Şizofreni hastalığı ve hasta yakınları paylaşım/bilgilendirme köşesi

Benimde annem sizofren hastası. Gerçekten kabullenmesi çok zor bir süreç. Insan baskasinda olsa görse belki teşhis koyabilir ama kendi yakını olunca sanki daha zor oluyor bunu kondurmak. Doktorun söylediğine göre annem 10 yıldır hastaymis. 10 yıldır hiçbir tedavi gormeden bu kadar zaman idare edebilmesine şaşırdı. Bende hasta olduğunu 2 yıldır farkettim. 1 yılda ancak ikna edebildik doktora gitmesine. Yaklaşık 7 8 aydır da tedavi görüyor. Ilacini düzenli kullanmasını sağlamak çok zor oluyor. Ve ilacın yan etkileri de çok etkiliyor. Ilaç kullanmadan önce sanki daha hayat doluydu annem. Ama sanırım ilaca baslamasak daha da kötü olabilirmiş. Merak ettiğim ilacının adı ne acaba babanizin

Ben tüm sizofren yakınlarıyla görüşmek istiyorum kızlar belki birbirimiZe fikirler veririz faydalı oluruz

Kusura bakmayın kaba olmak istememiştim,tabi ki hernekadar psikoloji bilgim olsa da bir şizofrenle aynı evde yaşayan sizsiniz.Eminim çok zor şeyler yaşadınız ve yaşıyorsunuz o sebeple toleransınız da düşmüş..ancak söylemeye çalıştığım ne yazik ki bir şizofren kendi sorumluluğunu hele de hastalığının getirdiği sorumlulukları alamaz.Yakınları almak zorunda olmuyorsa da tabiki hastane..Allah gerçekten kolaylık versin

Merhaba benim yakınım şizofreni hastası bakım evine yatırmak için gerekli prosedür ve şartlardan bahsetmek istedim sizlere

Bakım evi süreçleri
1 önce bir araştırma hastanesine gidilir %80 ağır engelli raporu alınır. Zaten hastanın durumu kötüyse veriliyor 3 ayda bu işlem tamamlanıyor.
2 hasta yakını sulh mahkemesine başvurur vasi kararı çıkarttılar. Başvuru belgeside ilk etapta yeterli olur.
3 yine sulh mahkemesine başvurup yetki izin belgesi çıkarttırr.
4 hastanın maaşı varsa borusu sgk dan alınır.
5 iki adet resim.
6 bağlı olduğunuz bölgedeki sosyal hizmetlere başvurup bakım evinin çıkması beklenir.

Uzun zamandir kimse gelmemis konuya benim oglum 13 yasinda ve sizofreni teshisiyle bir haftadir hastanede cok cok zor bir hastalik Allah yardim etsin insaallah

S sudee_ merhaba, Allah sifa versin, inanin bakim ve ilgiyle bir nebze olsun daha iyi oluyorlar, sizin gibi bir annesi oldugu icin sansli.
Benim de babam sizofren, ayda 1 ignesi var.

Uzun zamandir kimse gelmemis konuya benim oglum 13 yasinda ve sizofreni teshisiyle bir haftadir hastanede cok cok zor bir hastalik Allah yardim etsin insaallah
Allah şifa versin rabbim bu süreçte ailenize sabir ve güç versin çok zor bir hastalik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…