çok iyiyim Allaha şükür.rahat geçiyor hamileliğim.mide bulantısıda yok çok şükür.ufak tefek ağrılarım oluyo.ama dert edilcek kadar değil.
ilaçlarıma devam.bakalım rabbim kucağıma almak nasip etsin inşallah.ben önceki gebeliğimde de çok rahat geçirmiştim hamileliğimi.tek bi sorunumuz olmuştu.1 ay erken doğum yaptım.sıkıntılı olmadı çok şükür.küveze bile girmemişti kızım.
bu arada senin yazılarını okudum banada senin gibi romotoid artrit teşhisi konulmuştu tedavisi başladı tedavi görürken ikinci damar tıkanıklığımı geçirdim bu yüzden bıraktık tedaviyi zaten yanlış teşhismiş ben kütahyada oturuyorum burda romotolog yok ona gitmem gerektiğinide çok sonra öğrendik onun için anakaraya gittik ii bi doktor teşhisi koydu tedavi başladı 5 yıldır ilaç kullanıyorum ondan öncesi geçirdiğim 4 yıl beni mahvetti yanlış teşhis yanlış ilaçlar ayrıca yaşadığım onca ağrı ve acı çok şükür sonunda bulundu ayrıca benimde böbrek tutulumum olmadı gebelik için ii bişey şimdiki doktorum eskişehirde ankara biraz problem oluordu gidip delme konusunda temmuzda tekrar kontrolüm var bakalım ne diyecekler....
evet genelde lupusla romatoid artrit birbiriyle çok benzer.bende 4yıl boyunca metotreksat kullandım lanet bi ilaç.hala hatırlayınca midem bulanır.benimde böbrek tutulumum yok çok şükür.bende yalovada yaşıyorum burda da malesef romotolog yok.izmite gidip geliyorum işte.doktorumdan çokda memnun değilim el mecbur gidiyorum.yaa iyisin demiyolar.ds dna tahlilim iyi çıktı ne dese beğenirsin"labaratuvarı saorgulamak lazım acaba güvenilirmi?"ben ne sevinçlerle gittim düşmüş değerlerim diye.yüksek çıkınca inanıyolar düşük çıkınca labaratuvarı sorguluyo.işte böyle ALLAHTAN hamilelikle ilgili olumsuz bişey söylemiyo.bende hep pozitif düşünüyorum herşey iyi olucak ALLAHIN İZNİYLE..sende sıkıntı yapma,pıhtılaşma sorunun bebek yapmana sorun olmadığı zaman hemen yap.tıp çok ilerledi.ümitsizliğe kapılma.
evet canım aynen romatoidle karıştırıyorlar. bu arada bebeğin kızmı bir kızın var hayırlısı olsun canım. ben doktorumdan memnunum asistanlarıyla görüşmediğim sürece bana karşı gayet hoşgörülü canımı sıkmadan anlatıyor herşeyi buda ii bişey:)
ahhh ahhh bilmezmiyim annelik ne zor.insan anne olunca anlıyor gerçekten.16 yaşımda ilk atağımda annemde çok psikolojik sorunlar geçirmişti.şimdide ben kızım için aynı endişeleri yaşıyorum.skolyoz rahatszılığı omurga eğriliği,bu yaz nasipse ameliyat olacak.
insan hastalığını kabullenmek istemiyor gerçekten ama zamanla benimsiyor insan.bende hiç takmıyorum artık.
kızınız gerçekten ağır sporlarla uğraşıyomuş.artık yazda geldi yüzmeye yönelir belki.
bu arada kan değerleri düşük çıktı demişsiniz bu bahsettiğiniz değer wbc mi?
wbc evet düşüktü ve ast alt degerleri degişmişti. sonraki tahlil normale ulaşmıştı sevindik. kızının ameliyatı çok başarılı geçecek içini ferah tut.şimdiden geçmiş olsun. sevgiler
kızınız nasıl oldu umarım iyidir.protein kaçağı ne alemde.hastanede yattınızmı bu seferki atakta?
benim wbc hala düşük.2küsürlerde.ama anti ds dna negatif olmuş müthiş sevindim hep yükseklerde gezerdi o tahlilim.ama doktorum o kadar sevinmedi.labaratuvardan şüphe etti.yani ben iyi olamammmm.ah ah özgür hocanın harikasın betülcüm demesi ne güzelmiş ne moral vericiymiş.
sırf kan değerlerim düşük diye ki onun sebebi ımuran araştırıldı,kortizonmu 25 mg çıkarttı.ben 20 içiyorum gerçi.
kortizon lanet bişey bıktım senelerce kullanmaktan.
tek iyi bişey oldu.doğumdan sonra ımuranı kesip bebeğini emzirebilirsin dedi çok sevindim.çünkü o duyguyu hiç bilmiyorum.
kızımıda bu yyaz ameliyat ettirmekten vazgeçtik.daha eğriliğ fazla değil ve yavaş ilerliyo.doktorumuza rica ettik mecbur kabul etti:)
çok uzattım hayırlı akşamlar.bol bol şifalar.
merhab arkadaşlar
galiba bende bir lupus hastasıyım şu ana kadar o kadar farklı teshisler konduki anlatamam ve ben alevlenme dönemini alakasız bölümlerde geçirdim yuzumde oluşan kizarikligi gözümle bagdastirip göz doktoruna kulak burun boğaza dahiliyeye ve dişçiye gittim.vucudumdki agrilar için de 4 senedir ortapedi ve fizik tedaviye gittim. romatizma hiç aklıma gelmemisti .sle nin tüm belirtilerini taşıyorum ama alevlenme süreci geçtiği için kan testimdeki ANA negatif çıktı.doktorum sjogrende olabileceğimi söyledi cunku aşırı derecede göz burun ve ağız kurulgu yaşıyorum pazartesi günü agzimdan tukruk bezi alınacakmış ve ben korkuyorum her iki durumdanda!!!!daha önce bu testi yaptıran varmı?
artık bi teşhis konmasını isterken hiç bu kadar ciddi bi durum beklemiyordum!!!
kızım çok iyi mşllh ne okulundan ne de gezmeden geri kalmadı. :) 1 ay sonra 24 saatlik idrarla bekliyor özgür hoca bizi. wbc 2.53 tü 4.50 oldu. nekadar inanılır bilmem ama yeşil mercimek ve bulgur pilavı ve de ciğer yedirdim 15 günde değişti yükseldi sonuç. bir de maydanoz suyu başladım yine.umarım 1 ay sonra gzl çıkacak sonuçları temmuz ayında 1 ay fransada yaz okuluna yazılmıştı inşllh gidebilir.
laboratuvar sonuçlarının özellikle hormon testlerinde yanıltıcı sonuç verdiğini hiç sanmıyorum.
kızınız için de hayırlısı olur inşllh.
görüşmek üzere sevgiler...
çok çok sevindim iyi olmanıza.ne tür tedavi aldı.kortizonumu yükseldi?
inşallah yaz okulunuda gidebilir onun için moral olur.
hastanede yatmaması iyi olmuş.geçen kış atağımda 15 gün yatmıştım halada çıkarmaya niyetleri yoktu.kağıt imzalayıp çıkmıştım.resmen deneme tahtası araştırıp duruyolar.artık hastaneye gitmekten korkar oldum.sanki girip bi daha çıkamayacakmış gibi fobi oluştu bende.
artık doğumda mecbur yatıcaz onu sıkıntı yapmam heralde:)
ben çok yemek seçiyorum çok çeşit yemem zaten zayıfım senelerce kortizon kullanmama rağmen.
ciğer iyi fikir canım çekti hem kan yapar.
özgür hoca wbc"nin düşüklüğünü neye bağlıyo bu konuyla ilgili yorumu nedir.
genelde lupuslularda yüksek olur çünkü bu değer.
bendende sevgiler.görüşmek üzere..
merhaba
evet kortizon 2 tane 2 enapril 2 celcept ve 1 bebe aspirini verildi. protein henüz yüksek 100 düşmüş ama normal değere gelmedi henüz. kızımı nefroloji doktoruna götürdüm tüm sonuçlarıyla beraber ve hem muayene hem de tetkiklere bakıldı sonuç şu fransa dönüşü böbrek biyopsisi isteniyor. böbrek yetmezliği yok dendi ama süzmede problem varmış ve protein kaçağı o yüzdenmiş ve biyopsi sonucu onunda 1 ilacı varmış neyseki. böbrek ultrasonu da çektirdim onda da herşey normal çıktı.1 ay sonra döndüğünde biyopsi yaptıracağız. lupusla böbrekteki olası rahatsızlıklar çok benzer dedi.
siz nasılsınız kızınız iyi mi gebelik nasıl devam ediyor umarım herşey yolundadır. özgür hocanın slm ları var bu arada.
Sevgiler...
sizlerede merhabalarr.
bu zamana kadar biyopsi olmamışmıydı?
ben geçen atağımda proteinim biraz yükseldi diye böbrek tutulumum olmamasına rağmen hemen biyopsi yapmamız gerek dediler.
ben hastaneden çıkmayı beklerken başıma bide biyopsi çıkarmışlardı.
bende hastaneden kendi isteğimle imza atarak ayrılmıştım kabus gibi günlerdi.rabbim bidaha yaşatmasın.
inşallah kızınızn sonuçları çok güzel çıkar.
bende iyiyim çok şükür gebelik güzel gidiyor bebekte iyi maşallah bi hafta önden gidiyo aceleci olucak buda:)
tahlillerimde iyi sayılır sadece wbc değerim düşük hepte öyleydi zaten.
özgür hocamada benden çok selamlar.onu çok arıyorum hala kafama göre doktor bulamadım mecburiyetten gidiyorum işte.
görüşmek üzere.
slm
2008 de biyopsi böbrekte kanama olması nedeniyle çok az parça alınabilmişti ve patolojiye gönderdik ama yeterli değil dendi. açıkçası sonrası da hiç ilaçsız ve süper tahlillerden sonra yapılması istenmedi.
kızım fransada hem yaz okulu hem tatil :) konuştuğumda herşeyin yolunda olduğunu ve merak etmememi söylüyor ama aklım orada neyseki gittiği ailede iyi çıktı şansına kızıma iyi bakıyorlarmış:)
sizinve bebişinizin iyi olmasına çok sevindim. kendinize iyi bakın sevgiler
herkese mrb,
adım aslı aranıza yeni katıldım. bende lupus hastalığına yakalandığımı 1,5ay önce öğrendim. doktor iç organlarımda tutulumun olmadığını,sadece böbreklerin risk altında olduğunu ancak hastalığın çok hızlı giriş yaptığını söyledi. kortizonu günde 1,5 prednol ve şeklinde kullanıyorum. acaba kortizon kullanımı nekadar devam edecek bilgisi olan var mı acaba?
bende hastalığımı yeni öğrendim sayılır 1 yıl olmadı öğreneli.ilk gittiğim doktor benimde hiç bir organımda tutulum olmadığı halde başta kortizon olmak üzere birkaç tane ilaç yazmıştı tabi ben hastalığı yeni öğrenince başka bir dr a daha gittim o da bana sadece pleqeanil verdi bide mide koruyucu ve durumumumun şuan iyi olduğunu söyledi hiç kortizona gerekduymadı.bence başka bir yerde daha tahlili ver.boş yere hastalığın başında kortizon alma. bende belirtiler eklem yerlerinde şitdetli ağrılar olarak çıkmıştı sen ne şikayetle gittin doktara.geçmiş olsun allah şifa versin hepimize
bende hastalığımı yeni öğrendim sayılır 1 yıl olmadı öğreneli.ilk gittiğim doktor benimde hiç bir organımda tutulum olmadığı halde başta kortizon olmak üzere birkaç tane ilaç yazmıştı tabi ben hastalığı yeni öğrenince başka bir dr a daha gittim o da bana sadece pleqeanil verdi bide mide koruyucu ve durumumumun şuan iyi olduğunu söyledi hiç kortizona gerekduymadı.bence başka bir yerde daha tahlili ver.boş yere hastalığın başında kortizon alma. bende belirtiler eklem yerlerinde şitdetli ağrılar olarak çıkmıştı sen ne şikayetle gittin doktara.geçmiş olsun allah şifa versin hepimize
herkese mrb,
adım aslı aranıza yeni katıldım. bende lupus hastalığına yakalandığımı 1,5ay önce öğrendim. doktor iç organlarımda tutulumun olmadığını,sadece böbreklerin risk altında olduğunu ancak hastalığın çok hızlı giriş yaptığını söyledi. kortizonu günde 1,5 prednol ve şeklinde kullanıyorum. acaba kortizon kullanımı nekadar devam edecek bilgisi olan var mı acaba?