Merhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Smear negatif hpv 18 pozitif
- Konu Sahibi babygirl7
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #hpvpozitif hpv 18 kolposkopi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Endişelenmenize gerek yok sadece sigarayı bırakmakla başlayın ilerlemesine sebep oluyor.
Tedavi bitip hpv negatifi görünce tekrar başlarsınız isterseniz.
Sağlıklı beslenip sporda yaparsanız faydası olur.
Aşıyı mutlaka yaptırın..
Kolposkopi ufak bir test işlemi. Birkaç çok minik şüpheli parça varsa onlar alınıp inceleniyor. Herhangi bir zararı yok zaten oralarda his olmadığı için hissetmiyorsunuz.
Çıkan sonuca göre doktor yönlendiriyor. 8 ay önce virüsle tanıştığınızı düşünürsek korkulacak bir şey olmadığını varsayabiliriz. Sonuçları paylaşırsanız tekrar bakarız.
Aşıyı mutlaka yaptırın..
Kolposkopi ufak bir test işlemi. Birkaç çok minik şüpheli parça varsa onlar alınıp inceleniyor. Herhangi bir zararı yok zaten oralarda his olmadığı için hissetmiyorsunuz.
Çıkan sonuca göre doktor yönlendiriyor. 8 ay önce virüsle tanıştığınızı düşünürsek korkulacak bir şey olmadığını varsayabiliriz. Sonuçları paylaşırsanız tekrar bakarız.
Peki biyopsi sonuçlarına göre kötü bir şey çıkarsa ameliyat isterler mi yani bu yaşta bekar biri olarak rahim ağzı kanserinden çok korkuyorum bugün geldim yaptırmaya birazdan yapılacak kolposkopi sonuçlarım çıktığında size de atacağım çok teşekkür ederimEndişelenmenize gerek yok sadece sigarayı bırakmakla başlayın ilerlemesine sebep oluyor.
Aşıyı mutlaka yaptırın..
10 aylık cinsel hayatın varsa virüs daha yeni yerleşmiştir. İleri düzeyde bir hücresel değişim olduğunu sanmıyorum. Korkmana hiç gerek yok yaşın genç bağışıklığını güçlü tut atarsın bencePeki biyopsi sonuçlarına göre kötü bir şey çıkarsa ameliyat isterler mi yani bu yaşta bekar biri olarak rahim ağzı kanserinden çok korkuyorum bugün geldim yaptırmaya birazdan yapılacak kolposkopi sonuçlarım çıktığında size de atacağım çok teşekkür ederim
- 2 Ocak 2025
- 10
- 0
- 1
- 26
Bir şey sorabilir miyim benim 2 yıl önce cinsel birlikteliğim olmuştu ve yeni fark ettim iki dudak arasında pütürcükler var değişme oluşmuş müdür doktora gittiğimde soğutma işlemi yaptı daha 4 gün oldu yeni yapıldı10 aylık cinsel hayatın varsa virüs daha yeni yerleşmiştir. İleri düzeyde bir hücresel değişim olduğunu sanmıyorum. Korkmana hiç gerek yok yaşın genç bağışıklığını güçlü tut atarsın bence
Merhaba, bu virüs hakkında çok bilgili gözüküyorsunuz bir yorumunuzda da sayısız makale okuduğunuzu gördüm bir şey sormak istiyorum bir hanımefendi yazmıştı kendisine virüsün kadın doğum aletinden ultrasondan bulaştığını böyle bir şey mümkün mü bu kadar kolay mı gerçekten bulaşması aletin üstünde prezervatif olsa bile virüs kontamine olmuş yüzeyden sızabilir mi Çok paranoyakça farkındayım ama bu aletten bulaştığını söyleyen 3 kişi gördüm internette kontrole gittiğime bin pişman olmuş durumdayım korkudan bir daha gitmeyi hiç düşünmeyecek seviyeye geldim hayat zehir olduEndişelenmenize gerek yok sadece sigarayı bırakmakla başlayın ilerlemesine sebep oluyor.
Aşıyı mutlaka yaptırın..
Merhaba, bu virüs hakkında çok bilgili gözüküyorsunuz bir yorumunuzda da sayısız makale okuduğunuzu gördüm bir şey sormak istiyorum bir hanımefendi yazmıştı kendisine virüsün kadın doğum aletinden ultrasondan bulaştığını böyle bir şey mümkün mü bu kadar kolay mı gerçekten bulaşması aletin üstünde prezervatif olsa bile virüs kontamine olmuş yüzeyden sızabilir mi Çok paranoyakça farkındayım ama bu aletten bulaştığını söyleyen 3 kişi gördüm internette kontrole gittiğime bin pişman olmuş durumdayım korkudan bir daha gitmeyi hiç düşünmeyecek seviyeye geldim hayat zehir oldu
Herkese aynı prezervatif ve eldiven kullanılıyorsa ve diğer aletler iyi sterilize edilmediyse, yoğun bir virüs içeriyorsa evet bulaşabilir.
Fakat hastanelerde aletler sterilize edilir. En basitinden kaynak suya koysalar yine virüs gider. Yani Kimse o riski almaz.
Bu virüs bulaştığında hiç belirti göstermeden uzun yıllar vücutta kalabilir. Bağışıklığın düştüğü bir an ortaya çıkar ve kadın doğum aletlerinden geldiği sanılabilir. Herhangi bir cinsellik yaşanmadıysa zaten bu aletler kullanılmaz. Cinsel ilişkide temasla bile bulaşma ihtimali varken steril bir ortamda aletlerden bulaşma olasılığı yok denebilir.
Kontrollerimizi aksatmamalıyız. Önemli olan virüsle baş edebildiğimiz.
Virüs varsa da yoksa da mutlaka Aşı olmalıyız
Vajinal ultrasonda prezervatif değiştirilmesi bulaş olmaması için yeterli bir önlem mi yani prezervatif değişirse bulaş olmaz değil mi haklısınız ama muayeneyemde kötü bir şey çıkmamasına sevinemedim bile bu durum yüzünden hakkında çok fazla mit geziyor ortalıktaHerkese aynı prezervatif ve eldiven kullanılıyorsa ve diğer aletler iyi sterilize edilmediyse, yoğun bir virüs içeriyorsa evet bulaşabilir.
Fakat hastanelerde aletler sterilize edilir. En basitinden kaynak suya koysalar yine virüs gider. Yani Kimse o riski almaz.
Bu virüs bulaştığında hiç belirti göstermeden uzun yıllar vücutta kalabilir. Bağışıklığın düştüğü bir an ortaya çıkar ve kadın doğum aletlerinden geldiği sanılabilir. Herhangi bir cinsellik yaşanmadıysa zaten bu aletler kullanılmaz. Cinsel ilişkide temasla bile bulaşma ihtimali varken steril bir ortamda aletlerden bulaşma olasılığı yok denebilir.
Merhaba bugün kolposkopi işlemim yapıldı 4 adet biyopsi alındı doktorum 2 tanesini geniş kapsamlı çalışılması için bir şey görmediği halde aldığını söyledi ve tahminimce düşük dereceli lezyon çıkabilir dedi ve fotoğraflarını çekti ince kıl gibi bir şey vardı fotoğraflarda etrafından örnek aldı bunun hakkında bir bilginiz var mı yüksek dereceli lezyon olsaydı bu mikroskopta nasıl görünürdü ? Ve bugün gardasil 9 aşısının birinci dozunu oldumHerkese aynı prezervatif ve eldiven kullanılıyorsa ve diğer aletler iyi sterilize edilmediyse, yoğun bir virüs içeriyorsa evet bulaşabilir.
Doktorum cinsel birliktelikte 1 kere bile prezervatifsiz olursa direkt bulaşacağını söylemişti yani şöyle ultrason cihazında hpvli hastanın değiştirilmemiş kondomuyla size bakılırsa direkt geçmiş olsun bu tarz durumlarda kullanılan eldiven prezervatif steril ve sadece kişiye özel olması gerekmektedirVajinal ultrasonda prezervatif değiştirilmesi bulaş olmaması için yeterli bir önlem mi yani prezervatif değişirse bulaş olmaz değil mi haklısınız ama muayeneyemde kötü bir şey çıkmamasına sevinemedim bile bu durum yüzünden hakkında çok fazla mit geziyor ortalıkta
Vajinal ultrasonda prezervatif değiştirilmesi bulaş olmaması için yeterli bir önlem mi yani prezervatif değişirse bulaş olmaz değil mi haklısınız ama muayeneyemde kötü bir şey çıkmamasına sevinemedim bile bu durum yüzünden hakkında çok fazla mit geziyor ortalıkta
Olmaz, yeterli bir önlem.
Endişelenmeyin, sonuçlarınızda temiz çıkmış. Önemli olan bunlar.
Merhaba bugün kolposkopi işlemim yapıldı 4 adet biyopsi alındı doktorum 2 tanesini geniş kapsamlı çalışılması için bir şey görmediği halde aldığını söyledi ve tahminimce düşük dereceli lezyon çıkabilir dedi ve fotoğraflarını çekti ince kıl gibi bir şey vardı fotoğraflarda etrafından örnek aldı bunun hakkında bir bilginiz var mı yüksek dereceli lezyon olsaydı bu mikroskopta nasıl görünürdü ? Ve bugün gardasil 9 aşısının birinci dozunu oldum
Biyopsi görünümleri ile ilgili doktorlar genelde bir şey söylemez. Çünkü boyamadan sonra anormallik görünen düşük dereceli çıkabilir ya da normal bir doku CIN III olabilir. O yüzden en sağlıklısı sonuçları beklemek.
Bu
hpv aşısını kendim eczaneden alıp uyguladım doktorum sağlık çalışanı olduğum için sorun olmaz yapabilirsin dedi ama ilk doz biraz kol ağrısı yaptı normal bir durum mu sizce buBiyopsi görünümleri ile ilgili doktorlar genelde bir şey söylemez. Çünkü boyamadan sonra anormallik görünen düşük dereceli çıkabilir ya da normal bir doku CIN III olabilir. O yüzden en sağlıklısı sonuçları beklemek.
Bu
hpv aşısını kendim eczaneden alıp uyguladım doktorum sağlık çalışanı olduğum için sorun olmaz yapabilirsin dedi ama ilk doz biraz kol ağrısı yaptı normal bir durum mu sizce bu
Kas içi uygulamak gerekiyor. Ağrı yapıyor normal.
Evet intramüsküler yaptım teşekkür ediyorum bilgileriniz için umarım Kolposkopi sonuçlarım temiz çıkar da rahatlarımKas içi uygulamak gerekiyor. Ağrı yapıyor normal.
Kızlar birde sigarayı bırakamıyorum az içsem bi faydası olur muMerhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
- 13 Eylül 2021
- 175
- 8
- 46
Oha sana bulaştıran kişi hayvanla mı birlikte olmuş erkekle mi olmuş bu kafar hpv yi nasıl aldıMerhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
- 13 Eylül 2021
- 175
- 8
- 46
Yeni olduğu için Rahim ağzına yerleşmiş olmayabilir ama bu yerleşmeyeceği anlamına gelmiyor tabi. Ben aşı olmadım ama sen olabilirsin aşılara korkum var benim. Virüsün tedavisi yok vücut güçlü olup yenerse yener yenemezse Rahim ağzına yerleşir leep olursun en fazlaMerhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
- 13 Eylül 2021
- 175
- 8
- 46
Sigarayı derhal bırak virüse yardım etmiş olursun+ olarak sigara kullanıyorum ve vajinal akıntım var lütfen bilgilendirir misiniz bilenler yaşayanlar varsa