Sizin nasihatlerinize ihtiyacım var

Handemira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2020
12
4
1
26
Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olacak ama lütfen okuyun. Ben 23yasindayım çocuk gelişimi öğretmeniyim. 23 yaşıma kadar hayallerimin peşinden gittim hala daha gidiyorum. Türkiye'nin bir çok yerini gezdim. Yurt dışında da Avrupa'yı bir turla gezdim. En büyük hayalim buydu zaten. Her şeyi tek başıma yaptım. Ailem bana güvenir. Beni kısıtlamazlar. Bu zamana kadar lisedeyken onlara bir kere yalan söyledim sonra öğrendiler ver bir daha söylemedim güvenleri benim için çok önemli. Annem çok otoriter bir kadındır. Hani derler ya tam bir Osmanlı kadını diye kendisi de öyledir üstüne bir de laz olunca bir de aslan burcu tam yönetici bir kişiliği var. Herkesin annesi gibi benimde annem benim için çok kıymetli küçüklükten beri ben bir şeyi beğensemde anneme sorar annem begenmezse almazdım. Annem alma demezdi beğenmedim derdi bende onun zevkine hep güvenir almazdım. Cokta zevkli bir kadındır. Annem bizi büyüttükten sonra dışardan orta okulu ve liseyi bitirdi. Şimdi üniversite okuyor. Kendi 43 yaşında. Annemle aslında çok iyi anlaşırız lakin bir konu dışında. Ben bu yaşıma kadar erkeklerle biraz daha iyi anlastigim için çevremde hep erkek olur çünkü küçüklükten bu yana kizlar hep beni dışlarlardı istemezlerdi. Nedenini inanın bende bilmiyorum. Sorunu kendimde de aradım ama gerçekten bilmiyorum. Bu zamana kadar 2 ilişkim oldu 2side ciddi bir raddeye kadar geldi ama nasip olmadi bitti. En son ilişkimim bitmesinden buyana 1.5sene geçti. Hayatıma girmek isteyen kişiler oldu ama ben hazır hissetmediğim için almadım kimseyi. Çünkü kimseyi üzmek istemedim. Aslında itiraf etmek gerekirse evlenmek istedim çünkü bu yaşıma kadar zaten kendi emeklerimle bir yerlere geldim. Sosyal medyadan para kazanıyorum çok şükür güzelde kazanıyorum. Bu pandemiye kadar öğretmenliğimide yapıyordum. Gezdimde tozdum da istediklerimide aldım. Annem evlenmeme hep karşı çıktı. Annem evliliğe karşı biri. Evliliğinde mutlu ama yinede çok karşı okul varken hayır derdi anlardım hani okulum var okulu bırakırım diye korkuyordur. Şimdi öğretmen oldum tamam 23yasindayim yaşım daha genc ama kendi düzenim olsun istedim hep. Ailemde teyzelerim amcalarım dayilarim hep yüksek yerlerde makamdalar. Onlarda 27-28yasinda evlenmiş insanlar. Teyzemle geçen konustuk bir işe gireceğim yakın zamanda maaşı da iyi. Şakasına dedim hani 2021-22 de belki evlenirim diye ben senin yerinde olsam evlenmem asla dedi. Ya ben bu konu da kendimi çok kötü hissediyorum acaba ben mi farklı görüyorum yanlış mı düşünüyorum bu evlilik hakkında. Sonuçta bir çok hayalini gerçekleştirmiş biriyim arabamida yakında alacağım. Ben anlamıyorum ailem beni evlilik meraklısı olarak tanımlıyor bazen bu beni üzüyor. Siz de benim yerimde olsaydınız aynı seyleri düşünür muydunuz?

Zaten şu an biriyle tanışsan tanıma süreci vs derken hemen evlenecek değilsin. Erken değil bence. Tabi yaşı daha büyük ve evli kişiler daha doğru yorum yapar da. Ben de sizden bikaç yaş büyüğüm ve bekarım bu arada.

Evlenmek için daha erken diyorum bende, ama hayatına birini almak demek, evlenmek demek değildir . İlişkin olsun tabi ama evleneyim modunda değil . Ne güzel arabanı da alacakmışsın , hemen bir sorumluluğun altına girmektense Özgür ,bağımsız bekarlığın tadını çıkar derim .

Çok geçsin gez toz eğlen demeyelim diye gezdim gördüm demişsin ama okul 22de bitiyor zaten ne ara para biriktirdin gezdin maşallah

Kendi düzenini kurmaktan anladığın neden evlilik bilmiyorum ama evlilik kendi düzeninle alakalı değil iki kişinin düzen kurmasıyla alakalı. Ve inan bana 25ten sonraki senle şu an ki sen asla aynı olmayacak. 25 yaşına kadar verilen kararların çok mantıklı oldugunu düşünmüyorum. Ve evlilik gibi sorumluluk isteyen bi kurum için çok çok küçüksün henüz. Ailedeki büyüklerin sözünü dinle 27 28 çok ideal evlilik için.Para kazanabiliyor olmak da evliliğin yeter şartı değil. Kazan harca biriktir hayatın bu yönünü öğren biraz. İlla kendi düzenim olsun istiyorsan ayrı eve çıkmanı tavsiye ederim.

O kadar kendini geliştirip bir yerlere gelirken keşke bağlaç olan “de”yi ayırmayı da öğrenseymişsin.

İnan kendi evin kendi düzenin olması öyle çok matah şeyler değil. Evlilik ağır bir sorumluluk. Bu yükü hiç bir genç kadın erkenden sırtlamamalı bence.

Çok aşık olduğunuz biri yoksa aman sakın evlenme bu yaşta derim dertsiz başına dert açma birgün olucak zaten vakti geldiğinde eglenmene bak

kocalar kacmıyor evlılık nasıl olsa olur
ama hayata bır kere gelıyorsunuz ne kadar tanıdıgınızı sansanızda evlendıgınız kısıyle nasıl bır gelecege adım atacagınızı bılmıyorsunuz sımdı ıstedıgınız gıbı yasayabıldıgınız kadar yasayın bence ıdeal evlılık yası 30 ben 28 de evlendım 6 yıllık evlıyım bu yasımda da evlensem olurmus 28 ıle su yasım arasında bıle cıddı degısıme ugradıgımı dusunuyorum 28 aslında oyle cok da buyuk bır yas degılmıs dıyorum
zaten oku calıs gez toz dıyene kadar anca...

o yuzden acele etmeyın tabıkı bırılerıyle goruseceksınız ama hemen evlılıge gıtmesın ıyıce tartın olcun bıcın hatta armutun sapı uzumun copu ne varsa dusunun eskısı gıbı degıl evlılıkler zaman degıstı erkekler kadınlar degıstı suan ıcın 24 -25 lerın evlılık ıcın kucuk olduklarını dusunuyorum

Annem evlenmeme hep karşı çıktı derken daha 23 yaşındasıniz ve en son ilişkinizin üzerinde bir buçuk yıl geçmiş,21 yaşındaki kızının evlenmesini istememesi gayet normal.

Ortada bir aday bile yokken şu yıl evlenmek istiyorum demeniz de pek anlamlı değil.

Kesinlikle ne acelen var acaba? Ben 23 yaşımdayım yeni sözlendim. 7 yıllık bir ilişkim vardı cocukluk askım ilk sevgilimle evleniyorum. İlişkim bukadar uzun olmasaydı inan daha evlenmeyi düşünmezdim. Bence sende bekle zaten 2 kez hüsrana uğramışsın doğru kişiyi bulduğunu düşünürsün o zaman evlen. Evlenmek için evlenilmezki. Sabırlı ol biraz yolun basındayız daha

ortada bir aday yok ki neden ille de evleneyim modunuz var

yani geçen bir konu vardı 5 yıllık sevgilim var 23 yaşındayım diye ona evlen dedik de sizin aday dahi yokken neden ille de evlilik diyorsunuz

40 yaşındayım yaşın annene yakın 26 yaşımda evlendiğimde herkes çokkkk erken evlendiğimi söyledi

evet 30 ve üstü olabilirmiş

23 yaşında da evlenilir de ortada kimse yokken hedef neden evlenmek olsun

Bende 26-27 yaslarin altinda evlenmeyi erken buluyorum. 26 yasindan sonra karakterin oturmaya basliyor, ayagin daha saglam basiyor. Ne istedigini biliyor ve gelecege farkli bakiyorsun. Yazdiklarin bile evlilige hazir olmadigini gosteriyor.
Ben 20 yasinda evlendim ama evlenmesemde olurmus. En guzel zamanlarimi evin temizligiyle, camasirla, ay sonu herseyi odeyebilecekmiyiz diye dusunmekle gecirmisim. Annem ve kizkardesimle birlikte daha bircok sey yapmak isterdim mesela. Suan yapmak isteyipte vakit bulamadigim seyleri yapmak isterdim. Sen birseylerin eksikligini doldurmak istiyorsun. Nedir seni buna iten duygu? Onu bul. Kendine yonelmen ve kendini bilmen yapacagin en dogru yatirim kendine.

Aılen haklı o dönem 21 yaşındaydın şimdi 23 gayet çok gençsin. Ben 27 oldum hala erken gibi geliyor. Bence 27 28 yaşlar benim fikrimce idealdir. Çünkü 30 lu yaşlara doğru düşünceler değişiyor bu yaşlarda bir heves evleniyorsun sonra seneler geçiyor ben niye bununla evlendim. Uyuşmuyoruz bla bla diyorsun. Bıraz daha yaşın duyguların aklın otursun. Daha zaten ortada aday yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…