Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

daha önceki kontrolümde de burada yazılan timüs u sorduğumda doktorum bana uykulukmu yemek istiyosun royall deyip gülmüştü ve yok öle bişey demişt her yazılana ne söylene ne inanmamalıyızz ..sevgilerimle...a.s.

aslinda gerçek olmasini çok isterdim bunun bir çaresinin olmasini ama maallesef bu banada inandirici gelmedi inş.tibbi olarak bunun bir gün çaresini bulur doktorlar ne diyelim .

tıp fakültesi hastanesinde tedavi oluyorum.insan yaşayınca bazı şeyleri çok daha iyi bilgi sahibi oluyor.bence doktorun sözünden çıkma arkadaşım.inan bu konuda çok araştırmalar yapılıyor.yabancı bir makalede okudum,aşı çalışmaları yapılıyormuş,ama birşey söylemek için çok erken.zaten doktorlarımız yeni gelişmeleri bize bildiriyor,gerekirse tedavide uyguluyor.onun için sabredelim.kendimizi önce yaradana,sonra doktorlarımıza teslim edelim.OK!!??!!!

tamam canim sağolasin iyi bu forum var rahatlamamiza neden oluyo en azindan birbirimizi ii anliyoruz ...ben son gittiğimde sormayi unuttum gelişme varmi diye sonuçta sürekli yurt dişina çikiyo doktorum kongrelere katiliyolar ama işte aklima gelmedi sen makaleyi netten mi okudun ?

tatlım eğer diğer organlarında da tutulma varsa (ki inşallah yoktur),kullandığın ilaçlar zaten oradaki iltihabı baskılamaya çalışıyor.ilaçlar hastalığı durdurmaya,zararın ilerlemesini engellemeye çalışıyor,tabiki bu organ bazında değişiyor.eğer böbrek tutulumun varsa giden gitti,kalan sağlamlar bizimdir misali sağlam olan böbrek hücrelerimizle hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz.işte burada tedavinin düzeni önemli.ilaçların uygun dozlarda düzenli alınması önemli.eğer düzenli tedavi ile hastalığı yatıştırabilirsek böbreklerimiz bizi ömür boyu idare eder.eğer kan hücrelerimiz tutuldu ise bu hücrelerimiz sürekli yenilendikleri için tedavi ile normal düzeylere gelebiliyor.önemli olan burada kendi hücrelerimize karşı antikorların oluşmaması.inşallah soruna yanıt bulabilmişsindir.biraz karışık oldu galiba!!

evet .google dan new vaccine for lupus diye yazarsan ,WebMD de yazıyordu galiba .2007 yılına aitti.kışın okumuştum.hocaya sordum,henüz çok erken dedi birşey söylemek için.şimdi tedavini al,moralini yüksek tut,bunları düşünme dedi bana.ben de öyle yapıyorum.inan sağlığım çok iyi olmasa da içim rahat.allah başka dert vermesin.değil mi kader arkadaşım!!

Haklisin kader arkadaşim fazla kurcalamiycam birakcam bende artik önce allaha sonra doktora kendimi yoksa depresyona giriyorum

:)))korkarım ki bi gün doktorlar bizlerden bıkacaklar ,nerden geliyo aklınıza bu kadar çok soru ..diyecekler.....

sevgili spinoza anvirzel ilaçlarla beraber alınamaz mı sanırım alınamaz yoksa beraber kullanırdın. peki sen hangi ilaçları kullanıyordun.. ve son olarak anvirzel nasıl temin edilir. şimdiden teşekkürler

spinoza kardeş acaba anvirzeli nasıl buluruz

sevgili arkadaşım eğer diğer sayfalarda okuduysan beni siteye olta atan ilaç reklamı yapmaya çalışan kötü niyetli biri olarak değerlendikleri için sitede artık bu konuyla ilgili birşeyler söylememeye karar verdim çünkü gerçekten bu işe çok üzüldüm dünden beri stres yaşıyorum halbuki kesinlikle bir kötü niyetim yoktu...Bu hastalığı gerçekten yaşayan bilir...

spinoza,bunu iyi niyetle söylediğini düşünüyorum tabiki.aynı şeyleri aşağı yukarı yaşıyoruz,ve paylaşmak istedin doğal olarak bildiklerini.ama eftalyanın da söylediği gibi aramızda çok genç,yeni tanı alan arkadaşlar var.lütfen üzme kendini,stres de yapma.uyuyan kurdu uyandırma!:))(lupus kelime anlamı ile kurt demek)k.i.b.

Herkese merhaba,bende Sle'liyim.Siteye bugün üye oldum ve burayı buldum.Birçok acı gibi hastalıklarıda yaşayan anlar.Fakat ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor; ben uzun süre Ankara Hacettepede tedavi gördüm ardından karaciğer problemim nedeniyle İzmire gitmeye başladım.Lupusun yanısıra şimdi de karaciğerimle başım fena halde dertte.Nakil listesindeyim ama nakil olmadan iyileşebilmek için büyük çaba harcıyorum.Bazen artık bittim desemde ertesi gün umutla uyanıyorum.Çünkü ilaçlardan çok umuda,sevgiye,morale ihtiyacımız var.Hastalık bizimle birlikte sevdiklerimizide yiyip bitiriyor.HZ. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.Beterin beteri vardır diye kendimizi avutup salıvermemeliyiz ama sağlıklı olan herbir organımız içinde şükretmeyi bilmeliyiz bence.Sadece bu dertten muzdariplere değil,tüm hastalara acil şifalar diliyorum.
Kucak dolusu sevgiler...

çok geçmiş olsun arkadaşım.inşallah nakil olmaya gerek duymadan iyileşirsin.karaciğer hastalığın lupustan mı kaynaklandı????Otoimmun hepatit mi? Yoksa kullandığın ilaclara bağlı toksik hepatit mi?

siponaza eğer için rahatsa stres yapmanın anlamı yok diye düşünüyorym benim için bu site çok önemli en zor anlarımda tüm site tek yürek olup dua etmilşlerdi yüzlerini bilmem gerçek isimlerini bilmem ama bu site benim ailem gibi oldu zor anlarımda hep yanımda olduular bundan dolayı hiçbirinin zarar görmesini istemem iıse ve mutsuz küçüğün yaşları çok küçük ve hiç kimsenin onların umutları ile oynamasını istemem ha sana şunuda söyleyeyim ben drumun makale konusuyum çok farklı tedaviler uyguladı bana tabi benim iznimle ama ben sonuç kesinleşmediği için sitede bunu paylaşmadım hem sanırım biliyorsundur sle her hastada farklı seyirediyor senin tercihine saygı duyarım ama kesinleşmemiş bir tedaviyi savunmanı anlayamıyorum ben dr imi aradım bu konuyu sordum bana verdiği cevap " ben yıllarımı bu hastalığı araştırmaya verdim sence böyle bir şey olsa ben duymazmıyım dedi" doktoruma katılıyorum eğer öyle bir şey olsa doktorum olan bir çok gelişme gibi bunuda benimle paylaşırdı isimler verilmiş ilaç isimleri yazılıyor ilginç gelişmeler oluyor yine idda ediyorum inanmiyorum ve anlayamıyorum arkadaşlardan herhangi biri ilaçmıdır otmudur her neyse alıp kullansa ve tabi kendi tedavisini bırakacak cidi sonuçlar ve kayıplar yaşandığında diyeti kim ödeyecek yapmayın arkadaşlar ne olur tedavinize ve doktorunuza inanın

Çok geçmiş olsun. Ben bunu eklem romatizmasının bir türü sevimsiz bir türü olarak biliyorum. Bana da ikinci çocuğumun doğumundan sonra benzeri bir teşhis kondu. Quensyl adında bir ilaç verdi doktor. Fakat bunun da yan etkisi görme alanına verdiği tahribat. O yüzden ilacı bıraktım. Şu anda da oldukça ızdıraplıyım. Ellerimi bileklerimdeki ağrı nedeniyle sıkıntılı kullanabiliyorum. Su terapisinin çok faydasını gördüm. Fakat sanırım yeterli süre yapmadım. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissetmiştim. Ama bir yıl sonra sıkıntılarım tekrar başladı. Aslında su terapisini sağlıklı insanlara bile tavsiye ederim. Ben tekrar yapmayı düşünüyorum. Bu terapi ile bir çok hastalığı tedavi etmek mümkün. Hindistanda kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biri. İlgilenenler olursa terapiyi anlatırım Sevgiler ve sağlıklı yaşamlar...

Eftalya ablacım gercekten böyle güzel şeyler düşünmen beni çok mutlu etti.seninde sölediğin gibi böyle şeyler beni çok etkiliyo bana bir umut gibi geliyo bu hastalığın geçmesini o kadar çok istiyorum ki ne söylense inanıyorm yapmaya kalkışıyorum hepinizden rica ederim nolur olmayacak şeyler söyleyip umutlandırmayın hepiniz çok iyisiniz biliyorum çok sağolun sizin sayenizde moral buluyorum hepiniz kendinize iyi bakın.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben kortizon ilaçlarımı kullandığımdan beri tuzsuz yemeğe özen gösteriyorum fakat bugün bir yazı okudum asla peynir yenmemeli diye doğru mu bu çünkü ben tuzsuz peynir yiyorum ona göre dikkat edeyim.

sevgili elif sadece kortizon kullanıyorsan kalsiyum eksiğini süt ve süt ürünlerinden alırsın yemelisin ama benim gibi bir takım kemoterapi ilaçları kullanıyorsan sütten süt ürünlerinden uzak durmalısın ben cumartesi ve pazar günleri kemoterapi ilaçı kullanıyorum ve ogünler süt ürünlerini kesinlikle kullanmıyorrum ama sen yinede doktorunu ara sana bu konuda daha sağlıklı bilgi verecektir çünkü sanırım hepimizin doktoru farklı tedavi uyguluyor sağlıcakla kal hoşca kal

merhabalar.ben bu konuda herhangi birşey duymamıştım.süt ve ürünleri kemoterapiyi nasıl etkiliyor?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…