Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

canım inş. bir daha kullanmazssın oo ilaçları bende bii ara bırakmıştım 6 ay sonra tekrarladı hastalığım inş. senin öyle olmaz rabbim şu mubarek günler yüzü suyu hürmetine hepimize şifalar verir dikkat et kendine :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

çok tşkkr ederim bende onu diliyorum umarım tekrarlamaz, ilaçları yeniden kullanmama gerek kalmaz.Allah neyi yazdıysa onu yaşayacağız herşeyin hayırlısını diliyorum hepimiz için...

Hepinize öncelikle geçmiş olsun.Banada bu sene sle teşhisi koydu bir doktor.Şikayetim yoktu aslında o sıralar çok yorgun hissediyordum kendimi bu yüzden doktora gitmiştim.Ana testi pozitif çıkmıştı test sonuçlarında bu yüzden kesinlilkle slesin dedi ve rapor yazdı bana ilaç falan.Ama bunun yanındada bir sürü test istedi benden,Sonra ben başka bir doktora gittim sen sle falan deilsin ananın pozitif çıkması tek başına birşey anlam ifade etmez dedi.İlaç kullanmadım hiç bu yüzden.SORUM ŞU arkadaşlar yüzünüzdeki kızarıklık nasıl bir kızarıklık birde geceleri dizden aşağıya doğru sanki böcek varmış gibi uyuşma,ağrı,üşüme hissi var mı?Doktorun hangine inanacağımı şaşırdım ama genel olarak ben iyiyim.....

Hepinize öncelikle geçmiş olsun.Banada bu sene sle teşhisi koydu bir doktor.Şikayetim yoktu aslında o sıralar çok yorgun hissediyordum kendimi bu yüzden doktora gitmiştim.Ana testi pozitif çıkmıştı test sonuçlarında bu yüzden kesinlilkle slesin dedi ve rapor yazdı bana ilaç falan.Ama bunun yanındada bir sürü test istedi benden,Sonra ben başka bir doktora gittim sen sle falan deilsin ananın pozitif çıkması tek başına birşey anlam ifade etmez dedi.İlaç kullanmadım hiç bu yüzden.SORUM ŞU arkadaşlar yüzünüzdeki kızarıklık nasıl bir kızarıklık birde geceleri dizden aşağıya doğru sanki böcek varmış gibi uyuşma,ağrı,üşüme hissi var mı?Doktorun hangine inanacağımı şaşırdım ama genel olarak ben iyiyim.....

canım sanada çok geçmiş olsun bildiğim kadarıyla sle hastalarının en belirgin özelliği yüzünde kırmızı lekelerin çıkması fakat anladığım kadarıyla sende böyle bir belirti yok benim acizane fikrim başka güvenilir bir doktora gitmen. Benim yüzümde kızarıklık ,lk önce burnumun üstünde başladı ve yüzümü tamamen sardı diyebilirim teşhis konuluncaya kadar bu lekeler kırmızı ve tırnak üstü kadar ve kabartısız. tekrar geçmiş olsun ii haberlerini bekliyorum sevgiler...

sanada çok geçmiş olsunn arkadaşım ızmir de yaşıyosan eğer orada iyi bi dahiliye doktoruna veya fakültede romatoloji bölümünde tahlillerinle tekrar görün derim

Teşekkürler kızlar cvplar için.Fakat şu kırmızı leke sürekli geçmeyen cinsten mi?Nsıl bir şey biraz açıklar mısınız?Benim yüzüm genelde kuruysa bayağıdır,banyodan sonra yanağımda kızarıklık olur o da kuruluktan nemlendrince geçer.Sürekli olmaz.Kuruduğunda olur.

Teşekkürler kızlar cvplar için.Fakat şu kırmızı leke sürekli geçmeyen cinsten mi?Nsıl bir şey biraz açıklar mısınız?Benim yüzüm genelde kuruysa bayağıdır,banyodan sonra yanağımda kızarıklık olur o da kuruluktan nemlendrince geçer.Sürekli olmaz.Kuruduğunda olur.

senin dediğin başka canım yaaa bu lekeler kalıcı diyebilirim benim yüzümde lekelerin izleri hala vardır 6 sene geçmesine rağmen belli belirsiz kahverengi lekeler bizler hatıra olarak bırakıyor ve hastalık tekrar nüksettiği zaman aynı yerler kızarmaya başlıyor sevgilerimle....

ar_miracle biyopsi sonucunu yaz demiştin sonucu bugün aldım
sonuç Class 2 lupus nefriti doktor kortizon ilacı vermekle vermemek arasında kaldı.sonra da zaten sle hastalığı için kullanıyorsun dedi üç ay sonra tekrar gel dedi.ayrıca sle için o kadar ilaç kullanma falan dedi.her doktor farklı birşey söylüyor ama romatoloji doç.dr. ilaçlara devam dedi.durum böyle işte..

sonuç Class 2 lupus nefriti doktor kortizon ilacı vermekle vermemek arasında kaldı.sonra da zaten sle hastalığı için kullanıyorsun dedi üç ay sonra tekrar gel dedi.ayrıca sle için o kadar ilaç kullanma falan dedi.her doktor farklı birşey söylüyor ama romatoloji doç.dr. ilaçlara devam dedi.durum böyle işte..

Geçmiş olsun.Çok korkulacak bi durum değilmiş senin için sevindim.

slm arkadaşlar bendede bu yıl reaktif artrit diye bir rahatsızlık çıktı ama bu sırada ANA testide pozitif çıktı.önce doktor önemsemdi.sonra titresi yüksek diye otoimmun panel istedi.sonuçlar belli olmadı.anti ds dna,ena,sentromer b,nükleozom gibi tahliller ise negatif çıktı.lupus deilsin ama bir bag dokusu hastalıgın var ana testinini alt dallarını istedi.sonuç henüz belli olmadı ben bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum cnm cok sıkkın.afyon arştırma hastanesinde çıktı bu durum ama ben istanbulda oldugum için çapada takip ettircem reaktif artrit hastalığımı istanbul çapada önerebileceğiniz bi doktor var mı.cevaplarsanız sevinirim allah razı olsun

ayrıca ana testinin tek başına pozitif çıkması ne derece önemli bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

canım sıkma canını başka doktorlara daha git.Banada ana tesiti pozitif çıkı diye slesin dediler.Bir sürü ilaç verdiler ben almadım bu ilaçları başka doktora gittim,2 doktorda sle değilsin ananın pozitif çıkması tek başına bir anlam ifade etmez,klinik muayene ile belli olur ve teşhis konur dediler,Şu andada hiçbir şikayetim yok.......Moralini bozma başka doktorlarada git,(ben doktorun yanından çıkınca 1 ay üzüntüden hasta olmuştum çünkü bana ölebilirsin diye saçma sapan şeyler söylediler)....allaha çok şükür iyiyim.

Kızlar sle hastalığının kesin teşhisinde kullanılan testleri yazar mısınız?Hngi test nasıl çıkarsa kesin sle diyebiliriz....Doktora giderken bu testler öğreniliyor malum.

Geçmiş olsun.....doktorların hepsi aynı fikirde olsa kafamızda karışmıycak.Zaten o kadar şey söylüyorlar ki,ister istemez psikolojik olarak yıpranıyoruz.Çok geçmiş olsun canım tekrar.

Kızlar sle hastalığının kesin teşhisinde kullanılan testleri yazar mısınız?Hngi test nasıl çıkarsa kesin sle diyebiliriz....Doktora giderken bu testler öğreniliyor malum.

canım geçmiş olsun ben 6 senedir lupus hastasıyım en son 1 ay önce doktoruma kontrole gittim ve benden istenen tahliller Anti ds DNA(EIA), ANA (1/100)(IFA). Canım sonuç kağıdındaki isimleri aynen olduğu gibi yazdım ama bu az öncede dediğim gibi kontrol için gittim. bu sonuçlar negatif çıktı yani herşey gayet iyi dedi doktorum ama ilaçlarımı almaya devam ediyorum . Yardımcı olabildiysem sevinirim tekrar geçmiş olsun.

herkese merhabalar,kartal eğitim ve araştırma hastanesinde demet hanım varmış demet taşan sanırım bilen ve giden varmı?

güzelimm arkadaşım inan benimde psikolojim bozuldu zaten bi rahatsızlık çıktı bir de bu test pozitif çıkınca moralim bozuldu.diğer hasatlıgımı kabullenmiştim ama bu benide cok üzdü ölürsün gibi seyleri bende duydum bende biraz hastalık hastasıyım su an moralim bozuk ya umarım önemli bişey çıkmaz.çapaya gitmyei düşünüyorum arakdaşlar.raktif artrit hastalıgımıda kontrol ettirmek için hangi doktoru önerirsiniz.çok teşekkür herkese allah razı olsun ilgilenen arkadaslardan

slm arkadaşlar ben sle hastası olup hamile olan arkadaşlara sesleniyorum ben bebek sahibi olmak istiyorum siz bu kararı verdiğinizde doktorlarınız ne dedi hengi testleri yaptırdınız nasıl bir hamilelik geçirdiniz yaşadığınız sorunlar oldu mu bebeklerinizin sağlık durumları nasıl onlarda problemler oldu mu lütfen paylaşırsanız sevinrim.

sahmaran merhaba,
hamilelik düşünüyorsan, önce rom doktorunla görüşmen gerekiyor.. onlar sana en uygun zamanı söylerler.. deperlerine bakıp ona göre izin veriyorlar.. eğer hastalığın pasif dönemde ise izin verirler..
onlar izin verince de kadın doğuma gidip, ki o dr. da rom doktorunun önermesi gerekiyor, orda gerekli kontrolleri olmalısın..
burda hamilelik yaşayıp çocuğunu sağlıkla kucağına alan da, benim gb bebeğini kaybeden de.. o yüzden sana genel bir şey söyleyebilmem mümkün değil.. her bünye farklı sonuçta.. ama umarım sen hiç problem yaşamadan alırsın bebeğini kucağına.. görüşmek üzere.. geçmiş olsun..

tesekkür ederim kahve lokum umarım tüm çocuk isteyen herkes bu duyguyu yaşar senin bebeğini kaybetmene çok üzüldüm hamile kaldığında senin hastalığın aktif dönemdemiydi nasıl bir sorun yaşadın

X