kk da kayıtlı mailini ekledim:)
royallllllllllllllllllll nihayet seni msn adresime ekledim.hoşgeldin msn ye.
çok sevindim ve elif ablaya çok teşekkür ederim.sevgilerimle...not:bugün iş yerinden erken çıkacağım ondan dolayı yarın sana da uygun olursa yazışırız.bye
canım
ilk yıllar bende çok yüsek dozlarda içtim.normal kilom 47 iken hastalıktan 39 a düşmüştüm ama ilacı başladıktan sonra senin gibi tanınmaz haldeydim.şimdi 11 yıl oldu hala içiyorum ve 61 kiloyum.bu ilacın etkisi olmalı ki ben böyle kilolu hiç olmamştım ama en azından yüzümdeki şişlik artık yok.yani ilacın dozu düştükçe o şişliklerinde incektir.merak etme çok güzel bir genç kız olacaksın.ilacıma gelince ilk doktoruma kalsa 'çoktan keserdim ama ya bir şey olursa korkumdan iacıı kesmiyorum' demişti.bu da demek oluyorki belki birgün ilaç içmediğimiz gün de olacak.yeter ki hep iyi,güzel düşün;bugünler geçecek.hepinizi çok seviyorum...a.s.
a.s.ablacım ben kortizon devamlı verilmez diye duydum öyle değilmi abla sen şuan kaç tane içiyosun günde ben qensly diye bi hapta içiyorm o devamlı içilicek diye biliyorm öyle değilmi bu kortizon ömür boyu alınıcakmı o zaman ne anlamı kalıyoki yaşamanın abla ya bi yerim düzeliyo diğerleri mahfoluyo kortizon ilacının çok yan etkisi var başedemiyorm bazen diyormki kendi kendime bu hastalık içimede dışımada zarar veriyo kortizon şişiriyo kendimi tanıyamıyorm sle organlara cilde zarar veriyo hiç bi taraftan güldürmüyo neden yaşıyorm o zaman neyse ablacım seninde canını sıkmıyım bilgiler için teşekkür ederim iyi geceler:a015::a015:
mutlaka birgün kortizonun düşürülecek ve hatta kesilecek;sana dedikleri gibi bana da quensyl i ömür boyu içeceksin dediler.ama küçüğüm sen neden bunları bu kadar kafana takıyorsun,henüz yenisin ilaçların dozu yüksek ondan dolayı yüzün şiş ama inan ilacın düştükçe bunlar geçecek yan etkileri de azalacak.bu kadar derine inme;iyimisin,yürüyormusun bu sana yetmeli.ben yürüyemediğim günleri düşündükçe şükürler olsun ALLAH ım diyorum,ayaktayım,yürüyorum ve hastalık döneminde okuyamadığım okulumu bile sonradan okudum ve şimdi tam gaz çalışıyorum ama tek önemli şey morallllll!lütfen o güzel yüzün hep gülsün...takma kafana ne derlerse doktorların onu yap.inan bu savaşı biz kazanacağız.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.
hepinize iyi geceler ablalarım bu aralar hastaneye çok gittim geldim ondan hiç sizlere bakamadım tedavim devam ediyo ben çok iyi hissediyorm kendimi hiç ağrım yok şikayetim yok ama kortizon hapından dolayı çok şişiyo yüzüm artık hiç kendimi tanımıyorum ya bu şişlikler için ne yapim balon gibi suratım oldu onun dışında iyiyim dediğiniz güneş kremi için teşekkür ederim bende aynısını kullansam bi zararı olmaz demi Allah sizlerede hep iyilik versin ablalarım hepinize hayırlı geceler ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çok mutlusırnaşık şey oldum:dance::dance::dance:ŞenizŞeniz
canım
ilk yıllar bende çok yüsek dozlarda içtim.normal kilom 47 iken hastalıktan 39 a düşmüştüm ama ilacı başladıktan sonra senin gibi tanınmaz haldeydim.şimdi 11 yıl oldu hala içiyorum ve 61 kiloyum.bu ilacın etkisi olmalı ki ben böyle kilolu hiç olmamştım ama en azından yüzümdeki şişlik artık yok.yani ilacın dozu düştükçe o şişliklerinde incektir.merak etme çok güzel bir genç kız olacaksın.ilacıma gelince ilk doktoruma kalsa 'çoktan keserdim ama ya bir şey olursa korkumdan iacıı kesmiyorum' demişti.bu da demek oluyorki belki birgün ilaç içmediğimiz gün de olacak.yeter ki hep iyi,güzel düşün;bugünler geçecek.hepinizi çok seviyorum...a.s.
tatlım, kortizondan yüzün ve vücudun şişiyorsa kesinlikle tuzu kesmelisin. Mümkünse yağ (hayvansal) ve şekeri azaltmaya çalış. Ama yüzünün ve vücudunun şişmesine aldığın tuzun, suyu vücudunda tutması sebep oluyor. Kendine iyi bak beni mutlaka haberdar et.
mrhb canım ii olmana çok ama çok sevindim kendine dikkat edersen çok daha ii olacağına emin olabilirsin
allah şifa versin...
----------
tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.
slm....
bende kontrole gitmiştim sonuçlarım çok ii çıktı hiç bi sorun yok çok şükür, aslında bu kez biraz korkuyordum sonuçlarım kötü çıkar diye ama korktuğum olmadı Allah a şükür...umarım herkes çok ii sonuçlar alır...
bu arada ben hiç kortizon kullanmadım nasıl bi ilaç quencıle mi benziyor yoksa çok daha farklımı
----------
a.s.sağol ablacım evet çok iyiym yani bi yerimde ağrım yok dr ne derse desin ama ben kendimi çok iyi hissediyorum tabi bide kortizon hapı içmesem çok mutlu olucam neyse ablacım sen nasılsın inşallah sende sizlerde daha iyi olursunuz iyi günler:teytey:
umarım daha ii olursun kortizon için sana ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü ben hiç kullanmadım ama emin ol ki ileride çok daha ii olacaksın sadece kendine çok dikkat et sıkıntı yapma moralini hep yüksek tut
ben iiyim çok saol Allah'a çok şükür... ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ağrım sıkıntım yok bazen akşamları çok yorgun oluyorum o da ayrı :), ama önemli olan ii olmam yorgunluk önemli değil dinlenince geçiyor zaten
Allah hepimize daha ii ve daha sağlıklı günler nasip etsin
seni öpüyorum kendine çok ii bak canım... :)
----------
teşekkür ederim ablacım inşallah bende senin gibi sadece Quensly içtiğim günleri görürüm Allah daha çok iyilik versin ablacımm iyiym diyosun ya inan hem senin için seviniyorum hemde güç alıyorm ablacım bu arada senin ve diğer ablalarımın kadınlar günün kutluyorum mutlu bir gün dilerim hepinizea.s.a.s.a.s.