• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smear testi pozitif

Hpv anne olmaya engel değil zaten canım. Maalesef bu virüs cinsel yolla bulaşıyor. Tip 16 siğil yapmıyor olabilir. Ama burda çok okudum tüp bebek öncesi Hpv testini çoğu kişiden almışlar aslında
Benim doktorumda almıştı.Sonuç negatif gelmişti.2022 Aralık ayında yaptırmışım.Cinsel yolla derken ? Eşimin başka biriyle birlikte olması gibi mi yoksa başka bir şey mi

Benim doktorumda almıştı.Sonuç negatif gelmişti.2022 Aralık ayında yaptırmışım.Cinsel yolla derken ? Eşimin başka biriyle birlikte olması gibi mi yoksa başka bir şey mi
Kadın veya erkeğin daha önce cinsel birliktelikten kaptığı anlamına geliyor. Erkeklerde virüs olduğu belli olmuyor onlar sadece taşıyıcı olarak geziyor. Kadınlarda siğil-akıntı-kanama gibi şeylerle baş gösteriyor. Bunların hiçbiri olmadan da Hpv olabiliyorsunuz belirtisiz yani. Bazı kadınlar fark etmeden vücudundan atıyor. Tuvalet-hamam vb. Yerlerden kapılması imkansız diyor doktorlar. Kaç yıllık evlisiniz? Sizin ya da eşinizin evlilik önceki cinsel hayatından bulaşmış olabilir.

Hayır sadece cinsel yolla değil
Hpv virüsü çok kolay geçen bir virüstür
Ortak kullanılan Tuvaletlerden bile bulaşabilir
Ben evlenmeden önce aşısını yaptırmıştım doktorumun tavsiyesiyle

Kadın veya erkeğin daha önce cinsel birliktelikten kaptığı anlamına geliyor. Erkeklerde virüs olduğu belli olmuyor onlar sadece taşıyıcı olarak geziyor. Kadınlarda siğil-akıntı-kanama gibi şeylerle baş gösteriyor. Bunların hiçbiri olmadan da Hpv olabiliyorsunuz belirtisiz yani. Bazı kadınlar fark etmeden vücudundan atıyor. Tuvalet-hamam vb. Yerlerden kapılması imkansız diyor doktorlar. Kaç yıllık evlisiniz? Sizin ya da eşinizin evlilik önceki cinsel hayatından bulaşmış olabilir.
Eylül ayında 4 yıl olacak.Eylül 2021 de evlendik ben aralık 2022 test vermişim doktoruma negatif gelmiş

Doktorlar bunun imkansız olduğunu söylüyor. Kendi doktorumda dahil olmak üzere. Açık ve net. Ya cinsel ilişki ya da sürtünme yoluyla ilişki.

Ben yaptırmadım sanırım hiç hatırlamıyorum.Ama ortak kullanım alanlarını çok kullanan bir kişi değilim

Doktorlar bunun imkansız olduğunu söylüyor. Kendi doktorumda dahil olmak üzere. Açık ve net. Ya cinsel ilişki ya da sürtünme yoluyla ilişki.
Ya benim doktorum imkansız demiyor ☺️
El hijyenine dikkat etmelisin demsti.
Birde 5 senede bir test yapılıyor ama iki senede bir yaptır dedi

Belki de olabilir ☺️ ben kendi doktoruma çok güveniyorum. Takip ettiğim doktorlar cinsel ilişki şart diyordu. İhtimal hep vardır tabi ki.
Bunu anlatmıştı. Baska örneklerde vermisti. Ama şunuda söyledi 5 yilda bir değilde 2 yilda bir test yaptır dedi. Öyle yaptırdım

Ben ilk ilişkimi eşimle yaşadım ki hadi diyelim bende vardı misal test verdiğimde çıkmaz mı.2022 aralık ayında negatif gelmiş.Demek ki o zaman eşimde de yokmuş böyle bir şey.Ne olduysa sonradan olmuş

Ben ilk ilişkimi eşimle yaşadım ki hadi diyelim bende vardı misal test verdiğimde çıkmaz mı.2022 aralık ayında negatif gelmiş.Demek ki o zaman eşimde de yokmuş böyle bir şey.Ne olduysa sonradan olmuş
Hayır canım şunu demek istedim. Eşiniz sizle evlenmeden önce bu virüsü almış olabilir. Negatife dönmüştür sizle evlendiği sıra. Ama bi hastalık geçirip bağışıklığı düşürüp tekrar pozitif olup size geçirebilir. Hpv negatif demek için 3 kere negatif sonucu görmen gerekli. 6 ay arayla.

Back
X