git canım ihmal etme doktor ısını sonunda yıne bız cekıyoruz evet dogru söyluyosun beterın beterı var ama ınan gözumle alakalı gercekten cok zor gunler gecırdım 2 aydır gözumdekı keratıtı tedavı edemedı istanbul göz gecmek yerıne ıyıce artıyodu ve hala aynı damla ya devam dıyodu o keratıtı yasamayan bılemez allah da kımseye yaşatmasın sag gozumu tutuyo bıtek artık acıdan agrıdan gözumu acamaz kullanamaz hale geldım sag gözumu pomadla kapatıyodum artık gecelerı gözum yapısıyo zaten kuruluktan elımle göz kapaklarımı bırbırınden ayırıp damlamamı akıtıyorum ama o oyle acı verıyokı surtunuyo resmen göz ya hayretlere dusuyorum ben bıle nasıl bukadar kuruluk olur bı gözde dıye bunu zaten sureklı yasıyorum onu gectımde keratıt olunca bu yapışma oyle acı verıyokı yaraya surtunuyo göz resmen yaraya tuz basar gıbı yakıyo canımı en sonunda gecmek bılmeyınce aradım romotologumu hocam gıdıyorum gelıyorum gecmek bılmıyo gözum dedım hemen kortızonunu yukselt dedı sana damardan bısey uygulaması yapıcam dedı m ıle başlayan bısey söyledı de aklımda kalmadı sonra göz doktorumla irtıbata gecırdım goz doktorum sımdılık ona gerek yok dedı otolog serumla tedavı edıcem dedı zaten dunya gozdekı prof. gıdınce okadar morolım bozuldukı 4 aşamaymıs bu keratıt 3.evreye gelmıs gözum okadar kotu yanı neyse cok sukurkı sımdı bıraz rahatladımınsallah dahada ıyı olur sımdı yıne aynı seylerı yaşşamaktan oyle korkuyorumkı zaten hamılelıgı falan sılmıstım kafadan o kotu gunlerımde ama okadar ıstıyorumkı bı evladımın daha olmasını hayırlısı tabıkı oncelıkle rabbım saglıklı sıhhatlı versın bı duzeleyımde boyle işte canım yaşadıklarım ama soyledıgın gıbı beterın beterı var napıyım dıyorum rabbım bana bunları yaşattıgına gore vardır bı bıldıgı dıyorum o bıze kaldıramıyacagımızı vermez cunkı en ufacık cekılenın karsılıgını verır rabbım cok uzttım canım ya kusura bakma rahatlıyorum yazınca bıde canım antı dna ne anlama gelıyo bılıyomusun ana dıye bı test var onunla aynı anlamamı gelıyo yoksa farklı seylermı bılgın varmı......
çok zor günler geçirmişsin insanın neresi rahatsızsa canı orda atar bilirim.neyseki geçmiş inşallah dahada iyi olursun.
bende eski tahlillerime baktım birsürü şey bakılmış.bi 2007 de bi 2009da yapılmış.yani bu anti dna lar falan.ssa bitanesinde negatifmiş bitanesinde pozitifmiş.sen deyince dikkat ettim yani.ana var anti dna var farklı onlar.uzun uzun yaz canım ben okurum seve seve.
bu arad a oğluşun kaç yaşındaydı.
görüşmek üzere açelyacım
3 yaşında canım oglum yenı gırdı 3 e inşallah benımde bu antı ssa degerım duser zamanla senın de bı kızın vardı sanırım senın kız kaç yaşında
merhaba arkadaşlar ben lupus hastası olduğumu ögrendiğimden beri ilk defa grip oldum.önceden doktora gitmeden atlatmaya çalışırdım acaba şimdi gitsemmi vücut direncim düşermi uzun süredir ağrım olmuyodu tetiklermi diye korkuyorum.
senin oğluşun daha küçükmüş maşşallah iyi 2.ye cesaretlisin vallabenim kız 6,5 yaşında ben 7 aydır düşünmeye başladım cesaret geldi ancaa inşallah hayırlısıyla 2.lerde teşrif ederler.
aslında ben daha duşunmuyodum canım gectıgımız kasım ayı düşük yaptıgımda korunarak hamıle kalmıstım ben doktoruma hastalıgımdan dolayı olabılırmı sebebı dedım olabılır demıstı ve ondan sonra demekkı dedım planlayınca olacak bısey degıl bu dusuneyım artık sonra korunmayı bıraktım ve ıkı ay sonra tekrar hamıle kaldım ondada kurtaj olmak zorunda kaldım yıne olmadı yanı herseyde vardır bı hayır dıyorum ama bende hastalık alevlenınce sımdı yıne korunuyorum çunku gözlerım daha ttam duzelmedı bakalım doktor ne dıcek bu antı ssa yı görunce doktordan geldım bıraz önce kan verdım su lupus antılıoganı için rabbım hakkımda hayırlısını versın.......
merhaba hanımlar bende yaklaşık 15 senedir lupus hastasıyım ve şuan 29 yaşındayım,aslına bakarsanazı kendimi çok şanslı hissediyorum bende hastalık sadece deri de gözüküyor,biliyorsunuz ki eklemlere,kalbe ve böbrek üstü bezlerine yerleşebiliyor bu hastalık,benim şu an 6 yaşında kızım var şükürler olsun düşük tehlikesi bile olmadı,kullandığım hiçbir ilaçta yok,ama en ufak streste,üzüntüde ve özellikle yaz güneşinde çıkıyor hastalığım.bu yüzden yazın gelmesini hiç istemiyorum.şimdilerde ikinci çocuk düşünüyorum.umarım ilkinde olduğu gibi problemsiz olur. BU ARADA SİZE BİR MÜJDE VEREYİM BU HASTALIK KADINLARDA 40 YAŞINDAN SONRA GERİLEME GÖSTERİYOR.artık oturup kırkımızı beklicezhepinize acil şifalar diliyorum yine de rabbim beterinden korusun.
merhaba...ben de karısık bag dokusu hastasıyım.Yanı Lupus ,Romatoid artrit ,sklorederma hastalıklarının ozellıklerını tasıyan bır hastalık.25 yasında yakalandım.Teshıs ı isvicre de bır romatolog koydu.Allaha sukur henuz hıc bır organıma ve cıldıme yansıma yapmadı.kullandıgım plaquenıl ısmınde bır ılacım var .sabah aksam onu alıyorum.Normal hayatım devam edıyor.Agrım sızım yok.Sizin uzerınızde nasıl bır etkı gosterdı merak ettım.kullandıgınız ılacınız var mı?yararını gordunuz mu?paylasımlarınızı beklıyorum.Allahtan acil sıfalar.....
mhrb arkadaslar ben 23 yasınadyım lupus hastası oldugumu ogrenellı daha 6 7ay olyo bende ılk reynoyla basladı.sımdı bobreklerıme vurdu ve durmadn ılerlıyo herseyın basndyım dıye dusnyodum ama degılmıs tehsısımı tam koyamadılar kıs cok sorun yasdım ellrımde ayaklarımda morarma sıslık yanma hıssı ve agrılar vardı sımdı havalar guzel burlardan bı sıkayetım yok arada eklemlrım agrıyo ve bıseye cok sevınsem yada cok uzulsem atesım cıkyo böberklerımdekı proetın degerlerım dustu ama tam ıstenılen sevıyede degıl ben cok korkyorum yazdılarınızı okudumda hepınız evlısınz allh baslasın cocuklarınız var ben daha evlı dglm ve korkyurm acıkcası bu korkumu kımseye soyleyemıyrum.benım gıbı olan varmı aranızda allh hepımıze acıl sıfalar versın lutfen bıseyler yazarsanız bana sevınırım en azından ıcım rahatlamıs olr..
mhrb arkadaslar ben 23 yasınadyım lupus hastası oldugumu ogrenellı daha 6 7ay olyo bende ılk reynoyla basladı.sımdı bobreklerıme vurdu ve durmadn ılerlıyo herseyın basndyım dıye dusnyodum ama degılmıs tehsısımı tam koyamadılar kıs cok sorun yasdım ellrımde ayaklarımda morarma sıslık yanma hıssı ve agrılar vardı sımdı havalar guzel burlardan bı sıkayetım yok arada eklemlrım agrıyo ve bıseye cok sevınsem yada cok uzulsem atesım cıkyo böberklerımdekı proetın degerlerım dustu ama tam ıstenılen sevıyede degıl ben cok korkyorum yazdılarınızı okudumda hepınız evlısınz allh baslasın cocuklarınız var ben daha evlı dglm ve korkyurm acıkcası bu korkumu kımseye soyleyemıyrum.benım gıbı olan varmı aranızda allh hepımıze acıl sıfalar versın lutfen bıseyler yazarsanız bana sevınırım en azından ıcım rahatlamıs olr..
Merhaba arkadaşlar. Kızım ve ben geldik:))) bebeğim 21. haftasında artık. gelişimi haftasıyla uyumlu. ayrıntılı ultrasona girdik, 4lü testimizide yaptırdık. herşey yolunda ve güzel çıktı.
yalnız sorun bende(( doktorun yanında tansiyonum yüksek çıkıyor.kendiliğinden 1 saat içinde 12-8 e düşüyor.Heyecan yapıyorum,bebeğim iyimi diye düşünmekten. bana bu sle den kaldı gerçi hastaneye gidince sıkılıyorum illaki. doktorum 24 saat idrar testi verdi sonucu 0,320 protein çıktı. referans aralığı 0-0,30 yazıyor. yüksek değil ama. kadın doğumcum nefroloğa yönlendirdi. haftaya orda randevum var. İnşallah iyi çıkar herşey. bebişim iyi olsunda başka bişi istemiyorum. Hamileliğinde bu sıkıntıyı yaşayan varmı? dua edin bize.
hoşgeldin canım maşşallah 21 hafta oldun demek zaman ne çabuk geçiyor rabbım kucagınada almayı nesip eylesın ufak tefek sıkıntılar olur gebelıkte takma kafana rabbımın izniyle hersey iyi olucak ınşallah çok öpuyorum senı canım
Allah razı olsun. İnşallah. evet zaman çabuk geçiyor, yolun yarısını geçtik şükür, inşallah sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma. Allahım isteyen herkeze versin. dediğim gibi bu ara tansiyon problemi var bende. bakalım inşallah yükselmez. yükselmesi gebelikte tehlikeliymiş. lupuslu gebelerde tansiyon yükseliyomuş genelde, bunu araştırıyolar şimdi. bakalım. ben alıştım bu hastalıkla uğraşmayada gebelikte insan daha hassas daha duygusal oluyo, hormonlardan dolayı, o yüzden iyice heyecan yapıyoprum galiba.
sıkıntı stresss yapma canım bunlarda tansiyonunu etkiler.böbrek tutulumun varmıydı?sağlıkla kcağına almana az kaldı.şuan ne ilaçları kullanıyodun.söylemişte olabilirsin ama kafam çok dağınık.
bu arada galiba bende de güzel haberler var.hamileyim gibi.erken gebelik testiyle öğrendim reglimden 3 gün önce.şuan reglim geçeli 4.gündeyim.henüz doktora gitmedim daha erken olduğunu düşünüyorm.stres yapmak istemiyorum en azından kalp atışını duyabilicek kadar olsun istiyorum sonra doktora gideyim.bakalım işte dua edin bebeğim benimle olsun.