Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

doktor ismi söylemek yasakmı blmiyorum ama..merak ettim..Prof.Dr.Orhan Aral'ın hastası varmı acaba!!

Çok teşekkür ederim royall. Eğer sakıncası yoksa verebilirsen sevinirim. Ben farkedeli yaklaşık 5 yıl oldu. Daha önce bileklerimdeki ağrıyı meslek hastalığı diye dikkate almayıp ergonomik klavyeler kullanarak (bilgisayar programcılığı yapıyordum) çözmeye çalıştım. Kısacası bende olayın ne zaman başladığını bilmiyorum. Doktorlarla da hiç aram yoktur ne yazıkki. Fakat ikinci çocuğumun doğumundan sonra çok şiddetli ağrılarım ve direnç zayıflıklarım oldu. Marmaranın doçentlerinden Şule hanıma gitmiştim. Ve böylece başladı.Fakat doktor bunun tedavisi yok. İlaç sadece ilerlemesini engelleyecek dediği için ben de 1-2 yıl dan sonra tedaviyi de kontrolleri de bıraktım. Ama tavsiye(lerinizi)ni kulak arkası etmeyeceğim. Çünkü 6 -7 aydır ayak bileklerim de oldukça kötü. Quensyl kullanımı gözlerinde sorun yarattımı? Hepinize sevgilerimle...

ben uzun süreden beri quensly kullanamıyorum görme kaybımdan dolayı ,doktorunuz doğru sölemiş ama bu tedavinizi bırakmanıza engel bişey değil ki mutlaka yeniden tedaviye başlamanız gerekir..

çapa tıp fakültesi tel: 02124142000
romatoloji sekreterliği:33027
bu numaraları aradığınızda size yardımcı olacaklardır ...

Çok teşekkür ederim royall. Çok güçlüsün. Bu gücün seni hiçbir zaman terketmesin.

Çok teşekkür ederim royall. Çok güçlüsün. Bu gücün seni hiçbir zaman terketmesin.

güzel sözlerin için ben teşekkür ederima.s.
ben tüm sle li arkadaşlarımın çok güçlü olduğunu düşünüyorum ALLAH bu gücümüzü hiç bir zaman kaybettirmesin..sevgilerimle...

Merhaba arkadaşlar, siteyi tesadüfen keşfettim ve ne kadar çok lupuslu hasta olduğunu görüp şaşırdım doğrusu... 10 sene önce bana SLE teşhisi konduğunda hayatımda duymamıştım bu hastalığı. İlk teşhisi Hematolog bir doktor koydu ve bayağı bir kortizon yüklemesi yaptı. Tuza dikkat etmeme rağmen yüzüm çok şişti ve moral olarak çöktüm. Ama çok şanslıydım, 5 ay sonra romatolog doktorumu buldum ve kortizonu yavaş yavaş kestik. Sadece kortizonu 7-8 ay kullanmama rağmen dizimde tahribat yapmış, ara ara ağrı çekiyorum...Ben senelerdir hiç ilaç kullanmıyorum, tahlillerim hep normal çıkıyor. İnşallah bir daha gerek olmaz ilaçlara.. Hepinize acil şifalar diliyorum. Sizinde bildiğiniz gibi bu hastalıkta en önemli şey moralinizi yüksek tutmanız.. Doğru doktor çok çok önemli.. Doktorum bana gördüğüm en iyi Lupus hastasısın diyor, ama tabii bu hastalık sinsidir, ne zaman ne olacağını bilemeyiz..

merhabalar yasmin hoşgeldin aramıza:)tahlillerinin normal çıkmasına çok sevindim ilaç kullanmaman da çok güzel umarım bizlerde senin gibi ilaçlara veda ederiz:)

kızlar dün kontrollerim çok güzel geçti prednol 2mg düşürüldü tahlillerimin
hepsi ii çıktı uzun zamandır böle mutlu hissetmemiştim kendimi sevgilerimle.....
....venditaa nerelerdesinnnn özlettin kendiniii arkadaşım....

royall merhaba, senin adına çok sevindim.. umarım tamamen bırakırsın ilaçlarını.. sevgiler

royall merhaba, senin adına çok sevindim.. umarım tamamen bırakırsın ilaçlarını.. sevgiler

a.s.öncelikle aramıza hoşgeldin xyyasmin, güzel dileklerin içinde teşekkür ederim inşallah tüm arkadaşlarımızla bi gün tüm ilaçlarımızı bırakırız...

xyyasmin aramıza hoşgeldin. Dilerim hiçbir zaman ilaç kullanmak zorunda kalmazsın.
royall çok sevindim senin için. inşallah hepimiz her seferinde bir öncekinden güzel sonuçlarla döneriz.
hepinize sevgiler.

sizler zaman zaman boyun düzleşmesinden bahsediyorsunuz,bu nasıl bişey,nasıl anlaşılır?son zamanlarda boynumda ve sabah uyandıktan sonra sırtımda ağrı oluyor,acaba boyun düzleşmesinden mi?şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.sevgiyle kalın...a.s.

Polyanna Merhaba
boyun düzleşmesi bende var benim kollarımda güç kaybı oluşmaya başladı ilk ve tek belirtisi bu oldu ağır bir şey taşıdığımda bir kaç saat sonra ellerimle bir dilim ekmeği bölemiyordum.Yada caydanlığı tutup cay dolduramıyordum.beyin cerrahisi doktoruna gittim orda benden boyun emarı istendi.ve boyun emarımda boyun düzleşmesi çıktı.Sen genede beyin cerrahisi doktoruna git arkadaşım hem sırtının hemde boynunun ağrımasında bir neden vardır.kendine iyi bak geçmiş olsun

Arkadaşlar Merhaba uzun zamandır siteye giremiyordum bu yüzden biraz sizlerden uzak kaldım kadınlar kulübünün arama motorundan bir türlü ulaşılmıyordu.neyse bir şekilde hallettim.Bu arada benimde gene doktor işlerim devam ediyor.biliyorsunuz teşhisimin geç konması ve buna bağlı bir çok sağlık sorunuyla gidip gelmeler devam ediyor gecen hafta marmarada doktoruma gittim orda sle ile ilgiili azda olsa şüpheli bakılıyordu.tabi bende azda olsa ümitliydim ama sle kesinlik kazandı onun dışında birde hani bu omzumdaki geçmeyen kitler onlar içinde pamir bey dermayolojiye gönderdi sanırım başka bir rahatsızlık var orda, 24 haziranda cilt tutulumuda çıkmıştı biliyorsunuz.bu arada ben böbreklerimden de rahatsızlandım pazartesi gecesi numune hastanesindeydim şiddetli böbrek ağrım yüzünden,orda kan ve idrar tahlilleri yapıldı numunenin doktoru sle ağrıları olabileceğini söyledi.salıda romatolojide randevum vardı ordaki doktoruma gösterdim böbreklerim protein kacırıyormuş onu söylediler.Şimdi pazar sabahından pazartesi sabahına kadar 24 saatlik idrar biriktiricem bu arada böbrek ağrım geçmiyor tabi.aranızda böbreklerinde protein kaçagı olan varmı bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.çünkü netten yaptığım araştırmalar böbrek tutulumu ve böbrek yetmezliği gibi gözüküyor.Evham yapmamaya calışıyorum.bilgi verirseniz sevinirim.hepiniz kendinize iyi bakın her şey gönlünüzce olsun sağlıcakla kalın

a.s.ablacım nasılsın böbreklerinde protein oldugunu yazmıssın bende ilk hastaneye düştügümde böbreklerimde protein oldugu saptandı böbreklerimden biopsi oldum ne kadarı tutulmuş diye daha sonra bana bi ilaç başlandı tedavi için endoksan diye bir ilaç böbreklerimin protein kaçırmasını önlemek böbreklerimi tamamen kaybetmemek böbrek yetmezligini önlemek için bi nevi düşük düzeyde kemoterapi ilacı diyebiliriz serum yani hastaneye gidip alıyodum ayda bir kere 6 ay boyunca kullandım şimdi ise yok denecek kadar az artık o serumlu ilacı bıraktım agızdan ilac alıyorum imuran diye bi hap günde üç tane şükürler olsunki hiçbişeim yok böbreklerimde gayet iyi gözüküyo hemen doktora göstermen iyi olmus ilerleyince kötü sonuclara yol acabilir Allah acil şifalar versin umarım kötü bişe cıkmaz öptüm:1hug::1hug:

ilk hastalandığımda bende vardı protein durumu şu an ALLAH a şükür yok tahlillerim normal çıkıyor ,moralini bozma onlar zamanla ilçalarda düzelecektir,netten okuduğumuz herşey de ille bizde olacak diye bişii yokkki canını sıkma zamanla hepsi geçecektir....

royal arkadaşım şu sıralar yoğunum siteye giremedim tahlillerinin iyi çıkmasına çok sevindim inşaallah hep mutlu ol canım arkadaşım siteye yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz hepinize geçmiş olsun inşaallah hepinizin iyi haberlerini alırız sağlıkla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…