Merhabalar, banada bu teşhis 4 ay önce konuldu. Çok uzun yıllardır ağız ve boğaz kuruluğum vardır zaten, doktorlar hep alerjik deyip burun spreyleri ve boğaz spreyleriyle geçiştirdi yıllarca. Her sene kan tahlillerimi yaptırırdım zaten ve hiç sıkıntı çıkmadı ama 6 ay önce geçirdiğim bir idrar yolu enf. sonrası kanda beyaz kan hücrelerimin düşüklüğü bir türlü düzelmedi ve şiddetli bacak ağrılarım başladı. Sonrası kabus; dahiliye, hematoloji, kalp damar, fizik, nöroloji derken en son romatolojide teşhis konuldu. Bende depresyona girdim, ağrılarım dayanılacak gibi değildi, sürekli doktora gitmek test yaptırmak çok yıpratıcıydı. Şimdi plaquenil kullanıyorum 4 aydır ama 1 sene sonrası kullanmayı düşünmüyorum bu süreçte saplıklı beslenme takviye konusunda master yapıp kendi doktorum olma yolundayım :) Ağrılarım için deltacortril verdi doktorum ama korkumdan başlamadım henüz, şişmekten korkuyorum :) Ağrılarım geçti mi hayır hala var ama ilk zamanlar kadar şiddetli değil, farettim ki gerçekten beslenme ve moral aslında her hastalığa olduğu gibi bu hastalığa da çok iyi deliyor. Glutensiz beslenin ( elbette çok zor ama imkansız değil ) bende geçiş süresinde baya zorlandım, kinoa unu, karabuğday unu kullanın gerekirse. Zencefil, zerdeçal çörekotu ve brobiyotik gıdalar hep hayatınızda olsun. Cidden rahatlatıyor insanı bunlar, kilo vermek te cabası :)))
Tek bir sorum var, acaba fonksiyonel tıp deneyen ve fayda alanlarınız var mı? ( Ozon, homeopati, biorezonans gibi )
Hepimize çok geçmiş olsun.