Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

kızlar daha önce hiç romatoloji de muayene olmamışsanız oranın hastası değilseniz öncelikle iç hastalıklarında doktora çıkmanız gerekmektedir sonra onlar sizi sevk ederler romatoloji bölümüne, çapanın tel numarası 0212 414 20 00 santralde çıkan kişiye romatoloji bölümü derseniz size sekreterliği bağlar ordan daha ayrıntılı bilgi yada özel randevu alabilirsiniz

Son düzenleme:
Mrb cnm bende yaklaşık 4 senedır sle hastasıyım ve ilaçlara baslandıgında ecet regl konusunda sorunlar yaşıosun fakat sonra düzene girio endoxan ı yaklasık 1 sene aldım reglkende verılmişti Allah hepimize şifalar versinn :KK66:

romatoloji prof. larının özel muayene odaları var ordanda bizzat gidip randevu alabilirsiniz arkadaslar yada muayenehanelerınde de bizzat görüşebilirsiniz

slm
yaklaşan domuz giribi konusundaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Kızım 95 li SLE hastası ve okullarda verilen alrm beni oldukça endişelendirdi.Dr umuz aşıya karşı. Sizlerin bu konuda bilgileriniz varsa ya da dr.unuza sordugunuzda alacagınız cevapları paylaşırsanız sevinirim.
Kısaca bir bu eksikti...
Sağlıklı günler

Merhaba arkadaşlar uzun süredir yazamıyordum inş hepiniz çok iyisinizdir.Bende o zaman dan bu yana kendimi biraz toparladım artık bu hastalığı takmıyorum daha doğrusu ağrılarla yaşamaya alıştım.ben inanıyorum ki bu hastalığa çare buluncak ve hepimiz iyleşcez hepinizi seviyorummmm.

selam arkadaşlar.izmit tıp fakultesi romatolojı bölümüne gittim pzrtsi günü.ilk defa gittim .tahlil istedi idrarda falan problem yok.c3 ve c4 düşük çıkmış.sedim de 40 çıkmış.kortizonumu 20 mg a çıkarttı 10 içiyodum moralim bozuldu.kendşmi iyi hissediyorum aslında.ayın 12sindede anti dna sonuçlarım çıkıcak bakalım tedaviye nasıl bi yön vericekler.sabah akşam ımuran ve bitanede quensly içiyorum.bide kan tahlilinizde wbc niz kaç benimki düşük çıkıyo,doktora sordum lupusta olabilir deedi.internetten araştırdım lupuslu hastalarda wbc yüksek seyreder dedi.neyse herkese geçmiş olsun sağlıklı günler..:nazar:

merhab lupuslu hastalarda her tahlil farklı çıkabiliyor. bunun için kendinizi üzmeyin.
iyi olduğumuz günü iyi yaşamalıyız,yeterki çevremizde bizi anlayabilen insanların olması
çok önemli. önce moralimiz iyi olsun.bende şu an günde altı ilaç kullanıyorum.kan seviyesi çok düşük çıktı.kan ilacına başaladım iki senedir böyle devam ediyorum.hepimiz iyi olacağız bunu düşünelim. kendinize iyi bakın

uzun zamandır giremedim buraya hepinizin sağlık durumu iyidir inşlh kızlar,geçende babama ilaç yazdırmak için gittiğim hastanede henüz 4 yaşında lupus hastası olan bi çocuk duydum ve bebekken başlamış hastalığıı çok üzüldüm bu erken yaşlara inmesi çok kötü bişii.Allah herkese sağlık ,iyilik,hoşluk versin gerisi halledilebilinir şeyler..sevgilerimle

merhaba arkadaşlar çok uzun zaman oldu yazmayalı,arada açıp okuyorum ama bir türlü yazmak nasip olmadı.hepinizde iyisiniz dimi?hayata ne kadar pozitif bakarsak o kadar pozitif olur hayatımız.sevgiler

Kizlar merhaba, iki defa dusuk yaptım doktor lupus testi istedi, benim yılda bir defa falan eger cok guneste kalırsam boyun altımda kaşıntılı kızarıklık olusuyor acaba lupus olabilir miyim.. 15 yasinda saglıklı bir oglum var ama ust uste iki dusuk yaptım sonradan lupus olmus olabilir miyim acaba? bir cok defa tam kan tahlili yapıldıu ama hiç bi doktor böyle bişiden süphelenmedi

Kizlar merhaba, iki defa dusuk yaptım doktor lupus testi istedi, benim yılda bir defa falan eger cok guneste kalırsam boyun altımda kaşıntılı kızarıklık olusuyor acaba lupus olabilir miyim.. 15 yasinda saglıklı bir oglum var ama ust uste iki dusuk yaptım sonradan lupus olmus olabilir miyim acaba? bir cok defa tam kan tahlili yapıldıu ama hiç bi doktor böyle bişiden süphelenmedi

Çok geçmiş olsun esterya.Bunu anlayabilmek için iii bir romatoloji uzmanına görünmen gerek.Lupus teşhisi çok araştırma gerektiren bi hastalık.Bu şekilde bi şey söylemek doğru olmaz.Geçmiş olsun.

cok sagol cnm ama lupus hastası olsaydım daha fazla belirti olurdu dime[/QUO

Evet çok daha fazla belirti olması lazım.En basiti eklemlerde ağrı ve özellikle acı olması gerekiyor.Yeri geliyor parmakların kitlenip kalıyor kullanamıyorsun bile.Ve tabii şişlik.Umarım sorununa çözüm bulunur geçmiş olsun

Arkadaşlar domuz gribi aşısı için doktorlarınız ne dedi.soran varmı?Doktoruma ulaşamıyorum.Gerçi normal grip aşısına bile izin vermiyor.Herkese ağrısz günler.

Arkadaşlar domuz gribi aşısı için doktorlarınız ne dedi.soran varmı?Doktoruma ulaşamıyorum.Gerçi normal grip aşısına bile izin vermiyor.Herkese ağrısz günler.

benim ayın 16sında kontrolum var sorucam.ama ben yaptırmayı düşünüyorum.çünkü bağışıklık sistemimiz baskılandığı için ihtiyacımız var kronik bi hastayız riskli gruptayız.

grip aşısını olduğum kış 10 gün çok feci hastalanmıştım uçuklanmıştı ağzım burnum hiç o kadar ağır geçirmemiştim grip i daha sonra doktoruma sorduğumda grp aşılarının daha çok ticari amaç sağldığını ve çokta faydası olmadığını sölemişti bana o zamandan beride hiç olmadım ,domuzgribi aşısıda olmayı düşünmüyorum çok fazla yan etkisi var kendimize dikkat edersek bol meyve sebze vs yersek hastalanmayacağımızı düşünüyorum ...

Herkese mutlu günler öncelikle, birkaç sitede rastladım terapotik aferez diye bir uygulama yapılıyormuş diyaliz gibi uygulanıyormuş.Kesin tedavi diye bahsediliyor.Lupus ve ra için.Yani kandan ayrıştırma yapılıyormuş heralde antikorlardan tekrar kan kişiye veriliyomuş.Mantık olarak aslında hastalığımız kanımızda doruluk payıda olabilir.Aranızda bu tedavi seçeneğini duyan varmı yada geçerli bir tedavi şeklimi acaba? Yoksa oda para tuzağımı?

grip aşısını olduğum kış 10 gün çok feci hastalanmıştım uçuklanmıştı ağzım burnum hiç o kadar ağır geçirmemiştim grip i daha sonra doktoruma sorduğumda grp aşılarının daha çok ticari amaç sağldığını ve çokta faydası olmadığını sölemişti bana o zamandan beride hiç olmadım ,domuzgribi aşısıda olmayı düşünmüyorum çok fazla yan etkisi var kendimize dikkat edersek bol meyve sebze vs yersek hastalanmayacağımızı düşünüyorum ...[/QUOT

Ben hiç grip aşısı olmadım.Allaha şükür senelerdir gripte olmadım.Domuz gribi aşısıda fazlasıyla gündemde olduğu için insan tedirgin oluyor doğrusu.Hoş her nekadar seninle aynı fikirde olsamda sorma gereği duydum.Teşekkür ederim.

X