- 26 Kasım 2011
- 9
- 0
merhaba...ben de karısık bag dokusu hastasıyım.Yanı Lupus ,Romatoid artrit ,sklorederma hastalıklarının ozellıklerını tasıyan bır hastalık.25 yasında yakalandım.Teshıs ı isvicre de bır romatolog koydu.Allaha sukur henuz hıc bır organıma ve cıldıme yansıma yapmadı.kullandıgım plaquenıl ısmınde bır ılacım var .sabah aksam onu alıyorum.Normal hayatım devam edıyor.Agrım sızım yok.Sizin uzerınızde nasıl bır etkı gosterdı merak ettım.kullandıgınız ılacınız var mı?yararını gordunuz mu?paylasımlarınızı beklıyorum.Allahtan acil sıfalar.....
herkese geçmiş olsun ben de dün sle hastası olduğumu öğrendim. daha 22 yaşındayım. 3 yıla yakın ra tedavisi görüyordum doktorumu değiştirdim bu tanıyı o koydu ve de ra için kullandığım ilaçları kesince parmaklarımda şişme oluyordu o geçti. yani doktor çok önemli bi sürü ilaç içtim 3 senede boşu boşuna. ben de plaquenil ilacını kullanıyorum şimdilik bi şikayetim yok. ama hastalığın en büyük etkisi böbreklere oluyormuş Allah korusun böbrek yetmezliği bile yapabiliyormuş umarım hiç birimiz o duruma gelmeden bu şekilde devam ederiz. Stres sinir çok etkiliyormuş. Doktorum kesinlikle sigara kullanma dedi neyse ki kullanmıyorum sizler de dikkat edin ve de yaz kış güneş kremi kullanmamız gerekiyormuş bilmeyenler için dikkat edilmesi gerekir. Allah hepimize şifa versin beterinden korusun inşallah. herkese geçmiş olsun..