Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

senin adına çok sevindim.haklısın ne var ne yok bilinsinde ona göre tedavini ol.kolay değil çünkü düşük yapmak kürtaj olmak.inşallah bidaha yaşamazsın canım.

inşallah canım sonuçlarım çıksın hemen yazıcam sıze rabbım hakkımda hayırlısını versın sızlerle burda konuşup dertleşmek benı çok rahatlatıyo iyiki varsınız

inşallah canım sonuçlarım çıksın hemen yazıcam sıze rabbım hakkımda hayırlısını versın sızlerle burda konuşup dertleşmek benı çok rahatlatıyo iyiki varsınız

evet burda dertlerimiizi sevinçlerimizi paylaşmak insana iyi geliyor.çünkü anca biz birbirimizi anlayabiliriz.bilmeyenler sadece dinlerler.
bende romotolojiye gitcektim en erken 17 mayıs dediler yaaa.ilaçlarımın raporu bitti.ve ilaçlarımda bitmek üzere.bakalım.napıcam.yaaa bu hastalık hep benimle ama doktorlarımdan hiç haz etmiyorum(

evet canım hep bizimle bu hastalık ama napalım rabbım beterınden korusun allah başaka şey vermesın ne hastalıklar var.dokktorunu degıştırme şansın yok dımı gercı fakultede doktor seçmek gibi bi şans olmuyo malesef romotolojı doktorlarının çogu nedense suratsız oluyo ama napalım allah yokluklarınıda göstermesın

evet o kadar alıştımki hatta bazen günlerce bi yerim ağrımayınca neden ağrımıyo acaba diyorum:)Allaha şükür takmıyorum çok barışığım
lupusumla.ilk başta kabullenmekte çok zorlanmıştım.psikolojik destek bile almıştım.
doktorumu değiştirme şansım var ama yok:)ben yalovadayım izmite gidiyorum bana en uygunu.çünkü bi günde halledemiebiliyorum işlerimi.izmitte kayınvalidemler var teyzemler var.orda kalıyorum.doktorlar suratsız ve psikoloji bozuyorlar.inanki gitmediğim zaman daha iyiyim.ben özel prof.ada gittim bi süre yok anacım o da aynıdoktor dediğin her probleminde telefonla ulaşacağın her soruna cevap bulacağın biri olmalı.aman yarabbim bizimkilere soru sorarken korkuyosun.sen naptın tahlilleri çıktılarmı

bugun kan verdım canım 3 hafta sonra çıkacakmıs sonuçlar hayırlısı bakalım ama vardır bisey olmasa iki kere üst üste düşük yaşamazdım sanırım rabbım dermansın dert vermesın hakkımda hayırlısı neyse onu nasıp eylesın bana ve herkese....

Merhaba arkadaşlar

Bebeğim ve ben geldik. :))) Artık kızımda diyebilirim . 2 gün önce doktordaydık, büyük ihtimalle kız dedi doktorumuz bebişimize. :))) Kızım olacağı için çok mutluyum. Sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah kuzum benim.Ulturasonda gördük kıpır kıpırdı, çok farklı bir duygu onu görmek. Tahlillerimimn hepsi iyi çıktı, idrarımdada lokosit çok azalmış, bol su içmeye devam dedi doktorum ilaç vermedi. diğer ilaçlara aynen devam dedi. Yalnız akşamdan beri vucudumda dökülmeler var, ağrı gibi yani, bacaklarımda ağrıyor, hafif yüzümdede kızarıklık var sanki. Bütün tahlillerim iyiken, böyle olamam korkuttu beni. Canım sıkıldı yani. Ben baharda genelde böyle olurum,lupusta tetikler. Ama hamile olunca korku sardı beni.(( gebeliğinde böyle olan varmı? napmamı önerirsiniz?

açelyacım hakkımızda hayırlısı.önemli olan ne olduğunu bilmek ona göre önlem almak.
leylakcım kızın olacağına çok sevindim.prenses geliyo desene:)
havalar ısındı güneş iyice yüzünü göstermeeye başladı.yüzündeki kızarıklılkların sebebi ve vücudundaki ağrıların sebebi de bu olabilir.
mümkün olduğunca koru kendini.yüzüne krem sürüyosun değilmi?görüşürüz kızlar.sağlıkla..

Evet yüzüme boynuma sürüyorum güneş kremini. Önceden olsa takmazdım bu kadar kafama, geçer yakında dinlenince derdim. ama hamile olunca insan daha farklı oluyo, bide sle olunca , bişey olucak diye korkuya kapılıyorum heralde. Benim sle de en hassas yerim cildim bide o yüzden korktum galiba. Bacaklarım filanda ağrınca iyice evham yaptım. Senin gebeliğinde olmuşmuydu böyle şikayetlerin?

canım tahlillerinde iyi çıkmış endişelenmene gerek yok.bi terslik olsa tahlillerde anormallik olurdu.ağrımız olucak tabi,bide sen iki can taşıyosun.hiç kafana takma.benim yüzüm bi kaç sene önce çok kötüydü.kızarıkdı sürekli.şimdi Allaha şükür iyi.hamileliğim çok rahattı,ama illaki ağrım olduğu zaman olmuştur.hiç kötü bişey düşünme ben hep pozitif düşünmüştüm.aynende öyle oldu.

Sağolasın canım. evet tahlillerim iyi çıkıyo çok şükür. Sle de gebelik riskli ve zorya, bundan dolayı heralde evham yapıyorum kendi kendime. Allahın izniyle prensesimi sağsalim alacağım kucağıma inşallah. o iyi olsunda ben bu ağrılara razıyım. benimde 4 sene önce yüzüm ellerim çok kızarmıştı yine böyle bahardı. o zaman hastanede tedavi gördüm, yüksek dozda kortizon verdiler. araştırmalar sonucu lupusa bağladılar. yüksek kortizon kullanımı sonucu bacağımda avn gelişti. o zamandan beridir bacağım genelde ara ara ağrır. etkiler beni. ağrı kesicide içemiyorum bunun için hamileliğimden dolayı. belki bundan ağrım oldu heralde. Ben ağrılara alışkınım yani bu hastalıkla hepsine alıştım. ama hamile olunca insan ilk önce taşıdığı canı düşünüyor. ağrı kesicide almıyorum,doktor parol alabilirsin demişti ben içmek istemiyorum. Allahım inşallah böylece geçer yarabbim.

aslında ben hep lupusluların sağlıklı çocukları olduğunu duydum.tabiki gebelikte zorluklar olabilir.ben kızıma hamileyken değerlerim çokda düşük değildi.anti ds dna tahlilimin değeri pozitif 90'dı.doktorum bu değerin düşükken hamile kalmanı tercih ederdik demişti.buna rağmen Allahın izniyle tatlı bi bebişim oldu.bizim bide avantajımız böbrek tutulumunun olmayışı.işte ben bu yüzden 2.bebeiğimi istiyorum.hazır sağlamken doğurayım diyorum.bu hastalık bize yarın ne göstericek bilinmez.sonuçta herşeyin tedavisi var.ama gebelik zor iş o yüzden çok geç kalmamak lazım:)asıl doğumdan sonra daha dikkatli olmak lazım.alevlenme riski var.ama kontrol altında olduğumuz için bu başlamadan kontrol altına alınabiliyo.benim öyle olmuştu.kortizon 10 mg içiyosam 20 mg çıkmıştı bi süre.korkulcak bişey değil.benim tek üzüldüğüm bebeğimi emziremedim.ımuran kullanıyodum.bunada şükür beterin beteri war.

Evet canım haklısın. sana çok teşekkür ederim. insana hep pozitif moral veriyorsun. Bende çok pozitif olumlu insanımdır, ama hamilelikte çok duygusallaştım, kuruntular yapmaya başladım sanki . yani bazen saçmalıyorum sanki. Düşün anti ana dna testlerim hepsi negatif çıktı , antiogülan normal sınırda, kan testlerim iyi... daha ne olsun değilmi? :))) kaşınıyorum galiba. daha öncede dediğim gibi benim genelde baharda hastalığım alevleniyorya, ondan korktum heralde. Tamam artık korkmuyorum, allahın izniyle ve senin moralinle . sağolasın canım. Bebişimede söz. :))) hafta sonu iyice dinleniyorum ennerji topluyorum ve kuruntuları atıyorum...

kuruntu yapmakda haklısın.sonuçta bi rahatsızlığımız var.ama gerçekten durumun çok iyi ve zaten kontrol altındasın.Allah büyük.
banada dua et bi bebişim olsun ve bebek defterini kapatayım:)bu gün regl olmam lazım.gelen giden yok.ama dün hassas testlerden yaptım negatif.umudum yyok ama gelmeyen kandan ümit kesilmez:))ay çok komikk oldu.

:))) bencede . umudunu kaybetme, istekli ol, çok çalış. bir bakmışsın sürprizzz gelmiş. İnşallah canım, dualarım seninle, gelsin artık senin bebişinde.

Ben bu gün daha iyiyim, yüzümdeki kızarıklıklar sönmeye başladı daha iyi, pozitifim,neşeliyim,enerjiğim çok şükür. silkelendim ve kendime geldim. Kızımı göbüşümde büyütüyorum ve mis kokulumu bekliyorum sağlıklı sıhhatli inşallah.

aynen canım herşeyin vakti zamanı var.belki geç olması daha hayırlı.bakalım o zaman ne zaman:)ben hemen olucak sanıyodum.ilki öyle oldu yaaa,bu biraz nazlı heral bekletiyo annesini babasını ablasını
bugün yine güneş açtı ben biraz rahatsızım dün misafirim vardı ister istemez yoruldum.akşamda eşim boya almış kızın odasını boyadık.daha doğrusu duvarındaki ıvır zıvırlarla uğraştık.yaramaz öyle şeyler yapıştırdıki bugüne kADAR onları kazıdık kaç saat.parmak boyaları falan .geç saate kadar uğraştık.bende bittim.yorgunluğa gelemiyorum ben

merhaba kızlar benım pıhtılaşmayla alakalı olan testlerım çıktı lupus antılouganı çıkmadı bıtek doktorun istedıgı testlerı sonuçlarıyla yazıyorum benım anladıgım kadarıyla antı ssa dışında hepsi normalde bu antı ssa okdar yuksekkı napıcam bılmıyorum benım kurtajdan sonra hastalık alevlendı okdar zor gunler geçırdımkı hala tedevı göruyorum benım hastalık ılerleyınce dırek gözlerımı etkılıyo sjögrende öyle oluyo gözlerım neredeyse kornea ülserıne cevırıyordu bu antı ssa da zaten gözlerde kuruluga sebep olan antıkor ve bıde bebegın kalbınde sorun yaratacak olan antıkorlar dıye bılıyorum çok morolım bozuldu zaten hastalık böyle alevlenınce tekrar hamıle kalmaya korkuyodum neyse kızlar yazıyorum sonuçları
ANA DS-DNA SONUÇ:12.13 REFERANS 25 DEN KÜÇÜK YAZIYO
ANTİ KARDİYOLİPİN IGG:SONUÇ:2.073 REFERANS O-10 ARASI
ANTİ KARDİYOLİPİN IGM:1.150 REFERANS:0-7 ARASI
ANTİ SSA > 200.00 REFERANS 0-15
ANTİ BETA-2 GLİKOPPROTEİN(IgA-IgG-IgM) sonuç:19.02 referans:0-20 arası

canım bende seni merak ediyodum.çok geçmiş olsun.hastalığının alevlenmesine üzüldüm.doktor tedavi verdimi alevlenmeyle ilgili?
öncelikle değerin düşsün.bebeğin olur hayatım sakın üzülme.bak bende kaç sene bekledim.geç olsun ama sağlıklı olsun.daha yaşın genç
çokda bekleyeceğini sanmıyorum.ilaçlar hemen etki edip vücudumuz tedaviye cevap verir.ZATEN ssa dışında diğerleri normal.bu çok iyi benim ds dna falan çok yüksek çıkıyodu.ama ssa ya hiç dikkat etmemiştim bi bakiyim. merak etme sadece iyileşmeye odaklan.moral çok önemli biliyosun.öpüyorum seni ALLAHA EMANET OL.

Son düzenleme:

romotolojı doktorum hastalık alevlenınce kortızonu gunde 20 mg cıkardı gözum ıcın dunya goze profa gıttım en sonunda orda allahın ıznıyle rahatladı gözlerım kendı kanımdan göz damlaması yaptılar bana otolog serum dıye 2 saatte bır damlatıyorum 10 gun oldu damlatalı 10 gunde cok sukur rahatladı gozlerım bı 10 gun daha damlatıcam sonra kontrole gıdıcem goze sonuçlarım tahlıl sonuçlarım ıcınde su lupus antılouganı eksık bakılmıs tekrar kan verıcem gıdıp o cıksın sonuçları oyle gösterıcem doktora ınşallah su antı ssa duserde oncedende bakılmıstı bu antı ssa ama böyle degıldı sonuç 1 den küçük olması gereken deger 3 çıkmıstı ozaman baktımda öyle yazıyo öncekı tahlılde bende senı çok öpuyorum canım ne guzel moral verıyosun kendımı kıme anlatsam anlamıyo bırtek sızlerle konuşup paylasınca sızler anlıyosunuz sende allah a emanet ol canım......

hmmm yok yok korkulacak bişey yok.alevlenme deyince bi an korktumda.çünkü benim alevlenmelerim hastaneye yatmadan ilaç yüklenmeden geçmiyo oldukça sarsıyo beni.Allaha şükürki seninki ufak bi atak.şükret canım beterin beteri var.
bende hala doktora gitmedim.hiç ayağım çekmiyo ama mecburum.

git canım ihmal etme doktor ısını sonunda yıne bız cekıyoruz evet dogru söyluyosun beterın beterı var ama ınan gözumle alakalı gercekten cok zor gunler gecırdım 2 aydır gözumdekı keratıtı tedavı edemedı istanbul göz gecmek yerıne ıyıce artıyodu ve hala aynı damla ya devam dıyodu o keratıtı yasamayan bılemez allah da kımseye yaşatmasın sag gozumu tutuyo bıtek artık acıdan agrıdan gözumu acamaz kullanamaz hale geldım sag gözumu pomadla kapatıyodum artık gecelerı gözum yapısıyo zaten kuruluktan elımle göz kapaklarımı bırbırınden ayırıp damlamamı akıtıyorum ama o oyle acı verıyokı surtunuyo resmen göz ya hayretlere dusuyorum ben bıle nasıl bukadar kuruluk olur bı gözde dıye bunu zaten sureklı yasıyorum onu gectımde keratıt olunca bu yapışma oyle acı verıyokı yaraya surtunuyo göz resmen yaraya tuz basar gıbı yakıyo canımı en sonunda gecmek bılmeyınce aradım romotologumu hocam gıdıyorum gelıyorum gecmek bılmıyo gözum dedım hemen kortızonunu yukselt dedı sana damardan bısey uygulaması yapıcam dedı m ıle başlayan bısey söyledı de aklımda kalmadı sonra göz doktorumla irtıbata gecırdım goz doktorum sımdılık ona gerek yok dedı otolog serumla tedavı edıcem dedı zaten dunya gozdekı prof. gıdınce okadar morolım bozuldukı 4 aşamaymıs bu keratıt 3.evreye gelmıs gözum okadar kotu yanı neyse cok sukurkı sımdı bıraz rahatladımınsallah dahada ıyı olur sımdı yıne aynı seylerı yaşşamaktan oyle korkuyorumkı zaten hamılelıgı falan sılmıstım kafadan o kotu gunlerımde ama okadar ıstıyorumkı bı evladımın daha olmasını hayırlısı tabıkı oncelıkle rabbım saglıklı sıhhatlı versın bı duzeleyımde boyle işte canım yaşadıklarım ama soyledıgın gıbı beterın beterı var napıyım dıyorum rabbım bana bunları yaşattıgına gore vardır bı bıldıgı dıyorum o bıze kaldıramıyacagımızı vermez cunkı en ufacık cekılenın karsılıgını verır rabbım cok uzttım canım ya kusura bakma rahatlıyorum yazınca bıde canım antı dna ne anlama gelıyo bılıyomusun ana dıye bı test var onunla aynı anlamamı gelıyo yoksa farklı seylermı bılgın varmı......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…