• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Sjögren sendromu teşhisi

Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte bu ismini bile zor telaffuz ettiğim alengirli hastalığa sahipmişim sanırım emin olmak için tükürük bezi biyopsisi yapılacak.Tekrarlayan düşüklerim nedeniyle tesadüfen öğrendiğim bilgilerle yola koyularak bu noktaya geldimve ilginç olan onca Prof doç vs doktorun bu düşüklerde genetik tanıyı bile yapıp da bu testleri atlaması oldu.Bundan sonrası için umarım önce kendi sağlığımı biraz olsun toparlarım kim bilir anne de olurum belki umut var mı sizce:)))genelde sanırım gebeliğe izin çıkmıyor

Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte bu ismini bile zor telaffuz ettiğim alengirli hastalığa sahipmişim sanırım emin olmak için tükürük bezi biyopsisi yapılacak.Tekrarlayan düşüklerim nedeniyle tesadüfen öğrendiğim bilgilerle yola koyularak bu noktaya geldimve ilginç olan onca Prof doç vs doktorun bu düşüklerde genetik tanıyı bile yapıp da bu testleri atlaması oldu.Bundan sonrası için umarım önce kendi sağlığımı biraz olsun toparlarım kim bilir anne de olurum belki umut var mı sizce:)))genelde sanırım gebeliğe izin çıkmıyor
Merhabalar bende sjogren olduğumu bilmeden doğum yaptım yavrum sağlam sukur hemen moralinizi bozmayin benim size tavsiyem facede sjogren sendromunu takip edin çok güzel yardimlasiyorum ve asla glutenli gıdalar tüketmeyin dahada ilerler hastalığınız sevgiler

Selam arkadaslar, henüz teşhis konmadi ama son testlerim çıkacak.Romatoloji uzmanı shogren düşünüyorum dedi. ANA testim ++ ve C4 sınırın çok az altında.Bunlara bakarak plaguanil yazdı ama ben daha başlamadım .Son testlerim bekliyorum .

Ben ilk paylaşımı yapan arkadaşların şu anda hastalıklarının seyrini merak ediyorum.Sonucta 7 yıl geçmiş, neler ne gibi degisiklikler oldu.

Bu hastalığın gidişatı nasıl. Ek teşhis aldılar mi, ilaç sonrası ANA normale dönen var mı

Arkadaşım neden izin çıkmasın hamileliğe? Benim dr um hamilelik durumu olursa kesinlikle kadın doğumcunun haberi olmalı demişti.Romatoloji uzmanıydı doktorum.bebeğin kalp atışını kontrol ediyorlar riskli hamilelik grubunda oluyorsun.
Yoksa hamile kalamama gibi bir durum yok ama hastalığın düşük ihtimalle de olsa bebeği etkileme durumu olabiliyormuş

ARKADAŞLAAARRR
3 YILDIR SJÖGREN HASTASIYIM.İLACI HİÇ DÜZENLİ KULLANMIYORUM
SORUM ŞU.NOLUR BİRİLERİ CEVAP VERSİN VAR YADA YOK GİBİ.:skandal:
***AYAKLARIMDA ELLERİMDE SOĞUĞA ÇOK HASSASİYET VAR.BACAKLARIMDA HEMEN ÜŞÜYOR.
NORMALDE DAYANILABİLECEK SOĞUĞA DAYANAMYORUM.BU HAVADA PARKEYE BASIP GEÇERKEN DAHİ AYAKLARIM SOĞUĞU FAZLA HİSSEDİYOR.:KK61:
***AYNI ZAMANDA SICAĞA DA FAZLA HASSAS.NORMALDE İÇEBİLECEĞİM ÇAYI NE ELİMDE TUTABİLYORUM NE İÇEBİLİYORUM.AĞIZ İÇİMDE DE FAZLA HASSASİYET VAR.:hasta:
ÖZETLE ELİMDE AYAKLARIMDA DİLİMDE SICAĞA SOĞUĞA HASSASİYET VAR.BU DURUM SİZLERDE DE VAR MI.

***BİRDE SON 1 YILDIR TEN RENGİM KOYULAŞTI SANKİ.DAHA ESMERLEŞTİM GİBİ..
KOLLARIMDA AYAKLARIMDA VE ELLERİMDE KASLARDA İNCELME YANİ ZAYIFLAMA VAR GİBİ.SİZDE BUNLAR DA VAR MI.:KK43::KK43::KK61::KK61:

Selam arkadaslar, henüz teşhis konmadi ama son testlerim çıkacak.Romatoloji uzmanı shogren düşünüyorum dedi. ANA testim ++ ve C4 sınırın çok az altında.Bunlara bakarak plaguanil yazdı ama ben daha başlamadım .Son testlerim bekliyorum .

Ben ilk paylaşımı yapan arkadaşların şu anda hastalıklarının seyrini merak ediyorum.Sonucta 7 yıl geçmiş, neler ne gibi degisiklikler oldu.

Bu hastalığın gidişatı nasıl. Ek teşhis aldılar mi, ilaç sonrası ANA normale dönen var mı
BENDE MERAK EDİYORUM CEVAP VEREBİLECEK OLANLAR VAR MI

Merhabalar bende sjogren olduğumu bilmeden doğum yaptım yavrum sağlam sukur hemen moralinizi bozmayin benim size tavsiyem facede sjogren sendromunu takip edin çok güzel yardimlasiyorum ve asla glutenli gıdalar tüketmeyin dahada ilerler hastalığınız sevgiler
MESELA SİZ NELER YEMİYORSUNUZ.NASIL BESLENİYORSUNUZ

Merhaba arkadaşlar, Sjögren olduğumu öğreneli henüz 4 gün oldu. Plaquenil 200 mg verdi, yanında ağrı kesici ve mide koruyucu ile. Bir tanesi 3.5 yaşında diğeri 11 aylık 2 çocuğum var ve hastalık çok zor ve çok üzülüyorum. Bu hastalıkla baş etmek için yapmam gerekenler neler?

Merhaba arkadaşlar, Sjögren olduğumu öğreneli henüz 4 gün oldu. Plaquenil 200 mg verdi, yanında ağrı kesici ve mide koruyucu ile. Bir tanesi 3.5 yaşında diğeri 11 aylık 2 çocuğum var ve hastalık çok zor ve çok üzülüyorum. Bu hastalıkla baş etmek için yapmam gerekenler neler?
geçmiş olsun kç yaşındasınız acaba merak ettim.
açıkçası ben hala mğcadele yolunu bulamadım

merhaba bana da bir kac gun once bu teshis kondu ve tamamen surpriz😔simdilik kinin ve d vit basladi dr.bi sonra ki kontrolde ilac durumuna bakicak tekrardan.benim kafama takilan lenflerle alakali yazilanlar oldu makalelerde😔.bu konu da dr tarafindan bilgilendirilen varmi acaba 🙄

merhaba bana da bir kac gun once bu teshis kondu ve tamamen surpriz😔simdilik kinin ve d vit basladi dr.bi sonra ki kontrolde ilac durumuna bakicak tekrardan.benim kafama takilan lenflerle alakali yazilanlar oldu makalelerde😔.bu konu da dr tarafindan bilgilendirilen varmi acaba 🙄
Geçmiş olsun bana da geçen yıl Ağustos ayında konuldu teşhis.

sagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acaba
Ben neredeyse on yıldır aşırı bir halsizlik yaşıyordum.O aralar haşimato teşhisi almıştım hep ona bağladım.Ama son iki yıldır yemek yerken gıcık geliyor ve öksürmeye başlıyordum.Geceleri kuru öksürük tutuyor ve uyutmuyordu ve halsizliğim daha da artmıştı.Ağız kuruluğum vardı ve soğuk havalarda gözümden yaşlar akıyordu.Eklem ağrılarım ... Bunun gibi bir çok şey canım.Anlatacak o kadar çok şey var ki ben de sizin gibi araştırıp duruyorum.Yaşadıklarım buraya sığmaz.

sagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acaba
Geçen yaz Antalya'da yazlıktaydık teşhisim orada konuldu.Doktora sanırım korkulacak bir hastalık değil gibilerinden bir şeyler söyledim.O da bana pat diye sjögren iltihaplı romatizmalar içinde kanseri en çok çağıran türdür özellikle lenfoma olma ihtimalin çok fazla demez mi ! O an dünya başıma yıkıldı depresyona girdim.Sonrasında üç ay destek aldım hipnoterapi ve başka bilinçaltı temizleme teknikleri...İsyan ettim , sebebi ne olabilir diye çok kafa patlattım.Bu arada ben çalışıyorum edebiyat öğretmeniyim.Hastalık çıkmadan 15 gün kadar önce yaşadığım yerdeki Fen Lisesine tayin istemiştim ve tayinim çıktı bu süreçte.Yeni bir okul,çok çalışmam gereken bir okul ve hastalığın getirdiği unutkanlık ,beyin sisi halleri...Çok zor ve sıkıntılı bir sene geçirdim ama Allah'a çok şükür diyorum yine de beterinden korusun.Şimdi daha bilinçliyim ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum yabancı sitelere de üye oldum.Oradan da bilgi paylaşımı yapıyorum canım.

Geçen yaz Antalya'da yazlıktaydık teşhisim orada konuldu.Doktora sanırım korkulacak bir hastalık değil gibilerinden bir şeyler söyledim.O da bana pat diye sjögren iltihaplı romatizmalar içinde kanseri en çok çağıran türdür özellikle lenfoma olma ihtimalin çok fazla demez mi ! O an dünya başıma yıkıldı depresyona girdim.Sonrasında üç ay destek aldım hipnoterapi ve başka bilinçaltı temizleme teknikleri...İsyan ettim , sebebi ne olabilir diye çok kafa patlattım.Bu arada ben çalışıyorum edebiyat öğretmeniyim.Hastalık çıkmadan 15 gün kadar önce yaşadığım yerdeki Fen Lisesine tayin istemiştim ve tayinim çıktı bu süreçte.Yeni bir okul,çok çalışmam gereken bir okul ve hastalığın getirdiği unutkanlık ,beyin sisi halleri...Çok zor ve sıkıntılı bir sene geçirdim ama Allah'a çok şükür diyorum yine de beterinden korusun.Şimdi daha bilinçliyim ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum yabancı sitelere de üye oldum.Oradan da bilgi paylaşımı yapıyorum canım.

Merhabalar, banada bu teşhis 4 ay önce konuldu. Çok uzun yıllardır ağız ve boğaz kuruluğum vardır zaten, doktorlar hep alerjik deyip burun spreyleri ve boğaz spreyleriyle geçiştirdi yıllarca. Her sene kan tahlillerimi yaptırırdım zaten ve hiç sıkıntı çıkmadı ama 6 ay önce geçirdiğim bir idrar yolu enf. sonrası kanda beyaz kan hücrelerimin düşüklüğü bir türlü düzelmedi ve şiddetli bacak ağrılarım başladı. Sonrası kabus; dahiliye, hematoloji, kalp damar, fizik, nöroloji derken en son romatolojide teşhis konuldu. Bende depresyona girdim, ağrılarım dayanılacak gibi değildi, sürekli doktora gitmek test yaptırmak çok yıpratıcıydı. Şimdi plaquenil kullanıyorum 4 aydır ama 1 sene sonrası kullanmayı düşünmüyorum bu süreçte saplıklı beslenme takviye konusunda master yapıp kendi doktorum olma yolundayım :) Ağrılarım için deltacortril verdi doktorum ama korkumdan başlamadım henüz, şişmekten korkuyorum :) Ağrılarım geçti mi hayır hala var ama ilk zamanlar kadar şiddetli değil, farettim ki gerçekten beslenme ve moral aslında her hastalığa olduğu gibi bu hastalığa da çok iyi deliyor. Glutensiz beslenin ( elbette çok zor ama imkansız değil ) bende geçiş süresinde baya zorlandım, kinoa unu, karabuğday unu kullanın gerekirse. Zencefil, zerdeçal çörekotu ve brobiyotik gıdalar hep hayatınızda olsun. Cidden rahatlatıyor insanı bunlar, kilo vermek te cabası :)))
Tek bir sorum var, acaba fonksiyonel tıp deneyen ve fayda alanlarınız var mı? ( Ozon, homeopati, biorezonans gibi )
Hepimize çok geçmiş olsun.

Back