Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

eftelya hocam,birşey daha soracağım;kullandığınız ilaçları yazabilir misiniz bir mahsuru yoksa.hakikaten merak ettim.geçen gün de bahsetmiştiniz biraz,bazı tedaviler uygulanmış.makale konusu olmuşsunuz.tabi bahsetmek isterseniz:))

eftelya hocam,birşey daha soracağım;kullandığınız ilaçları yazabilir misiniz bir mahsuru yoksa.hakikaten merak ettim.geçen gün de bahsetmiştiniz biraz,bazı tedaviler uygulanmış.makale konusu olmuşsunuz.tabi bahsetmek isterseniz:))

sudeyil merhaba biliyorsundur sle her hasta için farklı tedavide öyle ama ilaçları yazayım quensyl folbiol imuneks üribas emthexate bunlar rutin kullandığım ilaçlar geçen yıl iki ay fakrlı bir tedavi gördüm farklı bir diyet uyguladım şimdi sadece 2mg deltacortril ve haftada 7.5 mg emhexate kullanıyorum beslenmeme çok dikkat ediyorum kendine iyi bak hoşcakal

Son düzenleyen: Moderatör:
sudeyil merhaba biliyorsundur sle her hasta için farklı tedavide öyle ama ilaçları yazayım quensyl folbiol imuneks üribas emthexate bunlar rutin kullandığım ilaçlar geçen yıl iki ay fakrlı bir tedavi gördüm farklı bir diyet uyguladım şimdi sadece 2mg deltacortril ve haftada 7.5 mg emhexate kullanıyorum beslenmeme çok dikkat ediyorum kendine iyi bak hoşcakal

hakikaten farklı bir protokol uygulanıyormuş.metotreksatın lupusta kullanıldığını duymamıştım.ama deltakortrilin dozunun düşük olması güzel.inşallah yavaş yavaş metotreksat da kesilir,remisyona girersiniz.k.i.b.hoşçakalın:))

sevgili spinoza herkesin fikri kendisini ilgilendirir sen sakın başkaları için kendini üzme ve şu anvirzeli nasıl bulurum bana yardım et ve lütfen insanların sağlığı için yardımı olabilecek birşeyler bilen herkes birkaç kendini bilmez yüzünden bu kutsal amaçtan vazgeçmesin..hep kötülewr mi kazanacak*.....:eek:klava:

sevgili spinoza herkesin fikri kendisini ilgilendirir sen sakın başkaları için kendini üzme ve şu anvirzeli nasıl bulurum bana yardım et ve lütfen insanların sağlığı için yardımı olabilecek birşeyler bilen herkes birkaç kendini bilmez yüzünden bu kutsal amaçtan vazgeçmesin..hep kötülewr mi kazanacak*.....:eek:klava:

saygıdeğer arkadaşlar benim insanların tercihine saygım sonsuz ama 2. fazda olan bir çalışmayı doktor kontrolsuz olarak kullanmanın daha doğrusu kullanmaya özendirmenin saygısızlık olduğunu düşünüyorum ayrıca hitap şeklinizi hiç beğenmedim çok istiyorsanız özel mesajla anvirzalı nasıl elde edceğinizi öğrenebilirsiniz sizin bana kendini bilmez demeniz hiç önenmli değil bu sizin hitap şekliniz herhalde ama minik arkadaşlarımın bu konu yüzünden kafalarını karıştırmanıza izin vermeyeceğim sizlere sizin tarzınız olan hakaretle cevap vermiyecem çünkü tarzım değil bir insanın ekmek parasına dokunursanız saldırganlaşır artık yorumu sizlere bırakıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
haklısın eftelya aramıza yeni katılan arkadaşın bu şekilde hitap etmesi hoş değil sonuçta burada hepimiz aynı dertten muzdaribiz birbirimize destek olacağımıza böle bir tavır sergilemek yakışık almamış hepimiz şimdiye kadar birlikte sevindik ,üzüldük,umud ettik ama bu şekilde tavırlar hoş değilll .........bu gibi durumlarda isteyenler aralarında mesajlaşırlarsa diğer küçük arkadaşlarımızda yanlış etkilenmezler......

Son düzenleme:
kızlar yarın em-ar larım ile birlikte çapa da ortopedi toplantısına katılacam umarım fazla sorun yoktur inşlh ii haberlerde dönerim:)

teşekkür ederim elif ve eftelya arkadaşım hayırlısı bakalım:)dualarınızı eksik etmeyin:KK66:

İnşallah bize güzel haberler verirsiniz sevgili royall. Ben aslına bakarsanız bu hastalığı bu kadar ciddiye almamıştım. Şu anda oldukça endişeliyim. Çünkü nasılsa sadece sabitlemeye yarıyor diye tedaviyi iki yıl önce bıraktım. Sanırım testleri tekrar yaptırsam iyi olacak. Ağrılarım da oldukça arttı. Bana bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı arkadaşlar. (İstanbul da). Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
kızlar yarın em-ar larım ile birlikte çapa da ortopedi toplantısına katılacam umarım fazla sorun yoktur inşlh ii haberlerde dönerim:)

Ablacım en iyi haberlerle gelirsin inşallah dualarım seninle Allah yardımcın olsunsüprizzzzz

Sanırım büyük bir yanlışlık söz konusu.. Zira ben hiç kimseyi hedef alarak mesaj yazmadım ..Yanlış anlaşılmalar için çok ama çok özür dilerim.. Bende SLE hastasıyım bu forumdaki tüm mesajları tek tek okumadım. yalnız Anvirzeli duyduktan sonra bi umut araştırmak istedim.. Benimde tarzım ,kişiliğim asla hakaret etmek olmaz olamaz .. Ben sanki bu anvirzel ile ilgili bilgi veren arkadaşa sataşanlar ,ona karşı çıkanlar oldu diye anladığım için mesaj yazdım dedimki eğer yine böyle bilgilere sahip olanlar varsa bizimle paylaşsın çekinmesin billiyorum ki devası olmayan dert yok ama aramak lazım... Hem şuda bir gerçek ki kendini tamamen tıp eline bırakıp herşeye önyargılı insanlarda yok değil benim sözlerimin asıl hedefi onlar olmalı sizler değil.. . . takdir edersiniz ki alternatif tıp tümdoktorlarca kabul görmüyor ama su götürmez bir gerçek... hele bizim gibi tıp'ın henüz elimizden bişey gelmiyor dediği bir rahatsızlığa sahip olarak alternatif yöntemleri aramalıyım ,aramalıyız... doktor ziya özelin anvirzeli'nin bildiğim kadarı ile yan etkisi yok..tekrar yanlışlık için özür diler aranızda olmaktan duyduğum mutluluğa gölge düşmesine olan korkumu paylaşmak isterim.. bu forumdaki herkes benim kaderdaşlarım göremesemde arkadaşlarım...benim yorumum genel bir yorumdu, asla kişilere hele hele forumumuzdakilere değil... a.s.:enbuyukkk:

canım royalım ne oldu sonucu yazmanı merakla bekliyorum hadi arkadaşım güzel haberlerini yaz bekliyorum hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

çok geçmiş olsun arkadaşım.inşallah nakil olmaya gerek duymadan iyileşirsin.karaciğer hastalığın lupustan mı kaynaklandı????Otoimmun hepatit mi? Yoksa kullandığın ilaclara bağlı toksik hepatit mi?

Çok teşekkür ederim.Cevabım biraz geç kaldı ama bugünlerde fazla foruma giremiyorum kusura bakmayın.Şu an siroz devresindeyim iyileşmek zor olacak ama dediğin gibi lupustan kaynaklanan otoimmün hepatit.

Çok teşekkür ederim.Cevabım biraz geç kaldı ama bugünlerde fazla foruma giremiyorum kusura bakmayın.Şu an siroz devresindeyim iyileşmek zor olacak ama dediğin gibi lupustan kaynaklanan otoimmün hepatit.

lütfen üzmeyin kendinizi.sizi anlayabiliyorum.çok zor bir dönemden geçiyorsunuz.ama umudunuzu kaybetmeyin.iyileşeceğinize inanın.İzmir'de karaciğer transplantı çok başarılı bir şekilde yapılıyor.Başarı oranı dünyada ön sıralarda.Umarım kısa sürede uygun donör bulunur.ve sağlığınıza kısa sürede kavuşursunuz.sevgiyle kalın..

sevgili sle daşlarım:) dün malesef ki hiç bir yol alamadık çünkü yeni bir diz grafisi filmi istediler 2 hafta sonra tekrar gidecem zaten 8 eylül de de romatoloji kontrolüm var yakınsa tası-taragı toplayıp istanbula yerleşecem bu gidişle:))))

perfectly arkadaşım ben 12 seneden beri çapa ya gidiyorum oradaki doktorlarımın hepsi çok iyiler prof.AHMET Bey,prof:MURAT bey,doç. SEVİL hn ,istersen burada çapa nın telinin ve sekreterlik numarasını yazabilirim sana,sakınn ama sakınn ihmal etmee arkadaşım çok geçmiş olsun sevgilerimle...
kendinize ,umudlarınıza ii bakın...

sevgili sle daşlarım:) dün malesef ki hiç bir yol alamadık çünkü yeni bir diz grafisi filmi istediler 2 hafta sonra tekrar gidecem zaten 8 eylül de de romatoloji kontrolüm var yakınsa tası-taragı toplayıp istanbula yerleşecem bu gidişle:))))

perfectly arkadaşım ben 12 seneden beri çapa ya gidiyorum oradaki doktorlarımın hepsi çok iyiler prof.AHMET Bey,prof:MURAT bey,doç. SEVİL hn ,istersen burada çapa nın telinin ve sekreterlik numarasını yazabilirim sana,sakınn ama sakınn ihmal etmee arkadaşım çok geçmiş olsun sevgilerimle...
kendinize ,umudlarınıza ii bakın...

Doktorlarından memnun olman,gösterilen ilgi,yapılan tedavide çok önemli ki bu konuda seninde bir sıkıntın yok anlaşılan.Buna sevindim.Malumunuz ülkemizde doktor hasta ilişkileri çok iyi değil;tabi burda zaman zaman iki tarafında haklı ve haksız tarafları oluyor mutlaka.Her neyse dün alamadığın güzel sonucu iki hafta sonra alabilmen dileğiyle...
12 sene aynı acıyı çekmek hiç kolay değil,herşey gönlünce olsun.Güzel haberlerini bekliyoruz.Sevgiler...

slm arkadaşlar..ilk başta rabbim tüm hastalara acil şifalar versin...
dün google'den lupus hakkında bilgi ararken sizleri buldum.. ne çok lupus hastası varmış. oysaki bu zamana kadar çok nadir çok ender bir hastalıkdı.çoğu doktor bile lupus hakkında bir bilgiye sahip değil..
ben kendim degil. ama çok sevdiğim ablam gibi bildiğim abimin hanımı yani yengem 8 senedir lupus hastası....
iki gündür hastanede..hastalığı tekrardan alevlendi..moral ve bedenen biraz kendini yordu oruç da üstüne tutunca bedeni iflas etti..kusma halsizlik çarpıntısı var..şimdi çok şükür biraz daha iyi...

X