- 23 Ocak 2016
- 33.003
- 49.371
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
Ben poşetle atılan ekmekleri alıp yapıyordum ama başa çıkmıyor artık çünkü çok atılıyorYa şunu şöyle atana kadar birbirine karıştırıp suyla yumuşatsalar mis gibi hayvanlar yer onları hem bu şekilde ziyan olmaz hem de hayvancıkların karnı doyar ne tuhaf insanlar var ya
Yiyeceğin atılmasına karşıyım bende.Ya şunu şöyle atana kadar birbirine karıştırıp suyla yumuşatsalar mis gibi hayvanlar yer onları hem bu şekilde ziyan olmaz hem de hayvancıkların karnı doyar ne tuhaf insanlar var ya
Burada o kumbaralardan yok maalesef. Sadece giysi kumbarası var sokağımızda iki tane ama ben de geri dönüşüm ürünlerini ayrı yerde tutuyorum.Kavanoz olmasa da biz camları ayrı biriktiriyoruz.Direkt çöpe atmıyoruz.
Ya aslında sebzelerin bile atıklarının kompost edilmesi lazım ama bizde nerdeee o bilinç adam ekmeği çöpe atmış ya. Biz çocukken ekmek görsek yerden alır 3 kere öper başımıza koyar sonra yüksek bir yere koyardık şimdi şu hale bak.Yiyeceğin atılmasına karşıyım bende.
Onları bile kullanıyorlar biliyormusunuz?Gübre şeklinde.Yumurta kabuğu,muz kabuğu,çay posası..Kalanlar da sebze meyve kabuğu, çay posası falan
Biz evde ekmekleri ya kuşlara veriyoruz ya da robotta çekip köfteye karıştırmalık yapıyoruz dondurucuya atıyoruz.Ben poşetle atılan ekmekleri alıp yapıyordum ama başa çıkmıyor artık çünkü çok atılıyor
Orası öyle de işte kolektif bilinç lazım bunu başarabilmek için. Eskiden kırsal bir yerde yaşadım üç yıl. Orada soyduğum meyve sebze kabuklarını bile tavuklara verirdim. Komşuların çoğunda tavuk vardı.Onları bile kullanıyorlar biliyormusunuz?Gübre şeklinde.Yumurta kabuğu,muz kabuğu,çay posası..
Tavukların mide çöp kutusu gibi.Hiç bir şeyi ayırt etmeden yiyorlar.Orası öyle de işte kolektif bilinç lazım bunu başarabilmek için. Eskiden kırsal bir yerde yaşadım üç yıl. Orada soyduğum meyve sebze kabuklarını bile tavuklara verirdim. Komşuların çoğunda tavuk vardı.
Çöp bile çıkmazdı evden kolay kolay. Şimdi fazlası gelmiyor elimden. Türk kahvesi telvesiyle çiçek sulayıp, makarna suyuyla kedi köpek maması hazırlayabiliyoruz en fazla.
Muz kabuğu da potasyum sonuçta, bitkiler için güzel gübre oluyor da evdeki beş saksı için sürekli böyle kullanmam imkansız. O nedenle çoğu çöpe gidiyor maalesef.
Evet ya yumurta bile yiyorlar, hatta bir kere pişmiş tavuk eti yerken gördüm onları, var oluş amacımı sorguladım.Tavukların mide çöp kutusu gibi.Hiç bir şeyi ayırt etmeden yiyorlar.
Bence protein seviyorlar.Karınca yiyorlar şok olmuştum görünce.Evet ya yumurta bile yiyorlar, hatta bir kere pişmiş tavuk eti yerken gördüm onları, var oluş amacımı sorguladım.
Yok yetişemiyorum artık hangi birini toplayım evimin yakınındakileri yapıyorum yapmaya çalışıyorumKonu sahibi siz onları şöyle kuşların yiyebileceği yere koysanız.Ne güzel olur.
Poşete koyulanları sütçüler topluyor inekler için özellikle bırakıyorlarBugün çektim bu fotoğrafı telefonumda onlarca çöpe atılmış ekmek fotoğrafları var. Sizin oralarda da bu şekilde atılan ekmekler var mı yahut çöp konteynırlarının üzerlerine konan poşetlerce ekmekler...
Eki Görüntüle 3215998
Sütçülerin aldığını görmedim günlerce duruyor ekmeklerPoşete koyulanları sütçüler topluyor inekler için özellikle bırakıyorlar
Çöpün yanına konması bile ekmeğe nimete hakaret değil miEkmek niye çöpe atılır ki?
Yumurtalı ekmek yapılır mis gibi!
Bir de fırına konur böyle yumurtalı lorlu. O da harika olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?