- 20 Mayıs 2009
- 1.032
- 4
- 37
aslında ben öncesinde ıtp(trompostopeni) hastasıydım.5 yıl öce dalak ameliyatı oldum ve ıtp hastalarının%90 ı sonrasında lupus olurmuş.ben iki yıl önce dogum yaptım ve bebeğimi emzirdi yaklaşık 6 ay önce eklem agrıları yünden önce ortopediye sonra fizik tedaviye daha sonrada romotolojiye gittim ve orada öğrendim şu anda organ tutulumu olmadıgını söyledi doktorum.bu hastlıktan tamamen kurtulan varmı birde ben şunu düşündüm eklem ağrılarım başladığında bebeğim hastaydı ve çok emmek istiyodu yemek yemediği içinde ben sürekli emziriyodum ozaman çok şiddetli ağrılarım oluyodu kollarımda.fizik ve ortopedi doktorum artı emzirmememi söyledi ve sonrasında bırakınca ağrıları geçti şu anda pekbi şikayetim yok aslında...birşey sormak istiyorum ayrıca plaquenil den dolayımı güneş koruyucu krem kullanılıyo yoksa hastalıktan dolayımı
bu hastalıktan tamamen kurtulmak yok.berber yaşamaya alışıyoruz mecburen.ama uzun dönem remisyona girebiliyo veya ataaklar olabiliyo.yani ilaç düzenli kullanıldığında,stressiz bi hayat nekadar mümkün oluyosa,güneşten kendini koruduğunda.düzenli beslendiğinde çok fazla üzmez seni.güneş koruyucu hastalıktan dolayı gerekli.güneş ışınlarını sevmiyo lupus.
emzirme konusuna gelince hiç emzirmedim bilemiyorum ama seni güçsüz bırakmış olabilir o yüzdende ağrıların artmış olabilir.eklem ağrıları bende de var ve çoğu zaman halsizlik.organ tutulumun olmaması güzel.bende de yok Allaha şükür.düzenli kontrollerini yaptırırsın.yaşın kaçtı?