Mrb iyi günlergeçmiş olsun herkese acil şifalar dilerim.
bende de uzun zamandır ağız kuruluğu ve göz kuruluğu vardı. ama ya şekerim yükselmiş yada yorgunluk veya düzensiz uykudan gözlerim rahatsız oldu diye düşünüyordum.
ta ki babamda gut çıkıp ürik asit yüksekliği nedeniyle doktora gidinceye kadar. benim de parmak eklem yerlerinde ağrı olunca doktora gidip ürik asit ölçtüreyim dedim. gerçekten yüksek çıktı.ama doktor eğer ağız kuruluğu da varsa bir romatolojiye git dedi.
gittim tüm testler normal. gerçi sonuçları daha gösteremedim doktor izne çıkmış.ama son bir haftadır ağzımda bir acılık hissi vardı. sanki sabaha kadar sigara içip yatmışım gibi. ki kullanmıyorum.
bir internete yazıp arıyayım dedim. bu sendrom çıktı karşıma. ağız acılığının sebeplerinden biride buymuş. göz kuruluğu, ağız hatta boğaz kuruluğu ve acılığı, eklem ağrıları, koku almada zorluk hepsi var.
yarın için randevu aldım. bakalım ne olacak.
ama ilk kez duyduğum bir şey o yüzden biraz korkmuyorum desem yalan olur.
Allah herkese sağlık, sıhhat versin. :44:
Mrb iyi günler ANA testi pozitif olmayıp sjogren tanısı teşhisi koyulan varmı acaba aranızda arkadaşlar birde ağız içi biyopsi yaptıran varsa sonucunda ne olduğunu paylaşır mısınız lütfen şimdiden çok teşekkür ederim hepimize çok geçmiş olsunMerhaba, tat almada bozukluk oldu, kötü bir tat vardı ama acı değildi sanırım. Teşhis konuldu. Teşekkür ederim, geçmiş olsun size de, sakin olun doktor randevunuzu almışsınız zaten, kısa zamanda neyle ilgili olduğu anlaşılıp teşhisiniz konur ve tedaviniz başlar umarım. Bir kaç değer var, benim sadece 1 tanesi, ANA yazan pozitifti, tahlillerden emin olamadıkları için dudak biyopsisi yapıldı öyle netleşti.