lupus hastasıyım ve oruç tumak istiyorum.doktorumma bir türlü ulaşamadım. ilaç olarak sabah akşam sadece pleqaenil kullanıyorum.benim gibi olup oruç tutan arkadaşlar varmı.veya sizler doktorlarınıza bu konu ile illgili soru sordunuzmu.belirli bir süre aç kalmanının bu hastalığa nasıl etkileri olur. birde ben sadece sahurda ilaç kullanmak zorunda kalıcam zamandan dolayı bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim...
aramıza hoşgeldin öncelikle geçmiş olsun canım benim böbrekleime vurmadi ama ben 3 yıl kullandım kortizonu azalta azalta bıraktım çok şükür ben ilk başladığımda sabah akşam kullanıyordum dayanımlaz ağrılarım vardı eklemlerde ve hareket zorluğu çekiyordum onun için 3 yılda kesildi.
canım nasılsın gebelik nasıl gidiyor herşey yolundadır inşallah
slm canım ben 9 yıldır lupusluyum eklem yerlerindeki o şiddetli ağrılar kortizonsuz nasıl geçti merak ettim ben 3 yıl kullandıktan sonra ağrılarım kesildi çok geçmiş olsun canım
yeniden mrb meran hanım,
bende öyle sizdeki gibi eklemlerimde aşırı ağrı olmadı kortizon kullanınca şikayetlerim çok azaldı. hatta geçen gün kontrole gittim doktorum kortizonu azalttı ve bendeki duruma göre daha da azaltacağını söyledi fakat bende korkmaya başladım yeniden atak olursa diye tedirgin oluyorum o dönemlerede özel bişey yapmak gerekiyor mu acaba? Siz nasıl korunuyorsunuz?
çok şükür yolunda.lupus gebelikle beraber insana veda ediyor.ilk gebeliğimde de böyleydi.aman maşallah diiyim..
siz nasılsınız hastalık ne alemde
benim hastalığım gittiğimde çok ileri seviyede değilmiş sanırım zaten ben doğru doktoru bulana kadar ağrılarım geçmişti.birde benim ağrım başladığı zaman bir kaç gün içinde hafifleyerek azalıyodu.ilk ağrılarımın başlaması yaz dönemine gelmişti aynı zamanda oğlumu emziriyodum vucudum zayıf düşmüştü.ilk ortopediye gittim sonra fizik tedaviye iki dr da emzirmeyi bırakmamı söyledi fizik dr birde romotolojiye gittmemi söyledi anlayacağın 4 ayda falan doğru teşis konuldu zaten ozamana kadar ilaca çok gerek kalmadı.herkesin hastalığı farklı seyrediyor benimkide bu şekilde.sanada geçmiş olsun inşallah birdaha kortizona hiç gerek kalmaz.:78:
valla çok sevindim canım senin durumuna.senin durumun bana güç veriyor. güzel haberleride alırız artık inşallah. valla 25de kontrolüm vardı tahliller yapıldı ama lupusunki değil normal tetkikler herşey yolunda aynı ilaçlara devam dedi doktor.öyle kendimi yormazsam iim ama havarlarda çok sıcak oda halsiz bırakıyor beni. doğum sonrası lupusu atıyormusun?
anladım sende loğusa döneminde kapılmışın sanırım bende öyle olmuştum.ağrılarının geçmesi yeni kapıldığın için olsa gerek .
bebeğini emzirdiğine göre bunu anladım.çok şükür ilerlemeden ii olmuşsun yoksa dayanılmaz ağrılar içinde hayat zindan oluyor..
diğer normal tetkikler dedğin hangisi oluyo?iyi olmana sevindim.bende romatolojiye eylülde gidicem nasipse.
ilaçlara devam gebelikde dahil.en azından benim için durum böyle.
bu sefer emzirebilicem sanırım doktor ilaçları kesip emzirebilirsin dedi.çook mutlu oldum.
doğum sonrası keşke atabilsem lupusu.yine benle olucak sanırsam:)
aslında tam olarak iyi oldum sayılmaz konturole gidiyorum hala pozitif olan değerlerim var.sadece şuan şiddetli ağrılarım yok zaman zaman hafifif ağrılar oluyor.ağrılarım başladığında oğlum iki yaşına girecekti iki yaşına kadar emzirdim çok şükür.oğlum hastalanmıştı ve yemek falan yemeden sürekli olarak emiyodu ve kaynana problemi vardı sitres üzüntü hepsi birleşince hastalık kendini gösterdi anlıyacağınız durum böyle
rutin kan ve idrar, böbrek karaciğer filan işte normal tetkikler.ana ve başlığı altındakiler yapılmadı aslında 1 sene oldu yaptıralı ben tekrar ister diyodum ama istemedi hastalığın gidişatına bakılması gerekiyor yani.
ben ankaraya giderken senelik yapılıyodu.artık eskişehire gidiyorum geçen sene yapıldı bidaha yok:)
doğum sonrası ilaçları kullandığın için emziremedin değilmi? ama bu sefer ilaçları bırakabilirsin demesi çok güzel....
hmm anladım onlar ana lar falan nadir yapılıyo zaten.diğerlerinin iyi çıkmasına sevindim.
evet ilk doğumumda ımuran yüzünden emziremedim.bunda da kullanıyorum ama günde 1 tane .doğumdan sonra da keseriz dedi.
inşallah hastalığımın seyri iyi giderde emzirebilirim.bu gebeliğimde lupusum daha iyi.
ankaradaki doktorum senelik yaptırıyordu. bunlardanda bekledim ama yapmadılar bu arada ben ımuran kullanmadım hiç.onun ne faydası ve zararı var?
anladım çok ii anladım sinir ve stres bu hastalığı çok fazla azdırır. elinden geldiğince sakin kalacaksın.
şimdi durumlar iidir inşallah.
bağışıklık baskılayıcı bi ilaç işte.ben en başından beri onu kullanıyorum önceleri 2kereyydi.sonra bağışıklığımı çok düşürünce 1 e düşürdüler.ama tamamen kesmediler.sen ne kullanıyosun
ben plequenil,coumadin,lansor ve ferro sanol duadonel kullanıyorum kortizonu bıraktık.plequnili lupus için,coumadin kan sulandırıcı pıhtı oluştuğu için lansorda mide biliyorsundur,birde kan ilacı onuda bıraktırmıyorlar anında düşüyor işte böyle canım.