öncelikle geçmiş olsun. bende hamileyim ve prednol kullanıyorum o kadar cok uzuluyorumkı ama bu ılacı kullanmayada mecburum maalesef. bebegımı kucagıma aldım dedıgınde cok duygulandım hem gebelık hem bu ılaclar ınsanı gercekten endıselendırıyor. dogumdan sonrada prednol kullanıyormusun, kullanabılıyorsan kac mg acaba merakımdan sruyorum. ben gunde 8 mg alıyorum .suandada 5 aylık hamıleyım.
vefat eden kişinin allah mekanını cennet eylesin. rabbim herkese şifa versin
senin adınada çok sevindim. Rabbim inşallh sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip etsin.sanırım ilk bebeğin cinsiyeti nedir.insan sürekli kafasındaki soru işaretleriyle yaşıyor bu hastalıkta.
merhaba arkadaşlar, lupusda sizinde eklem ağrılarınız oluyormu özellikle el ve ayak bileklerinde, şişlik yok fakat ağrı var sadece. sizlerdede böyle şikayetlriniz olurmu bazen ağrılarım dayanılmaz oluyor eskiye göre çok şükür daha iyiyim.herkese acil şifalar diliyorum herşey gönlünüzce olsun ....
tesekkur ederım iyi dıleklerın ıcın. cinsiyeti kız. prensese bısey olmasın dıye ılacları bıle almamayı dusundum ancak agrılar nedenıyle hiç yuruyememeye baslayınca mecburen dua ede ede kullandım. ayrıntılı ultrasonada gırdım . sukurler olsunkı hersey normal suan. bı 10 gunluk gerılıgımız var o kadar.ınsallah bebek tasımaz bu hastalıgı cekmeyen bılemz gercekten bu hastalık cok zor.
inşallah hep böyle iyi gider ve kucağına alırsın bebeğini. peki gebelikte ağrıların arttı mı? doktorum bana artabileceğini söyledi gebe kalırsam.aslnda bütün riskleri saydı.karar senin dedi ama biz çok kararsızız.birbirimize dua edelim hep iyi olsun inşallah.
ben ikinci bebek ilerde isterim tabiki ,oğlumun bir kardeşi olsa güzel olur ama herkesi olduğu gibi Betül'ün yaşadığı benide etkiledi bu gebelikte şanslıydım bir sorun yasamadım ama lupus ilginç bir hastalık hiç birşeyiniz yokken ertesi gün ani bir problem olabiliyor şimdilik bunu düşünmem için çok erken zaten, inşallah oğlum biraz büyüyünce düşünüceğim. kim bilir belki zaman içinde lupus için yeni tedavi yöntemleri ,ilaçlar bulunur bizlerde iyileşir stressiz gebelikler geçirir sağlıkla ikinci bebeklerimizi kucağımıza alırız .
slm kızlar bayadır giremedim ancak sizlere güzel haberlerim var anne oldum.....
bebek isteyen herkes sakın korkmayın ilaçlarınızı düzenli kullanın ben daha önce kartal arastırma hast.gidiyordum ve imuran kullandığım için dr. bebek sahibi olmama izin vermiyordu
bebekte çok büyük sorunlar olacağını söylüyordu sonra ben internette imuran kullanıp bbebek sahibi olan kişiler olduğunu görünce dr umu değiştirmeye karar verdim ve marmara hast geçtim buarada burdaki bir prof. özel yerine gittim birkaç prof.la mail ve telefon aracılığıyla görüştüm hepside imuranı gebeliktede kullanabileceğimi söyledi.ve sonuç olarak gebeliğim gayet iyi geçti biraz protein kaçağı vardı 32.haftada izne ayrıldım ve 37. haftada bebeğim dünyaya geldi anneler gününden bir gün sonra anne oldum :))
darısı tüm isteyenlere....
herkese merhabalar
kızım selenın 15 gündür süren ateş yükselmeleri sonucu 1 endoksan ve öncesi 3 kez prednol verildi. endoksan sonrası yapılan tahlil sonucunda 24 saatlik idrardaki artış 5000 olmuştu yani düşmek yerine yükselmişti. bizi asıl şaşırtan şey ise wbc düşüklüğü oldu 1.3ilk hastalık teşhisinde bile bu rakamı hiç birzaman görmemiştik. şu an okula gitmiyor çok zayıfladı kısık öksürüğü var rontgeni temiz çıktı şükür.şu an 16 mg 5 tane prednol 1 tansiyon ilacı ve antibiyotik içiyor.
moralim sıfırlandı lütfen bu konuda bilgilerinizi paylaşın.
sevgiler
herkese merhabalar
kızım selenın 15 gündür süren ateş yükselmeleri sonucu 1 endoksan ve öncesi 3 kez prednol verildi. endoksan sonrası yapılan tahlil sonucunda 24 saatlik idrardaki artış 5000 olmuştu yani düşmek yerine yükselmişti. bizi asıl şaşırtan şey ise wbc düşüklüğü oldu 1.3ilk hastalık teşhisinde bile bu rakamı hiç birzaman görmemiştik. şu an okula gitmiyor çok zayıfladı kısık öksürüğü var rontgeni temiz çıktı şükür.şu an 16 mg 5 tane prednol 1 tansiyon ilacı ve antibiyotik içiyor.
moralim sıfırlandı lütfen bu konuda bilgilerinizi paylaşın.
sevgiler
o kadar üzgünüm ki,betülümüzü cennete uğurladık...önce bebeğini,sonra kendini...tanıyan arkadaşlarına haber vermek istedim,ben ablası...değerleri yükselmek yerine düştü.yinede iyiydi bişeyi yoktu,ta ki ateşlenene kadar...ciğerleri enfeksiyon kapmış zatürre dediler...aslında lupus pnomonisi geçirdi...biraz doktor kurbanı oldu diyebilirim.bebekte o ara gelmeye kalkınca gebeliği sonlandırlaım dediler iyi ama nasıl,ciğerleri bitmişti...kadın doğum suni sancıyla normal doğum önerdi...ama onlar yavrumu gözden çıkarmışlardı bi kere,sezeryan kağıdını elleriyle imzaladı yavrum oksijensizlikten morarırken,ölüyorum dedi anneme,kurtar beni...kurtulabilmek için o aylardır çırpınıp sahip olduğu bebeğini aldırmayı göze aldı,yarabbimm nasıl acı...nasıl yandı...sonrada yoğun bakıma aldılar,uyandırmadılar,yoğun tedaviyle ciğerleri güçlendirceklerdi...yavrumun ömrünü bı kadar yazmış allah...dileğim sizlere sağlıklı ömür nasip etsin...
yazılarını okuyorum geçmişinden...yavrum benim dayanamıyorum kahroluyorum...bugün vefatının4.günü...nolur okuyan herkes bi fatiha yollasın...
İnanın çok üzüldüm. burada birçoğumuz birbirimizi tanımasak da malesef aynı kaderi paylaşıyoruz. haftalardır gözyaşı döküyorum. bebek sahibi olamama ihtimali beni çok yıprattı. sürekli çevremdeki çocuklara bakıyor, allahın onları nazarlardan koruması için dua ediyorum. çok zor bir durum. elimden hiçbirşey gelmiyor. çok çaresiz kaldım. betül hanıma da allahtan rahmet, siz yakınlarına da başsağlığı diliyorum. nur içinde yatsın benim hiç görmediğim kader arkadaşım.
Herkese merhabalar, 25 yaşında bir beyim. ben bu siteyi lupus'u internetten araştırırken buldum. Burada baştan beri tüm yazılanları okuma imkanım olmasa da onlarca sayfasını okudum. Daha önce bihaber olduğum bu hastalığı bir kaç ay öncesinde tanıştığım ve çok sevdiğim kız arkadaşım vesilesiyle öğrendim. Ve araştırdıkça, konunun içine girdikçe ne kadar ciddi bir rahatszılık olduğunu öğrendim. Ve bu benim geceleri uykumu kaçırıyor. Kız arkadaşımı o kadar çok seviyorum ki, benden yaşca büyük, uzağız birbirimize ama bunların hiç biri problem değil. Kafama takılan daha doğrusu beni üzen tek problem bu rahatsızlık. Elimden geldiğince gönlünü hoş etmeye, birşeye canını sıkıyorsa ona destek olmaya çalışıyorum. O da zaman zaman bebek sahibi olamayabileceğimizden, ileride daha çok hasta olabileceğinden, belki de benim onu unutmamın daha doğru olacağından söz ediyor. resmen çıldıracak gibi oluyorum ama dua etmekten başka bişy gelmiyor elimdenHep dua ediyorum. Henüz tedavi aşamasında değil, yaklaşık 9 ay önce teşhis konulmuş. Ailelerimizin görüştüğümüzden haberi var ama ben aileme hala rahatsızlığından bahsedemedim bile. Önyargılı olmalarından korkuyorum açıkcası ama ben de mümkün değil bırakamam. Çünkü; çok seviyorum. Ayrıca böyle zor bir zamanda, durumda nasıl bırakırım. Bir de biliyorum ki o da beni çok seviyor. Ne kadar bana unutmalısın dese de o da bu durumda yıkılacaktır Çoğunuz eşi, ailesi olan hanım kardeşlerimsiniz. Ne yapacağımı bilemiyorum ... ((