Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

slm herkese ben eylül ayında akciğerimde lupusa bağlı bir sıvı birikmesi yasadım henüz tam olarak iyileşmedi sanırım nefes alırken zorlanıyorum aranızda böyle bir problem yasayan oldu mu? herkese cok gecmiş olsun ..

ben 6 sene önce yaşamıştım ozamandan beri alışkanlık oldu tanm nefes alamıyorum kesik kesik ama 3 ay içinde tamamen kayboldu ağrım

slm nahide 1976
95 dogumlu kızımda endoksan alıyor her ay 1 gece hastanede yatıyoruz. Sanırım 6 tane yapılıyormuş senede. Yan etkilerinden pek etkilenmedik ödem veya kilo artışı olmadı ama belkide sabahları ona aç karnına vrdiğim maydonoz suyu etkili olmuştur.Çok geçmiş olsun.

sizede geçmiş olsun.peki size endoksan almadan önce yumurtalıkları koruyucu luckrın adında iğne yapıldımı bu iğne her ay endoksan almadan bir hafta önce yapılıyo.bende ödemlerimi bu iğneye bağlıyorum.bu iğneyi yaptıran varmı acaba

Merhaba Nahide, ben endoxanı 1 sene boyunca aldım.1 hafta boyunca şiddetli bulantı dışında bir yan etki yaşamadım.O dediğin iğneyi yaptırmakta geç kaldım ve yumurtalıklarım zarar gördü, Geçici menapoza girdim, Doktor kalıcıda olabilir bekleyelim dedi ,bu ilacın vücuttan atılması 6 ayı buluyormuş. Çok şükür sonra normala döndü sayılır.:nazar:Benim 1 kızım olduğu ve başka çocuk düşünmediğim için fazla önemsemedim. Ama çocuk sahibi olmak isteyen arkadaşlara mutlaka yaptırmasını öneririm.

HERKESE İYİ BAYRAMLAR..........

sizede geçmiş olsun.peki size endoksan almadan önce yumurtalıkları koruyucu luckrın adında iğne yapıldımı bu iğne her ay endoksan almadan bir hafta önce yapılıyo.bende ödemlerimi bu iğneye bağlıyorum.bu iğneyi yaptıran varmı acaba

merhaba
bahsettiğiniz iğneden hiç haberimiz yok.Uyarınız için çok tşk. ederim ve ilk fırsatta dr.umuza soracagım ve yaptıgı açıklamaları sizlerle paylaşacağım.
Herkese sağlıklı ve huzur dolu bir bayram dilerim.

slm Nahide 1976
bahsettiğiniz iğneden hiç haberim yok ilk kez duydum. Uyarı için çok tşk ederim.ılk fırsatta bunu dr.umuza sorup yaptığı açıklamaları sizlerle paylaşacağım.
herkese sağlık ve huzur dolu bir bayram diliyorum.

ben 2 sene endoksan tedavisi gördüm ama ilk kez duyuyorum böle bi iğnenin olduğunu.....

şimdilik iyiyim kinin kullanıyorum benim merak ettıgım ilac kullandıgın süre içinde organlar tutulurmu

ben dediğim gibi 16 senedir ilaç kullanıyorum.ilk hastalığım başladığında böbreklerde tutulum yapmış.ilaçlarla hasarlıda olsa kurtuldum sayılır.ilaç içtiğim zaman zarfında şükür hiç bir tutulum olmadı.

hastalığın ilk beş senesinde tutulum olma olasılığı çok yüksek ama 5 seneyi atlattıktan sonra çok çok düşüyor. şükürler olsa ne ilk beş sene içindene de soraki beş sene içinde tutulum olmadı. sadece akciğerlerimde lezyon oluştu su toplandı o da 1 aylık tedavi sürecinde iyileşti.

canım quensyl, endol, emtatex kullanıyorum tabi bunun yanında bol bol ağrı kesici:)

X