- 17 Eylül 2012
- 3.607
- 7.874
- 358
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Ahh çok iyi yapmışsınız gerçekten ağzının payını almış.. Ben de ona gereken cevabı verirdim ama eşine üzülürüm kadının bi suçu yoktu orda.. Zaten bişeyler dedim "e yapmayın o zaman herkes çocuk yapacak diye bi kural yok" falan dedim.. Ya zaten burda mevzu çocuk isteyip istememeleri de değil inanki umrumda bile değil.. Benim umrumda olan "sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" lafı.. Orda eksik hissetmeme neden oldu.. Üstünlük taslıyo gibi algıladım..Gülerek " yapmamanız isabetli olur, dünya sizden bir taneyi daha kaldıramaz" deyip hahahahaa diye kahkahayı patlatacaktınız..bunlara böylesi yarar. Bir de yabancı bir erkeğin bir kadına bu konuda espiri yapması terbiyesizlik bence.
Çocuğım yok ama iş yerindeki bayanlar çocuklarından bahsederken hep "Çocuk sevmem çocuk yapmam aman çocuk benden uzak olsun ıyyy çocuk" diyen bir bayan var üstelik yaşı 45 ve bekar. Bir gün yine bu mevzu dönerken gülerek "isteseniz de yapamazsınız zaten" dedim o kadar bozuldu ki bir daha çocuk konusu açmadı...
Valla söylememeliymişiz onu anladım bu yaşadığımdan sonraKarsısındakı ınsana gore konusmak zorunda herkes
Cok hadsizlermış
İş yogunlugu falan deyıp araya mesafe koyun bence
Insan tedavı gordugunu arkadasınada mı soyleyemeyecek pes
İşte evt şimdi sürekli gelip giden insanlar olduğumuz için ve psikolojim de çok önemli olduğu için bu süreçte biraz uzak kalmam gerektiğini düşünüyorum dün görüşmek istemediğimi söyledim eşime..zaten buraya yazma amacım da bu tespitimin doğru olup olmadığıydı.. Ben mi abartıyorum diyeBu süreçte bence sizin psikolojinizi bozan herkesten her şeyden uzak turun rubunuzu dinlendirin eşinizle başbaşa zaman geçirin gitmeyin sorarsa söylersiniz boşverin böyle düşüncesiz insanlarla uğraşmayın hiç..
Bu tüp bebek, tedavi surecleri biraz sıkıntılı gerçekten de. Ben de 2. Ye baslıyacagım, once iki ay yumurta toplanacak filan. Ama kac zamandır benden davet bekleyen bir grup arkadasım var. Söylesem bir türlü söylemesem bir türlü. Ben söylememeyi tercih ediyorum, çünkü arkasından sorulan sorular, aramalar, acıma bakışları ya da laf carpmalar beni daha cok rahatsız eder. Ama işte bu sefer de çağırılmadıkları için alınganlık yapıyorlar.yani son altı aydır zaten histereskopi 1. Tüp bebek, 2,5 aylık hamilelik, düşük, arkasından 2 ay dinlenme ve tekrar rahim filmi ve iğnelere baslama süreci Zihnimi yeterince yoruyor. Onlar hep çocuklu oldukları için bu sürüncemedeki durumarı, kaygıları çok anlayamıyorlar. 1 tane yetişmiş çocuğu var, Koşuşturması yok diye düşünüyorlar. Yani insanlar işin içinde değilken, bizim hassas olabileceğimizi pek anlayamayabiliyorlar. Arkadaşınınki de böyle muhtemelen. Lafının nereye gideceğini düşünmemiştir bile.ben evlenir evlenmez hamile kalınca sonra çocuğu kaybedince herkes çocuk yapmak istediğimizi zaten öğrenmiş oldu.. Biraz fazla sosyal takılan insanlarız diyebilirim.. Evimizde misafir eksik olmaz sürekli toplanırız kuzenlerimiz kardeşlerimiz arkadaşlarımız her gün bi araya geliriz.. Bu tüp bebek süreçlerinde biraz uzak kalmak gerekiyo malum, o yüzden de insanlar da noldu bunlara kaçıyolar bizden demesin diye sürekli görüştüğümüz çevremize önceki tedavide de bunda da söylemiş bulunduk.. Ama bazen hata ettiğimizi düşünmüyo değilim..
Ahh çok iyi yapmışsınız gerçekten ağzının payını almış.. Ben de ona gereken cevabı verirdim ama eşine üzülürüm kadının bi suçu yoktu orda.. Zaten bişeyler dedim "e yapmayın o zaman herkes çocuk yapacak diye bi kural yok" falan dedim.. Ya zaten burda mevzu çocuk isteyip istememeleri de değil inanki umrumda bile değil.. Benim umrumda olan "sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" lafı.. Orda eksik hissetmeme neden oldu.. Üstünlük taslıyo gibi algıladım..
Kesinlikle abartmıyorusnuz.. Böyle devam edin.. Allahım bebişler nasip etsin size de sadece onlara kafa yorun inşallaaah:)İşte evt şimdi sürekli gelip giden insanlar olduğumuz için ve psikolojim de çok önemli olduğu için bu süreçte biraz uzak kalmam gerektiğini düşünüyorum dün görüşmek istemediğimi söyledim eşime..zaten buraya yazma amacım da bu tespitimin doğru olup olmadığıydı.. Ben mi abartıyorum diye
Zaten bu arkadaşlar biraz değişik algılamada biraz sorun yaşayan kişiler.. sürekli bi şehir dışı hatta ülke dışı gezi programları yapıyolar.. Mesela bize önceki zamanlarda da yaptılar bu tarz şeyleri.. Çocuk planı yaptığımızı bildikleri halde sürekli bizi biyerlere davet etme, hadi onu geçtim aşırı derecede ısrar etme huyları var.. İlerisi için sürekli plan yapıyolar.. Diyceksin ki nolucak canım çocuk yapanlar biyere gidemiyo mu? İlk gebeliğimden beri hep sorunlu gebelikler yaşadığım için benim en azından ilk aylarda çok dikkatli olmam gerekiyo onlara gerçekten aynı şeyleri söylemekten dilimde tüy bitiyo bazen gerçekten çok yorucu oluyolar.. en son şubat ayında (Martta tüp bebek planımızı bildikleri halde) nisanda yurtdışına gidelimmi diye ısrar ediyolar.. en sonunda dedim ki arkadaşlar siz anlayamadınız galiba biz martta tedaviye başlıyoruz hani ne olur nasıl olur durumumuz nisanda belli olmaz kaç kere söylemem lazım bunu dedim.. Biraz bozuldular.. Ama yine bi gün aynı muhabbeti yaptılar hiç cevap bile vermedim bu sefer sinirlerim bozuldu artık :)
Aslında çok haklısın ben biraz bu konularda fazla açık biriyim yedi düvele duyurdum resmen.. İnsan herkesi kendi gibi düşünüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?