- 17 Şubat 2015
- 7.942
- 21.288
- 348
- Konu Sahibi zeytinagaci1
-
Şu tavsiyeyi verdiğim ilk ve tek insan olabilirsiniz, çocuk yapın o aynı sizin gibi sizi sevmeye başlıyor şöyle 2-3 yaş civarı. Öperek uyandırılmalar, sarılıp sıkıştırmalar falanYani ben mesela her dk öpsem sevsem sarılsam bıkmam. Ona dokunmak bi kere mutlu ediyo beni en basiti. O hemen bi darlanır ama mesela.
E insan kendi sevdiği gibi sevilmek istiyo haliyle..
Çocuk babasina benzerseŞu tavsiyeyi verdiğim ilk ve tek insan olabilirsiniz, çocuk yapın o aynı sizin gibi sizi sevmeye başlıyor şöyle 2-3 yaş civarı. Öperek uyandırılmalar, sarılıp sıkıştırmalar falansiz de evde kendi sevgi pıtırcığınızı inşaa edebilirsiniz ama peşin söylüyorum çok zor iş.
Sevgide soyaçekim sözkonusu değil (beyinle ilgili bir takım fizyolojik durumlar dışında). Sevgi öğrenildiği şekilde gösteriliyor ya da gösterilemiyor. Örneğin bağlanma kuramları var, ömür boyu çocuğu etkilemeye nasıl devam ettiğini örnekleyebilir. Ülkemizde bebeklerin anneyle daha çok vakit geçirdiğini gözönünde bulundurursak muhtemelen anne gibi davranır.Çocuk babasina benzerse
Yapı olarak romantik değildir ama yinede sizi düşünüyor bence.Merhaba.
Uzatmadan bir sorum olacak. Eşinizin sevgi dili nasıl? Ben bi kadın olarak ilgi beklerim,temas isterim, gelsin sarılsın öpsün tv izlerken aynı koltukta uzanalım, arada iltifat etsin üstüme farklı bi şey giydiysem iki çift güzel bi şey söylesin vs.. fıtrat olarak biz kadınlar genelde böyleyiz. İstisnalar vardır.
Ama ben her ne kadar bunları istesem adamda bunlar yok. Yani hasta olurum, nane limon yapar, ilaçlarını aldın mı diye sorar, canım bi şey istedi derim mesela gider alır,evde çoğunlukla yardım eder mutfak,temizlik vs..
Fakat diyelim süslendim püslendim dışarı çıkacağız güzel olmuş muyum diye sorarım güzel olmuşsun der. (Sorarım çünkü sormadan bi şey söylemiyo zaten) bi gün ağzından duymadım durup dururken aşkım ne kadar güzelsin, üstündeki ne kdr yakışmış vs.. düşünün işte buna benzer şeyler.
Bu konu kaç kere masaya yatırıldı şefkat bekleme benden ben veremem onu diyor :)) benim sevgi dilim böyle değil diyo.(bu arada küçüklüğünde doğru düzgün sevgi dolu bi ailede yaşamamış biri) Benim ise aklım bunu almıyo senelerdir tanıdığın kaç yıldır evli olduğun insana Şefkat veremem ne demek? Ha hiç yapmıyo değil tabiki sarılır öper arada vs ama yetmiyo işte çünkü ben yapınca yapıyo ya da aniden yaptığı nerdeyse çok az olmuştur.
Problem bende mi? Adam ne güzel her şekilde yanında oluyormuş demek o da böyle gösteriyo sevgisini mi dersiniz? Yoksa tam tersi mi?
Ben bana hizmet etsin istememeye bile başladım artık, sadece ilgi sevgi istiyorum.
Çogu zaman evlilikte bir tarafin sevgisini gosterme şekli daha fazla oluyor.Bizimde aksi eşim sarılır öper hep ben söylenirim koala gibisin diyeMerhaba.
Uzatmadan bir sorum olacak. Eşinizin sevgi dili nasıl? Ben bi kadın olarak ilgi beklerim,temas isterim, gelsin sarılsın öpsün tv izlerken aynı koltukta uzanalım, arada iltifat etsin üstüme farklı bi şey giydiysem iki çift güzel bi şey söylesin vs.. fıtrat olarak biz kadınlar genelde böyleyiz. İstisnalar vardır.
Ama ben her ne kadar bunları istesem adamda bunlar yok. Yani hasta olurum, nane limon yapar, ilaçlarını aldın mı diye sorar, canım bi şey istedi derim mesela gider alır,evde çoğunlukla yardım eder mutfak,temizlik vs..
Fakat diyelim süslendim püslendim dışarı çıkacağız güzel olmuş muyum diye sorarım güzel olmuşsun der. (Sorarım çünkü sormadan bi şey söylemiyo zaten) bi gün ağzından duymadım durup dururken aşkım ne kadar güzelsin, üstündeki ne kdr yakışmış vs.. düşünün işte buna benzer şeyler.
Bu konu kaç kere masaya yatırıldı şefkat bekleme benden ben veremem onu diyor :)) benim sevgi dilim böyle değil diyo.(bu arada küçüklüğünde doğru düzgün sevgi dolu bi ailede yaşamamış biri) Benim ise aklım bunu almıyo senelerdir tanıdığın kaç yıldır evli olduğun insana Şefkat veremem ne demek? Ha hiç yapmıyo değil tabiki sarılır öper arada vs ama yetmiyo işte çünkü ben yapınca yapıyo ya da aniden yaptığı nerdeyse çok az olmuştur.
Problem bende mi? Adam ne güzel her şekilde yanında oluyormuş demek o da böyle gösteriyo sevgisini mi dersiniz? Yoksa tam tersi mi?
Ben bana hizmet etsin istememeye bile başladım artık, sadece ilgi sevgi istiyorum.
Eşinizden istediklerinizi siz ona yapıyor musunuz?Yani ben mesela her dk öpsem sevsem sarılsam bıkmam. Ona dokunmak bi kere mutlu ediyo beni en basiti. O hemen bi darlanır ama mesela.
E insan kendi sevdiği gibi sevilmek istiyo haliyle..
Adamın sevgi dili sizinkiyle aynı değil ki. Yönlendirmeyle de bir yere kadar illa özüne dönecektir. Sizi sevmediginiz düşündürecek kadar ilgisiz mi ? Yani siz bize "kocam beni sevmiyor" diyebilir misiniz?Merhaba.
ay tam kocamı tarif ettinBenim eşim sürekli öpüp sarılmayı seviyor temas bağımlısı illa bir yeri bir yerime değecek otururken bile. Ben de çok temas eden biri değilimdir ama eşime karşı temasa açığım diyelim. Aşkım demezsem modu düşer isimle hitap etsem küfretmişim gibi bozulur. Ama bazı konularda da nasıl seviyor bu adam beni nasıl bu kadar düşünemiyor geri zekalı mı bu diye sorguluyorum. Yani ben sanırım biraz daha realistiğim istiyorum ki mıç mıç aşktan ziyade sorumluluklarımızı bilerek hareketlerimizle değer verdiğimizi hissettirelim.
Benim Bir tanıdığımın eşi sürekli dil de olan söylemeler yapardı adamın ağzından bal dökülürdü resmen.Merhaba.
Bu saydıginiz özellikler eşimizde varsa bız kadınlar sukretmeyiz daha fazlasını isteriz olmayana odaklaniriz , buluruz bir sorun kadınız bizBence bazı temel şeyler vardır önemli olan gerisi teferruat.
Hastalıkta size ilgilimi?
Ailenize karşı saygılımı?
Sizin kendinizi geliştirmeniz için katkıda bulunuyormu?
Eğitim/iş veya evdeyseniz bu konuda sizi ileri çekiyormu?
Yaptığınız her işte arkanızdamı?
Herşeyi açıkça konuşabiliyormusunuz?
Saygılımı?
Duygusal ve günlük hayatta yükünüzü hafifletiyormu?
Sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri yapmaya yapmamaya dikkat ediyormu?
Yatakta sizin isteklerinize karşı duyarlımı?
Sık sık sarılırmı?
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sevilmekten bikacagina eminimŞu tavsiyeyi verdiğim ilk ve tek insan olabilirsiniz, çocuk yapın o aynı sizin gibi sizi sevmeye başlıyor şöyle 2-3 yaş civarı. Öperek uyandırılmalar, sarılıp sıkıştırmalar falansiz de evde kendi sevgi pıtırcığınızı inşaa edebilirsiniz ama peşin söylüyorum çok zor iş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?