sevgili arkadaşlar ben daha bir yıllık evli ve ilahi takdir evliliğinin 2.haftasında bu hastalığa düçar olmuş biriyim.. bende sadece bir hafta kadar eklem tutulması oldu ayaklarımda biraz şişlik kızarma ve üzerine basamama ..sonra doktor doktor gezerek (birçoğumuz gibi) sle tanısıyla başbaşa kaldım.. ama benim o hastalığın alevlendiği o ilk haftdan sonra hiç ama hiç bir şikayetim olmadı hele hele eklemlerimde bir sorun döküntü vs hiç biri... kortizon verdi doktorum kullanıyorum aylardır acaba diyorum bu ilaçları kullanmakla yanlış ediyor olabilir miyim zira hiç bir şikayetim yok hatta bana quensyl de verdiler ama göze zararlı diye cesaret edip daha açmadım bile kutusunu sizce doğru mu yapıyorum(büyük ihtimalle hayır diyeceğini bilerek) sevgiler ..:sm_confused:.
sevgili arkadaşlar ben daha bir yıllık evli ve ilahi takdir evliliğinin 2.haftasında bu hastalığa düçar olmuş biriyim.. bende sadece bir hafta kadar eklem tutulması oldu ayaklarımda biraz şişlik kızarma ve üzerine basamama ..sonra doktor doktor gezerek (birçoğumuz gibi) sle tanısıyla başbaşa kaldım.. ama benim o hastalığın alevlendiği o ilk haftdan sonra hiç ama hiç bir şikayetim olmadı hele hele eklemlerimde bir sorun döküntü vs hiç biri... kortizon verdi doktorum kullanıyorum aylardır acaba diyorum bu ilaçları kullanmakla yanlış ediyor olabilir miyim zira hiç bir şikayetim yok hatta bana quensyl de verdiler ama göze zararlı diye cesaret edip daha açmadım bile kutusunu sizce doğru mu yapıyorum(büyük ihtimalle hayır diyeceğini bilerek) sevgiler ..:sm_confused:.
slm songülalp bende 4 sene olacak sle hastasıyım ve 4yıldır bendede böbrek tutulumu var ve 3ayda bir konturole gidiyorum ve onun içinde ayrı bir ilaç kullanıyorum ve çok şukur bir sorunun yok şuan ama dedigin gibi binevi böbrek yetmezligi doktorumun bana dedigi bol sıvı tüketeceksin dedi bol su söledigine göre senin teşhis yeni koyulmuş çok geçmiş olsun arkadaşim ama evham yapma ilaçlar düşüyo hatta bana doktorum böbreklerim nasıl diye sordugumda kısmen iyileşme var dedi ben senin gibi korkmuştum ama çok şukur şimdilik bi sorunum yok sende evham yapma ilaç kullanmaya başladıgın zamanArkadaşlar Merhaba uzun zamandır siteye giremiyordum bu yüzden biraz sizlerden uzak kaldım kadınlar kulübünün arama motorundan bir türlü ulaşılmıyordu.neyse bir şekilde hallettim.Bu arada benimde gene doktor işlerim devam ediyor.biliyorsunuz teşhisimin geç konması ve buna bağlı bir çok sağlık sorunuyla gidip gelmeler devam ediyor gecen hafta marmarada doktoruma gittim orda sle ile ilgiili azda olsa şüpheli bakılıyordu.tabi bende azda olsa ümitliydim ama sle kesinlik kazandı onun dışında birde hani bu omzumdaki geçmeyen kitler onlar içinde pamir bey dermayolojiye gönderdi sanırım başka bir rahatsızlık var orda, 24 haziranda cilt tutulumuda çıkmıştı biliyorsunuz.bu arada ben böbreklerimden de rahatsızlandım pazartesi gecesi numune hastanesindeydim şiddetli böbrek ağrım yüzünden,orda kan ve idrar tahlilleri yapıldı numunenin doktoru sle ağrıları olabileceğini söyledi.salıda romatolojide randevum vardı ordaki doktoruma gösterdim böbreklerim protein kacırıyormuş onu söylediler.Şimdi pazar sabahından pazartesi sabahına kadar 24 saatlik idrar biriktiricem bu arada böbrek ağrım geçmiyor tabi.aranızda böbreklerinde protein kaçagı olan varmı bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.çünkü netten yaptığım araştırmalar böbrek tutulumu ve böbrek yetmezliği gibi gözüküyor.Evham yapmamaya calışıyorum.bilgi verirseniz sevinirim.hepiniz kendinize iyi bakın her şey gönlünüzce olsun sağlıcakla kalın
slm songülalp bende 4 sene olacak sle hastasıyım ve 4yıldır bendede böbrek tutulumu var ve 3ayda bir konturole gidiyorum ve onun içinde ayrı bir ilaç kullanıyorum ve çok şukur bir sorunun yok şuan ama dedigin gibi binevi böbrek yetmezligi doktorumun bana dedigi bol sıvı tüketeceksin dedi bol su söledigine göre senin teşhis yeni koyulmuş çok geçmiş olsun arkadaşim ama evham yapma ilaçlar düşüyo hatta bana doktorum böbreklerim nasıl diye sordugumda kısmen iyileşme var dedi ben senin gibi korkmuştum ama çok şukur şimdilik bi sorunum yok sende evham yapma ilaç kullanmaya başladıgın zaman
agrın gider saglıcakla kal
Merhaba Arkadaşlar,hepinize geçmiş olsun...Ben de kızımın doğumundan sonra adını bile duymadığım (SLE) lupus hastalığıyla tanıştım.Kalp,böbrek ve akciğer tutulumuyla ölümden döndüm.Yoğun bakım ve 2 ay hastanede geçen zor günlerin ardında çok sükür Allah kızıma bağışladı ve iyiyim.Bende Prednol ,quensyl ,imuran...ve bikaç ilaç daha kullanıyorum.Bu hastalığı çok araştırdım ama malesef Türkiye'de fazla bilinmiyor.Her 2000 kişiden 1'inin lupus hastası olduğunu öğrendim.Lupus hastası arkadaşlar varsa tedavilerini ,yaşadıklarını benimle paylaşırlarsa sevinirim.