• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi(!) Biz yapmamaya çalışıyoruz..

Bu süreçte bence sizin psikolojinizi bozan herkesten her şeyden uzak turun rubunuzu dinlendirin eşinizle başbaşa zaman geçirin gitmeyin sorarsa söylersiniz boşverin böyle düşüncesiz insanlarla uğraşmayın hiç..

Bende oyumu düşünmeden konuşmuş sizin hassasiyetinizin farkında değil den yana kullanıyorum
Eğer bu dönem sizin için sorun olacak ise görüşmeyin

Gülerek " yapmamanız isabetli olur, dünya sizden bir taneyi daha kaldıramaz" deyip hahahahaa diye kahkahayı patlatacaktınız..bunlara böylesi yarar. Bir de yabancı bir erkeğin bir kadına bu konuda espiri yapması terbiyesizlik bence.
Çocuğım yok ama iş yerindeki bayanlar çocuklarından bahsederken hep "Çocuk sevmem çocuk yapmam aman çocuk benden uzak olsun ıyyy çocuk" diyen bir bayan var üstelik yaşı 45 ve bekar. Bir gün yine bu mevzu dönerken gülerek "isteseniz de yapamazsınız zaten" dedim o kadar bozuldu ki bir daha çocuk konusu açmadı...
Ahh çok iyi yapmışsınız gerçekten ağzının payını almış.. Ben de ona gereken cevabı verirdim ama eşine üzülürüm kadının bi suçu yoktu orda.. Zaten bişeyler dedim "e yapmayın o zaman herkes çocuk yapacak diye bi kural yok" falan dedim.. Ya zaten burda mevzu çocuk isteyip istememeleri de değil inanki umrumda bile değil.. Benim umrumda olan "sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" lafı.. Orda eksik hissetmeme neden oldu.. Üstünlük taslıyo gibi algıladım..

Bu süreçte bence sizin psikolojinizi bozan herkesten her şeyden uzak turun rubunuzu dinlendirin eşinizle başbaşa zaman geçirin gitmeyin sorarsa söylersiniz boşverin böyle düşüncesiz insanlarla uğraşmayın hiç..
İşte evt şimdi sürekli gelip giden insanlar olduğumuz için ve psikolojim de çok önemli olduğu için bu süreçte biraz uzak kalmam gerektiğini düşünüyorum dün görüşmek istemediğimi söyledim eşime..zaten buraya yazma amacım da bu tespitimin doğru olup olmadığıydı.. Ben mi abartıyorum diye

ben evlenir evlenmez hamile kalınca sonra çocuğu kaybedince herkes çocuk yapmak istediğimizi zaten öğrenmiş oldu.. Biraz fazla sosyal takılan insanlarız diyebilirim.. Evimizde misafir eksik olmaz sürekli toplanırız kuzenlerimiz kardeşlerimiz arkadaşlarımız her gün bi araya geliriz.. Bu tüp bebek süreçlerinde biraz uzak kalmak gerekiyo malum, o yüzden de insanlar da noldu bunlara kaçıyolar bizden demesin diye sürekli görüştüğümüz çevremize önceki tedavide de bunda da söylemiş bulunduk.. Ama bazen hata ettiğimizi düşünmüyo değilim..
Bu tüp bebek, tedavi surecleri biraz sıkıntılı gerçekten de. Ben de 2. Ye baslıyacagım, once iki ay yumurta toplanacak filan. Ama kac zamandır benden davet bekleyen bir grup arkadasım var. Söylesem bir türlü söylemesem bir türlü. Ben söylememeyi tercih ediyorum, çünkü arkasından sorulan sorular, aramalar, acıma bakışları ya da laf carpmalar beni daha cok rahatsız eder. Ama işte bu sefer de çağırılmadıkları için alınganlık yapıyorlar.yani son altı aydır zaten histereskopi 1. Tüp bebek, 2,5 aylık hamilelik, düşük, arkasından 2 ay dinlenme ve tekrar rahim filmi ve iğnelere baslama süreci Zihnimi yeterince yoruyor. Onlar hep çocuklu oldukları için bu sürüncemedeki durumarı, kaygıları çok anlayamıyorlar. 1 tane yetişmiş çocuğu var, Koşuşturması yok diye düşünüyorlar. Yani insanlar işin içinde değilken, bizim hassas olabileceğimizi pek anlayamayabiliyorlar. Arkadaşınınki de böyle muhtemelen. Lafının nereye gideceğini düşünmemiştir bile.

Gerçi durumu bilenler de çok farklı olmayabiliyor. İnsanın içinde olacak o biraz. Kendileri kaç sene tüp bebekle uğraşmış bir tanıdığım geçen bize geldi. Onlar biliyorlardı, kendileri de aynı süreçten geçtiği için anlatmakta beis görmemiştim. Kendi bebeğini kucağında oynatırken, yandan beni süzüyorlar eşiyle. Bir burukluk filan var mı yüzümde diye. Normal muhabbet ettim, bebeğe çok yanaşmadım, emekleyince kucağıma aldım biraz bıraktım ama yani bu imaları, bakışları, ya da gereksiz laf değiştimelerin ne kadar incitici olduğunu kendilerinin bilmesi lazım. Benim oğlum büyürken ve sorunum henüz yokken onlar tedavideydi. Biri yanımda kıza bir şey söylese, onlar daha genç diye ben cevap veriyordum onun için..

Karışık işler velhasıl :)

Onlar düşünememiş, düşüncesizlik etmişler, kötü niyetli değillerdir. Ancak siz elbette kırıldığınızı söyleyebilirsiniz, hatta keşke o an cevap verseydiniz.

Tüp bebek yolundan geçen çoğu kişi pek paylaşmamayı öneriyor bu durumları, ben de paylaşırdım gibi geliyor ama ben açıkçası o an cevap verirdim de. Siz böyle üzülüyorsanız kendinize saklayın bu durumları, daha az etkilenirsiniz belki.

Ahh çok iyi yapmışsınız gerçekten ağzının payını almış.. Ben de ona gereken cevabı verirdim ama eşine üzülürüm kadının bi suçu yoktu orda.. Zaten bişeyler dedim "e yapmayın o zaman herkes çocuk yapacak diye bi kural yok" falan dedim.. Ya zaten burda mevzu çocuk isteyip istememeleri de değil inanki umrumda bile değil.. Benim umrumda olan "sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" lafı.. Orda eksik hissetmeme neden oldu.. Üstünlük taslıyo gibi algıladım..

Sanki "istesek yaparız, sizin gibi değiliz" demeye çalışmış. Ne malum belki hiç nasip olmayacak, belki olup da hayırsız olacak vs büyük konuşulacak bir konu değil asla. Bir de ayıp, yatak odası mevzusudur bunlar ulu orta konuşmak niye...
Bence mesafe koyun ağzının ayarı olmayan birine benziyor.

Sanki korunmasalar hemen çocuk olacağının garantisi var
Patavatsız densiz. Görüşme aralığını uzatın biraz

İşte evt şimdi sürekli gelip giden insanlar olduğumuz için ve psikolojim de çok önemli olduğu için bu süreçte biraz uzak kalmam gerektiğini düşünüyorum dün görüşmek istemediğimi söyledim eşime..zaten buraya yazma amacım da bu tespitimin doğru olup olmadığıydı.. Ben mi abartıyorum diye
Kesinlikle abartmıyorusnuz.. Böyle devam edin.. Allahım bebişler nasip etsin size de sadece onlara kafa yorun inşallaaah:)

simdi buraya onlarin anne babalarida zamaninda korunsaymista onlarida yapmasalarmis keske yazsam tepki alirmiyim bilmiyorum.
bende sizin gibiyim tedavi surecindeyim bu donemde insan kullandigi ilaclardan aldigi hormonlardan bazi duygular tavan yapiyor.acikcasi bizim mumla aradigimiz seyi onlarin dalga gecer gibi diline dusurmeleri cok sacma.
zaten anormalce dusunende kendileri bence neymis efendim ortalikta sigara icememis hasbam rahatina duskunluk baska sey pislik baska sey cocuk olmasada her yerde sigara icilmez zaten hic icmeyen insanlara o evin perdeleri duvarlari bile kokar kendimde sigara icerim ama ne kendi evimde nede baskasinin evinde yasam alaninda icmem balkonu yoksa kapiya cikarim yinede icmem icirtmem sizde oyle yapin bence

Yav ne alaka
Adamlar çocuk istemiyor işte ve bunu gayet esprili bir şekilde ifade ettiler....
Abartmayın ya...
Hayır burda kırıcı olan ne ? Allah için bi söyle...ne buldun kırılacak

Zaten bu arkadaşlar biraz değişik algılamada biraz sorun yaşayan kişiler.. sürekli bi şehir dışı hatta ülke dışı gezi programları yapıyolar.. Mesela bize önceki zamanlarda da yaptılar bu tarz şeyleri.. Çocuk planı yaptığımızı bildikleri halde sürekli bizi biyerlere davet etme, hadi onu geçtim aşırı derecede ısrar etme huyları var.. İlerisi için sürekli plan yapıyolar.. Diyceksin ki nolucak canım çocuk yapanlar biyere gidemiyo mu? İlk gebeliğimden beri hep sorunlu gebelikler yaşadığım için benim en azından ilk aylarda çok dikkatli olmam gerekiyo onlara gerçekten aynı şeyleri söylemekten dilimde tüy bitiyo bazen gerçekten çok yorucu oluyolar.. en son şubat ayında (Martta tüp bebek planımızı bildikleri halde) nisanda yurtdışına gidelimmi diye ısrar ediyolar.. en sonunda dedim ki arkadaşlar siz anlayamadınız galiba biz martta tedaviye başlıyoruz hani ne olur nasıl olur durumumuz nisanda belli olmaz kaç kere söylemem lazım bunu dedim.. Biraz bozuldular.. Ama yine bi gün aynı muhabbeti yaptılar hiç cevap bile vermedim bu sefer sinirlerim bozuldu artık :)

Ne sinir bozucu tipler ya tahmin edebiliyorum nsil bir cift olduklarını. Bence gicikligina oyle tekliflerde bulunuyorlar sizin sinirlerinizi bozmak için. Ben bunda art niyet aradim. Bi daha oyle plan yaparlarsa biz baska plan yaptik diyiverin cikin isin icinden. Ilk aylar degil belki 9 ay yatarak geçirmeniz gerekecek. Hicbisey cocugunuzdan onemli degil.

Bebek olursa evlerinde sigara içemedikleri için rahatları mı kaçarmış...
Allah başka rahatsızlık vermesin. Ne boş düşünceler:KK12:

Sigara içmeye izin vermediniz diye ukalalık yapmış. Erkekler rahatının bozulmasından hoşlanmıyor bazıları. Evde çocuk olmasa bile bizim evde sigara içilmez. Sonuçta ben içmiyorsam katlanmak zorunda değilim. Kahve de bile içilmiyor deseydiniz.erkek işte düşünerek konuşmaz onlar.laf sokmak mahiyetinde dememiştir. Düşüncesiz, ne konuştuğunu bilmeyenin tekidir. Birde tabi rahatı bozuldu ya paşamın ondam :) Seni anlıyorum üzülüyorsun benim 6-7 ay oldu herşeye alınıyordum. Biraz alınganlımta artıyor. Ama hayırlısıyla olacak inşallah. Ben kimseye söylememiştim deniyoruz bile. Siz keşke anlatmasaydınız tüp bebek mevzunu. Ben eşim a dese üzülüyordum artık. O yüzden çocuğunuz olucak Allah ne zaman nasip ederse ve sizde bunları unutucaksınız.

İsteseler hemen olacakmıymış garantimi almışlar
Densiz konuşma olmuş
Sizde bundan sonra çocuk konusu açıldığında kapatın.rahatsızlığınızı belli edin kibarca
Allah en kısa zamanda evlatlar nasip eder inşallah

Bu adamla dost kalabildiğinize göre bu adamı kabul etmişsiniz ve bu adam emin ol hep böyleydi ama sen hassas dönemde olduğun için sana dokundu ya da sana daha önce böyle bir şey demediği için yadırgadın sana demiyordu ama senin yanında başkalarını iğneliyordu velhasıl ali biraz patavatsız o bir gerçek,tedavi sürecinizle ilgili kimseyle paylaşımda bulunmayın bunlara maruz kalmamak için

Aslında çok haklısın ben biraz bu konularda fazla açık biriyim yedi düvele duyurdum resmen.. İnsan herkesi kendi gibi düşünüyo :KK43:

Hatanız bu aslında

Tüp bebeğim var burada yazıyorum ama gerçek hayatta bilenler sınırlı

Bir de gittiğimiz doktor vs tahmin edenler var aynı doktorla tüp Bebek yapanlar vs

Annem Kv dem eşimin kardeşleri vs bilmiyor tabii Bebek de bilmiyor

Bilenler iş arkadaşı modunda daha çok bir kısmını yıllardır görmedim mesela

Bu tip şeylerde stresten uzak olmak önemli kimse bilmezse böyle muhabbetler de edip Sizi üzemez

böyle bir laftan bu derece alındıysan o kadar samimi candan arkadaş, "dost" falan değilmişsiniz zaten

ben senin abarttığını düşünüyorum.

Back