Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar hepinize iyi bayramlar diliyorum.televizyonlarda birçok programda çıkan ibrahim saraçoğlunu çoğunuz tanıyorsunuzdur kendisini yurtdışında kanıtlamış proföserlerimizden biridir. kendisine sle hastalığı için önerebilecekleriniz neler diye sordum şöyle bir cevap geldi
Merhaba,

Bu konudaki çalışmalarım ve araştırmalarım halen devam etmektedir.

Henüz tamamlanmadığı için size olumlu cevap veremiyorum.

Sağlıklı günler dileriz

Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

Hekiminizin önerdiği ilaçları kullanınız.
ibrahim adnan saraçoğlu prof.dr.

inşallah çalışmaları en kısa zamanda tamamlanır :))

sevgili arkadaşlar Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun tedavimizi ilaçlarımızı asla bırakmayalım önce doktorlara güvenmeyi sonrada tevekkül etmeyi öğrenmeliyiz biz ilacı kullancaz Allahta eğer kısmetse bize sağlık vericek bunlar hep sınav önemli olanda sınavdan asla isyan etmeden başarıyla çıkmak hepinize sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlar iyiki biraradayız bir sürü bilgiye sahip oluyoruz bu şekilde iyiki bulmuşum bu siteyi hepinizi çok seviyorum görüşmek üzere....

Merhaba arkadaşlar sitede yeni olduğum için baştaki yazıları görmedim. Hepinize geçmiş olsun.İyi bayramlar..

Böbrek tutulumu olan yada olmuş ,kortizon kullanan arkadaşlar!! nasıl bir diyet uyguluyorsunuz? merak ettiğim kortizon bittikten sonradamı tuzlu yiyemeyeceğim .... artık herşeyin arkasını okuyup tuz varmı yokmu? potasyum nekadar? fosfor varmı diye bakmaktan yoruldum

Merhaba arkadaşlar sitede yeni olduğum için baştaki yazıları görmedim. Hepinize geçmiş olsun.İyi bayramlar..

sayfanın altında bu zamana kadar olan sayfa numaraları var oradan en başa gelebilir şimdiye kadar yazılanları okuyabilirsin...

diğer yazınada buradan cvb yazayım:)ben sadece tuza dikkat ediyorum az tuz kullanmaya çalışıyorum ama bazen ister istemez kaçırdığımda oluyor..çok fazla takmamaya çalışıyorumm inan hayat öle daha güzel geçiyor yoksa her dakika kafamızda hastalığımız olursa hayattan hiç bir zevk alamayız....sevgilerimle..a.s..

hihoyyytarkadaşlar herkesin geçmiş ramazan bayramını kutlarım, bende uzun zamandır siteye girmiyordum, yeni arkadaşlar gelmiş siteye, herkese tekrar geçmiş olsun, allah şifalar versin bende 2 yıldır sle hastasıyım, hastalığım şu an uyumuş durumda, 6 aylık kontrollerim var, tahlillerim iyi çıkıyor, ama genede doktorumla irtibatı kesmiyorum, bende 2 yıl içinde zor günler geçirdim, şuan iyiyim allah hepimizi iyi etsin arkadaşlar.

Ablalarım hepinizin gemiş bayramını kutlarım ne zamandır giremiyordum inşallah hepini çok iyisinizdir.böbreklerimde çok ağrı vardı doktora gittim tomoğrafi çektirdim Allaha şükür hiç bir şey çıkmadı ama ben bu hastalığı gerçekten artık anlayamıyorum çiğerlerim çok şiddetli ağrıyo böbreklerim ağrıyo kalbim ağrıyo hepsinin filmini cektiriyorum hiç bir şey çıkmıyo çok kötü ağrı çekiyorum ben artık gercekten dayanamıyorum artık her sabah kalktığımda başka bir yerim ağrımasından çok sıkıldım ne yapcam bilmiyorum.Allahtan tek dileğim bu hastalığa bir çözüm bulmaları hepimizin eski sağlığımıza kavuşmamız.

Merhaba arkadaşlar ve Ilsecim,Ben siteye yeni katıldm ,önceki yazışmalarında hepsini okumaya vaktim olmadı. Belki yazacağım şeyleri önceden biliyorsunuzdur.Benimde çok ağrılarım vardı. LUPUS RECOVERY DIET adlı bir kitap okudum.Lupuslu ve romatoid artritli insanların nasıl bu hastalıktan kurtulduklarıyla ilgili bilgiler veriyor.kırmızı et ve 4 beyazı kesip(beyaz un,tuz,şeker ve süt ürünleri )ağrılarından kurtulduklarını ve birdaha atak yaşamadıklarını yazıyorlar. okumak isteyen arkadaşlara tavsiye edebilirim.Tamamen sebze ağırlıklı beslenip,bol su ve taze meyvesuyu içip,düzenli uyuyup,stresten uzak duran bir yaşam tarzı tavsiye ediyor.Ben kısmen böyle bir diet yaptım.tuzu ,kırmızı eti ,yumurtayı ve beyaz unu kestim.Ağrılarım yok denecek kadar azaldı ve böbreklerde protein kaçağı vardı normale döndü. Doktoruma gösterdim kitabı,bilimsel bir geçerliliği yok tur sakın bitkisel ilaçlara güvenme dedi... ama diyetimi onayladı,hayvansal yerine bitkisel proteini tavsiye etti. (yeşil mercimek gibi...).çok kilo kaybettim ama doktorum lupuslu olup kolestrolü düşük olan birtek seni gördüm dedi :) buda çok iyi birşey.
şimdilik çok şükür iyiyim....Allah hepinize iyilik versin,şifa versin inşallah...Bu hastalığı yalnızca yaşayan bilir....

Malesef hayır... www.lupusrecoverydiet.com dan ingilizce olarak inceleyebilirsiniz.Ben Amerikadan getirttim, ancak internettende download edip okunabiliyor. Kitapla ilgili çok güzel eleştiriler var hastalardan. Lupus'a çare değil belki ama yinede bir umut lupuslulara...

Bethanıy ablacım ama ben kortizon kullandığımız için daha çok süt ürünleri tüketiyordum acaba ondan mı ağrılarım çok fazla oluyor gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum

bende kortizondan dolayı kemiklerimde sorun olmaması için süt ürünlerini daha fazla tüketmeye çalışıyordum???(buna rağmen kemiklerimde çökmelerde mevcut ama:) ) verdiğin bilgiler için teşekkürler Bethany Allah hepimize ağrısız,sızısız mutlu günler geçirmek nasip etsin...

Zaten bu diyet pek fazla Türk mutfağına uymuyor,özetle vejeteryan beslenmeyi öneriyor. Bende kortizon kullanıyorum ama malesef sütten vazgeçemiyorum. İnek sütü yerine soya sütü yada pirinç sütü tüketin diyor ki Türkiye'de bulmak çok zor...Araştırmalara göre eğer çok fazla protein,tuz,şeker ve alkol tüketiyorsanız,nekadar süt içerseniz için kemikler kalsiyumu tutmuyor yazıyor.Süt hariç diğer kalsiyum kaynakları: Brokoli,kuru fasulye,kıvırcık salata,fındık ezmesi,nohut,portakal,lahana,elma... olarak yazmış.beyaz pirinç yerine esmer pirinç öneriyor.Zaten kitap yazdıklarımın hepsini yapın demiyor.Eleme yöntemi yapın kırmızı et yada 4 beyazdan eleyebildiklerinizi eleyin diyor.kereviz ,maydanoz ,limon ve soda da doğal sodyum var.Kırmızı et yemiyorum ama sebze yemeklerini kıymalı yapıyorum...yoksa çekilmiyor hayat bunların hiçbiri olmadan :)

merhaba bethany süt ürünlerini neden az tüketin diyor yani ağrısı olanlar için mi bahsediyor kitapta.bende royalin dediği gibi süt ürünleri fazla tüketmeye çalışıyorum.ağrım falanda yok.bu arada kitaptan tercüme yaptığın içinde tşk ederiz:))

BETHANY NE GÜZEL EVLİ VE ÇOCUK SAHİBİSİN umarım Allah bunu bizede nasip eder bence bu hastalık tamamen psikolojik bi durum moralle acayip alakası var bide her lupuslunun kolestrolü yüksek değilki aman bilmiyorum ben şuan akışına bıraktım herşeyi kısmette ne varsa napalım bizimde kaderimiz bu sonuçta Allah bugünlerimizi aratmasın ama şuna kesinlikle yürekten inannıyorumki mutlaka bu lupusun çaresi buluncak hemde çok kısa zamanda herkese bol umutlu ve güzel günler ...

Merhaba arkadaşlar.Elifcim, bende sütü çok tüketiyorum ,benimde ağrılarım yok.Ben sadece kitapta yazan bazı bilgileri belki birilerine yararı olur diye yazdım.bazı yiyecekler lupuslularda alevlenmelere ve ağrılara neden olabiliyor Bu okuduğum kitaptan bir alıntı "yapılan bir araştırmaya göre 12 hafta süreyle deneklere ineksütü ,yumurta ve soya sütü verilmiş.En çok ineksütü iltihaba neden olmuş,yumurta daha azmış,soya sütü hiçbir etki yapmamış".Bu Sitede sağlık bölümünde süt ve süt ürünleriyle ilgili forumda çok detaylı bilgi var okumanızı tavsiye ederim ,kısmen benim okuduğum kitaptakileri yazıyor.
Gözdecim,evet evli ve en önemlisi Anne olabilmek çok güzel.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.Benim Lupus'um hamilelikte başladı.Çok zor günler geçirdim ama Allah onu bana ,beni ona bağışladı çok şükür.Arkadaşlar hamileliğin lupus tetikleyicisi olduğunu unutmayın.Dikkatli ve doktor gözetiminde olunmalı.Gözde dediğin gibi herşey kader kısmet,inşallah hastalığımıza çare bulunur.Sürekli hastalığım alevlenirmi,kızımın büyüdüğünü görebilecekmiyim,kalp krizi geçirirmiyim... gibi korkularla yaşamak çok zor...
Hepinize sağlıklı mutlu günler

hepininiz imşallah çok iyisinizdir son yazdığımda bu yana gecen hafta kontrole gittim ve dün sonuçlar çıktı gecen sene yaptırdığımda anti dna pozitif cıkmıştı dün negatif çıktı biraz sedim yüksek ama dna nın negatif olmasına çok sevindim acaba bu iyi bir gelişme ama gene de benim ağrılarım ara ara devem ediyor ama bu sonuç gene de iyi bir gelişme galiba salı günü de sonuçlarımı doktora göstereceğim inşallah doktor çok güzel haberler verr inşalllah bu hastalığı hepimiz yeneriz .kaydirigubbakcemile5

slm ilse umarım sonuçların çok ii dir. ağrıların ara ara olması normal
Allah şira versin....
bende uzun zamandır yoktum kontrole gittim sonuçlarım çok ama çok ii umarım bütün arkadaşlar da benm gibi ii olur ve hatta daha ii olurlar. benm ilaçlarımda düşme oldu bebe aspirinini tamamen bıraktım, cloroqin i ise günaşırı kullanacam, şimdilik hergün kullandığım bir tek ilaç var oda trental..çok şükür kendimi çok ii hissediyorum böyle giderse ilaçları tamamen kullanmayacam, çok mutluyum :dance: dilerim hepimiz daha da ii oluruz....
bize düşen kendimize dikkat etmek, üşütmemek, sıkıntı yapmamak... a.sa.s
Allah daha sağlıklı ve daha mutlu günler nasip etsin....

Hepiniz iyimisiniz uzun zamandır kimse yazmıyor inşallah bir sorun yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…