- 20 Mayıs 2009
- 1.032
- 4
- 37
merhabalar,benimde 14 aylık kızım var.
sağlıkla büyüt bebeğini.hamileleiğin nasıl geçti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhabalar,benimde 14 aylık kızım var.
sağlıkla büyüt bebeğini.hamileleiğin nasıl geçti.
Evet kan pıhtılaşması vardı.ilaç isimlerini veremiyoruz bildiğim kadarıyla.ama kan sulandırıcı ilaç aldım,kortizon aldımkan pıhtılaşma sorunun vardı sanırım .o yüzdenmi iğne oldun.bide hangi ilaçlarını kullandın
*?
Herkese Merhabalar...
Bende Sle hastasıyım... 14 yıldır doktor doktor dolaştım. Eklem romatizması, romotoid artrit derken son 6 yıldır sle teşhisi konuldu...
Benim daha çok eklem yerlerime vurduğu için romotoid artrite yakın olduğunu ve lupusun daha düşük seyrettiğini söyledi doktorum...
Teşhiş konulduğundan beri ilaçlarımı aksatmadım ki ben uzun yıllar koruyucu iğne kullandım ve acısı felaketti tek isteğim o iğneden kurtulmaktı zaten pek bi işe de yaramıyordu benim gözümde çünkü ağrılarım dinmiyordu... Şu an takibinde olduğum doktorum sle dedi ve ilaçlara başladık önce sevindim o aylık işkenceden kurtulduğuma ağrılarımda dinmişti ama sonra hastalık hakkında bilgi edinince endişeye kapıldım tabi düzenli takip, düzenli ilaç kullanımı ve egzersizler çok önemli... Ve en en en önemlisi pozitif düşünce...
2010 temmuz ayında evlendim ve tek korkum evlat sahibi olamamaktı... Doktorumla konuştum. Hastalığımı tanıyordum herşeye o kadar hazırlıklıydım ki kan sulandırıcı iğneler, düşükler ama o bebeği kucağıma alıncaya kadar direnecektim. Rabbim o kadar büyük ki ondan dileyince olmayacak bir şey yok. 2011 Mart ayında ilaçları kestik ve 3 aylık korunma sürecine girdim. 3 ay sonunda hamile kalabilmek için dualar ettim ilk ay olmadı ikinci ay yine olmadı üçüncü ay derken sonunda hamile olduğumu öğrendim... Neredeyse 1 yıldır hiç ilaç kullanmıyorum ve şu an 28 haftalık hamileyim herşey yolunda gidiyor. Çok şükür bebeğimde bende iyiyiz...
Her ay aylık kontrollerimde "yine iyiyim o sonuçlarda hiç bişey çıkmayacak" diyorum ve her defasında da herşey daha iyiye gidiyor.
Umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oldu elbet ama her defasında yüce Allah'a sığındım. Hep iyi düşünmeye çalıştım...
Stres ve endişeyi uzaklaştırın... Her zaman umutla bakın ve iyi şeyler düşünün... Kontrolleri aksatmayın ve bol bol dua edin....
Rabbim inşallah sizinde dualarınızı kabul eder ve bu duyguyu sizlerede tattırır...
Yeter ki siz umudunuzu kaybetmeyin...
tesekkurler hercev ben mart 10 -11 gibi gidecegim.denk gelirsek goruselim.ii aksamlar
;
merhabalar bende ozel msj gonderemiyorum.msn adresini ver seni eklerim.ii aksamlar
merhaba arkadaşlar bugün nasılsınız yagmurlu havada benim agrılarım artıyor ve daha yorgun hissediyorum ve malum istanbulda yaşamak her yönden zor bir şehir.bugün karaciger enzimlerime baktırdım ve biraz yüksek cıktı üzüldüm sonra dr. konuştuktan sonra çok yüksek olmadığını söyledi ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum .sizler neler yapıyorsunuz iyi akşamlar
teşekkürler fbetuly,hamileliğim çok rahat geçti.sadece hergün iğne olmak zordu.
merhaaba bugün bembeyaz bi yalovaya uyandım.ve ellerim ayaklarım şiş ağrıyor.havaylamı alakalı bilemiyorum.karaciğer enzimleri benim korkulu rüyam.benim lupusum 2 kere atak yaptı.ikiside karaciğerime vurdu.enzimlerim fırladı.senin değerlerin kaçtı.benimki ilk atağımda 1000lere çıkmıştı.Allah o günleri bidaha yaşatmasın.geçen seneki atağım da da 100lerdeydi.ona erken müdahale edildide daha yükselmedi.
merhabalar arkadaşlar ben bu hafta ikinci defa kontrole gittim hastalığı kabullenme aşamasındayım.doktorum kötü durumda olmadığımı söyledi ve çok şükürki kortizona şuan için gerek olmadığını söyledi. 2 yaşında bir bebeğim var aslıda onu biraz büyüttükten sonra kardeş istiyordum ama hastalık kötüye gitmeden biran önce kardeş istiyorum. bir arkadaş hamilelikte ilaçlarını kestiğini söyledi bende illaç kullanmadan bir hamilelik ğeçirmek istiyorum.
Bu arada yirmilik dişim çımıştı ama tekrar yükselmeye başladı her halde yanağıma oturdu ve yüzüm şişti ve bütün vücudumu etkiliyo şu an kendimi hiç iyi hissetmiyorum.şuda aklıma takıldı acaba hatalığın etkisiyle şimiş olabilirmi
merhaaba bugün bembeyaz bi yalovaya uyandım.ve ellerim ayaklarım şiş ağrıyor.havaylamı alakalı bilemiyorum.karaciğer enzimleri benim korkulu rüyam.benim lupusum 2 kere atak yaptı.ikiside karaciğerime vurdu.enzimlerim fırladı.senin değerlerin kaçtı.benimki ilk atağımda 1000lere çıkmıştı.Allah o günleri bidaha yaşatmasın.geçen seneki atağım da da 100lerdeydi.ona erken müdahale edildide daha yükselmedi.
arkadaşlar merhabalar. giremedim işlerin yoğunluğundan ve malum bebişim beni yoruyor biraz. Çok şükür iyiyim. Ramatoloji ve kadın doğumda randevularım vardı. güzel geçti.tahlillerim çok iyi . çok şükür. kan pıhtılaşması yok bende . ama önlem olsun diye kan sulandırıcı iğne başladılar. Claxane diye. akşamları onu yapıyorum. kullanan arkadaşlar oldumu siz nasıl kullandınız?
kafama takılıyor aslında biraz. kan pıhtılaşması yok. boşuna kullanmış olmıyayım diye.
merhaba leyllak ben 4 haftalık düşük yaptım sonra tekrar hamıle kaldım ve bebek gelismedı kürtaj olmak zorunda kaldım bendede romatizmal hastalık var ana pozitif bende doktorum ana poitiflıgıne bagladı yaşadıklarımı ve tekrar hamıle kaldıgımda bende hergün kan sulandırıcı iğne yapılacakmısım bıde hamıle kalana kadar coraspın kullanacaksın dedi doktor bende kan pıhtılaşması varmı yokmu bakmadı bıle kafamı çok karıştırmıstı bu eger pıhtılaşma yoksa iğneler zararlı olurmu acaba dıye aklımdan gecırmıyo degıldım senın yazınıda okuyunca rahatladım bıraz demekkı sadece pıhtılaşma olanlara yapılmıyo sende pıhtılasma yokmus bu iğneleri senınde dedıgın gıbı önlem olsun dıye yapıyolar demekkı sen hangı hastaneye gıdıyosun canım allah ın izniyle inşallah sagsalım alırsın bebeğini kucagına
çok sagol leylak bende elimden geldiği kadar moralimi iyi tutmaya çalışıyorum.Zaten bu sayfada arkadaşların hamilelikleri ile ilgili verdikleri bilgiler sayesinde bende ikinci bebeğimi düşünmeye başladım ve karar verdim önümüzdeki hafta tekrar sonuç için gidicem ve doktoruma bebek istediğimi söylicem ve ne tedavi verirse uyucaz artık ... iyiki bu kulube katılmışım yoksa kendi kendime düşünüp duracaktım burda yazmasan bile paylaşımları okumak ve yalniz ben değilmişim benim gibi insanlar varmış ve tedaviyle iyi yaşayabiliyormuşsun demek iyigeliyo insana.ben ilk hastalığımı öğrendiğimde bebek yapmaktan vazgeçmiş ve karamsarlığa kapılmıştım paylaşımda bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum alah hepimize şifa versin inşallah bende sizin sayenizde ikinci çocugumu allahın izniyle istiyorum....