Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

arkadaşlar, gülay 1984 ve sevgi den uzun zamandır ses çıkmıyor. ikisi de hamle idi. çok merak ediyorum onları. bilgisi olan var mı??

Şeniz
canım merhaba, çatlaklar çok kilo alıp vermekten ve nemsizlikten oluşabilir. bunun için vucudunu hem içten hemde dıştan beslemen gerekiyor. kortizon kilo aldırdığı gibi cildini de kurutuyordur. bol su içmen gerekiyor ve nemlendirici kullanman. ben sana kayısı yağı kullanmanı öneririm. kozmetik ürünlere göre daha ucuz hemde güzel kokuyor. ama çatlakların geçmesi zor. şimdilerde çatlaklara yönelik kozmetikler çıkıyor ama ne kadar faydalı oduğundan şüpheliyim. sen dediğim gibi cildinin nemini eksik etme. bende de var çatlaklar maalesef, ve şimdiye kadar kilo aralığı 47 ile 52 arasında değişmiş olmasına rağmen. .... ha bir de kayısı yağına ek olarak, jonsons baby nin bebek yağları var duştan sonra kullanıyorsun, onu da kullanmanı tavsiye ederim. bütün vucudun nemlenmiş oluyor. krem sürmekten daha kolay geliyor bana bu... sevgiyle..

yani hep mosmor ölee kalcaklarmı onlar cok kötüler ta bileklerime kadar of yha ne kötü bi şansım var her gören soruyo aaa ne oldu sana diye sinir oluyorum yolucam saclarını görücekler sagol ablacım bilgilerin için öptümŞeniz

hoşgeldin Aramıza.sende Mi Sle Hastasısın Ve Kaç Yıldır?seni De Daha Ayrıntılı Tanımak Isteriz.bizim Bu Sitede Ki Dostluk öyle Içten Ve Samimi Ki Burada Paylaştıklarımızı Kimseyle Paylaşamıyouz.ve Bu Site De Birbirimizi Tanımadan Anlayabiliyoruz;çünkü Ortak Noktamız Sle Var.hayat Paylaştıkça Daha Güzel;iyi Ve Kötü Herşeyiyle...sevgi Ve Sağlıkla Kal..a.s.

öncelikle Hoşbulduk.evet Bende Sle Hastasiyim.2005 Yilinin Kasim Ayinda Ortaya Cikti Hastaligim.evliyim Bir Oglum Var 4.5 Yasinda Malesef Calismiyorum.devamli Kullandigim 2 Hapim Var.su An Cok Sukur Gayet Iyiyim.ama Kimsenin Bizi Anlamamasindan Sikayetciyim
Boyle Bi Hastaligi Kimse Bilmiyor Ve Beni Yadirgiyolar.hastaligimi Ifade Edemiyorum . Tedavim Belirli Araliklarda Suruyor .
Bu Sitede Guzel Seyler Paylasicagima Inaniyorum
Hosçakal

3.doğumumu yaptıktan sonra bacağımın şişmesi ve şiddetli ağrımasıyla anlaşıldı hastalığım fakat tedavi olmadım ama şuan tedaviye yeniden başlandı...

Ah Ahh Spinoza Bizde Senin Gibi Evlat Sahibi Olabilecekmiyiz Acaba Zaman Ne Vericek çok Merak Ederiyorum Daha Doğrusu Kader Ne şekilde Ilerliycek ...
Herkese Sevgiler Arkadaşlar

kimbilir belki bende hamile kaldığımda sle devam ediyordu.ama benim haberim yoktu belki de...çünkü 2. ve 3. hamileliğimde çok sıkıntılar çektim hatta 2 tane de düşüğüm var.ama Allah eğer nasip ettiyse her halukarda çocuk sahibi yapar...

kimbilir belki bende hamile kaldığımda sle devam ediyordu.ama benim haberim yoktu belki de...çünkü 2. ve 3. hamileliğimde çok sıkıntılar çektim hatta 2 tane de düşüğüm var.ama Allah eğer nasip ettiyse her halukarda çocuk sahibi yapar...

inşallah bu olur Allahım bizlerin yardımcısı olsun şuanki durumumuza şükürler olsun ve yüce rabbim bu günlerimizi aratmasın herkese sevgiler royal polyanna nerelerdesiniz öpüyorum herkesi...ve inşallah Allahım herkesi anne olma mutluluğuna kavuşturur....

merhaba arkadaşlar ...umarım hepiniz iyisinizdir.benim bir günüm bir günüme uymadığı için merak ediyorum,herkes aynı şeylerimi yaşıyor acaba diye.bu hastalık pek bilinmediği için kimsede anlamıyor zaten halimden,böyle bir sitede sizlerle paylaşımlarda bulunmak çok güzel.

Arkadaslar Lupus Un En önemli Belirtisi Nedir Acaba?
Sizi Doktora Yönelten Sikintiniz Ne Oldu?

inşallah bu olur Allahım bizlerin yardımcısı olsun şuanki durumumuza şükürler olsun ve yüce rabbim bu günlerimizi aratmasın herkese sevgiler royal polyanna nerelerdesiniz öpüyorum herkesi...ve inşallah Allahım herkesi anne olma mutluluğuna kavuşturur....

öncelikle aminnnnnn gözdeciğim!bir :emir_bebek:bebek kimbilir ne kadar güzeldir;kendi kanından,canından ve sevdiğinden...Allah herkese nasip etsin inşallah.epeydir sadece yazdıklarınızı okumaya vaktim oluyor,aslında gönlüm hep sizlerle ama önce evimde tadilat vardı ve arkasından şimdide temizliği yaparken iyi üşütmüşüm hiç halim yok.ama üşütmeden yoksa bomba gibiyim.yaz geldi satışlarda hızlandı tabi hep tam gaz koşuyorum.işte böyle gözdeciğim.bu arada yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz sıcak sitemize,deşarjolduğumuz evimize!hepinizi öpüyorum.sevgiyle ve sağlıkla kalın...a.s.

öncelikle Hoşbulduk.evet Bende Sle Hastasiyim.2005 Yilinin Kasim Ayinda Ortaya Cikti Hastaligim.evliyim Bir Oglum Var 4.5 Yasinda Malesef Calismiyorum.devamli Kullandigim 2 Hapim Var.su An Cok Sukur Gayet Iyiyim.ama Kimsenin Bizi Anlamamasindan Sikayetciyim
Boyle Bi Hastaligi Kimse Bilmiyor Ve Beni Yadirgiyolar.hastaligimi Ifade Edemiyorum . Tedavim Belirli Araliklarda Suruyor .
Bu Sitede Guzel Seyler Paylasicagima Inaniyorum
Hosçakal

merhaba ozlemegem!daha çok yenisin ve ne güzel ki bir eşin ve oğlun var,Allah mutluluğunuzu hep arttırsın.ilaç sayın çok az ne güzel,demek ki hastalığın ilk safhalarında bulunmuş ki ilacın az,ne güzel.hastalığımıza gelince bizi ancak yaşayan anlar ki Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın.en yakının bile asla seni anlayamaz,o acılar ağrılar tarif edilemez.inşallah bu hastalığı hep birlikte yeneceğiz.bu arada ben 1997 den beri sle yim ve şu an şükürler olsun hastalığım uyuyor.sevgi ve sağlıkla kal...a.s.

merhaba arkadaşım..lupusun belirtileri herkeste farklılıklar gösterir genelde,ama en belirgin özelliği ağrı ve yorgunluk.benim sol bacağım komple şişmişti.damar iltihabı denmişti ozaman,eklem ağrısı,kas ağrısı,saç dökülmesi,yorgunluk,güneşten rahatsızlık..hepsi bende mevcut ama beni en çok zorlayan aşırı derecedeki yorgunluk veağrılar.özelliklede stres yaparsam.ama bu mümkün olmuyor tabiiki.herkese sağlıklı günler dileğiyle.

Arkadaslar Lupus Un En önemli Belirtisi Nedir Acaba?
Sizi Doktora Yönelten Sikintiniz Ne Oldu?

merhaba ilsu!lupus un bende gösterdiği en büyük belirti ilk başta vücudum da lenf bezlerimiz anormal büyübesiyle başladı.tahliller falan derken halsizlik,kansızlık,sedimin hızla yükselmesi ve elektrik verilmişcesine ağrıyan eklem ağrılarım.ve bunlar günden güne arttı ve yataktan wc için bile çıkamaz hale geldim ve hızla saçlarımda dökülüyordu.bu zaman kadar neden bekledin dedin belki;beklemedim ama bu çevrede hiç bir doktor şu sun diyemedi,hep psikolojik dediler ve aylarca acılar çektim ki taki son kez ankara dedik ki artık ölümüm bekleniyordu ki sağolsun doktorlarım( en önce bülent bey)beni gördükleri an sle dediler ve ilaca başlar başlamaz ayağa kalktım.Allah kimseye bu acıları yaşatmasın.kısaca belirti ve doktora gitme sebebimi açıkladım dimi.peki sizde mi sle siniz?sevgiler...

merhaba arkadaşım..lupusun belirtileri herkeste farklılıklar gösterir genelde,ama en belirgin özelliği ağrı ve yorgunluk.benim sol bacağım komple şişmişti.damar iltihabı denmişti ozaman,eklem ağrısı,kas ağrısı,saç dökülmesi,yorgunluk,güneşten rahatsızlık..hepsi bende mevcut ama beni en çok zorlayan aşırı derecedeki yorgunluk veağrılar.özelliklede stres yaparsam.ama bu mümkün olmuyor tabiiki.herkese sağlıklı günler dileğiyle.

ahhhh ankara demek güzel ankara dasın,ne güzel.hastanemin bulunduğu şehir,beni yaşatan şehir!spinoza hoş geldin aramıza,peki sen ne zamandır sle sin,hangi hastane ve doktora gidiyorsun?sevgi ve sağlıkla kal...a.s.

merhaba ozlemegem!daha çok yenisin ve ne güzel ki bir eşin ve oğlun var,Allah mutluluğunuzu hep arttırsın.ilaç sayın çok az ne güzel,demek ki hastalığın ilk safhalarında bulunmuş ki ilacın az,ne güzel.hastalığımıza gelince bizi ancak yaşayan anlar ki Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın.en yakının bile asla seni anlayamaz,o acılar ağrılar tarif edilemez.inşallah bu hastalığı hep birlikte yeneceğiz.bu arada ben 1997 den beri sle yim ve şu an şükürler olsun hastalığım uyuyor.sevgi ve sağlıkla kal...a.s.

merhaba arkadaşım,yazılarını baştan itibaren okudum,iyi olmanada inan çok sevindim.hastalığı uyutmayı nasıl başardın onu anlatabilirmisin lütfen.teşekkürler...

aslında 4yıldır.ama daha yeni tedavi olmaya başladım.çünkü bu arada tiroit ca ile uğraştım.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum.Çünkü gözlerimdeki göz tansiyonu ve görme alanı testiyle uğraşıyordum.Defalarca görme alanı tesit yapıldı.Göz tansiyonu kesinlik kazandı ve görme kaybımda mevcut 16 Temmuzda glokom bölümünde tedaviye başlayacağım.Bu aralar sürekli uyku problemi ve depresyon durumundayım.Henüz psikoloğa gitmedim ama gece uyuyamıyorum.Beyin tuttulumundan şüphelendiler beyin emarı istendi ve henüz cesaretimi topluyum gidemedim.Bu arada astım da ortaya çıktı.Boyun düzleşmesini zaten biliyorsunuz.ona bağlı kollarda güç kaybı.Şimdiye kadar hep kendi kendime moral veriyordum.ve motive ediyordum artık bunu yapamıyorum.Son günlerde sigarayı da arttırdım.Bırakmayı deniyorum bi türlü bırakamıyorum.Ciğerlerim ağrıyor,Böbreklerim ağrıyor henüz bu şikayetlerle ilgili doktora gitmedim.Bu pazar oğlum alpin anasınıfı yıl sonu gösterisi var.Şuanda onun heyecanını yaşıyorum.Büyük bi ihtimalle haftaya gene doktorlora gidip gelmekle meşgul olucam.Artık hastanelerden sıkıldım ama sanırım başka şansımızda yok.Sizde benim gibi oluyormusun zaman zaman ben çok umutsuz oluyorum.Her an hayatım sona erecekmiş gibi geliyor.Bilmediğim ağrılar yaşamadığım ağrılar üst üste geldikce ben umutsuzluğa kapılıyorum.Hepiniz kendinize iyi bakın.Allaha emanet olun.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum.Çünkü gözlerimdeki göz tansiyonu ve görme alanı testiyle uğraşıyordum.Defalarca görme alanı tesit yapıldı.Göz tansiyonu kesinlik kazandı ve görme kaybımda mevcut 16 Temmuzda glokom bölümünde tedaviye başlayacağım.Bu aralar sürekli uyku problemi ve depresyon durumundayım.Henüz psikoloğa gitmedim ama gece uyuyamıyorum.Beyin tuttulumundan şüphelendiler beyin emarı istendi ve henüz cesaretimi topluyum gidemedim.Bu arada astım da ortaya çıktı.Boyun düzleşmesini zaten biliyorsunuz.ona bağlı kollarda güç kaybı.Şimdiye kadar hep kendi kendime moral veriyordum.ve motive ediyordum artık bunu yapamıyorum.Son günlerde sigarayı da arttırdım.Bırakmayı deniyorum bi türlü bırakamıyorum.Ciğerlerim ağrıyor,Böbreklerim ağrıyor henüz bu şikayetlerle ilgili doktora gitmedim.Bu pazar oğlum alpin anasınıfı yıl sonu gösterisi var.Şuanda onun heyecanını yaşıyorum.Büyük bi ihtimalle haftaya gene doktorlora gidip gelmekle meşgul olucam.Artık hastanelerden sıkıldım ama sanırım başka şansımızda yok.Sizde benim gibi oluyormusun zaman zaman ben çok umutsuz oluyorum.Her an hayatım sona erecekmiş gibi geliyor.Bilmediğim ağrılar yaşamadığım ağrılar üst üste geldikce ben umutsuzluğa kapılıyorum.Hepiniz kendinize iyi bakın.Allaha emanet olun.
merhaba songülalp;bu kadar ümitsiz olma,hepimizde aynıyız.biz savaşmalıyız ki kazanalım ve kazanacağız.hepimiz zaman zaman aynı duygular içine giriyoruz ama inan herşeye rağmen yaşamak çok güzel.bak ne güzel bir de oğluşun var,en azından onun için umudunu yitirmeyip hayata dört ellesarılmalı,savaşıp kazanmalısın...hastalığımın tanısı konmadan önceki zamanda her gün sedimin hızla yükseliyordu ama hiçbir zaman üzülmedim kendime sevinecek şeyler buldum,o an diyordum ki yaşasın en yüksek sedim benim deyip havalara sıçrardım. arada bunaldığım olsada genelde polyanna olmayı başardım ve böylece hastalığımı unuttuğum çok oldu.inan hayat çok güzel ve güzelliğini bunları yaşadıkça daha iyi anlıyoruz.bak rahatlayınca ne uykunda ne başka problemin kalacak.sevgi,sağlık ve umutla kal...a.s.

X