Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

kızım 6 yaşında.sağol sanada nasip etsin rabbim.ilaç kullanıyorum.1 ımuran 1 plaquenil 6mg prednol.
ağrı kesici içmiyorum çok uzun zamadır Allahıma şükür.mesela bugün ellerim dizlerim çok ağrıdı.ama ilaçsız geçiyo çok şükür.
bide bütün sle arkadaşlarıma sorum olucak.wbc değeriniz nasıl yani kandaki beyaz kan hücreniz?
benim bu hep düşüktür.hatta 1 keresine 0 lara düşmüştü.hastaneye yatırdılar 2 sene önce.araştırdılar
meğerse ımuran yapıyomuş.sizde değerler nasıl merak ettim.normalde zaten düşük olurmuş sle lilerde.
bu arada leylakcım bebeğinin ve senin iyi olmana çok sevindim.herşey çok güzel olucak inanıyorum.
görüşmek üzereeeee......

Sağolasın fbetuly. :))) İnşallah canım. Bende öyle hissediyorum . Allahın izniyle.

benim wbc değerlerim genelde yüksek çıkıyor herzaman. Bunu sormadım doktora hiç. İyi diyolar ama. Mesela referans aralığı 4.60-10.20 arası. En son şubat tahlilimde 12.70 çıkmış,ocakta 10.21 çıkmıştı. İyi diyorlar . Düşük oluncamı iyi değilmiş fbetuly ?

Sağolasın fbetuly. :))) İnşallah canım. Bende öyle hissediyorum . Allahın izniyle.

benim wbc değerlerim genelde yüksek çıkıyor herzaman. Bunu sormadım doktora hiç. İyi diyolar ama. Mesela referans aralığı 4.60-10.20 arası. En son şubat tahlilimde 12.70 çıkmış,ocakta 10.21 çıkmıştı. İyi diyorlar . Düşük oluncamı iyi değilmiş fbetuly ?

çok yüksek değilmiş güzel senin değerin.yüksek çıkınca vücutta bi enfeksiyon olabilir mesela grip vb.gibi.
benim düşük mesela şuan 3 falan.bi ara 0dı.bağışıklığım düşmüş tamamen maske taktıryolardı hastanede yatmıştım.
bağışıklığım hep düşük ama bi kere grip olduğumu bilmem nasıl iş anlamadım:)ımuran kullanıyorum sebebi oymuş.
şuan sadece 1 tane alıyorum.
benimde bugün yarın heyecanlı bekleyiş bebiş varmı yokmu diye:)inşallah vardır dua et bana hamilenin duası kabul olur
arkadaşım:KK49:

Sağolasın. Aminn. Hepimize inşallah

leyllak cım tekrar merhaba sen suanda sadece iğnemı vuruluyosun aynı zamanda coraspinde kullanıyomusun canım ben bugun başka bı kadın dogumcuya daha gıttım onada antattım yaşadıklarımı o coraspın çok önemlı degıl kullanmasanda olur önemlı olan hamıle kalınca ıgne olcakmısım dıger doktorda hamıle kalana kadar coraspın kalıncada igneyede baslıcam dedı kafam cok karıstı ya hangısını dınlıcem ben sımdı en ıyısı ben bıran önce cerrahpaşadan randevu alayım bakalım orası ne dıcek:44::44::44:

leyllak cım tekrar merhaba sen suanda sadece iğnemı vuruluyosun aynı zamanda coraspinde kullanıyomusun canım ben bugun başka bı kadın dogumcuya daha gıttım onada antattım yaşadıklarımı o coraspın çok önemlı degıl kullanmasanda olur önemlı olan hamıle kalınca ıgne olcakmısım dıger doktorda hamıle kalana kadar coraspın kalıncada igneyede baslıcam dedı kafam cok karıstı ya hangısını dınlıcem ben sımdı en ıyısı ben bıran önce cerrahpaşadan randevu alayım bakalım orası ne dıcek:44::44::44:

merhaba açelyaakaslan ;sendede antifofolifid sendromun var (pıhtılaşma) bence tekrar başka bir dr daha git çünkü eger ben de ilk dr söylediğini tutsaydım şimdiye kadar kaç tane düşüğüm olurdu belki....şimdi en azından tedaviye başladım bakalım hayırlısı

merhaba açelyaakaslan ;sendede antifofolifid sendromun var (pıhtılaşma) bence tekrar başka bir dr daha git çünkü eger ben de ilk dr söylediğini tutsaydım şimdiye kadar kaç tane düşüğüm olurdu belki....şimdi en azından tedaviye başladım bakalım hayırlısı

canım bende sjögren sendromu var hiç duydunmu bılmıyorum romatızmal hastalık benımkıde ana pozıtıf bende şiddetli benekli yazıyo sonucta ona bagladı doktor bu dusuklerı coraspını hamıle kalana kadar kullanacaksın kalıncada iğnede vurunacaksın dıyen doktor bana mantıklı geldı çünkü hamılelıkten öncede kanı sulandırmak önemlı dıye dusunuyorum ama coraspın önemlı degıl dıyen doktor çok kafamı karıstırdı senınde dedıgın gıbı baska doktora daha gıdıcem ve sanırım en iyisi tıp fakültesi sen su anda hamılemısın?

canım bende sjögren sendromu var hiç duydunmu bılmıyorum romatızmal hastalık benımkıde ana pozıtıf bende şiddetli benekli yazıyo sonucta ona bagladı doktor bu dusuklerı coraspını hamıle kalana kadar kullanacaksın kalıncada iğnede vurunacaksın dıyen doktor bana mantıklı geldı çünkü hamılelıkten öncede kanı sulandırmak önemlı dıye dusunuyorum ama coraspın önemlı degıl dıyen doktor çok kafamı karıstırdı senınde dedıgın gıbı baska doktora daha gıdıcem ve sanırım en iyisi tıp fakültesi sen su anda hamılemısın?

canım bende mesela yok pıhtılaşma tahlillerde bakıldı.hamile kaldığımdada bakılmıştı.lupus antilioganı dı heralde. ona rağmen
coraspin veriyolar bana.gerçi ben onu içmiyorum:)onun yerine bebe aspirin
i içiyorum.senin içmeni tavsiye ederim .kanının sulu olması lazımki bebek tutunsun.bencede mantıklı.Allah gönlüne göre versin açelyacım

tamam fbetuly çok teşekur edrım bencede önce kanın sulanması lazım allah senınde gönlüne göre versın canım

Son düzenleme:
aminnnn diyeyim:)cümlemize inşallah.bugün batım ama test yapmaya korkuyorum.5ay oldu ama erken yoruldum ben galiba:KK43::-)43:

canım benım gıt bıran önce al testı yap inşallah vardır bebişin yoksada üzülme herşeyın vaktı zamanı vardır 5 aydır korunmuyomussun uzun bı zaman degıl zaten inşallah hayırlısıyla en yakın zamanda gelır bebısın

aminnnn diyeyim:)cümlemize inşallah.bugün batım ama test yapmaya korkuyorum.5ay oldu ama erken yoruldum ben galiba:KK43::-)43:

canım benım gıt bıran önce al testı yap inşallah vardır bebişin yoksada üzülme herşeyın vaktı zamanı vardır 5 aydır korunmuyomussun uzun bı zaman degıl zaten inşallah hayırlısıyla en yakın zamanda gelır bebısın

bu akşam yaparım heralde dayanamam tabi kırmızlar gelmezse:)
çok bi zaman değilde çok yıpratıcıymış.uzun zaman bekleyenlere ALLAH KOLAYlık versin.kimseyi aratmasın rabbim.

çok yüksek değilmiş güzel senin değerin.yüksek çıkınca vücutta bi enfeksiyon olabilir mesela grip vb.gibi.
benim düşük mesela şuan 3 falan.bi ara 0dı.bağışıklığım düşmüş tamamen maske taktıryolardı hastanede yatmıştım.
bağışıklığım hep düşük ama bi kere grip olduğumu bilmem nasıl iş anlamadım:)ımuran kullanıyorum sebebi oymuş.
şuan sadece 1 tane alıyorum.
benimde bugün yarın heyecanlı bekleyiş bebiş varmı yokmu diye:)inşallah vardır dua et bana hamilenin duası kabul olur
arkadaşım:KK49:

İmurandandır değerinin düşüklüğü, kontrol altında sorun olmaz inşallah. sıkma canını.
İnşşalllahhh.Dualarım seninle :)))) Allahım isteyen herkeze versin aratmasın inşallah. Ama en çokta bizim gibi hastalara diyelim:))) Azıcık torpil geçelim demi. Ben bu aralar çok dua ediyorum. Dualarım seninle canım.

Canım ben sadece claxane diye iğne vuruluyorum kendim yapıyorum her akşma. Bide hastalığımla ilgili 5mg deltacortil ve palaquenil 1 er tane kullanıyorum Bide folbiolş kullanıyorum. O kadar canım. İğneyi nasıl vurcam kendim diye düşünüyordum önceden. Allahı veriyo o gücü sana , hiç merak etme: bide bebişim için diyorum.Bebeğimle konuşuyorum vururken. Hadi bebeğim senin için bu diyorum, güçlü güçlü tutun bana , güzel büyü diyorum. :)) Doğru sölemiş doktor bencede, iğne daha önemli diyolar. Bak bende pıhtılaşma sorunu yokken verdiler önlem olsun diye.Hiç sıkma canını. Derdi veren allahım dermanınında veriyor. Olumlu düşün hep, pozitif düşün .Sen randevunu al biran önce, git görüş başla tedavine, belki sana gebelikten öncede verirler.

yorulmak yok. çalışmalara devam :))) bende 6 ayda hamile kaldım. Tam doktora randevu alacaktım tekrardan.Gebe olduğumu öğrendim. Hayırlı zaman ne zamansa rabbim verecek sana inşallah. umudunu sakın kaybetme, moralini yüksek tutu, sıkıntıya girme, bunlarda etken sonuçta gebe kalmaya.Canım benim. Allahım gönlüne göre versin inşallah tez zamanda. Amin

bendede sle ve antifosfolipid sendromu old için diger ilaçların yanında coraspin300 kullanıyorum .ilerisini daha konuşulmadı çünkü daha tahlillerim yeni düzelmeye yavaş yavaş başladı.Hayır hamile degilim, şimdilik dr müsade etmiyor sabırla bekliyoruz bencede tıp fakültesi daha iyi.ayrıca kadın dogumla ve ro dr beraber karar veriyorlar gebeliğe hazır olup olmadığın en azında ben dr larım öyle yapıyorlar.ben hala hazır degilmişim :KK43:

bendede sle ve antifosfolipid sendromu old için diger ilaçların yanında coraspin300 kullanıyorum .ilerisini daha konuşulmadı çünkü daha tahlillerim yeni düzelmeye yavaş yavaş başladı.Hayır hamile degilim, şimdilik dr müsade etmiyor sabırla bekliyoruz bencede tıp fakültesi daha iyi.ayrıca kadın dogumla ve ro dr beraber karar veriyorlar gebeliğe hazır olup olmadığın en azında ben dr larım öyle yapıyorlar.ben hala hazır degilmişim :KK43:

inş.senınde hastalığın bıraz evvel düzene gırer canım haftaya randevu alcam bende tıp fakultesınden nasıl bır tedavı uygulayacaklarsa bıleyım zaten ben kürtaj oldugum için 3 4 ay korunmayı düşünuyorum çok korkuyorum tekrar aynı şeylerı yasamaktan ama hamılelık planladıgımda coraspını icicemmı yada dozunu nekadar alıcam bılmıyorum bazen hamıle kalmadan öncede iğneye baslayabılıyolarmıs bakalım tıp fakultesı nasıl bır tedavı uygulayacak en azından bıleyımde ona gore davranırım canım

mrb arkadaşlar bana 5 yıl önce sjögren teşhisi konuldu ilk zamanlar ağrılarım vardı sonra kendiliğinden geçti ilaç tedavisini düzgün takip etmedim ta ki haile kalana kadar drlar çok kızdı hamileliğimin çok riskli olacağını bebeğin kalbinde sorun olabileceğini söylediler.çok zor günler yaşadık hamilelikte plaquenil coraspin deltacortil 5 mg kullandım anti ro ve anti la değerlerim yüksekti anti dsdna pozitifti. çok şükür bebeğim 5 aylık ve çok sağlıklı bebek düşünenlerin yüreğine su serpmek için bunları paylaştım.[/QU

baya önce yazılmış bu topiği okurken baya gerilere gitmişim bende sjögren sendromu hastasıyım ve senınde söyledıgın gıbı phrmst yazdıkların yuregıme su serptı inş. bende gebe kaldıgımda senın gıbı saglıklı sıhhatlı bır şekılde alırım kucagıma yavrumu

Son düzenleme:
baya önce yazılmış bu topiği okurken baya gerilere gitmişim bende sjögren sendromu hastasıyım ve senınde söyledıgın gıbı phrmst yazdıkların yuregıme su serptı inş. bende gebe kaldıgımda senın gıbı saglıklı sıhhatlı bır şekılde alırım kucagıma yavrumu

Son düzenleme:

yorulmak yok. çalışmalara devam :))) bende 6 ayda hamile kaldım. Tam doktora randevu alacaktım tekrardan.Gebe olduğumu öğrendim. Hayırlı zaman ne zamansa rabbim verecek sana inşallah. umudunu sakın kaybetme, moralini yüksek tutu, sıkıntıya girme, bunlarda etken sonuçta gebe kalmaya.Canım benim. Allahım gönlüne göre versin inşallah tez zamanda. Amin

çok saolasın canım moral oluyyo bu sözler.gerçi moral bozacak bişey yokda.hayırlısı ne zamansa olur iinşallah.ben hala regl olmadım
idrar testim negatif.bu akşam belki kan testi yaptırırım.hiç gecikme yaşamadım bugüne kadar.

X