- 20 Mayıs 2009
- 1.032
- 4
- 37
Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza...
1,5 ay önce bana da lupus teşhisi koyuldu. Benm 2 senedir Wbc düşüklüğüm vardı + hastanede çalışıyorum kendi kendime tahlil yaptıra yaptıra en sonunda lupus teşhisini kendime koydurdum :) Benim sadece eklemlerimde dönem dönem ağrılarım oluyordu ellerimde oda sadece onun dışında bi şikayetim yoktu. Tesadüfen öğrendim yani. Ana gibi tahlilleri en son 1,5 ay önce yaptırınca lupus dediler.Ama her hangi bi tutulum falan yok anemi yok zayıflama iştahsızlık ateş gibi bir çok belirti yok bende. Bir Romotoloji Dr una gittim oda sadece Plaguenil verdi günde 2 defa. 3 ay sonra kontrol dedi Dr um. Ve söylediğine göre benim lupusum çok hafifmiş. İlaçlar kesilebilirmişte ilerleyen dönemde. Bazen aklıma geldiğinde canım sıkılsada neden böyle bi rahatsızlık beni buldu die sonra eşimi düşünüyorum ailemi düşünüyorum ve ilerde hayırlısıyla bebek sahibi olmayı düşündüğümde amannnnn diyorum herkez ne dertlerle uğraşıyor lupus ta neee :)
Herkeze Çokk geçmiş olsun arkadaşlar umarımm bu LUPUS a da bir gün kesin tedavi bulunur....
merhaba.benim cevaplarımı belki okumuşsundur.18 haftalık gebeyim.herşey harika gidiyordu.taki mide şikayetlerim başlayana kadar.ilk3ay bulanmayan midem 4 aydan sonra yanma acıma iştahsızlık ağrı kusma yaşadım.ağzıma tek lokma süremiyodum serumlarla beslandim.kimse anlamadı derdimi reflü değil çok başka bişey diyorum hamileyim diye olur dediler.herneyse wbc düşüklüğüm var deyince yazıyorum sana benimde organlarda tutlum yok eklemlerde ağrı bazen ama ellerimde daha çok oluyyo.ama wbc değerim o.675e düşmüş şuan hastanede yatıyorum kocaelide.hgb 7.7 kan takviye ettiler.daha öncedende düşüyordu yine düşmüş.şuan gebeyim onun için daha çok endişeleniyorum.buarada midemdeki rahatsızlıkta bağışıklığım iyice düştüğü için yemek borum midem falan mantar enfeksiyonu olmuş.2 gündür bişleer yemeye başladım.benden haberler bunlar.hastane çok sıkıcı bayrama kadar çıkarsalar bari
mrblar ya ben bişey soracaktım. ben 3 aylık lupus hastasıyım ve hemen hemen 1 ay önce moralim bozuk olduğu için saçlarımın uçlarına balyaj attırmıştım. boyadan 2 hafta sonra falan saçlarımın dökülmeye başladığını farkettim.doktor daha tam iyileşmediğim için olabileceğini söyledi fakat hiç bukadar saçımın döküldüğünü hatırlamıyorum aşırı derecede(( saçımın dökülmemesi için losyon kullanmama ragmen dökülmeler devam ediyor özelllikle 4 gün falan yıkamazsam aşırı derecede tutam tutam dökülme oluyor. ne yapacağımı bilemiyorum. moralim çok bozuk((( bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
geçmiş olsun.balyajdan olduğunu sanmıyorum bende röfle yaptırırım böyle bi sorunla karşılaşmadım.eğer hastalığında atak yoksa moralin bozuk olduğu için belki dökülmüştür.kullandığın ilaçların etkiside olabilir kortizon vs.saç döker.