyorum da.

canım günaydın.bu sorunun cvbınnı saraçoğlunun sitesinde okumuştum ben.eğer doktordan öğrendiysen hamiş olduğunu bırakmalısın diye yazıyodu.ama kendin öğrendiysen ilk önce doktora git sonra bırakırısın..bu arada çok mutlu oldum senin adına..hayırlı olsun .. :):):):)

bugün idrar testi yaptım o sayede öğrendim, yarın da kan testi yaptırıcam.. bu arada çok teşekkür ederim ceylan allah tüm isteyenlere nasip eder inş:D

Ya ben de sana birşey sorsam peri? sen hamile kalamıyormuydun öncesinde ki bu soğan kürüne ihtiyaç duydun? nasıl oldu? eğer işe yarıyorsa ne bileyim belki ben de denerim diyorum da.

yok cnm biz bu aya kadar korunuyorduk.. bu ay deneyelim artık dedik çok şükür allahım nasip etti hemen. bu arada bende pko mevcut soğan kürünüde kistlerim için içiyordum.. saraçoğlu da yumurtalık kistlerini temizler diyodu bir tv programında, denemekten ne çıkar demiştim..

merhaba arkadaşlar bekarım ama pcos'luyum bir süre doğum kontrol hapı kullandım ve sonrasında tüylenmemin iyice artmasından dolayı bıraktım şimdi daha doğal yolları denemek istiyorum bu kürü uygulamak istiyorum ne zaman başlamak gerekiyor adet günü mü başlanıyor yoksa istediğim zaman başayabilir miyim kullanan arkadaşlar lütfen yardım edin

merhaba arkadaşlar bekarım ama pcos'luyum bir süre doğum kontrol hapı kullandım ve sonrasında tüylenmemin iyice artmasından dolayı bıraktım şimdi daha doğal yolları denemek istiyorum bu kürü uygulamak istiyorum ne zaman başlamak gerekiyor adet günü mü başlanıyor yoksa istediğim zaman başayabilir miyim kullanan arkadaşlar lütfen yardım edin

adet bitiminden 7 gün sonra başlanıyor canım.15 gün günde iki defa içiyorsun.eğer içerken regl olursan devam et bırakma.sonra adetlerine 10 gün kala tekrar 5 yada 7 gün içiyorsun.2-3 ay düzenli devam edilmesi gerektiğini biliyorum

adet bitiminden 7 gün sonra başlanıyor canım.15 gün günde iki defa içiyorsun.eğer içerken regl olursan devam et bırakma.sonra adetlerine 10 gün kala tekrar 5 yada 7 gün içiyorsun.2-3 ay düzenli devam edilmesi gerektiğini biliyorum

çok teşekkür ederim yardımınız için inş. sonuç alırım :)

Back
X