pıhtılaşmanın okadar cok testlerı varkı canım lupus antılioganıda buna dahıl ben lupus hastası degılım sjogren var bende ama dusuk yapınca doktorum bu lupus antılıoganına artı baska testlerede bakmıstı kadın dogumcumda genetıkle ılgılı olan testlerı ıstemıstı bırde canım sadece lupus antılıoganının pozıtıf cıkması sende lupus hastalıgı oldugunu göstermez bu tanı ıcın baska testlerede bakıyolar antı dna,anti nükleer(ana)testı gıbı....guzel haberlerını beklıyorum canım...
canım ben sonuçlarımı aldım lupus yokmuş :) sadece böbrekde iltihab çıktı ilaç verdi dr kullanıcam
Çok sevindim canım lupus olmadığına bobrekteki iltihapta biran evvel gecer inşallah antibiyotikle tedavi edilir önemli Bişey değil okadar....öpūyorum kendine iyi bak
Adım erkan ankarada yasıyorum benim annem 1978 yılında teşhisi konulan bir lupus hastasıydı.annem ankara hacettepe hastanesinde meral çalgünerinin hastasıydı.annemi daha 4 gün öncesine lupus atağı sonucu kaybettim. Annem 1955 doğumluydu. Yıllardır bu hastalığın anneme vermiş olduğu zararlarda uğraştık her türlü mücadele ettik ama allah ın taktiri ilahisi buymuş bir gün herkes allah a kavusacak elbetki eger bana bu hastalık hakkında soru sormak isteyenler var ise tüm gönlümle elimden gelen yardımı ve bilgiyi vermeye hazırım allah tüm lupus hastalarına şifa versin.bir bilgi olarakta ileteyim dünyaca unlü mıchael jackson da bir lupus hastasıydı 51 yaşında lupus atağı yüzünden vefat etmişti.
Merhaba. Oncelikle hepinize gecmis olsun. Ben sle hastasi oldugumu yeni ogrendim ve istanbul da bu konuda uzman tedavimi surdurebilecegim bi doktor ariyorum. Bu konuda oneride bulunabilir misiniz??
Merhaba. Oncelikle hepinize gecmis olsun. Ben sle hastasi oldugumu yeni ogrendim ve istanbul da bu konuda uzman tedavimi surdurebilecegim bi doktor ariyorum. Bu konuda oneride bulunabilir misiniz??
mrblar, bende 7 aydır lupus hastasıyım ve prof. dr vedat hamuryudan nın hastasıyım. kendisinden çok memnunum tavsiye ederim gerçekten. fazlaca kortizon yüklemesi yapmak istemeyen nasir doktorlardan...
prof.vedat hamuryudan a gıdıyorum ben türkıyenın sayılı romotologlarından bırısı.ıyı bır doktor memnunum ben nişantaşınta muhayenesı.....zeten internettende aratırınca adresı telefonu çıkıyor
çok Tşk Ederim Canimmm..
kızlar bugün dr gittim idrarda 4000mg oranında protein kaçağı olduğunu ve böbrek biyopsisi olmam gerketiğini söyledi içinizde böbrek biyopsisi yada böbrekte protein kaçağı olanlar var mı nasıl bir tedavi uygulndı tedaviden sonra kaçak bitti mi cevap bekliyorummm
ssrebb seninde dediği gibihaner beyin iletişimi pek iyi değil ben baya bigittim ama marmarayagittiğimde söylediklerinden farklı bir şey yoktu
bu arada yeni katılan bebek düşünen arkadas ben yeni anne oldum 8 aylık bir oğlum var merak ettiğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım
merhaba ümmühan bende cumhuriyet üniversitesindn meznum yarısivaslısayılırım:))
öncelikle geçmişolsun ben ilaç olarak prednol,plaquenyl,imuran kullandm gebelik süresince ilaçlarımı kullanmaya devam ettim gebelik süreci riskli bunu dr un aten sana söyleyecektir hastalığın atakyapma ihtimali var ama bu mutlaka olacak anlamında değil benim gebeliğim çok şüküriyi geçti sadece kan değerlerim düşüktü baya doğum 20 gün erken oldu doğumdan sonra kan verdiler su an kan değerlerim iyi ancak benimde gebelik sonrası sanırım hastalığımda biraktivasyonoldu su an böbrekte potein kaçağı var yapılan biyosi sonucuna göre 2 gündür kortizon yüklemesi yapılıyor pazartesi de kortizon birde endoksan uygulanacak ve bebeğimi emziremeyeceğim malesef . endoksan gibi celseptte bildiğim kadarıyla celceptte emzirmeye engel bir ilaç ama gebeliğede engelmi bilmiyorum drun o ilacı bıraktırabilir büyük bir ihtimal umarım hersey gönlünce ve sağlıklı bir şekilde olur
bu arada endoksan kullanan arkadaşlar sizler drunuzdan endoksanın emzirme de kullanımıile ilgilii birşeyler öğrendinizse paylaşırsanız sevinirim bir kaç drdan fikir almakta fayda var dimi:)) bilgilendirirseniz yada drlarınıza sorma şansınız olursa sevinirim
endoksanvücuttan nekadar sürede atılıyor falan gibi...