- 30 Nisan 2023
- 1.411
- 1.476
- 31
- Konu Sahibi Sofiasofia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet temiz çıkmış geçmiş olsun. Kaç yaşındasınız ve ne gerekçeyle yaptırdınız acabaKızlar Smear testim çıkmış , ben bir sorun yok temiz çıktı olarak anladım siz de bir bakar mısınız
30 yaşındayım , normalde 6 sene önce hpv pozitiftim geçip geçmediğine bakmak için hem yeniden hpv DNA hem de smear yaptırdım ikisi de negatif çıktı şükür kiEvet temiz çıkmış geçmiş olsun. Kaç yaşındasınız ve ne gerekçeyle yaptırdınız acaba
Bebek düşünüyorum hem onun için kontrol olsun diye hem de genel kontrol için yaptırmak istedimEvet temiz çıkmış geçmiş olsun. Kaç yaşındasınız ve ne gerekçeyle yaptırdınız acaba
Bebek için bende gideceğim de bana da yaparlar mıBebek düşünüyorum hem onun için kontrol olsun diye hem de genel kontrol için yaptırmak istedim
Çok geçmiş olsun30 yaşındayım , normalde 6 sene önce hpv pozitiftim geçip geçmediğine bakmak için hem yeniden hpv DNA hem de smear yaptırdım ikisi de negatif çıktı şükür ki
Çok teşekkür ederim , zaten her yıl smear öneriliyor bakarlar o yüzden gidin bence de , ben tüp bebek yaptırdım ve smear kesin istiyorlar hamilelikten önceÇok geçmiş olsun
Of hadi ya çok korkuyorum ondan acır diye. Bir de benim genital bölgemde iki dudak arasında et beni gibi bir şey var acaba hpv olabilir mi?Çok teşekkür ederim , zaten her yıl smear öneriliyor bakarlar o yüzden gidin bence de , ben tüp bebek yaptırdım ve smear kesin istiyorlar hamilelikten önce
Yok smear hiç acımıyor ki kendinizi korkutmayın. Hpv türleri var hepsi yüzeyde görünen bi şekil yaratmıyor o yüzden hpvdir değildir diyemeyiz ki kendinizi korkutmayın boşuna bence :) ama kontrolleri yaptırın Hpv 3 senede bir smear her sene öneriliyor cinsel yönden aktif olan her kadınaOf hadi ya çok korkuyorum ondan acır diye. Bir de benim genital bölgemde iki dudak arasında et beni gibi bir şey var acaba hpv olabilir mi?
Çok teşekkür ederim gerçekten bilgilendirdiğiniz içinYok smear hiç acımıyor ki kendinizi korkutmayın. Hpv türleri var hepsi yüzeyde görünen bi şekil yaratmıyor o yüzden hpvdir değildir diyemeyiz ki kendinizi korkutmayın boşuna bence :) ama kontrolleri yaptırın Hpv 3 senede bir smear her sene öneriliyor cinsel yönden aktif olan her kadına
merhaba, hangi tip pozitifti acaba? ve ne kadar sürede negatife döndünüz? ve bunun için bir takviye yada bir şey kullandınız mı söylerseniz çok sevinirim30 yaşındayım , normalde 6 sene önce hpv pozitiftim geçip geçmediğine bakmak için hem yeniden hpv DNA hem de smear yaptırdım ikisi de negatif çıktı şükür ki
Meraba oncelikle evlisiniz sanirim. Hpv yi suanki esinizden mj kaptiniz yoksa evlenmeden once vardi negatife dondunuz esinizle oylemi evlendiniz? Esinizden se birliktelige devam edildimi? Bu surecte hangi vitaminleri ve yontemleri kullandiniz?30 yaşındayım , normalde 6 sene önce hpv pozitiftim geçip geçmediğine bakmak için hem yeniden hpv DNA hem de smear yaptırdım ikisi de negatif çıktı şükür ki
T tg123123 merhaba , ikinizin de soruları olmuş hemen cevaplayayımMeraba oncelikle evlisiniz sanirim. Hpv yi suanki esinizden mj kaptiniz yoksa evlenmeden once vardi negatife dondunuz esinizle oylemi evlendiniz? Esinizden se birliktelige devam edildimi? Bu surecte hangi vitaminleri ve yontemleri kullandiniz?
Şunu da ekleyeyim en son doktora gittiğimde 6 senede bağışıklığın yenmiştir muhtemelen demişti ben kendi kendimi korkuttum çok fazlaT tg123123 merhaba , ikinizin de soruları olmuş hemen cevaplayayım
Şimdi arkadaşlar ben 24 yaşındayken çok sigara içtiğim kendime dikkat etmediğim bir dönemde siğil fark ettim ve Hpv testini ilk o zaman yaptım ve hpv 16 çıkmıştı ve birkaç tane daha zararsız tipler vardı hatırlamıyorum şimdi. Smear testim ise temizdi.
Sonra ben araştırmalarım sonucunda bu hastalığın 15 sene ve daha fazla süre içinde kanser yapacağını sürekli smear testi yaptırmamın yeterli olacağını okudum ya da izledim bir yerden. Gittiğim doktorlar yaşımın genç olduğunu bağışıklığımı kuvvetlendirmemi söylediler. Şimdi ben bunları öğrenince ilk iş sigarayı bıraktım.
Alkol sadece bira içerdim arada onu da kestim tamamen. Ve bu konuda sadece yıldan yıla smear verdim ve bu konuyu önemsemedim. Siğil olayını bir daha hiç yaşamadım çünkü hiçbir dönem o kadar ki gibi bağışıklığımın düşmesine izin vermedim.
Aradan 6 yıl geçti, ve ben 30 yaşına geldim.
3 yıldır evliyim 4 senedir de eşimle birlikteyim zaten. Tüp bebek sürecine geçtim ve bu sitede araştırırken smear testinin yeterli olmadığını uzmanların Hpv testini en az 3 senede bir istediklerini öğrendim ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Nasıl böyle bir cahillik yapıp smear e güvendim dedim.
Sonra hemen Hpv testi yaptırdım ve hpv testim de tek tip dahi çıkmadı temizdi smear yaptım yeniden o da temiz çıktı. Doktorum her şeyin normal olduğunu söyledi.
Peki ben bu süreçte ne zaman Hpv yi atlattım inanın bilmiyorum. Ama genel olarak bu 6 seneden bahsedeyim.
Sigara içmedim ve sigara içilen ortamlara girmemek için çaba sarf ettim
Alkol nerdeyse hiç kullanmadım zaten sevmiyorum pek
Özellikle kışları hasta olmamak için uğraşan tiplerdenim c ve d vitaminine dikkat ettim çünkü hep eksikti
Eşimle tanışmadan önceki senelerde çok uzun aylar hayatıma kimse girmedi bi ilişkim olmadı , eşimle de ilişkimiz başlayınca o zaten yılın uzun ayları uzakta çalışıyordu ayrı kalıyorduk o dönemlerde de atlatmış olabiliriz tam fikrim yok. O da sigaraya bıraktı benimle tanışınca ve kendine iyi bakan biri. Ondan bulaşmadı ve ben de ona bulaştırmamışımdır diye umuyorum çünkü öyle olsa hpv testim temiz çıkarmıydı bilmiyorum
Bunun dışında bu konuyu kafama takmadım
Ama bu süreçte araştırdığım ve öğrendiğim şey şu oldu smear testi her yıl düzenli yapılmalı Hpv 3 senede bir mutlaka yapılmalı ve bence temiz bile çıksa bu hücreler uykuda olabilir ve bir gün bağışıklığım düşerse yeniden aktifleşebilirler o yüzden aşıyı çok tavsiye eden oldu bana , bu yüzden ömrüm boyu kontrolü bırakmayı düşünmüyorum ve yakın zamanda aşı olacağım
Uzun açıklamanız için çok teşekkürler gerçekten içim rahatladı. Bende şimdi kolposkopiden çıktım parça almama gerek yok temizsin dedi. Senelik kontrollerine devam edebilirsin dedi çok mutluyumT tg123123 merhaba , ikinizin de soruları olmuş hemen cevaplayayım
Şimdi arkadaşlar ben 24 yaşındayken çok sigara içtiğim kendime dikkat etmediğim bir dönemde siğil fark ettim ve Hpv testini ilk o zaman yaptım ve hpv 16 çıkmıştı ve birkaç tane daha zararsız tipler vardı hatırlamıyorum şimdi. Smear testim ise temizdi.
Sonra ben araştırmalarım sonucunda bu hastalığın 15 sene ve daha fazla süre içinde kanser yapacağını sürekli smear testi yaptırmamın yeterli olacağını okudum ya da izledim bir yerden. Gittiğim doktorlar yaşımın genç olduğunu bağışıklığımı kuvvetlendirmemi söylediler. Şimdi ben bunları öğrenince ilk iş sigarayı bıraktım.
Alkol sadece bira içerdim arada onu da kestim tamamen. Ve bu konuda sadece yıldan yıla smear verdim ve bu konuyu önemsemedim. Siğil olayını bir daha hiç yaşamadım çünkü hiçbir dönem o kadar ki gibi bağışıklığımın düşmesine izin vermedim.
3 yıldır evliyim 4 senedir de eşimle birlikteyim zaten. Tüp bebek sürecine geçtim ve bu sitede araştırırken smear testinin yeterli olmadığını uzmanların Hpv testini en az 3 senede bir istediklerini öğrendim ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Nasıl böyle bir cahillik yapıp smear e güvendim dedim.
Sonra hemen Hpv testi yaptırdım ve hpv testim de tek tip dahi çıkmadı temizdi smear yaptım yeniden o da temiz çıktı. Doktorum her şeyin normal olduğunu söyledi.
Peki ben bu süreçte ne zaman Hpv yi atlattım inanın bilmiyorum. Ama genel olarak bu 6 seneden bahsedeyim.
Özellikle kışları hasta olmamak için uğraşan tiplerdenim c ve d vitaminine dikkat ettim çünkü hep eksikti
Eşimle tanışmadan önceki senelerde çok uzun aylar hayatıma kimse girmedi bi ilişkim olmadı , eşimle de ilişkimiz başlayınca o zaten yılın uzun ayları uzakta çalışıyordu ayrı kalıyorduk o dönemlerde de atlatmış olabiliriz tam fikrim yok. O da sigaraya bıraktı benimle tanışınca ve kendine iyi bakan biri. Ondan bulaşmadı ve ben de ona bulaştırmamışımdır diye umuyorum çünkü öyle olsa hpv testim temiz çıkarmıydı bilmiyorum
Ama bu süreçte araştırdığım ve öğrendiğim şey şu oldu smear testi her yıl düzenli yapılmalı Hpv 3 senede bir mutlaka yapılmalı ve bence temiz bile çıksa bu hücreler uykuda olabilir ve bir gün bağışıklığım düşerse yeniden aktifleşebilirler o yüzden aşıyı çok tavsiye eden oldu bana , bu yüzden ömrüm boyu kontrolü bırakmayı düşünmüyorum ve yakın zamanda aşı olacağım
Çok sevindim sizin adınıza kendinize hep dikkat edin ve hep kontrolde olunUzun açıklamanız için çok teşekkürler gerçekten içim rahatladı. Bende şimdi kolposkopiden çıktım parça almama gerek yok temizsin dedi. Senelik kontrollerine devam edebilirsin dedi çok mutluyum
Uzun açıklamanız için çok teşekkürler gerçekten içim rahatladı. Bende şimdi kolposkopiden çıktım parça almama gerek yok temizsin dedi. Senelik kontrollerine devam edebilirsin dedi çok mutluyum
Tesekkur ederim. Ben 2 yil olucam ogreneli 1 hafta once test verdigom de tip 51 hala mevcut. Bu surecte denemedigim sey kalmadi ama hala gecmedi sigara alkol yok zaten. Birliktelikte yok ama hala atlatamamis ve evli olmam isi zorlastiriyor.T tg123123 merhaba , ikinizin de soruları olmuş hemen cevaplayayım
Kaç yaşındasınızTesekkur ederim. Ben 2 yil olucam ogreneli 1 hafta once test verdigom de tip 51 hala mevcut. Bu surecte denemedigim sey kalmadi ama hala gecmedi sigara alkol yok zaten. Birliktelikte yok ama hala atlatamamis ve evli olmam isi zorlastiriyor.
32Kaç yaşındasınız
aşı yaptırdınız mı pekiTesekkur ederim. Ben 2 yil olucam ogreneli 1 hafta once test verdigom de tip 51 hala mevcut. Bu surecte denemedigim sey kalmadi ama hala gecmedi sigara alkol yok zaten. Birliktelikte yok ama hala atlatamamis ve evli olmam isi zorlastiriyor.