• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Sjögren sendromu teşhisi

mrblar bende sjögren ve lupus hastasıyım hastalık uyku dönemindeyken hamile kalmakta fayda var romotolog ve kadın doğumcunun onayıyla tabi .. gebe kalmaya engel değil tabi normal olarak biraz zor hamile kalınıyor ( tabi bu kişinin bünyesine göre değişir) ilaç konusunda ben kendim için olanı söyleyeyim hamile kaldım kadın doğumcum ilaçlarımı kesti bebek için onu dinledim ama bebeklerimi kaybettim bu yüzden düşükle sonuçlandı ( romotolog dinlemediğim için pişmanım) hamilelikte hastalıktaki ilaçlara devam ve yanında kan sulandırıcı iğne ve hap kullanmak gerekiyor çünkü hastalık kanı pıhtılaştırdığı için bebeğin gelişimi durup sonlanıyor.. başka sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz hasta olunca herşeyi araştıyoruz...
kaç düşük yaptınız..hiç bebğiniz yok mu şuan

ben 3 ay önce filan teşhis aldım.ağız kurluğu ve göz kuruluğum var.
geceleri mahvoluyorum dilim damağıma yapışıyor.:hasta::mad:
doktor şimdilik ilaca başlamadı
arkadaşalar sizde ağız kuruluğu ne durumda.sizdede bendeki gibi özellikle geceleri mi çok kuruyor:110:

lütfen birileri cevap versin.bende sjögren hastasıyım.ağız kuruluğu göz kuruluğu var.şimdi burnumun içi genzim filanda kuruyor.Nefes alırken soğuk soğuk nefesin gittiğini burnumu boğazımı kuruttuğunu hissediyorum. :( :KK57:
ellerimde ayaklarımda ve ilgin ama BURUMDA sağuğa hasas. burnum üşüyor buz gibi oluyor evin içindeyken böyle yani. :KK42:
el parmakalarım üşüyünce büzüş büzüş oluyor bu nedir böyle ya.Merakım şu
sizdede var mı böyle şeyler.
plaquenil yazıldı ama henü kullanmaya başlamadım.ilacın yan etkilerinden koruyorum.ilaç kullanınca bu şikayetlerim düelir mi.:mad::KK17::KK42::KK42::cry::cry:

Arkadaşlar 3 haftadır aşırı ağız kuruluğum var son 3-4 gündürde göz kuruluğum başladı internetten araştırdığım kadarıyla sjögren sendromu belirtileri gibi gözüküyor emin olmak için cuma günü doktora gidip tahlillerimi yaptırıcam ama psikolojim alt üst oldu şimdiden bu hastalık günlük yaşamınızı çok etkiliyor mu acaba biraz bilgi verirmisiniz sizler neler yapıyorsunuz etkileri azaltmak için?

geçmiş olsun.bende de 20 gündür eklem ağrısı başladı.İlaç kullanmıyordum ama sanırım kullanmam lazı mbu yüzden dün başladım kullanmaya.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ama anladığım kadarıyla zor bi hastalık :( :110::KK17::KK42:

Arkadaşlar 3 haftadır aşırı ağız kuruluğum var son 3-4 gündürde göz kuruluğum başladı internetten araştırdığım kadarıyla sjögren sendromu belirtileri gibi gözüküyor emin olmak için cuma günü doktora gidip tahlillerimi yaptırıcam ama psikolojim alt üst oldu şimdiden bu hastalık günlük yaşamınızı çok etkiliyor mu acaba biraz bilgi verirmisiniz sizler neler yapıyorsunuz etkileri azaltmak için?
ne çıktı sonucunuzda

Herkese merhaba , ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. 28 haftalık hamileyim. Hamilelik başlangıcından beri ilacına ek olarak kan sulandırıcı kullanıyorum. Romatizma ilke ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Doktorunuza güvenin ben düzenli olarak kontrole gittim. Hamile kalkamamaktan çok korkuyordum. Çok şükür sıkıntısız bir hamilelik geçiriyorum.

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. Bana da bir ay önce sjögren teşhisi kondu. Eklemlerimde ayrı vardı. Genel bir halsizliğim hep vardı. Ağız kuruluğu yeni değil. 7_8 yıldır vardı. Ben hasta olduğumu bilmiyordum. Evlendikten sonra hemen hamile kaldım. Hamileliğin de asırı mide bulantısı oldu. 9 ay devam etti. Asırı su içiyordum. Bence hamileyken alevli dönemindeydi bu hastalık. 3.5 yasında kızım var çok şükür. Hiçbir sağlık sorunu yaşamadık. Şu an doktorum çocuk düşünme dedi. Kortizon kullanıyorum. 5 mg olandan. Göz yası damlası ve depresyon yazdı göz doktoru göz yası arttırıcıymış. Bana şu bağışıklık baskılarıcı ilaç vermedi.tek gözümde görme kaybım var çocukluktan diğer gözü riske atamayız dedi. Merak ettiğim tedavinin nasıl olacağı. Hep kortizon mu kullanacağım. Ayrıca diş eti iltihabı ve diş çürüklerim var. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Uzun zamandır bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlar bizi aydınlatır mısınız.

geçmiş olsun.bende de 20 gündür eklem ağrısı başladı.İlaç kullanmıyordum ama sanırım kullanmam lazı mbu yüzden dün başladım kullanmaya.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ama anladığım kadarıyla zor bi hastalık :KK43: :110::KK17::KK42:
Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Eklem ağrısı derken hangi eklemleriniz ve nasıl bir ağrı?

Merhabalar bende uzun suredir bu hastaliktan muzdaribim:( belki 10-12 yildir ama daha iki yil once ogrenebildik hastaligimi.defalarca dr a gittigim halde demir hapi verip gonderdiler.hamileliklerim asiri kotu gecti dokuz ay surundum diyebilirim.sanirim hamileliklerimde atak yapti hastalik.romatoloji uzmanina gittigimde once d vit yukseltelim cok dusuk dedi.yuksek dozda d vit aldim iki ay o kadar rahatlatti ki beni.eklem agrilarim halsizligim gitti birkac hafta.dr d vit gunluk devam dedi belirli seviyeye gelene kadar ama ben devam edemedim.simdi gene eklem agrilari basladi.ozellikle agri ayak bilekleri ayak kemiklerimde oluyor.ozellikle sabahlari kalktigimda yada uzun sure oturup kalktigimda ayaklarim sismis gibi uzerine basmakta zorlaniyorum.agri da oluyor.halsizlik surekli zaten.goz kurulugum cooook uzun suredir var.bende en asiri agiz kurulugu var.kisa sureligine disari ciksam asiri susuyorum sanki uzun suredir su icmemis gibi kavruluyorum.o yuzden surekli su tasimak zorundayim yanimda.tekrar dr a gitmem gerekiyor sanirim:(
Birde ne kadar cok stresteuseniz yada uzuntuluyseniz hastaligin siddeti o derece artiyor.
Ha birde benim kulak altinda ozellikle sag kulak altinda beze olustu son iki yildir.sanirim o yuzden cok susuyorum:(

Merhabalar bende uzun suredir bu hastaliktan muzdaribim:KK43: belki 10-12 yildir ama daha iki yil once ogrenebildik hastaligimi.defalarca dr a gittigim halde demir hapi verip gonderdiler.hamileliklerim asiri kotu gecti dokuz ay surundum diyebilirim.sanirim hamileliklerimde atak yapti hastalik.romatoloji uzmanina gittigimde once d vit yukseltelim cok dusuk dedi.yuksek dozda d vit aldim iki ay o kadar rahatlatti ki beni.eklem agrilarim halsizligim gitti birkac hafta.dr d vit gunluk devam dedi belirli seviyeye gelene kadar ama ben devam edemedim.simdi gene eklem agrilari basladi.ozellikle agri ayak bilekleri ayak kemiklerimde oluyor.ozellikle sabahlari kalktigimda yada uzun sure oturup kalktigimda ayaklarim sismis gibi uzerine basmakta zorlaniyorum.agri da oluyor.halsizlik surekli zaten.goz kurulugum cooook uzun suredir var.bende en asiri agiz kurulugu var.kisa sureligine disari ciksam asiri susuyorum sanki uzun suredir su icmemis gibi kavruluyorum.o yuzden surekli su tasimak zorundayim yanimda.tekrar dr a gitmem gerekiyor sanirim:KK43:
Birde ne kadar cok stresteuseniz yada uzuntuluyseniz hastaligin siddeti o derece artiyor.
Ha birde benim kulak altinda ozellikle sag kulak altinda beze olustu son iki yildir.sanirim o yuzden cok susuyorum:KK43:
üzüldüm.bende çom susuyorum sabahkları kalkar kalkmaz bazen 2 bardak su içiyorum bana mısın demiyor

üzüldüm.bende çom susuyorum sabahkları kalkar kalkmaz bazen 2 bardak su içiyorum bana mısın demiyor
Aynen sabahları su içmesem kendime gelemiyorum.su almadan yanıma dışarı çıkamıyorum.susuz bir hayat düşüneniyorum.bitkisel destek almak istiyorum bu ilaç için.sadece bitkisel ilaç kullanan var mı?

Merhaba arkadaşlar benimde tahlilleri. Negatif çıktığı halde ila verdiler bende kullanmak istemedim emin olmadan şimdi iyi bir dra gidicem bakalım o ne diyecek bende aşırı göz kuruluğu var birde ağız kuruluğu var birsz eklemlerdede ağrı basladi

Merhabalar,
Sjögren sendromu teşhisi konalı 3 yıl oldu ve 200 mg Plaquenil içiyorum. Tükürük bezlerim sürekli sisiyordu başta MR çekildi ve taş var bu kanalları tıkıyor ve şişiyor dendi fakat hamilelik esnasında ayaklarımda kan oturmasına benzer kırmızı benekler oluşmaya başlayınca dahiliye doktoru ANA tahlillerime baktı, Anti-SSA, ANA ve RF pozitif çıktığı için romotolojiye yönlendirildim ve sjögren teşhisi kondu.
Muhtemelen ilk gebeliğimde de pozitiflerdi ama çok sükür bebeğim sağlıkla doğdu ve şu anda 3 yaşında.. Şimdi tekrar 8. haftalık hamileyim, Romotologum özellikle anti-SSA pozitif olan kadınlarda bebeğin kalp bloğunda gelişimsel sorunlar olabildiğini dolayısıyla riskli gebelik grubuna girdiğimi,ilacıma devam etmem gerktiğini söyledi. Ayrıca, 18. haftadan itibaren 2 haftada bir fetal ekokardiyografiye girerek bebeğin kalp ritimlerinin takip edileceğini ve bir anormallik olması durumunda da kortizon da dahil olmak üzere ilaç tedavisine geçilebilecegini söyledi. Bunlara ek olarak, maalesef ki ikinci gebeliklerde bu risk oranının arttığını belirtti :( takip edeceğiz,sorusu olan olursa buradan samimiyetle cevaplayabilirim.

Back