Şizofreni hastalığı ve hasta yakınları paylaşım/bilgilendirme köşesi

Merhaba bana da bu yaz geçirdiğim atak sonucu bipolar teşhisi konulmuştu. Ama doktorlar hiçbir zaman koydukları tanıdan emin değildir bilirsiniz. Sadece falanca hastalığın olduğunu düşünerek bir ilaca başlarlar, gözetim altında tuttukları hastanın durumuna göre tedavilerini veya tanılarını değiştirebilirler.

Uyku düzenim çok bozuk. Bu aralar tuhaf şeyler yaşıyorum. Mesela dün gece 23:00 gibi uyudum. Gece 03:00 gibi sebepsiz yere uyandım, uykum kaçtı bir türlü uyku tutmadı. O sırada odamda horlama sesleri duymaya başladım. Çok yüksek bir ses değil ama kulak kesilince tam olarak duyuluyordu. Odamda benden başkası yoktu halbuki. Bir müddet sonra da kalabalık bir grubun sohbet sesine benzer sesler duymaya başladım, cümleler seçilmiyordu, çok kişinin sesi olduğu için karışıktı. Bu karışık sesler de bir an oldu bitti, yarım dakika kadar sürdü. Bu olup bitenler beni çok korkuttu. Hala var olmayan bir şeyler duyacağım veya göreceğim diye sürekli tetikte geziyorum, gece odamdan dışarı çıkmakta zorlanıyorum, aranın ışığı yanık olmadığı müddetçe çıkmam çok zor.

Aklımı kurcalayan ise şu. Acaba doktorlar yanlış teşhis koymuş olabilirler mi? İşitsel halüsinasyonlar mı yaşıyorum, şizofreni hastalığına yakalanmış olabilir miyim?
 



Geçmiş olsun. Duyduğun seslerin diğer dairelerden gelmediğine emin misin? Sırf bu duyduğun sesler sonucu mu sana teşhis konuldu.
 
Geçmiş olsun. Duyduğun seslerin diğer dairelerden gelmediğine emin misin? Sırf bu duyduğun sesler sonucu mu sana teşhis konuldu.

Yok yok eminim zaten gecenin o saatinde öyle bi sohbet olmaz ve bizim yan dairelerde yalnız yaşlı insanlar oturuyor. Bana bu sesler sonucu teşhis konulmadı, bu ses duyma olayı yeni başgösterdi bende. Altı yedi aydır doktora gitmedim hiç.
 
Bazen bir ses geliyor başımın içinden. Böyle bir şey yarılıyormuş gibi, çatırdıyormuş gibi, veya bir perde açılıyormuş gibi. Kendini duyurmak isteyen farklı bir boyutun çığlıkları bunlar sanki. Perde çekiliyor. Aradaki perdeyi çekiştiriyorlar hissediyorum ama açmalarına engel olan bir şey var. Deprem gibi bir ses bu ses, volkan patlaması gibi, yer çatırdıyor sanki. Yıllar öncesinin hesabını sormaya gelenlerin çığlıkları bunlar, biliyorum.

Bazen eşyalar renk değiştiriyor. Geçen gün kalorifer bana göz kırpar gibi birdenbire altın sarısı parıldayıp bir anda normal rengine döndü mesela. Renk değiştirmekle kalsalar iyi bazen de hareket ediyorlar. Dün odamın kapısı kendi kendine ileri geri sallanmaya başlayınca çığlıklarla ağlamaya başladım.

Korkuyorum.
 


Ayy korkuttun beni çokkkk Bunları anlattınmı doktoruna?
 

aslında birbirine benzeyen bir hastalıktır bipolar ve şizofreni ama sen her şeyin farkındasın anlaşılan bu durumda şizofreni olman zor gibi, ama için rahat edecekse başka bir doktora daha görün.
 
Rabbim herkese sifalar versin. benim de babam aynı hastalıktan muzdarip
 
Off Yarabbim. ... neye uzulecegime şaşırdım kaldım... Bu konuya nerden denk geldim ... vizelere calismakken niyetim 2 saattir konudan uzaklasamadim allah gerçekten güç vermiş ... ben hüngür hüngür ağladım dayanamadim. İmtihan dünyası işte ... böyle bir imtihan benim başıma gelseydi tahmin edemiyorum. .. çok zor dünya. ..
 
Ağlaya ağlaya 40 sayfasını okudum.
Hastalarımıza ve yakınlarına Allahtan sabır diliyorum.
Serdar Annesinin sayesinde ayakta.
Böyle sabırlı bir anne cennetin baş köşesinde yerini almıştır umarım.
 
Cnm cok gecmis olsun Allah yardimcin olsun sanirim hastaligin baslarindasiniz. Deneme yanilma yapmadan en iyi Dr.dan tedavi almaktan baska care goremiyorum. Sosyal ortamdan kopmasina Engel ol, sakin birakma onu..
 
Tüm günüm bu yazdklrınızı okumakla geçti.Rabbim hepinize sabır ve hastalara şifa versin..Çok zor..nihil hanım kardeşnzn son durumu nnasıl?
 
2 gündür okuyorum konuyu kendime yeni geldim çoook etkilendim baş im ağrıdı. Aysel hanımın sabrı ve sağlamlığı na hayran kaldım gerçekten. Bendede biraz takıntılar vardır. Okudukça acaba dedim 2 çocuğum var yeni doğum yaptım. Okudukça gidip onlara sarıldım ağladım. Allahım burdaki arkadaslara şifa sabır versin. Belki bir tavsiye olmasi için eşimin kuzeni aynen böyle belirtilerle psikiyatri de 1 hafta yattı. Ilan falan verdiler ama düzelmedi sonra bi hoca varmış ona götürdüler. Kız nişanlıydi o sıra. Sonra düzeldi dediler.evlendi çocuğu oldu.tabiki ilk önce tıp Dr. Lar fakat yer gök dua ile derler ya.maneviyatada yönelmek lazım. Ben vesvese den kurtulmak için ayetelkursi Felak nas.fatiha insanı rahatlatır bir öneri. Dua.
 
Benden tavsiye. Okumayın ilk sayfalardaki hikayeyi.
Daha önce de yazmıştım bunu. Gerçekten çok korkunç bir şey.
Ben ne yazık ki fena olmuştum bayağı. Okuduğuma bin pişman olmuştum.
Ama ne fayda...
 
Neredesiniz bilmiyorum ama Dr aysun hanım var şu anda istanbula taşındı o yüzden ben hangi hastahanede bilmiyorum aysun ayhan. Babamın doktorudur kendisi çok iyi gelmişti
 
merhabalar, benim de kızkardeşim şizofren hastası. tamamen tesadüf eseri bu knuyu gördüm. nihil uzun süredir yazmıyor sanırım
 
Yani anlayamıyorum çocuğunuz ciddi şekilde hasta ve siz onu şehir şehir dolaştırıyorsunuz hastaneye yatan çocugu çıkarıyorsunuz zamanında müdahale edilseydi belki bu kadar ciddi ilerlemezdi kusura bakmayın suçlar gibi yazdım ama anlattıklarınız aynı abim Benim abimde şizofreni siz yazdıkça onu gördüm konuşmalarda ama benim annem sizden daha farklı yanaştı abim hastaneye gitmem dedikçe annem ısrar etti baktı kabul ettiremiyor polisle birlikte ambulans çağırdı eve ve abimi zorla götürdüler tedavisini oldu ve şuan allaha şükür çok iyi tabi ilaçları kullandığı takdirde bıraktığı anda hastalık hızla geriye atıyor en önemlisi hastalığını kabul etti ve ilaçları saati saatine kendi alıyor.
 
Son düzenleme:
tesadüfen sayfayı gördüm ve sonuna kadar bir solukta okudum.
benmde 2 buçuk yaşında bir kızım var.. çoook etkilendim çokk..
allah kimselere yaşatmasın.. aklımdan çıkmıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…