Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

ablacım merhaba nasılsınız ben bişi sorucam benim güneşe karşı bi kremim yok :sm_confused: yani dr hiç öle bişi demedi bişi yapmam gerekiyomu güneşe çıkmamaya çalış dediama özellikle bişi sölemedi abla ne yapabilirim kendinize iyi bakın iyi günlera.s.

lupine
öncelikle çok özürdilerim evi taşımamız ve tekrar internet bağlantısı kurdutmamız yüzünden geç cevap yazıyorum
ben ilk sekiz ay ankara ssk'da tedavi gördüm ben oradan ölü bişekilde antalyaya tıp fakültesine geldim çok çeşitli tedaviler gördüm endoksan'dan tutta kemoteropiye kadar o gün bugündür tıp fakültesinde tedavim devam ediyor. izmir ege üniversitesine gittin'mi gittiysen orda nedediler ben şuanda alanyada yaşıyorum sık sık antalyaya geliyorum doktora bu aralar tahlillerim iyi çıkmıyo yanlış hatırlamıyorsam senin antalya'da bi işyerin olması gerek ne iş yapıyorsun ve işyerin nerde işallah kısmet olursa yanına uğramak isterim bi çayını içer muhabbet ederiz kendine iyi bak görüşmek üzüre.

sağol küçüğüm!artık daha iyisin dimi?hep iyi ol ve hayatın hep güzel yönlerine bak;hiçbir zaman kötü şeyleri görme görsende kötü olan herşeyin mutlaka iyi bir yönüde vardır.güneş ışınları bize zararlı biliyorsun ve bazan çıkmak zorunda kalıyoruz ve o zaman cildimizi koruması için faktörü yüksek bir güneş kremi mutlaka kullan.mesela ben güneş kremi kullanarak yazın güneşleniyorum ve allaha şükür hiçbir sorunum olmadı.inan pozitif bakarsan diğer insanlardan hiç farkımız yok.sağlıkla ve bol gülücüklerle kal...a.s.

arkadaşlarım:)bende pc deki sorunlardan dolayı 3-4 gündür giremiyordum aklım buradaydı hep:)
bu arada vendita arkadaşımla tanıştım çok mutlu oldum onu tanıdığım için....
mutsuz küçüğüm sanada tavsiye edebileceğim güneş kremi Sebamed 20+ güneşe çıkmadan yarım saat önce mutlaka yüzüne boynuna sürüp öle çık doktorun sana hatırlatmayı unutmuş olmalı.. eftelyam msj ın için çok tşklr canım kendine ii bak...sevgilerimle

sizler hangi güneş kremlerini kullanıyorsunuz kızlar??

ben de sebamed 28 + kullanıyorum
fakat sıksık kullanmıyorum çünkü cilde etki yapıyor dediler o yüzden korktum sizce öyle bişey varmı??

bende sabamed 2o+güneşe çıkmadan mutlaka kullanıyorum bugüne kadar hiç bi zararını görmedim aksine faydasını gördüm

ben de sebamed 28 + kullanıyorum
fakat sıksık kullanmıyorum çünkü cilde etki yapıyor dediler o yüzden korktum sizce öyle bişey varmı??

sebamed 28+ i bende aldım ama rahat kullanamadım yüze sürülünce çok parlak yapıyor ve yapış yapış oluyor,
yeni bi güneş kremi öğrendim coppertone adlı onunda iyi olduğunu duydum ama denemedim hiç...

obgunes
geç cevap yazdığım için kusura bakma.bildiğin gibi ben de akdeniz tıp'ta tedavi oluyorum.zaman zaman oradaki tedavi bana iyi geldi zaman zaman ise pek de iyi gelmedi diyebilirim.ben de bana iyi gelecek yerler bulup tedavi olmak isterim.bu konuda çeşitli aramalarda bulundum.ama şu ana kadar bulduğumu söyleyemem.sen hacettepe sanırım şu sıralar tedavi görmektesin.akdeniz tıp'tan farklı bir tedavi mi uygulanıyor?farklı ilaçlara başlandı mı veya kullandığın ilaçlardan kesilen var mı?orada kim tarafından tedavi ediliyorsun?memnun musun?biraz anlatabilir misin?

ben güneş kreminin hiç bir zararını görmedim ve mutlaka her gün sürüyorum ama dediğiniz gibi çok yağlı geldiği için artık krem değil yüksek faktörlü güneş losyonu kullanıyorum.ve illede sebamed diye kendimi sınırlandırmadım,bildik marka olsun yeter;çünkü cildimize süreceğiz.sevgiler...a.s.

hepinize iyi geceler ablalarım bu aralar hastaneye çok gittim geldim ondan hiç sizlere bakamadım tedavim devam ediyo ben çok iyi hissediyorm kendimi hiç ağrım yok şikayetim yok ama kortizon hapından dolayı çok şişiyo yüzüm artık hiç kendimi tanımıyorum ya bu şişlikler için ne yapim balon gibi suratım oldu onun dışında iyiyim dediğiniz güneş kremi için teşekkür ederim bende aynısını kullansam bi zararı olmaz demi Allah sizlerede hep iyilik versin ablalarım hepinize hayırlı geceler ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çok mutlusırnaşık şey oldum:dance::dance::dance:ŞenizŞeniz

Merhaba küçüğümüz, ne yaptın doktora ulaşabildin mi? Sevgiler

a.s.ablacım bizim bi tanıdığımızda onu tanıyomuş yanına gitcez henüz gitmedim bu aralar sürekli hastanedeydim ama ablacım söylediğin doktor çok iyiymiş gerçekten başkalarıda dedi çok sağol ablacım sorduğun için iyi geceler:teytey::teytey::teytey:

merhaba sitemizin küçüğü
inan yüzünü hiç dert etme;kortizonum çok yüksekken benimde yüzüm öyle şişmiş ve tüylenmiştiki arkadaşlarım yanımdan geçer tanımazlardı bile.tabi o zamanlar benimde sinirlerim bozuluyordu ama sabret mutlaka geçecek.sevgiler.a.s.

a.s.ablacım peki sen günde kaç tane kortizon alıyosun hala kortizon içiyomusun tamamen kesilmiyomu ben kiloda alıyorm abla seninde öyle oluyomu kaça düşerlerse normal hale dönerim ablacım çok kötü oldum böyle elma koymuşlar yanaklarıma sanki inmiyoda hep öyle kaldı eskişden bi iniyo bi şişiyodu şimdi davul gibi hiç tuzlu yemiyorm napim ablafisfisfis hiçmi yok çaresisenağlamasenağlamasenağlama

bende çok sevmesemde mecburen kullanmaya çalışıyorum:)
bildik marka derken benim ğittiğim cild doktorum özellikle avon-oriflame türü güneş kremlerini kullanmamam gerektiğini sölemişti,çapa daki doktorumda sebamed i tavsiye etmişti...sevgilerimmle..pollayannnaa senle hala msn de görüşemedik:)

canım
ilk yıllar bende çok yüsek dozlarda içtim.normal kilom 47 iken hastalıktan 39 a düşmüştüm ama ilacı başladıktan sonra senin gibi tanınmaz haldeydim.şimdi 11 yıl oldu hala içiyorum ve 61 kiloyum.bu ilacın etkisi olmalı ki ben böyle kilolu hiç olmamştım ama en azından yüzümdeki şişlik artık yok.yani ilacın dozu düştükçe o şişliklerinde incektir.merak etme çok güzel bir genç kız olacaksın.ilacıma gelince ilk doktoruma kalsa 'çoktan keserdim ama ya bir şey olursa korkumdan iacıı kesmiyorum' demişti.bu da demek oluyorki belki birgün ilaç içmediğimiz gün de olacak.yeter ki hep iyi,güzel düşün;bugünler geçecek.hepinizi çok seviyorum...a.s.

merhaba royall
evet bende yağlı yağlı dolaşmaktan çok hoşnut değilim ama sağlık işte..evet benim abimde dr o tarz markaları o da önermiyor ve az parfüm içerenleri tercih etmemi öneriyor.msn de seninle görüşmeyi bende çok istiyorum ama bir türlü olmadı.o kişiye yazdım ama yanıt gelmedi.sevgilerle...a.s.

Elifimmm hadiii artıkk buluştur biziii polyannaaa ' ylaaa.))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…