bence de doktorlarımızın dediklerinden dışarı çıkmamak en iyisi kullanan arkadaşlar için bişe diyemicem ama hastalığımızı kontrol altında tutmamız önemli olan ya ilerde tekrar nüksederse ki ALLAH korusun yaa ....ben asla cesaret edemem böle bişiye...sevgilerimle
daha önceki kontrolümde de burada yazılan timüs u sorduğumda doktorum bana uykulukmu yemek istiyosun royall deyip gülmüştü ve yok öle bişey demişt her yazılana ne söylene ne inanmamalıyızz ..sevgilerimle...a.s.
sude sen nerde tedavini sürdürüyosun o kadar tecrübeli geliyosun ki bana sanki çok uzun süredir varmış gibi ama kısa bir süreymiş 3 yıl umarım yatışır hastalığımız uyur ve bir daha asla uyanmaz
tıp fakültesi hastanesinde tedavi oluyorum.insan yaşayınca bazı şeyleri çok daha iyi bilgi sahibi oluyor.bence doktorun sözünden çıkma arkadaşım.inan bu konuda çok araştırmalar yapılıyor.yabancı bir makalede okudum,aşı çalışmaları yapılıyormuş,ama birşey söylemek için çok erken.zaten doktorlarımız yeni gelişmeleri bize bildiriyor,gerekirse tedavide uyguluyor.onun için sabredelim.kendimizi önce yaradana,sonra doktorlarımıza teslim edelim.ok!!??!!!
merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var çok merak ediyorum mesela benim böbreklerimde tutulma olmuş o yüzden de protein kaçağı olmuş şimdi kalp ve akciğer filmi çekilsin dedi doktor eğer organlarda tutulma varsa mesela böbreklerimde olduğu gibi bunun tedavisi var mı kullandığımız ilaçlar tedavi mi ediyor yoksa hastalığı duraklatıyor mu??şimdiden teşekkür ederim.
tamam canim sağolasin iyi bu forum var rahatlamamiza neden oluyo en azindan birbirimizi ii anliyoruz ...ben son gittiğimde sormayi unuttum gelişme varmi diye sonuçta sürekli yurt dişina çikiyo doktorum kongrelere katiliyolar ama işte aklima gelmedi sen makaleyi netten mi okudun ?
spinoza kardeş acaba anvirzeli nasıl buluruz
sevgili arkadaşım eğer diğer sayfalarda okuduysan beni siteye olta atan ilaç reklamı yapmaya çalışan kötü niyetli biri olarak değerlendikleri için sitede artık bu konuyla ilgili birşeyler söylememeye karar verdim çünkü gerçekten bu işe çok üzüldüm dünden beri stres yaşıyorum halbuki kesinlikle bir kötü niyetim yoktu...Bu hastalığı gerçekten yaşayan bilir...
Herkese merhaba,bende Sle'liyim.Siteye bugün üye oldum ve burayı buldum.Birçok acı gibi hastalıklarıda yaşayan anlar.Fakat ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor; ben uzun süre Ankara Hacettepede tedavi gördüm ardından karaciğer problemim nedeniyle İzmire gitmeye başladım.Lupusun yanısıra şimdi de karaciğerimle başım fena halde dertte.Nakil listesindeyim ama nakil olmadan iyileşebilmek için büyük çaba harcıyorum.Bazen artık bittim desemde ertesi gün umutla uyanıyorum.Çünkü ilaçlardan çok umuda,sevgiye,morale ihtiyacımız var.Hastalık bizimle birlikte sevdiklerimizide yiyip bitiriyor.HZ. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.Beterin beteri vardır diye kendimizi avutup salıvermemeliyiz ama sağlıklı olan herbir organımız içinde şükretmeyi bilmeliyiz bence.Sadece bu dertten muzdariplere değil,tüm hastalara acil şifalar diliyorum.
Kucak dolusu sevgiler...
sevgili arkadaşım eğer diğer sayfalarda okuduysan beni siteye olta atan ilaç reklamı yapmaya çalışan kötü niyetli biri olarak değerlendikleri için sitede artık bu konuyla ilgili birşeyler söylememeye karar verdim çünkü gerçekten bu işe çok üzüldüm dünden beri stres yaşıyorum halbuki kesinlikle bir kötü niyetim yoktu...Bu hastalığı gerçekten yaşayan bilir...
merhaba arkadaşlar ben kortizon ilaçlarımı kullandığımdan beri tuzsuz yemeğe özen gösteriyorum fakat bugün bir yazı okudum asla peynir yenmemeli diye doğru mu bu çünkü ben tuzsuz peynir yiyorum ona göre dikkat edeyim.
sevgili elif sadece kortizon kullanıyorsan kalsiyum eksiğini süt ve süt ürünlerinden alırsın yemelisin ama benim gibi bir takım kemoterapi ilaçları kullanıyorsan sütten süt ürünlerinden uzak durmalısın ben cumartesi ve pazar günleri kemoterapi ilaçı kullanıyorum ve ogünler süt ürünlerini kesinlikle kullanmıyorrum ama sen yinede doktorunu ara sana bu konuda daha sağlıklı bilgi verecektir çünkü sanırım hepimizin doktoru farklı tedavi uyguluyor sağlıcakla kal hoşca kal