Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba çok yoğun çalışdığımdan dolayı siteye takılamıyorum ama hepinizi seviyorum royal tahlillerini iyi çıkmasına çok sevindim hepiniz kendinize çok iyi davranın çünkü biz seledaşlar özel insanlarız hoşcakalın

sevgili arkadaşlar ben daha bir yıllık evli ve ilahi takdir evliliğinin 2.haftasında bu hastalığa düçar olmuş biriyim.. bende sadece bir hafta kadar eklem tutulması oldu ayaklarımda biraz şişlik kızarma ve üzerine basamama ..sonra doktor doktor gezerek (birçoğumuz gibi) sle tanısıyla başbaşa kaldım.. ama benim o hastalığın alevlendiği o ilk haftdan sonra hiç ama hiç bir şikayetim olmadı hele hele eklemlerimde bir sorun döküntü vs hiç biri... kortizon verdi doktorum kullanıyorum aylardır acaba diyorum bu ilaçları kullanmakla yanlış ediyor olabilir miyim zira hiç bir şikayetim yok hatta bana quensyl de verdiler ama göze zararlı diye cesaret edip daha açmadım bile kutusunu sizce doğru mu yapıyorum(büyük ihtimalle hayır diyeceğini bilerek) sevgiler ..:sm_confused:.

Mutsuz küçüğüm açıklamaların için teşekkür ederim.Yarın idrar sonuçlarımı alıcam umarım ciddi bir şey yoktur.Umarım yarın akşam sizinle bir sevinci yaşamış olurum.Kendine iyi bak canım.Hep mutlu ol.tekrar teşekkürler

Royal peki sende bu böbrekteki protein kaçagı için herhangi bir tedavi uygulandımı.benim tahlilim de protein:25 çıktı bu oran neye göre düşük yada yüksek tahlilde harici minumum veya maxımum rakam yazılmadığı için merak ediyorum.Birde benim hala devam eden böbrek ağrılarım var.Gerci yarın sonuca göre bir karar cıkacak ama ben gene de diğer rahatsızlıklarıma böbreğin eklenmesinden de korkuyorum.Kendine iyi bak arkadaşım.şimdiden teşekkür ederim.

Sahmaran aramıza hoş geldin öncelikle seninde tahmin ettiğin gibi ilaçlarını kullanmamakla büyük bir yanlış yapıyorsun.Çünkü ilaçların yan etkilerinden korkup onları kullanmamakla asıl sorunun sle nin sana ne zararlar vereceğini tahmin edemiyorsun.Şuanda ağrılarının olmamasına çok sevindim umarım hiçte olmaz.Ama benimde ağrılarım hiç olmadı o kadar sinsice geldiki şimdi nerdeyse her organ bir sorun yaşıyorum.Bu kadar geç tedavi olmamda benim suçum yok yani bu benim seçimim değil.çünkü benim omzumda kitleler şeklinde görüldü adına kanserleşebilen ben dendi.10 yıldır ben kendimi bu korkuyla yaşadım.Ama gecen sene Sle ile tanışınca hani sle nin de kanseri aratmayacak bir hastalık olduğunu öğrendim.Amacım seni korkutmak değil arkadaşım sadece hastalığının ciddiyetinin farkına var ve lütfen düzenli ilaçlarını al.Bende boyunda düzleşme var bun bağlı kollarda güç kaybı.Kemik erimesi,göz arkasında sinirlerde ölme,akciğerde hava kisti,astımgeçmek bilmeyen rahim ülseri ve gecen hafta şiddetli böbrek ağrısıyla gece hastanelik oldum.bu seferde böbreklerde protein kaçağı çıktı.bugün tahlil verdim yarın belli olucak belki böbrek yetmezliği belki de tutulumu.bak bu arada cilt tutulumunu da unutmuşum bazen romotoji dışında doktora gittiğimde bana soruyorlar sle den dolayı başka rahatsızlığın varmı diye inanırmısın bazen sayarken bende rahatsızlıkların bazılarını unutuyorum aa doktor bey o da vardı buda vardı diyorum bu sefer.Lütfen arkadaşım ilaçlarını düzenli kullan en azından senin erken evrede teşhisin konmuş belki benim kadar hasar bile görmüyceksin.olumlu düşüncelerini bekliyorum.Sağlıkla kal ve umarım hiiç ağrıların olmaz

Uzun zamandır girememiştim herkese merhaba hepiniz inşallah çok iyisinizdir benimde iki gün önce çok şiddetli böbreğimde ağrı oldu eğilemiyordum bile ağrı kesici içtim geçti ama hafif hafif ağrıyo acaba bendede mi protein kaçağı var aklıma takıldı ayın 24 randevum var o zamana kadar gitmeyi düşünmüyorum bi sorun olur mu acaba hepiniz kendinize iyi bakın

İlseciğim merhaba eğer ayın 24 deki kontrolüne idrar tahlili yaptırmış olarak gideceksen bence bekle.Ama doktorun rutin kontrollerin için kan idrar testi istemediyse bence önce ürolojiye yada dahiliye git arkadaşım.Şimdi nefrolojiden gün al diycem ama ben aylardır.numuneden ve marmaradan gün alamadığım için üroloji ve dahiliye doktoru diyorum.Kendine iyi bak umarım birşeyin yoktur arkadaşım.iyi haberlerini bekliyoruz.Allaha emanet ol.

arkadaşım sana özelden mesaj attımm (buraya foruma girmeden önce) sakın tedavini ve ilaçlarını ihmal etme şimdi az miktardaki ilaclarını kullanmassan ilerde çok daha fazla miktarlarda kullanmak zorunda kalırsın.ve daha farklı sorunlar yaşarsın sakın ihmal etme canımmm .sevgilerimle.. a.s.

sahmaran aramıza hoşgeldin bende ne eklem tutulması oldu ne ayaklarımda şişlik bende de hiç bir belirti vermedi ama maalesef protein kaçağı çıktı doktor hemen ilaçlara başladı ilaçlarımı hiç ihmal etmiyorum quensyl ilacını kullanmadan önce göz muaynesine gittim doktor hiçbir sorun görmedi üç ay daha kullanırsan bu ilacı tekrar gel görme kaybı varsa ilaçların dozunu düşürmesi için doktora yazı yazarım dedi evet ilaçların yan etkisi çok ama düzenli olarak kontrolleri ihmal etmemek lazım.sağlıcakla kal.

Arkadaşlar herkese merhaba diyorum öncelikle.Paylaşmak istediğim bir sorun var ben 7 yıldır sürekli kortizon (streoid) kullanıyorum ilk dönemlerde bilinçsizlikten yüksek doz(16mg)kullandım ve düzensiz kullandım şuanda düzene girdi prednol 2mg günde kullanıyorum alışkanlık yaptı dr kontrölünde bırakmaya çalışsamda olmadı sanırım vücutta ilaca alıştığı için kendisi üretmiyor kortizonu yan etkilerinide çokça yaşıyorum en çok rahatsız eden beni deride yaptığı tahribat hemen hemen bütün vücudumda mor damarlar çizgilenmeler oluştu deride aşırı incelme bu damarlar varise benziyor ama değil çok yoğun gittikçede artıyor vücudum ne kadar tahammül edicek buna bilmiyorum.Ağrılar olmasın da görüntü önemli değil ama yinede insanın elinde değil canı sıkılıyor vücuduma bakmak istemiyorum artık eskiden böylemiydi.Lupus hastası olupta kortizon kullanmayan da var dr uma sordum pek bişey sölememişti. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı merak ettim çaresi varmı acaba??? sağlıklı günler diliyorum hepinize...........

slm songülalp bende 4 sene olacak sle hastasıyım ve 4yıldır bendede böbrek tutulumu var ve 3ayda bir konturole gidiyorum ve onun içinde ayrı bir ilaç kullanıyorum ve çok şukur bir sorunun yok şuan ama dedigin gibi binevi böbrek yetmezligi doktorumun bana dedigi bol sıvı tüketeceksin dedi bol su söledigine göre senin teşhis yeni koyulmuş çok geçmiş olsun arkadaşim ama evham yapma ilaçlar düşüyo hatta bana doktorum böbreklerim nasıl diye sordugumda kısmen iyileşme var dedi ben senin gibi korkmuştum ama çok şukur şimdilik bi sorunum yok sende evham yapma ilaç kullanmaya başladıgın zaman
agrın gider saglıcakla kal

abla ben bişey sorabilirmiyim bu böbrek tutulması bi nevi böbrek yetmezliği oluyo demişsin bendede böbrek tutulumu vardı şimdi imuran içiyorum günde üç tane ama iyileşicek diye bekliyorum iyileşme olmıcakmı böbreklerimde bi nevi böbrek yetmezliğiyse tamamen iyileşme söz konus olamaz ve ölene kadar böle kalır benim aklım çok karıstı ben tedavi gördüm serum tedavisi ve şimdi ilaç alıyorum bunlar tamamen iyileşmesi için degilmi ya offfff aklım cok karıştı yaa:bbo:

arkadaşlar hepimize binlerce kere geçmiş olsun.şuan ezan okunuo allahım nolur şifa versin inşallah(amin)

bişey sorucam sizlere bende vucudumda deride kızarıklıklar oldu yani ürtiker dene n şey.cildiyeye gttim.benden testler istedi.bu arada daalerjı ılaçları yazdı 20 gun kullandım.bu arada testlerde istedi.ana (fana) pozitif çıktı.dr da benı romotolojıye sevk etti.nettteki araştırmalarım sonucunda penisilinden dolayı lupus belırtılerı yaşanabılıceğını öğrendım.zaten ben şuanda penısılın iğnesı oluorum.doktora sordum başka romatızmal hastalıklarla bağlantılı olabılır ama lupusla çok ılgılı deıl dedı.kafam çok karıştı.zaten panığın tekiyim.nolur bana bişiler deyin.ayrıca bu ana(fana) testi ıle ılıglı baktımda oda penısılın alındığında muhakkak pozıtıf çıkar yazıo.penısılın ılacı kesıldığınde lupus belırtılerıde ortadan kalka rdıo.ayrıca bu yaz boğğaz enfeksıyonu yaşadım beta mıkrobu çıktı kanımda.uzun süre bulamadı sevgılı doktor.başka bi doktor sayesınde öğrendım.bu yuzden deçok sıkıntı ve stres yaşadım.geçmeyen boğaz acılarım nedenıyle.acaba hepsı üst üstemi geldi.gerçekten kafam çok karıştı.çok üzgünüm.

arkadaşlar hepimize binlerce kere geçmiş olsun.şuan ezan okunuo allahım nolur şifa versin inşallah(amin)

bişey sorucam sizlere bende vucudumda deride kızarıklıklar oldu yani ürtiker dene n şey.cildiyeye gttim.benden testler istedi.bu arada daalerjı ılaçları yazdı 20 gun kullandım.bu arada testlerde istedi.ana (fana) pozitif çıktı.dr da benı romotolojıye sevk etti.nettteki araştırmalarım sonucunda penisilinden dolayı lupus belırtılerı yaşanabılıceğını öğrendım.zaten ben şuanda penısılın iğnesı oluorum.doktora sordum başka romatızmal hastalıklarla bağlantılı olabılır ama lupusla çok ılgılı deıl dedı.kafam çok karıştı.zaten panığın tekiyim.nolur bana bişiler deyin.ayrıca bu ana(fana testi ıle ılıglı baktımda oda penısılın alındığında muhakkak pozıtıf çıkar yazıo.penısılın ılacı kesıldığınde lupus belırtılerıde ortadan kalka rdıo.ayrıca bu yaz boğğaz enfeksıyonu yaşadım beta mıkrobu çıktı kanımda.uzun süre bulamadı sevgılı doktor.başka bi doktor sayesınde öğrendım.bu yuzden deçok sıkıntı ve stres yaşadım.geçmeyen boğaz acılarım nedenıyle.acaba hepsı üst üstemi geldi.gerçekten kafam çok karıştı.çok üzgünüm.

ablalarım nerelerdesiniz hiçbiriniz bişe yazmıyosunuz merak ettim hepinizi umarım herşey yolundadır öpüyorum hepinizi a.s.

Merhaba Arkadaşlar,hepinize geçmiş olsun...Ben de kızımın doğumundan sonra adını bile duymadığım (SLE) lupus hastalığıyla tanıştım.Kalp,böbrek ve akciğer tutulumuyla ölümden döndüm.Yoğun bakım ve 2 ay hastanede geçen zor günlerin ardında çok sükür Allah kızıma bağışladı ve iyiyim.Bende Prednol ,quensyl ,imuran...ve bikaç ilaç daha kullanıyorum.Bu hastalığı çok araştırdım ama malesef Türkiye'de fazla bilinmiyor.Her 2000 kişiden 1'inin lupus hastası olduğunu öğrendim.Lupus hastası arkadaşlar varsa tedavilerini ,yaşadıklarını benimle paylaşırlarsa sevinirim.

aramıza hoşgeldin Bethany sanada çok geçmiş olsun forumdaki bu bölüm zaten SLE ile ilgili buraya SLE li arkadaşlarımızın hepsi tedavilerini ,yaşadıklarını paylaşıyorlar baştan itibaren okursan bayaa bilgi alacaksın canım..sevgilerimle...a.s..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…