Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

hande merhaba,
ben de 9 yıldır SLE hastasıyım. ve 9 yıldır da quensyl kullanıyorum.. quensyl göz diplerinde çapak yapıyor maalesef.. ben de çok şikayetçiyim bundan.. kiprik diplerinde iltihap olması da yapabilirmiş bunu.. bunun için doktor ara ara gözleri bebek şampuanıyla yıkamayı önermişti. yapıyorum ama bende pek işe yaramıyor...
çabuk morarmaya gelince.. aspirin ve kortizon hassaslığı arttıroyor.. benim de azıcık çarpmayla hemen morarır... hep morluklar vardır vucudumda...
geçmiş olsun dileklerimle...

canım çok geçmiş olsun benim oğlumunda kiprik diplerinde çapaklanma oluşuyordu her gün yatmadan önce gözlerini bebe şampuanıyla yıka ama her gün.... bende 6 yıldır sle hastasıyım sende ankaradasın galiba hangi hastanede tedavini oluyorsun ben ibni sinada Allah şifalar versin cümlemize.....a.s.a.s.a.s.

canım çok geçmiş olsun benim oğlumunda kiprik diplerinde çapaklanma oluşuyordu her gün yatmadan önce gözlerini bebe şampuanıyla yıka ama her gün.... bende 6 yıldır sle hastasıyım sende ankaradasın galiba hangi hastanede tedavini oluyorsun ben ibni sinada Allah şifalar versin cümlemize.....a.s.a.s.a.s.

tşk ederim karacan.. ben de göz kuruluğu da var o yüzden her gün yıkadığımda bir süre sonra rahatsızlık veriyor bana...
ben hacettepede sedat beyin hastasıyım.. sana da allah şifalar versin... sevgiyle...

ar_miracle Teşekkür Ediyorum Öncelikle Çok Geçmiş Olsun Diyorum Sana da Bulanık Görme ıçin Refresh Kullanıyorum Bu Problemden Kurtulmak ıçin
kahvelokum : Çok Geçmiş Olsun Aspirinden kaynaklı Malesef Çürümeler Mevcut Vucudumda :KK43:(
Göz ıçin Bende Yıllardır Kullandığım Kozmetik Ürünlerine Bağlı Olarak Blefarit (Kirpik Dibi ıltihabı) Var Şu Sıralar Olmuyor Umarım Herhangi Bir Sorun Teşkil Etmez Daha Sonraları Allah Hepimize Sağlık Versin.

merhabalar arkadaşlar quensyl yan etkisi klorokine göre daha mı az öyle birşey duydum doğruluk payını bilen var mı aranızda????

bende senden şimsi yeniduyuyorum inş. öyledir yeni başladım bende quesyl ye geçmiş olsun canım...

Netten Araştırdım Klorokinin Yan Etkisi Sanki Daha Fazla Ama Quensyl İle Aynı Etken Maddeye Sahipler Hemen Hemen Aynı Yan Etkiyi Yaratcaklarını Düşünüyorum Geçmiş Olsun

Arkadaşlar Merak Ettiğim Birşey Var Havuza Gitmekte Herhangi Bir Sakınca Var Mıdır ılaç Kullanımına Bağlı Olarak Mikrop Kapma Riskine Karşı?

Merhabalar Öncelikle Size Ve Hepimize Geçmiş Olsun,Bende 2 Aydır Quensyl Kullanıyorum Ve Bugün Bende Eczacılar Birliğini Aradım Bana da Size Söyleneni Söylediler Ben Aydınlıkevler de Oturuyorum Tanıdık Eczane Var Depolara Sordurttum Ama Malesef Depolarda Da Yok Henüz Zaten İlaç Daha Devlet Ödemesine Geçmemiş Para İle Temin Ediliyormuş,Ben Günde Tek Doz İçiyorum Kahvaltıdan Sonra Süt İle Sizlere Sormak İstediğim Bir Kaç Soru Var Quensyl'in Yanında Cozaar 50 Mg Kullanıyorum Ve 100 Mg lık Çocuk Aspirini Vücudumun Heryeri En Ufak Bir Çarpmada Çürüyor Kan Topluyor Aspirini Arada Kullanmadığım Oluyor Acaba Bu Quensyl Kan Cıvıltma Özelliği de mi var?
Birde Gözlerimde Sıcakta Bulanık Görme Ve Beyaz Tortu Gibi almaya çalışıp alamadığım şeyler oluyor çapak gibi ama çapak değil sizlerde de oluyor mu acaba bu belirtiler şimdiden teşekkürler sevgilerimle

öncelikle merhabalar,bende quensly kullanıyorum aynı göz şikayeti bendede oluyo,bide gözümde kortizon kullanımına bağlı katarak çıktı %90 görüyorum ama ışıkta falan çok rahatsız ediyo.bi göz dr una gidin bence??alkisalkisalkis

benim kardeşim de lupus hastası, o da 17 yaşından beri tedavi görüyor, şu an 22 yaşında. yazdıklarınızı okuyunca çoksevindim,yani evlenmiş olmanız hatta çocuğunuzun olması o kadar mutlu etti ki beni, Allah gönlünüzdeki herşeyi yaşamanızı nasip etsin inşallah,
kardeşim çocuk sahibi olamamaktan korkuyor, belki de evlenememekten.
çok sıkıntı çektiniz mi hamile iken, ya da evlenme sırasında hastalığı sorun eden oldu mu? özel mi oldu, haddimi aşmak istemem ama, sadece kardeşimemoral olması açısından soruyorum, ona da buraya üye olup sizlerle paylaşımda bulunmasını söyleyeceğim, Allah şifa versin, çocuğunuza sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah:1rolleyes:

öncelikle merhaba,kardeşinizin üzülmesine hiç gerek yok bence,hastalığın bilincinde olursak ve düzenli tedavimizi olursak diger sağlıklı insanlar kadar normal yaşantımızı devam ettirebiliyoruz tabiki eksi yönleride oluyo ama napalım bu hastalıkla yaşamaya mecburuz,ben lupusu hiç kafama takmıyorum.
evliliğimi sormuşsunuz eşimle severek evlendik ,herşeyi baştan anlattım hatta abartarak anlattım desem doğru olur çocuğum falan olmaz dedim,ama herşeyimle kabul etti ve hastalık yüzünden hiç bi şikayeti olmadı,çok duydum karısı hasta olunca bırakan katlanamayan bencil insanları:1no2:allah iyi insanlarla karşılaştırsın .hamileliğe gelince okumuşsunuz zaten moral çok önemli mesela ben tekrardan hamile kalmaktan hiç korkmuyorum:1rolleyes::lepi:

fbetuly : Merhabalar Öncelikle Size de Çok Geçmiş Olsun 2 ay önce göz kontrolüne gittim 4 ay sonra tekrar gitcem ara sıra rahatsızlık veriyor gözüme bulanıklık ışığa karşı hassasiyet mevcut eğer bu şikateylerim daha da artarsa öyle gitmeyi düşünüyorum göz dr una teşekkür ediyorum size de sevgiler...

herkese meraba,
uzunca bi yazı olucak sanırım içimdekileri içimizdekileri birbirimizden başka kimseler anlayamaz heralde
24ume gırmeye 2 ay kaldı,13yasımda ıken hastalandım sleydı bu bobrek ve kalp tutulumum wardı bıyopsı oldum yıllarca kortızon ve o aldıktan sonra acayıp bıde bulantısı yapan ılac warya ondan aldım yıllarca ve sonunda ıyılesmıstım aldıgım 35kıloyu werdım sıslıklerım ındı tuzlu yemeye basladım hersey duzeldı hapları bıraktım sadece 6 ayda rutın tahlıler yapılıyor ve ıyı cıkıyordu,ta ki o gune kadar ewet tam 11 yıl sonra remısyona gıren hastalıgım ataktaydı proteınuru 3+ sedımantasyon:60 hemen bıyopsı yapıldı ve baslandı kortızona, mıde ılacına, tansıyon hapına, kolesterol hapına,vıtamıne ve yurt dısında raporla geln bı ılaca,,,kucukken cok daha agır atlatmıstım bu hastalıgı ama mutluydum cunku hıcbısey anlamıyodum ama sımdı oylemı 24ume gırmeme 2 ay kaldı ıstedıgım hıc bıseyı yapamıyorum hayaller ıstekler hep yarıda kaldıı sıstımmm tam 170 gun oldu ılacları kullanmaya baslayalı oyle kotuyum kı psıkıyatr a gıdıyorum ılac alıyorum ve oyleyken cok aglıyorum yıllardır oyle unutmusum kı bı anda ben geldım dedı ve gırıwerdı tekrar hayatıma sebebımı: sıkıntı stres doktolarımın hepsı neye bu kadar uzuldun canını sıktın dedıler,,,,,yazıcam okadar cok sey war kı aslında aklıma geldıkce yazarım yıne...bugun doktordaydım tahlıler ıyı proteınuru harıc dusmuyo bır turlu bı ınıp bır cıkıyo,,hayırlısıı dua edınn...............

Carpe merhaba umarım senin için herşey tekrar iyi olur.Durumunu okudum evet çok küçük yaşta tanışmışşın bu hastalıkla ama sonra remisyona girmişsin demekki sen de olabiliyor uyutabiliyosun bu hastalığı ve tekrar olucaktır uyuyacaktır.Ben yaklaşık 20 yaşımda bu hastalığa yakalandım şimdi 27 yaşımdayım ve hiç uyumadı bende sedimastasyonumun Ana nın bir kez normal çıktığı bir test olduğunu hatırlamıyorum.Şuanda ataklarım var ve ben gezmeyi seven biriyiim şuanda hiçbirini yapamıyorum arabama bile inip binemiyorum nerdeyse kalçamdada kortizonun verdiği yan etkiden dolayı hasar var bide öle darbe uğraşıyoruz bakalım.Hepimiz için zor bu hastalık ya büyük bir sabır ve mücadele gerekiyor.

herkese meraba,
uzunca bi yazı olucak sanırım içimdekileri içimizdekileri birbirimizden başka kimseler anlayamaz heralde
24ume gırmeye 2 ay kaldı,13yasımda ıken hastalandım sleydı bu bobrek ve kalp tutulumum wardı bıyopsı oldum yıllarca kortızon ve o aldıktan sonra acayıp bıde bulantısı yapan ılac warya ondan aldım yıllarca ve sonunda ıyılesmıstım aldıgım 35kıloyu werdım sıslıklerım ındı tuzlu yemeye basladım hersey duzeldı hapları bıraktım sadece 6 ayda rutın tahlıler yapılıyor ve ıyı cıkıyordu,ta ki o gune kadar ewet tam 11 yıl sonra remısyona gıren hastalıgım ataktaydı proteınuru 3+ sedımantasyon:60 hemen bıyopsı yapıldı ve baslandı kortızona, mıde ılacına, tansıyon hapına, kolesterol hapına,vıtamıne ve yurt dısında raporla geln bı ılaca,,,kucukken cok daha agır atlatmıstım bu hastalıgı ama mutluydum cunku hıcbısey anlamıyodum ama sımdı oylemı 24ume gırmeme 2 ay kaldı ıstedıgım hıc bıseyı yapamıyorum hayaller ıstekler hep yarıda kaldıı sıstımmm tam 170 gun oldu ılacları kullanmaya baslayalı oyle kotuyum kı psıkıyatr a gıdıyorum ılac alıyorum ve oyleyken cok aglıyorum yıllardır oyle unutmusum kı bı anda ben geldım dedı ve gırıwerdı tekrar hayatıma sebebımı: sıkıntı stres doktolarımın hepsı neye bu kadar uzuldun canını sıktın dedıler,,,,,yazıcam okadar cok sey war kı aslında aklıma geldıkce yazarım yıne...bugun doktordaydım tahlıler ıyı proteınuru harıc dusmuyo bır turlu bı ınıp bır cıkıyo,,hayırlısıı dua edınn...............

Merhaba Öncelikle Çok Geçmiş Olsun Siz Epey Erken Tanışmışsınız Bu Hastalıkla,Proteinüri 6 Ay Önce Benim 241 Çıktı 3 Ay önce gittiğimde 197 çıktı 2 gün önce yine 24 saatlik idrarımda 285 çıktı 2 aydır quensyl kullanıyorum günde tek doz ama proteinürim düşmüyor,dr um nefroloji bölümüne sevk etti oraya gittim akıntım oluyor adetten bir kaç gün sonra su gibi ve aşırı şekilde fazla nefroloji dr um proteinüriyi akıntınında artıracağını söylerek beni kadın doğum uzmanına gönderdi bugün ultrasona girdim ve hayal kırıklığına uğradım sol yumurtalığımda çikolata kisti denilen ve 5.30 cm e ulaşmış bir kist gözlendi araştırdığım kadarı ile pek iyi bir kist türü değil evli değilim bunun yanında ve geleceğimi düşünüyorum sle ile uğraşırken birde bu çıktı başıma bende çok dertliyim sizi anlıyorum,şuan ne yapacağımı şaşırmış durumdayım böbreğim ağrıyor bu proteinirü düşmüyor düşeceği yerde yükseliyor :KK43:((
geldiği zaman hepsi üst üste geliyor nodüllerim var boğazımda 4 tane kist çıktı birde birde sle :KK43:( off offf Allah hepimize iyilik sağlık versin

hande86 cnm ben anlamadım proteıunuru sadece 241 mı 2410 mu benımkısı 3000dı son tahlılde de 2590 cıktı,normal bı ınsana da sanırım 40-80 arası olması gerekıyo,,,sukrettt halıne

Carpe merhaba umarım senin için herşey tekrar iyi olur.Durumunu okudum evet çok küçük yaşta tanışmışşın bu hastalıkla ama sonra remisyona girmişsin demekki sen de olabiliyor uyutabiliyosun bu hastalığı ve tekrar olucaktır uyuyacaktır.Ben yaklaşık 20 yaşımda bu hastalığa yakalandım şimdi 27 yaşımdayım ve hiç uyumadı bende sedimastasyonumun Ana nın bir kez normal çıktığı bir test olduğunu hatırlamıyorum.Şuanda ataklarım var ve ben gezmeyi seven biriyiim şuanda hiçbirini yapamıyorum arabama bile inip binemiyorum nerdeyse kalçamdada kortizonun verdiği yan etkiden dolayı hasar var bide öle darbe uğraşıyoruz bakalım.Hepimiz için zor bu hastalık ya büyük bir sabır ve mücadele gerekiyor.

senın ıcınde cnm ınslah cokk zor cokkk napalım sawasıcaz,kalcamda ben hıc sorun yasamadım nasıl oluyo,herkeste oluyo mu,hanı sımdıden onlemını almak ıcın soruyorum

herkese meraba,

merhaba yazını okuyunca kötü oldum,bende bu hastalıkla 16 yaşında tanıştım daha önceside var ama teşhis romataid artrit konmuştu sonra lupus olduğu anlaşıldı 16 yaşındayken benimde çok ilginçtir kimsede duymadım karaciğerimi tuttu karaciğer enzimlerim 1000lerde dolaşıyodu inceği yerde herseferinde biraz daha yükseliyordu ve ben artık tualete bile gidemicek hale gelmiştim psikolojim çok fena kimseyle konuşmazdım yaşayan ölü gibi olmuştum psikoloğa gidip destek almıştım.şuan hiç bi organımda bişey yok çok şükür .yaklaşık 1 senedir doktora gitmiyorum çok sıkıldım yoruldum artık.tahlillerimi arada bi yaptırıyorum sonuçlarına bakıyorum geçen yaptırdım sedimantasyon 100 çıktı ama ben gayet iyiyim neden öyle oldu anlamadım.hiç üzülme desemde boş insan takıyo biliyorum,ama buda geçer benim hastalığı düşünmeye fırsatım bile olmuyo kızımla uğraşmaktan:emir_bebek:
bütün arkadaşlara çok çok geçmiş olsun

senın ıcınde cnm ınslah cokk zor cokkk napalım sawasıcaz,kalcamda ben hıc sorun yasamadım nasıl oluyo,herkeste oluyo mu,hanı sımdıden onlemını almak ıcın soruyorum

Carpe ben kortizonu bir 7- 8 yıl kullandığım için kalça eklemine giden damarlarda sorun yaratıp kemiğin beslenmesine engel olup orda çürüme yapıyomuş bende ağrılar başlayınca öğrenebildim tabi ama ilerlemişte oldukça şimdi protez deniliyor birde hastalık dışında kalçamla uğraşıyorum şimdi onu halletcez :) Ben doktorumu değiştirdim ama romatizmal değerlerim yüksek çıkınca yeni dr umda yine kortizon verdi kurtuluş yok ne güzel bırakmıştım 3 ay.Sende uzun süreli yada yüksek doz kullnıyosan doktoruna söliyebilirsin mr çektirebilirsin erken evre olsa bile görülebiliyormuş mrda.Tabi her kortizon kullanan kişide olcak diye bir kaide yok heralde yinede tedbir almanda fayda var arkadaşım.Sende Ankara dansın hangi hastanede tedavi oluyosun memnunmusun?

hıımm anladım cnmmm..bende olmadı cunku sorun sımdıye kadar ınsallah olmazz
ınsallah senınkıde hemen gecerr
evet ankaradayım gazıde tedavı oluyorum memnum ben,, pekı sen nerdesınn

hıımm anladım cnmmm..bende olmadı cunku sorun sımdıye kadar ınsallah olmazz
ınsallah senınkıde hemen gecerr
evet ankaradayım gazıde tedavı oluyorum memnum ben,, pekı sen nerdesınn

Teşekkürler bende öle ummak istiyorum cnm.Bende Ankarada yeni değiştirdim doktorumu ibni sinada Murat hoca var ona gitmeye başladım bakalım hayırlısı.

X