Sizin oralarda da?

Ya şunu şöyle atana kadar birbirine karıştırıp suyla yumuşatsalar mis gibi hayvanlar yer onları hem bu şekilde ziyan olmaz hem de hayvancıkların karnı doyar ne tuhaf insanlar var ya
Ben poşetle atılan ekmekleri alıp yapıyordum ama başa çıkmıyor artık çünkü çok atılıyor

Kavanoz olmasa da biz camları ayrı biriktiriyoruz.Direkt çöpe atmıyoruz.
Burada o kumbaralardan yok maalesef. Sadece giysi kumbarası var sokağımızda iki tane ama ben de geri dönüşüm ürünlerini ayrı yerde tutuyorum.
Karton kağıt, cam şişe, plastik hepsini ayrı koyuyorum ve çöpe ayrı bir poşetle bırakıyorum. Geri dönüşüm ürünü toplayan arabalar var çöplerden. onlara zorluk olmasın diye. Kalanlar da sebze meyve kabuğu, çay posası falan. Geri dönüşüm çok önemli bir konu. Keşke herkes biraz özenli olsa, dünya daha yaşanır bir yer olurdu.

Yiyeceğin atılmasına karşıyım bende.
Ya aslında sebzelerin bile atıklarının kompost edilmesi lazım ama bizde nerdeee o bilinç adam ekmeği çöpe atmış ya. Biz çocukken ekmek görsek yerden alır 3 kere öper başımıza koyar sonra yüksek bir yere koyardık şimdi şu hale bak.

Onları bile kullanıyorlar biliyormusunuz?Gübre şeklinde.Yumurta kabuğu,muz kabuğu,çay posası..
Orası öyle de işte kolektif bilinç lazım bunu başarabilmek için. Eskiden kırsal bir yerde yaşadım üç yıl. Orada soyduğum meyve sebze kabuklarını bile tavuklara verirdim. Komşuların çoğunda tavuk vardı.
Çöp bile çıkmazdı evden kolay kolay. Şimdi fazlası gelmiyor elimden. Türk kahvesi telvesiyle çiçek sulayıp, makarna suyuyla kedi köpek maması hazırlayabiliyoruz en fazla.
Muz kabuğu da potasyum sonuçta, bitkiler için güzel gübre oluyor da evdeki beş saksı için sürekli böyle kullanmam imkansız. O nedenle çoğu çöpe gidiyor maalesef.

Tavukların mide çöp kutusu gibi.Hiç bir şeyi ayırt etmeden yiyorlar.

Konu sahibi, kusuruma bakmayın konunuzun çok dışına çıktım.
Ez cümle, ekmekleri çöpe atmayalım. Sonra bir gün o bir lokma ekmeğe muhtaç kalmayalım. Ayrıca nimettir, insan nimete bu kadar hoyratça davranmamalı. Kıtır ekmek yapın, galeta unu yapın, kedi köpek yiyeceği yapın, dilimleyip kızartın kahvaltı yapın, yumurtalı ekmek yapın. Bir sürü şey yapılır ama çöpe atmayın deyip, kitabımı okumaya gidiyorum.
Sevgiler, selamlar.

Konu sahibi siz onları şöyle kuşların yiyebileceği yere koysanız.Ne güzel olur.

Poşete koyulanları sütçüler topluyor inekler için özellikle bırakıyorlar

Eskiden çöp içinde oluyordu ama şimdi görmüyorum burada bayat ekmek kutuları var çoğunlukla bayat ekmekler onun içine konuluyor kutu olmayanlarda çöp kutusunun kenarında ki demire bağlıyor poşetle hayvan sahipleri topluyor düzenli bir şekilde.

Geri dönüşüm kutusuda var hatta oturduğum sitenin içinde de var cam,kutu vs atılıyor onuda her hafta gelip alıyorlar yine site dışında giysi kumbarasi,cam ve plastik vs için kumbara var

Kavanozları ben de atmam bu arada her sene yeni kavanoz mu alacağım konserve için.

Ekmek niye çöpe atılır ki?

Yumurtalı ekmek yapılır mis gibi!

Bir de fırına konur böyle yumurtalı lorlu. O da harika olur.

Kaba olarak inceleyince ekmekler bayat gibi de durmuyor. Aynı şekilde lavaş da. Garipsedim. Biz ekmeği bayatlasa da ısıtıp gayet de güzelce yeriz. Yumurtaya bulayıp da kızart ya da iyice kurutup çorbaya koy hatta ufalayıp köfteye koy.

O turşu gibi olan şey de garip. Bozulduysa at çöpe. Camı ya tekrar kullan ya da cam geri dönüşümü bulursan ona at.

Çok acı bir görüntü gerçekten
Bizim burada bir yer var herkes bayat ekmeğini oraya bırakıyor toplayıp Şile de süt çiftliği olan bir çift belirli zamanlarda gelip o ekmekleri topluyor inekleri için
Onun dışında her yerde geri dönüşüm kutuları var. Camları kağıtları pilleri vs hep ayırıp o kutulara atıyoruz. Çöpte cam kâğıt falan görünce içim gidiyor gerçekten. Bu konuda toplumca bilinçlemedik bir türlü.
Geleceğimizi çöpe atıyoruz resmen…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…