Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi(!) Biz yapmamaya çalışıyoruz..

Size ilginç bişey söyliyim hiç alıngan biri değilim aslında.. Çocuk konusunda bile öyle değilim bu kadar sorun yaşamama rağmen.. Ben de yapıyorum öyle konuşmalar yeri geliyo, zaten takıldığım konu o değil.. Başlıkta yazdığım cümle.. yoksa insanlar çocuk sever sevmez, ister istemez banane.. Bi eksiklik hissettirdi bana o cümle sadece.. İlk defa bu hisse kapıldım bunca zamandır..

Kabul tabiki biraz dangalakca olmuş cevabı ama bazı insanlar böyledir ya en son söylencek şeyi en önce söyler atar ne hisseder derdi olmadan

Tabiki istemek zorunda değiller ben ondan rahatsız olmadım ki zaten kurduğu cümleye kırıldım sadece " Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" cümlesine..
Siz istiyorsunuz o yüzden tüp bebek tedavisi görüyorsunuz.Onlarda korunuyolardır muhtemelen ondan bahsettiler. Korunurken bile insan bazen endişeleniyor burada da okuduk benzer konuları,acaba hamile miyim şu oldu bu oldu diye

Yapmamaya çalışıyoruzdan bizim normal yollarla oluyor sizin tedaviyle oluyor anlamını çıkaramadım ben,onlarda bilemez ki bunu sonuçta.Yine de bi süre görüşmeyin siz bilirsiniz ama ben hassas davrandığınızı düşünüyorum,takdir sizin.

Dilerim en yakın zamanda kucağınıza sağlıkla alırsınız bebeginizi

Kabul tabiki biraz dangalakca olmuş cevabı ama bazı insanlar böyledir ya en son söylencek şeyi en önce söyler atar ne hisseder derdi olmadan
Canları sağolsun napalım.. Ben galiba biraz kendime de kızıyorum.. Keşke bu kadar açık olmasaydım bu konuda diye.. Ama gerçekten açık olmamın sebebi de aslında biraz anlayış ve hassasiyet beklemem.. Hani "ben böyle bişey yaşıyorum bana biraz toleranslı davranın dostlarım sevdiklerim olarak" gibi.. Ama kaş yapayım derken göz çıkardım sanırım :)

Ben sizinle aynı durumda sayılırım,
Bi hareketi bile öyle degilsede acaba öylemi yaptılar diye alınıyorum bazen...
O yüzden böyle düşündüm
Evt gerçekten zor bi süreç.. İnsanın karakterini bile etkiliyor malesef bazen.. Ben asla buluttan nem kapan bi insan değilimdir.. Hatta biraz abartı bi anlayışım vardır genelde.. Ama işte bu ilaçlar bizi mahfediyo

Yok zaten hayatımdan çıkarma falan asla söz konusu olamaz ama bu ara böyle laflar duymaktan kaçınmak açısından belki sonuçlanana kadar biraz uzak durmalıyım.. Şu saçma psikolojiyi üstümden atana kadar

Hassas olmanızı anlıyorum ama ordaki konu tüp bebek değil ki, sigara-çocuk ilişkisi.
Siz de alınmanızı onlara değil, şu anki hassaslığınıza bağlayın.

Ama yersiz yersiz davranmış, konuşmuşlar o ayrı.
Çocuğun olduğu evde sigara içmemeyi azıcık olsun kafası çalışmayan akledemez sadece.
Sonraki dalga geçmeler falan yerlerde.
Yeni öğrendiler herhalde içilmemesi gerektiğini.

Arkadasim hic moralini bozma densizlik etmisler. Sende inatla gözlerine soka soka cocuk istediğinizi soyle. Hic alinma yaptıklarına tinlamiyormus gibi davran

Herkes sizin tüp bebek tedavinizi sizin kadar ciddiye almayabilir. Çok normal. Durumunuzu kimseyle paylaşmayın bence.

Aslında kaçırdığınız konu şu ki söylediğiniz gibi bu çift daha istediklerinde cocuk sahibi olup olamayacaklarını dahi bilmiyorlar. Sizin geçirdiğiniz sürecin farkında değiller ve sizi anlamalarını ve anlayışlı konuşmalarını beklemeniz biraz gereksiz. Daha cocuk sahibi olmayı bile istememişken onun birde zorluklarla mücadele ile tedaviyle yapılmasını anlayacak durumda olduklarını düşünmüyorum. Hiç umursamamanızı , ciddiye almamanızı tavsiye ederim.
Gayri ihtiyari gelişen onlar acısından normal bir konuşma... Yoksa sizin eksikliğinizi vurmak istediklerini düşünmüyorum...

yani o da zaten apayrı bi konu ben şok oldum yaa sigara yakılırmı 3-4 yaşındaki çocuğun yanında.. Yani iyi hoş güzel rahat insanlarız hepimiz ama çocuğumuzun sağlığına kastedecek kadar da değiliz.. O gece gerçekten çok saçma olaylar oldu başlı başına :)

Karsısındakı ınsana gore konusmak zorunda herkes
Cok hadsizlermış
İş yogunlugu falan deyıp araya mesafe koyun bence
Insan tedavı gordugunu arkadasınada mı soyleyemeyecek pes

Gülerek " yapmamanız isabetli olur, dünya sizden bir taneyi daha kaldıramaz" deyip hahahahaa diye kahkahayı patlatacaktınız..bunlara böylesi yarar. Bir de yabancı bir erkeğin bir kadına bu konuda espiri yapması terbiyesizlik bence.
Çocuğım yok ama iş yerindeki bayanlar çocuklarından bahsederken hep "Çocuk sevmem çocuk yapmam aman çocuk benden uzak olsun ıyyy çocuk" diyen bir bayan var üstelik yaşı 45 ve bekar. Bir gün yine bu mevzu dönerken gülerek "isteseniz de yapamazsınız zaten" dedim o kadar bozuldu ki bir daha çocuk konusu açmadı...

Arkadasim hic moralini bozma densizlik etmisler. Sende inatla gözlerine soka soka cocuk istediğinizi soyle. Hic alinma yaptıklarına tinlamiyormus gibi davran
Zaten bu arkadaşlar biraz değişik algılamada biraz sorun yaşayan kişiler.. sürekli bi şehir dışı hatta ülke dışı gezi programları yapıyolar.. Mesela bize önceki zamanlarda da yaptılar bu tarz şeyleri.. Çocuk planı yaptığımızı bildikleri halde sürekli bizi biyerlere davet etme, hadi onu geçtim aşırı derecede ısrar etme huyları var.. İlerisi için sürekli plan yapıyolar.. Diyceksin ki nolucak canım çocuk yapanlar biyere gidemiyo mu? İlk gebeliğimden beri hep sorunlu gebelikler yaşadığım için benim en azından ilk aylarda çok dikkatli olmam gerekiyo onlara gerçekten aynı şeyleri söylemekten dilimde tüy bitiyo bazen gerçekten çok yorucu oluyolar.. en son şubat ayında (Martta tüp bebek planımızı bildikleri halde) nisanda yurtdışına gidelimmi diye ısrar ediyolar.. en sonunda dedim ki arkadaşlar siz anlayamadınız galiba biz martta tedaviye başlıyoruz hani ne olur nasıl olur durumumuz nisanda belli olmaz kaç kere söylemem lazım bunu dedim.. Biraz bozuldular.. Ama yine bi gün aynı muhabbeti yaptılar hiç cevap bile vermedim bu sefer sinirlerim bozuldu artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…