slmlar
kızım çok boşverdi ne gıdaları ne uyku düzenine. ilaç kullanmadığı için oldukça rahattı. bu yaş grubuna söz geçirmek hastalıkta olsa pek kolay değil neden ben diye soran bir çocuk var karşınızda oldukça çaresiz kaldığım günler oldu. Okulu zaten oldukça disipli stres yapmasın diye alttan aldım hep ama bu hastalıkla yaşamayı kabul etmiyor.İyi olduğunda göz ardı ediyor bu 2. atak biraz onun bu düşüncelerini yok etti gibi daha dikkatli.
Spor ever babası bir spor salonuna yazdırdı ve dr. na sormak gerek dediğimde o da sağolsun dinlemedi.Özgür hocaya söylediğimde yüzme en gzl spor lupus için dedi. Oysaki Selen agır kardiyo koşu agırlık vs vs çalışıyordu. Şimdi sadece yürüyüş yapıyor asla kilo almak istemiyor şimdiye kadar 5 kg üstüne bile çıkmadı 2008 den beri kilosu hep aynı . Biliyormusunuz buarada olan annelere oluyor sürekli alttan alan tarafsınız.Şimdi bende stresten oluşan birtakım sorunlarla uğraşıyorum. İyi olmalıyım ki iyi moral destek vermeliyim.
Özgür hoca sürekli neşe içinde çok pozitif inanılmaz birisi ve çocuklar çok şanslılar tüm hastalarının isimlerini ezbere bilen ve sabahın köründe onlarla şakalaşan bir doktor sanırım parmakla gösterilecek kadar azdır. Bu konuda çok şanslıyız.
C.tesi doktor sonrası paylaşımlarını bekliyorum.Görüşmek üzere sevgiyle kal
Merhaba arkadaşlar. Kızım ve ben geldik:))) bebeğim 21. haftasında artık. gelişimi haftasıyla uyumlu. ayrıntılı ultrasona girdik, 4lü testimizide yaptırdık. herşey yolunda ve güzel çıktı.
yalnız sorun bende(( doktorun yanında tansiyonum yüksek çıkıyor.kendiliğinden 1 saat içinde 12-8 e düşüyor.Heyecan yapıyorum,bebeğim iyimi diye düşünmekten. bana bu sle den kaldı gerçi hastaneye gidince sıkılıyorum illaki. doktorum 24 saat idrar testi verdi sonucu 0,320 protein çıktı. referans aralığı 0-0,30 yazıyor. yüksek değil ama. kadın doğumcum nefroloğa yönlendirdi. haftaya orda randevum var. İnşallah iyi çıkar herşey. bebişim iyi olsunda başka bişi istemiyorum. Hamileliğinde bu sıkıntıyı yaşayan varmı? dua edin bize.
Merhaba,
Ben de geçen yıl oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Çok benzer hikayemiz var, benim de tansiyonum hep hastanede yüksek çıkar, hala da öyle. Eve göre 4-5 derece farkettiği olabiliyor. Protein değerlerim hamileliğe başlamadan önce 0.3 -0.4 arasındaydı, 6. aydan sonra artmaya başladı, evde dinlenmeye başladım. 36. haftaya kadar ilerleyebildik (protein 0.75' e kadar çıktı) , bebeğim 2 gün kuvezde kaldı . Şimdi çok şükür ikimizde çok iyiyiz, proteinim bebeğim 6 aylık olunca 0.2'ye kadar düştü.
Her zaman kontrollü olmak ve olumlu düşünmek bence çok önemli. Hamile kalmadan kadın doğum doktoru 25 yıllık hastasın , 1 tane çocuk yapabilirsin dedi ama doğumdan sonraki kontrollerde sen kendine iyi bakıyosrsun 3 sene sonra ikinci çocuk da yapablirsin bile dedi :) Tabii herşey yolunda giderse o zamana dek, herşeye karşı hazırlıklı olmak lazım, şimdi bebeğim de var, herhangi bir olumsuz durumda ikinci çocuğa cesaret edeceğimi sanmıyorum.
slm kızlar bayadır giremedim ancak sizlere güzel haberlerim var anne oldum.....
bebek isteyen herkes sakın korkmayın ilaçlarınızı düzenli kullanın ben daha önce kartal arastırma hast.gidiyordum ve imuran kullandığım için dr. bebek sahibi olmama izin vermiyordu
bebekte çok büyük sorunlar olacağını söylüyordu sonra ben internette imuran kullanıp bbebek sahibi olan kişiler olduğunu görünce dr umu değiştirmeye karar verdim ve marmara hast geçtim buarada burdaki bir prof. özel yerine gittim birkaç prof.la mail ve telefon aracılığıyla görüştüm hepside imuranı gebeliktede kullanabileceğimi söyledi.ve sonuç olarak gebeliğim gayet iyi geçti biraz protein kaçağı vardı 32.haftada izne ayrıldım ve 37. haftada bebeğim dünyaya geldi anneler gününden bir gün sonra anne oldum :))
darısı tüm isteyenlere....
fbetully benim kadın doğum dr um pendik medicine hastanesinde hilal bayram dı
merhaba açelyaakaslan ;sendede antifofolifid sendromun var (pıhtılaşma) bence tekrar başka bir dr daha git çünkü eger ben de ilk dr söylediğini tutsaydım şimdiye kadar kaç tane düşüğüm olurdu belki....şimdi en azından tedaviye başladım bakalım hayırlısı
merhabalar ben yeni üye oldum bende sle hastasıyım ve antifosfolipid sendromu var sizlerle bu hastalıkları paylaşmak istiyorum hepimize geçmiş olsun
ben 7 yıldır comadin kullnıyorum kan sulandırıcı gebelik için iğne kullanıcam bunlrın hepsini biliyorum benim 1 oğlum var ondan sonra yakalandım bu hastalıklara ikinci bebek için sizlerle konuşmak istiyorum bana yazarsanız sevinirim
kan pıhtılaşma sorunu olupta tedavıyle saglıklı bebek dünyaya getıren çok arkadaşımız var burda çözümu olmayan bır sorun degıl canım dogru tedavıyle bebegını kucagına alırsın inşallah benımde bır oğlum var bende ıkıncı çocugu dusunuyorum ama suan hastalıgım alevlendıgı için bı muddet beklemem lazım bendekı sjögren sendromu lupus degıl ama lupusla benzıyo tedavı seklıde lupusla aynı zaten 2 kere gebelık kaybı yasadım hastalıgım alevlendı zor gunler gecırdım suan daha ıyıyım çok sukur romotolojı doktorum pıhtılaşmayla alakalı olan butun tahlılere baktı hiç bısey cıkmadı ama ben yınede tekrar hamıle kalırsam coraspın kullanmayı dusunuyorum üst üste gebelık kaybı yasayanlara hıç bır sorun olasa bıle doktorlar kan sulandırıcıyı önerıyolar herseyın hayırlı olsun...
sanada geçmiş olsun canım düşüklerin için çok üzüldüm zaten bende düşükten korkuyorum genellikle olası bişey ama ümüdimizi kaybetmeyelim ben iki kere damar tıkanıklığı geçirdim ama şimdi daha iyiyim bebek içinde hala düşünme aşamasındayız hakkımızda hayırlısı inşallah
amın canım hayırlısı olsun dedıgın gıbı rabbım herseyın hayırlısını versın sanada çok geçmıs olsun rabbım bıdaha yasatmaz inşallah.......
hey lupuslu olupta ikinci kez anne olanlar neredesiniz sanırım çoğunluk ilk anne olanlar var gerçi bende lupuslu iken doğum yapmadım gayet sağlıklı bi doğum oldu loğusayken kapmışım lupusu ve antifosfolipidi 9 yıl oldu ben tekrar anne oğlum bir kardeş istiyor ama kokuyorum arkadaşlar korkularım çok dr bana bi şans verebileceğini söyledi plequenil,coumadin,lansor ve ferro sanol duedonel kullanıyorum şuan. kortizonu bırakalı 3 yıl oldu ne diyorsunuz gebelikte eklem ağrıları çeken varmı yada neler yaşadınız merak içindeyim bekliyorumm...
bana seslenmişsin sanıım canım:)ben 2.bebeğimi bekliyorum nasipse.6,5yaşında kzıım var onuda lupusluyken doğurdum.
dün romatolojide kontroldeydim.anti ds dna tahlilim 10 çıktı inanamadım.
ömrümde hiç negatif görmemiştim hep yüksekti değerlerim.
bende pıhtılaşma sorunum yok çok şükür.benim kan değerlerim düşük oluyo wbc değerim düşüyo genelde.
kortizonumu 25mg çıkarttı doktorum hafta hafta düşücek ve en son 7.5 mgda devam edicekmişim.biraz ikilemde kaldım bebeğine geçmez dedi .
sende umudunu kaybetme.inşallah bitanedaha doğurursun .hep pozitif düşün.
canım valla çok sevindim senin adına ne güzel Allah inşallah ikinci bebeğinide kucağına almak nasip eder hayırlısıyla peki neler yaşıyorsun ağrıların varmı kendini nasıl hissediyorsun.