Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

arkadaşlar bende yarın başlıcam şu anda diane_35 kullanıorum adet hiç görmüorum haplarla ancak kilo aldım sivilcelenme ciltte yalanma Allah yardım etsin benim durumumda olanlara polikistik over pcos hastalık kesin başlıcam soğan sonuçra bi bitki ne zararı olabilir ki denemekte fayda var

ceylan burdasın sanırım nasılsın

Nasıl oluyum hayatım bildiğin gibiyim :CüvCüvlmayı bekliyorum tık yok bazen dalıp dalıp gitsemde iyiyim soğan kürüne devam..kaydirigubbakcemile2
Başaracağız..

Ne güldüm hee:))bende seni hamiş yapmıştım neyse evlendiğinde deriz ozaman rahatça yaşın kaç bitanem...Geleceğini düşünen bir gençimizin ne güzel ..a.s.

harika canım benimde kanamam çoğaldı geçikse de başarıyoruz gelsin bebişlerr..pcolu muydun yoksa basit kist mi vardı??

canım benim inşallah yarar..

:CüvCüv:bence de canım

kıslar ben adet oldum. soğan küründenmi bilmiyom. ama herkes geç adet oluyormuş. ben erken oldum. normalde 20 aralıkta olacaktım ama 16 aralıkta oldum ve çoook yoğun geliyor. sizlerinde adeti yoğunmuydu. ben adetten iki gün önce test yapmıştım geçte olsa silik çizgi çıkmıştı o yüzden kafam karışık.. aynı şeyleri yaşayan varsa söylesin lütfen..

Benim yasmini bıraktıktan sonra kanamam azalmıştı benim geçiktirdi ama kanamamı eskisi gibi (evlenmeden önceki)çoğallttı kan testi yaptır bence ..silik çıktısa hamilesindir benimde Aklım karıştı derhal dr.git:teselli:

buay sogan kurunu içtim arkadaşlr aslında iltihap falan yokta şi
fa olsun dedim :)
eger hamiş olmazsam diğer ayda inciri içicem

Bircancım Listemizi Buldum Değişikler yapma zamanı geldi

SOĞAN SUYUNU DENEYENLER -AllaH YardımcımıZ OlsuN-
YADEL:::::::::::::::::::
CANGEMA:::::::::::::05 Aralık
CEYLAN :::::::::::::::06 Aralık::::::::::::::::13 Kasım
YASGOM:::::::::::::::14 Aralık
OZBICAN7..............08 Aralık
SERİFE80
BİRCAN ::::::::::::::::12 Aralık
UMUTLU99
ARZUHALİM
BAYTAR
SUNNES
zynp.ZEYNEP::::::::06 Aralık
HATİCE27
Fakelove::::::::::::::::09 Aralık
YAPRAKK:::::::::::::12 Aralık
BİNBİRGECE::::::::10 Aralık
Selected_79::::::::::10 Aralık
d.e.s.i.r.e::::::::::::::12 Aralık

HEPİMİZE BAŞARILAR....
Arkadaslar adet tarıhlerınızı ve Başladığınız tarihi belirtirseniz ıyı olur Hepınıze Teşekkürler
ALLAH yolumuzu acık etsın AmiN

İçimizden hamiş olan var mı??

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlunun sitesinden alındır.
Prof. Dr. Ibrahim Adnan SARAÇOĞLU : Soğan Kürü kürü ve Kür Tedavisi

Kuru soğan, polykistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan bayanların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren bayanların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan bayanlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.

Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri adet (regl) görmüyorlar ise, adet görmeye başlayabilmektedirler. Aynı şekilde menepoza yeni girmiş bayanlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilmektedirler. Rahim duvarı incelmesi olan bayanların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. O sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze…

Endometrioma (çikolata kisti), rahimin içini döşeyen zar tabakasının (endometrium) yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme veya fazla miktarda adet görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.

Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

Not: Buradaki bilgilerin herhangi bir rahatsızlığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

gözünüz aydın darsi bana ama ben daha deneyemedim
inşallah buğün başliyacam

ya bir de benim 14 aralık gibi adet olmam gerekiyordu,gerçi düzensiz adetlerim ama soğan düzene sokar diye ummuştum ama hala adet olmadımm..
tekrar başlasam mı acaba soğana? şöyle 7-8 gün bi yapsam adet olur muyum?

kıslar selam bende soğan kürü kullanmıştım bu ay. 4,5 cm kistim gitmiş:) gel gelelim yeni kistim var bu ay 2,5 cmlik..d.kontrol hapı verdi doktor. aşılamadan sonra böyle oldu ben kist nedir bilmezdim adetim normal tarihinden 4 gün önce oldu.
yalnız benim dikkatimi çeken bişeyi paylaşmak istedim. hepimiz hamiş kalırsak zararı olabilir düşüncesiyle yumurtlask gününe kadar yapıyoruz. ama adete 15 gün kala yapılması gerekiyor yazıyor sitede. bunun sebebi yumurtlamayı engelliyor olması olabilirmi?
bide d.kontrol hapıyla birlikte bu kürü yapan varmı zararı olurmu acep.
teşekkürler.

wavy nasılsın canım sorularını bilmiyorum sitede dr.a bir danışsana hepimize ışık ol..

ben 2 yildir cocuk istiyorum nasip olmadi ins sogan kuru ise yarar herseyi denedim ne duyduysam yedim bu sogan kuru okadarda kotu degil tat acisindan bugun basladim isteyen herkese evlat nasip etsin allahim sansiniz bol olsun kizlar

bende adetimin 2 günü soğan kürüne başladım.1 hafta içtim.dünden beri kahverengi akıntım var.ne oluyor bana anlamadım.fikri olan varmı

kızlar soğan kürü ie incir kürü aynı anda içiliyor mu? saraçoğlunun sitesinde aynı anda kullanmayın kesinlikle yazıyor. (sorular ksmında) ne yapacağımı şaşırdım?bide klomenle kullansak bir sorun our mu acaba????

benim bildiğim önce soğan sonra incir kullanılmalıymış..
ilaçla kullanmakta sanırım bi zarar yok..ne de olsa bitki yani,
zaten saraçolu hekimtavsiyelerine uyunuz,bu kürler destekleme amaçlıdır gibi bişey söylüyor.

ceylancım çok teşekkür ederim.benim adet tarihim 14 ocak değiştirirsen sevinirim

slm arkadaşım benide listeye eklermisiniz 03 aralık adet oldum ,15 aralıkta soğan kürüne başladım arkadaşım allah herkeze hayırlı evlat nasip etsin en yakın zamanda:dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…