Ah Lale ablacığım
Önceki tartışmalarımızda hep ilk adımı atan ben oldum. Nasıl desem sana. Aslında şuan şoktayım abla çünkü bu adam beni çok seviyordu. Herşeyinden vazgeçer beni yine bırakmazdı. Şu durumlara düştüm diye o kadar berbat hissediyorum ki kendimi. Az önce arkadaşımla telefonda konuşuyoruz . Anlatıyorum anlatıyorum ama o kadar da utanıyorum ki. Gururum yerle bir oldu. Sanki insanların gözünde umursanmayan, önemsenmeyen, bir kenara atılmış biri gibi oldum. Ben bu adama güvenmiştim herşeyden önce. Aklı başında biriydi , hayrandım hatta bu yönüne. Fakat o kadar çok saçmalığı oldu ki evlendikten sonra. Bak bende sütten çıkmış ak kaşık değilimdir kabul. Fevri bir insanımdır, sabırsızımdır, olayların üzerine giderim, büyütürüm. Fakat evimi hiç terketmemiştim. Evet benim de sinirle yüzüne karşı senden boşanacağım, senden çocuk istemiyorum gibi lafım sözüm oldu. Ama onun gibi ailesini arayıpta onu şikayet etmedim. Oğlunuzdan boşanıyorum demedim. Bunları yaptı ve içi hep boş çıktı. İnan abla ortalığı tutuşturur velveleye verirdi boşacağım diye, düzelince barışınca bi bakarsın hiç o adam değil. Sevgi dolu. Sanki hiçbişey yaşanmamış gibi.
Son olayda evi durup dururken terk etmedim. Ne zamandır sürekli Çek git, eşyanı al git diyip duruyordu. En son dayanamadım çektim gittim. Zoruna gitti tabi. Bi ton mesaj attı arkamdan sakın gelme birdaha , bu evde yerin yok vs. Dayımı arıyor ertesi gün ben boşanacağım annesinin yanına gitmeden boşanalım diyor. Dayım da ağzının payını vermiş. Sen daha dün bu kızı seviyorum boşanmam demiyor muydun git aç davanı lily yakana yapışacak değil bu ne böyle çocuk oyuncağı mı demiş. Madem öyle bekleyeyim açsın davayı boşanıp öyle gideyim dedim tık yok 2 aydır. Boşanmak isteyen adam harekete geçmez miydi bunca zamandır? Hepsi blöftü diyorum sonra diyorum ki düzeltmek adına da bişey yapmıyor ki. Engellemişti heryerden engelleri açtı oturdu bekliyor. Ailesi neden arayıp sormuyor? Annesi babasına da çok kızıyorum. Oğulları küsmüş bunlara da görüşmüyorlarmış. İnsan hangi delikteyse bulur çıkartır alır oğlunu karşısına konuşur sen ne halt etmeye çalışıyorsun diye. Beni arayıp sormamaları da tuhaf zaten. İnsanların diline düştüm resmen. Ağzı olan konuşuyor bunlar seni bitirmiş, seni gözden çıkarmış o yüzden arayıp sormuyorlar diyorlar. Eltim öyle bişey yok onlar da düzelin istiyorlar diyor ama dediğim gibi bi icraat yok. Adam herkesten elini eteğini çekti. Aslında şuan o kadar eminim ki lily arasa, çıksa gelse, yeniden başlasak diye düşündüğünden. Ama dedim ya abla. O hakkını tüketti. Bi çok kez aldım karşıma konuştum , ben adım attım fakat egosunu tatmin etmekten başka bi işe yaramadı . O yüzden bekledim. Bu tavrımı sonu boşanmak bile olsa sürdürmek zorundayım zira şu şartlarda kendi isteğimle aramam, sormam, konuşma talebinde bulunmam tüm ipleri onun elime vermek gibi olacak. Sonunda yine ben mutsuz olacağım. Herşeyden önce o yapmasını istemediğim işi de kabullenmiş olacağım. Annem o işi bırakmadığı sürece siz düzelemezsiniz diyor zaten. Çünkü sürekli maddi sıkıntıdayız. İhtarname geldi dün mesela. Kredi çekmişti son 2 taksitini ödememiş. Babası ödüyordu görüşmedikleri için ödenmedi muhtemelen. Bak görüyor musun işte ben istiyorum ki kimseye muhtaç olmayalım. Kendi borcumuzu kendimiz çalışıp ödeyelim , kimseye minnet etmeyelim, anasına babasına güvenmesin.. Ama yok.. Dediğin gibi abla aslında bu sürünceme de bana çok zarar veriyor. Şimdi gideceğim aylarca içim içimi kemirecek ne olacak diye. Annem sen buraya geldikten sonra da umursamamaya devam ederlerse o zaman biter zaten diyor. Anlayacağın kendi kendimi yiyeceğim yanı acaba ararlar mı, sorarlar mı diye.. Baktık olmadı o zaman Türkiye‘ye döner ararız bunları bu işi bitiririz diyor. Söyledim dün anneme . Yeterince zaman geçti şimdi arayalım ne olacaksa olsun diyorum . Verecekleri cevap belli oğlumuz bize küstü , konuşamadık, anlaşamadık falan diyecekler diyor. Sen buraya gel onlar alsınlar oğullarını karşısına adam akıllı oturup konuşsunlar ne yapacaklarına karar versinler o sürede diyor. Annem bir de hala Türkiye’de olmama güvendiklerini düşünüyor. Sen gelince onların umudu kesilir , ancak o zaman akılları başlarına gelir diyor.