Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın. Moralini hiç bozma. Doktorunun dediklerini uygula. Coraspirini içmeye başla hamile kalınca kan sulandırıcı iğne kullanırsın. Bende sordum iğneyi hem kadın doğuma hem ramot. doktoruma hiç bir yan etkisi zararı yok dediler.Bebeğe kan akışı sağlıklı olsun garantiye alalım dediler. Benim lupusla ilgili ana dna negatifti ve antüogülan testimde (kan pıhtılaşması) normal değerler içindeydi. Buna rağmen önlem olarak başladılar.Bakalım iğneyi olmak her akşam zor olsada, bebeğim için herşeye değer. Sen doktorundan antiogülan testinide iste, hemen sonuçlanmayan bir test ve randevuyu hemen vermiyolar yoğunlıktan belkide, benim öyle olmuştu. 1 ay sonraya randevu verdiler, kan verdim sonucumda 1 ay sonra gibi çıkmıştı . Ben gebelik düşünüyorum dediğimde bana hemen yaptılar bu testi. Sende iste yapsınlar. Ben bursa tıp fakültesine gidiyorum. Bu gün inşallah bebeğimi görücem, kontrolüm var. Bana dua edin arkadaşlar, bebeğimi sağlıklı göreyim inşallah.Pazartesiye görüşürüz artık. Kendinize iyi bakın
;

canım benım dualarımız senınle inşallah babegını görursun allah sagsaglım kucagınada almayı nasıp eylesın bu antılıogan testını romotoloğumamı yoksa kadın dogumcumamı söylemem gerekıyo ben su anda oğluma dogum yaptıgım doktoruma gıdıyorum özel hastane oldugu ıcın artık oraya gıtmeyı dusunmuyorum bende tıp fakultesıne gıdıcem artık hem daha güzel araştırıyolar bide malum boyle bı hastalık olunca daha temkınlı olup sıkı takıbe alıyolarmıs risklı gebelıkler bolumu varmıs sanırım orda arastırdıgım kadarıyla bızım gıbı hastalıgı olanlar rısklı gebelıkler bölumune gıdıyomus herşeyın hayırlısı canım

Bursa 'da aynen bembeyaz. Kendini fazla yorma bol bol dinlen . Benim ellerim ayaklarım şiş,yorgun olunca genelde öyle yapıyorum, kafana takma, çok düşünmemeye çalış. Ne kadar düşünürsek olumsuz etkileniyoruz. İnşallah hepimize ataksız günler diliyorum canım. Amin.. Ben bu aralar çok dua ediyorum bütün hastalara, hepimize. Gebelik beni dahada duygusal yaptı. Bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma alayım inşallah. Ben hamilelikle hastalığımı unuttum sanki :KK9: Sende ikinci bebeğini istiyorsun. İnşallah tez zamanda gönlüne göre olur.

bugünde bahrdan kalma bi gün var harika bi hava insan güneşli günleri özlüyo valla.biraz özdileğe atıcam kendimi:)kendimi yormuyorum.aksine kendimi dinlemediğim zaman daha sağlıklı oluyorum.hastalığı takmıyorum.Allaha şükür ufak ağrılar dışında gayet iyiyim.bide bebek için kendimi hazırlıyorum.çok çok iyiyim yani:)sen bursada prof.mu yoksa tıp fakültesinde romatolojiyemi gidiyosun.ben izmite gidiyodum.
ama hiç memnun değilim.bursaya gelsemmi diyorum acaba.
inşallah bugün bebeğini sağlıkla görürsün.yakında küçük tekmelerini hissedersin.sonrada ciyaklarını:))

merhaba fbetuly;evet istanbuldada sabah lapa lapa kar yagıyordu.benimde daha cok yagmurdan etkileniyor zonklar tarzda eklem yerlerinde ağrım oluyor. şuanda iyiyim ast 45, alt 62 romatolog doktoruma sordum şuanda iyi dedi tekrar 15 gün sonra tekrar baktırmamı söyledi .kullandığım antibiyotikten olabilir dedi (20'lik dişimi çektirmek zorunda kaldım antibiyotiği onun için kullanmıştım)ona göre tekrar degerlendirecek.ben size özelden mj atamıyorum ama beni msn den eklersen görüşmek isterim sizinle. iyi akşamlar görüşmek üzere
değerlerin çok yüksek değilmiş.bencede sorun yoktur .çok geçmiş olsun.
istanbulun neresinde oturuyosun.doktorun kim?ben bu aralar doktorumu değiştirmek istiyorumda
araştırma yapıyorum:)
msn adresim vardı fakat hiç kullanmıyorum.kapandımı kapanmadımıda bilmiyorum.ben sadece buraya giriyorum.çok iiyi geliyo.iyiki varsınızz

canım benım dualarımız senınle inşallah babegını görursun allah sagsaglım kucagınada almayı nasıp eylesın bu antılıogan testını romotoloğumamı yoksa kadın dogumcumamı söylemem gerekıyo ben su anda oğluma dogum yaptıgım doktoruma gıdıyorum özel hastane oldugu ıcın artık oraya gıtmeyı dusunmuyorum bende tıp fakultesıne gıdıcem artık hem daha güzel araştırıyolar bide malum boyle bı hastalık olunca daha temkınlı olup sıkı takıbe alıyolarmıs risklı gebelıkler bolumu varmıs sanırım orda arastırdıgım kadarıyla bızım gıbı hastalıgı olanlar rısklı gebelıkler bölumune gıdıyomus herşeyın hayırlısı canım

Sağolasın. Antiogülan testini benim ramatoloji bölümü yaptırmıştı . ama kdın doğumcuda istediğinde yaptırabilir bence. Bencede fakülteye git, riskli gebelikler ve bu tür hastalıklar için en iyisi orası. Araştırma hastanesi sonucta. Örnek hasta çok görüyorlar ve sürekli takip ediyorlar seni . Ben şu anda gebeyim diye ramatolijiye bile ayda bir kontrole çağırıyorlar. Önceden altı ayda bir gidiyordum. Bazen çok kalabalık oluyor, beklemek zor gelebiliyor ama yinede değer.Bu gibi sebeplerden bence fakülte hastanelerini tercih et bencede. Sen bir an önce randevu al oradan . Hangi şehirdesin sen?

bugünde bahrdan kalma bi gün var harika bi hava insan güneşli günleri özlüyo valla.biraz özdileğe atıcam kendimi:)kendimi yormuyorum.aksine kendimi dinlemediğim zaman daha sağlıklı oluyorum.hastalığı takmıyorum.Allaha şükür ufak ağrılar dışında gayet iyiyim.bide bebek için kendimi hazırlıyorum.çok çok iyiyim yani:)sen bursada prof.mu yoksa tıp fakültesinde romatolojiyemi gidiyosun.ben izmite gidiyodum.
ama hiç memnun değilim.bursaya gelsemmi diyorum acaba.
inşallah bugün bebeğini sağlıkla görürsün.yakında küçük tekmelerini hissedersin.sonrada ciyaklarını:))[/Q

İyi olmana sevindim. Ohh ne güzel gez bakalım .Ben çalışıyorum . bende hafta sonu gezerim artık :)))
Bebiş için hazırlık iyidir:))) Ben profun özel muaynesine gidiyodum eskiden, fakültelerde özeller kalkmadan önce. Şimdi ramotoloji polk. gidiyorum. Benim prof ayrıldı hastaneden. Polkl. memnunum ayrıca. Her türlü tahlilim yapılıyor,kontrollerde soruyolar, bakıyorlar . Özelde tabikide daha memnundum ama şu an elimiz mahkum böyle olmaya mecbur. Biliyosun fakültelerde proflar bakmıyo artık . sadece doktorlar onlara danışıyolar.Bide burdaki profların özelleride yok dışarda . eskiden daha kolay ve güzel ulaşabiliyoduk. ama malesef artık eskisi gibi değil. Bizde zaten bir süre sonra kendimizin doktoru olmayı öğreniyoruz:))Bursaya civardan hastalar çok geliyolar bazen rastlıyorum. Sizin doktorlar ilgisizmi? Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.İnşalllah

Bende evlendiğimde yıllarca gebeliği isteyemedim,korktum hep. Sürekli araştırdım. Bizim gibi arkadaşların yazdıklarını okuyunca daha çabuk karar verdim. Kendimi hazır hisstetim ve ben Allahın izniyle başaracağım dedim ,İnşallah sağlıklı sıhhatli hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız. Burada birbirimize destek olmak çok güzel. Senin ilk gebeliğinde rahatsızlığın varmıydı?

benim ilk gebeliğimde hiç sorunum olmadı ama ben 5 yıl kadar önce ıtp denen bir rahatsızlık geçirdim ve dalağım alındı bu rahatsızlığı ğeçirenlerin %90 ı lupus olurmuş ben bunu bilmiyordum .ameliyattan sonra hiç bir sorun yaşamadım sağlıklı insanlar gibi yaşamıma devam ediyordum...Beş altı ay önce eklem ağrılarım olmaya başladı ama ben çocugumu kucamda taşıdığımda ve yorulduğumda oluyo diye düşündüm ağrılar iyice artmaya başlayınca ilk önce ortopediye sonra fizik tedaviye derken romotolojiye gittim ve sonunda lupus olduğum anlaşıldı yaklaşık iki aydır tedaviye başladım ama doktorum öncesinde de lupus olduğumu ilk rahatsızlığımda trombositlerimi etkilemiş olabileceğini yani bir çeşit tutulum olmuş olabilir dedi

Sağolasın. Antiogülan testini benim ramatoloji bölümü yaptırmıştı . ama kdın doğumcuda istediğinde yaptırabilir bence. Bencede fakülteye git, riskli gebelikler ve bu tür hastalıklar için en iyisi orası. Araştırma hastanesi sonucta. Örnek hasta çok görüyorlar ve sürekli takip ediyorlar seni . Ben şu anda gebeyim diye ramatolijiye bile ayda bir kontrole çağırıyorlar. Önceden altı ayda bir gidiyordum. Bazen çok kalabalık oluyor, beklemek zor gelebiliyor ama yinede değer.Bu gibi sebeplerden bence fakülte hastanelerini tercih et bencede. Sen bir an önce randevu al oradan . Hangi şehirdesin sen?

istanbuldayım canım ben cerrahpaşa tıp fakültesinde prof vedat hamuryudan var romotologum o benım kadın doguma da oraya gıtmeyı dusunuyorum 3 ayda bır tekrarlanan tahlıllerım var onun için martın sonunda gıdıcem cerrahpaşaya kadın dogumuda ogun hallederım dıyorum hamıle kalmadan önce gıdeyımkı nasıl bır tedavı uygulayacaklarını bıleyım

İyi olmana sevindim. Ohh ne güzel gez bakalım .Ben çalışıyorum . bende hafta sonu gezerim artık :)))
Bebiş için hazırlık iyidir:))) Ben profun özel muaynesine gidiyodum eskiden, fakültelerde özeller kalkmadan önce. Şimdi ramotoloji polk. gidiyorum. Benim prof ayrıldı hastaneden. Polkl. memnunum ayrıca. Her türlü tahlilim yapılıyor,kontrollerde soruyolar, bakıyorlar . Özelde tabikide daha memnundum ama şu an elimiz mahkum böyle olmaya mecbur. Biliyosun fakültelerde proflar bakmıyo artık . sadece doktorlar onlara danışıyolar.Bide burdaki profların özelleride yok dışarda . eskiden daha kolay ve güzel ulaşabiliyoduk. ama malesef artık eskisi gibi değil. Bizde zaten bir süre sonra kendimizin doktoru olmayı öğreniyoruz:))Bursaya civardan hastalar çok geliyolar bazen rastlıyorum. Sizin doktorlar ilgisizmi? Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.İnşalllah[/QUOTE]

bizim doktorlar felaket tellalı gibiler maşallah.hiç moral vermezler hep kötü bişey ararlar.böbreğim de tutulum yok mesela her seferinde bakıyolar tahlillere temiz çıkıyo.oh ne güzel iyisin demiyolar.şimdi olmaması olmiyacağı anlamına gelmez diyolar bu en basit bi örnek.tabiki bende bilincindeyim.bu hastalıkta her an herşey olabilir diye.ama psikolojide çok önemli.hastaya ilaç kadar moralde lazım değilmi*kaç aydır gitmiyorum.kabus gibigeliyo.ben burda bütün tahlillerimi yaptııyrorum.böbreklerime falan baktırıyorum işte.şimdi de kalbe gitcem mesela.
bi nevi check-up:)bursada devam ederim belki bakalım.

değerlerin çok yüksek değilmiş.bencede sorun yoktur .çok geçmiş olsun.
istanbulun neresinde oturuyosun.doktorun kim?ben bu aralar doktorumu değiştirmek istiyorumda
araştırma yapıyorum:)
msn adresim vardı fakat hiç kullanmıyorum.kapandımı kapanmadımıda bilmiyorum.ben sadece buraya giriyorum.çok iiyi geliyo.iyiki varsınızz

günaydın ,çok teşekkür ederim .ben kadıköyde oturuyorum ama romatologum ve kadın dogumcum ankarada ve 3 ayda bir ankaraya gidiyorum.ayrıca siz karaciger atagı gecirdiğinizde yiyecek olarak hangi yiyeceklere dikkat etmeniz gerektiğini söyledilermi? iyi hafta sonları gecirmeniz dilegiyle....

günaydın ,çok teşekkür ederim .ben kadıköyde oturuyorum ama romatologum ve kadın dogumcum ankarada ve 3 ayda bir ankaraya gidiyorum.ayrıca siz karaciger atagı gecirdiğinizde yiyecek olarak hangi yiyeceklere dikkat etmeniz gerektiğini söyledilermi? iyi hafta sonları gecirmeniz dilegiyle....

ooo ta istanbuldan ankaraya gidiyosun demek.ben 1 saatlik yolu gözümde büyütüyorum :)
yiyecek içecekl olarak bişey kısıtlanmadı.çünkü karaciğerin kendi rahatsızlığı olmadığı için.
herşeyin sebebi sevgili lupus olduğu için o bastırılıyodu.mesela şimdi karaciğerimde bi sorun yok.
kadın doğumcuya neden gidyorsun.gebelik istiyosun diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.yoksa
hamilemiydin
?sanada iyi hafta sonları..

ooo ta istanbuldan ankaraya gidiyosun demek.ben 1 saatlik yolu gözümde büyütüyorum :)
yiyecek içecekl olarak bişey kısıtlanmadı.çünkü karaciğerin kendi rahatsızlığı olmadığı için.
herşeyin sebebi sevgili lupus olduğu için o bastırılıyodu.mesela şimdi karaciğerimde bi sorun yok.
kadın doğumcuya neden gidyorsun.gebelik istiyosun diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.yoksa
hamilemiydin
?sanada iyi hafta sonları..

evet gebelik istediğim için fakat daha sle degerlerim gebelik için uygun degilmiş biraz daha beklemen gerekiyormuş sonuç bakalım sle degerim düzelirse o zaman izin verilecek gebelik için .

evet gebelik istediğim için fakat daha sle degerlerim gebelik için uygun degilmiş biraz daha beklemen gerekiyormuş sonuç bakalım sle degerim düzelirse o zaman izin verilecek gebelik için .

Allah gönlüne göre versin inşallah.tez zamanda bebişlerimizi alırız ins. kucağımıza..yaşın kaçtı.

Allah gönlüne göre versin inşallah.tez zamanda bebişlerimizi alırız ins. kucağımıza..yaşın kaçtı.

inşallah Allahın izniyle olur.ben 36 yaşındayım.seninkızın kaç yaşındaydı ,:nazar: çok tatlı kızın var Allah bağışlasın nazar degmesin.istanbulda hafta sonuna dogru yagmurluymuş inşallah agrım olmaz. sen şu anda ilaç kullanıyormusun .yoksa benim bazı arkadaşlarım gibi, hastalığın seyrine göremi ilaç alıyorsun.agrısız günler....

istanbuldayım canım ben cerrahpaşa tıp fakültesinde prof vedat hamuryudan var romotologum o benım kadın doguma da oraya gıtmeyı dusunuyorum 3 ayda bır tekrarlanan tahlıllerım var onun için martın sonunda gıdıcem cerrahpaşaya kadın dogumuda ogun hallederım dıyorum hamıle kalmadan önce gıdeyımkı nasıl bır tedavı uygulayacaklarını bıleyım[/QUOTE

Hamile kalmadan önce mutlaka git. Testlerini yaparlar,ilaçlarına bakarlar v.s. için rahat gebe kalmış olursun.

Bebiş için hazırlık iyidir:))) Ben profun özel muaynesine gidiyodum eskiden, fakültelerde özeller kalkmadan önce. Şimdi ramotoloji polk. gidiyorum. Benim prof ayrıldı hastaneden. Polkl. memnunum ayrıca. Her türlü tahlilim yapılıyor,kontrollerde soruyolar, bakıyorlar . Özelde tabikide daha memnundum ama şu an elimiz mahkum böyle olmaya mecbur. Biliyosun fakültelerde proflar bakmıyo artık . sadece doktorlar onlara danışıyolar.Bide burdaki profların özelleride yok dışarda . eskiden daha kolay ve güzel ulaşabiliyoduk. ama malesef artık eskisi gibi değil. Bizde zaten bir süre sonra kendimizin doktoru olmayı öğreniyoruz:))Bursaya civardan hastalar çok geliyolar bazen rastlıyorum. Sizin doktorlar ilgisizmi? Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.İnşalllah

bizim doktorlar felaket tellalı gibiler maşallah.hiç moral vermezler hep kötü bişey ararlar.böbreğim de tutulum yok mesela her seferinde bakıyolar tahlillere temiz çıkıyo.oh ne güzel iyisin demiyolar.şimdi olmaması olmiyacağı anlamına gelmez diyolar bu en basit bi örnek.tabiki bende bilincindeyim.bu hastalıkta her an herşey olabilir diye.ama psikolojide çok önemli.hastaya ilaç kadar moralde lazım değilmi*kaç aydır gitmiyorum.kabus gibigeliyo.ben burda bütün tahlillerimi yaptııyrorum.böbreklerime falan baktırıyorum işte.şimdi de kalbe gitcem mesela.
bi nevi check-up:)bursada devam ederim belki bakalım.[/QUOTE]

Kontrollerini sakın ihmal etme. En az altı ayda bir gitmen gerek. Boşver doktorları. en azından tahlillerin yapılır. Sende eminimki artık anlıyorsundur sonuçlardan az çok. Yıllar insana deneyim katıyor. Sakın kontrollerini ihmal etme.

Merhaba arkadaşlar. Bebeğim ve biz geldik . :))) Cuma günü bebeğimi gördük çok şükür tekrar, maşşallah çok iyiyidi.ellerini kollarını oynatıyordu. heryeri belli oluyor artık. :))) Ense ölçümünü yaptı doktorumuz.Normal çıktı ölçümde. Kanımızıda verdik o gün ikili test için. Bakalım haftaya gideceğiz tekrar.İnşallah oda iyi çıkar. Allahım sana şükürler olsun , şu anda bile ağlıyorum arkadaşlar. Çok güzel bir duyguymuş bu. Can taşıdığını anlıyorsun onu orada canlı hareket ederken görünce. Anne olduğumda ne olacağım artık tahmin edemiyorum. :)) sulu göz bişi olurum heralde. Kendinize iyi bakın. Bize dua edin . Biz hepimize ediyoruz. :KK16:

Bide unutmadan ekliyeyim Sahmaran nerelerde? onun doğumu yaklaştımı ki? İnşallah çok iyiyidir.:emir_bebek: bebişi

Merhaba arkadaşlar. Bebeğim ve biz geldik . :))) Cuma günü bebeğimi gördük çok şükür tekrar, maşşallah çok iyiyidi.ellerini kollarını oynatıyordu. heryeri belli oluyor artık. :))) Ense ölçümünü yaptı doktorumuz.Normal çıktı ölçümde. Kanımızıda verdik o gün ikili test için. Bakalım haftaya gideceğiz tekrar.İnşallah oda iyi çıkar. Allahım sana şükürler olsun , şu anda bile ağlıyorum arkadaşlar. Çok güzel bir duyguymuş bu. Can taşıdığını anlıyorsun onu orada canlı hareket ederken görünce. Anne olduğumda ne olacağım artık tahmin edemiyorum. :)) sulu göz bişi olurum heralde. Kendinize iyi bakın. Bize dua edin . Biz hepimize ediyoruz. :KK16:

canım benim bebegının iyi olduguna çook sevındım rabbım kucağınada almayı nesip eylesın

inşallah Allahın izniyle olur.ben 36 yaşındayım.seninkızın kaç yaşındaydı ,:nazar: çok tatlı kızın var Allah bağışlasın nazar degmesin.istanbulda hafta sonuna dogru yagmurluymuş inşallah agrım olmaz. sen şu anda ilaç kullanıyormusun .yoksa benim bazı arkadaşlarım gibi, hastalığın seyrine göremi ilaç alıyorsun.agrısız günler....

kızım 6 yaşında.sağol sanada nasip etsin rabbim.ilaç kullanıyorum.1 ımuran 1 plaquenil 6mg prednol.
ağrı kesici içmiyorum çok uzun zamadır Allahıma şükür.mesela bugün ellerim dizlerim çok ağrıdı.ama ilaçsız geçiyo çok şükür.
bide bütün sle arkadaşlarıma sorum olucak.wbc değeriniz nasıl yani kandaki beyaz kan hücreniz?
benim bu hep düşüktür.hatta 1 keresine 0 lara düşmüştü.hastaneye yatırdılar 2 sene önce.araştırdılar
meğerse ımuran yapıyomuş.sizde değerler nasıl merak ettim.normalde zaten düşük olurmuş sle lilerde.
bu arada leylakcım bebeğinin ve senin iyi olmana çok sevindim.herşey çok güzel olucak inanıyorum.
görüşmek üzereeeee......

kızım 6 yaşında.sağol sanada nasip etsin rabbim.ilaç kullanıyorum.1 ımuran 1 plaquenil 6mg prednol.
ağrı kesici içmiyorum çok uzun zamadır Allahıma şükür.mesela bugün ellerim dizlerim çok ağrıdı.ama ilaçsız geçiyo çok şükür.
bide bütün sle arkadaşlarıma sorum olucak.wbc değeriniz nasıl yani kandaki beyaz kan hücreniz?
benim bu hep düşüktür.hatta 1 keresine 0 lara düşmüştü.hastaneye yatırdılar 2 sene önce.araştırdılar
meğerse ımuran yapıyomuş.sizde değerler nasıl merak ettim.normalde zaten düşük olurmuş sle lilerde.
bu arada leylakcım bebeğinin ve senin iyi olmana çok sevindim.herşey çok güzel olucak inanıyorum.
görüşmek üzereeeee......

merhaba fbetuly wbc degerimlerim şimdilik normal 7.8 8.7 civarında normal degeri 4.5-11 arasında gerci imuranı kullanalı 1 yıl olmadı ama tabii herkesde farklı etki gösterebiliyor ilaçlar iyi akşamlar.

X