- 15 Eylül 2022
- 2.504
- 1.657
- 63
- 32
- Konu Sahibi zeytinagaci1
-
Aslında hasta olunca size bakıyor ev işlerinde yardım ediyor size şefkat gösterir onun söylemek istediği sevgi gostermesini bilmiyordur sizde dediniz zaten sevgi gormesini bilmeyen biri nasıl sevgi gösterebilir eşinizi olduğu gibi kabul etmek gerek yapacak birşey yokMerhaba.
Uzatmadan bir sorum olacak. Eşinizin sevgi dili nasıl? Ben bi kadın olarak ilgi beklerim,temas isterim, gelsin sarılsın öpsün tv izlerken aynı koltukta uzanalım, arada iltifat etsin üstüme farklı bi şey giydiysem iki çift güzel bi şey söylesin vs.. fıtrat olarak biz kadınlar genelde böyleyiz. İstisnalar vardır.
Ama ben her ne kadar bunları istesem adamda bunlar yok. Yani hasta olurum, nane limon yapar, ilaçlarını aldın mı diye sorar, canım bi şey istedi derim mesela gider alır,evde çoğunlukla yardım eder mutfak,temizlik vs..
Fakat diyelim süslendim püslendim dışarı çıkacağız güzel olmuş muyum diye sorarım güzel olmuşsun der. (Sorarım çünkü sormadan bi şey söylemiyo zaten) bi gün ağzından duymadım durup dururken aşkım ne kadar güzelsin, üstündeki ne kdr yakışmış vs.. düşünün işte buna benzer şeyler.
Bu konu kaç kere masaya yatırıldı şefkat bekleme benden ben veremem onu diyor :)) benim sevgi dilim böyle değil diyo.(bu arada küçüklüğünde doğru düzgün sevgi dolu bi ailede yaşamamış biri) Benim ise aklım bunu almıyo senelerdir tanıdığın kaç yıldır evli olduğun insana Şefkat veremem ne demek? Ha hiç yapmıyo değil tabiki sarılır öper arada vs ama yetmiyo işte çünkü ben yapınca yapıyo ya da aniden yaptığı nerdeyse çok az olmuştur.
Problem bende mi? Adam ne güzel her şekilde yanında oluyormuş demek o da böyle gösteriyo sevgisini mi dersiniz? Yoksa tam tersi mi?
Ben bana hizmet etsin istememeye bile başladım artık, sadece ilgi sevgi istiyorum.
Evet 8 sene sevgililik ve 3 senelik evlilik. Evlenmeden önce aşk bulutu sevgi böceği denilebilir miydi bilmiyorum ama telefonda şiirler okuyan, sürekli güzel sözler söyleyen, beni benden çok düşünen biriydi. Evet bazı huyları hala aynı doğru, fakat bu bahsettiğim benden esirgenenleri sürekli esirgeyen biri olmadı hiç. O yüzden ben seçtiğim adamı seçtiğim şekilde görmeye devam etmek istiyorum, haksızlık yaptığımı da asla düşünmüyorum:)Kadınların beklentileri bazen o kadar fazla oluyor ki bana bile gına geliyor, erkek milleti bunalmakta haklı.
Her insanın sevgi gösterme şekli başkadır. Evlilik öncesi flört, sevgililik, nişanlılık dönemleri bunun için var. Birbirimizi tanıyalım, bir arada mutlu olup olmayacağımızı anlayalım diye. Bu adam evlilik öncesinde ilgi balonu, sevgi böceği, aşk bulutuydu da evlendikten sonra bir anda sevgisini gösteremeyen bir adama mı dönüştü? Tabi ki hayır. Siz bu adamı böyle seçtiniz, böyle sevdiniz. Şimdi bana yetmiyor daha fazlasını ver, kendini değiştir, karakterini yok say ve benim istediğim gibi bir insan ol diyorsunuz. Çok büyük haksızlık bu.
8 sene boyunca sevgililikte böyle değildi de o yüzden :)Ben gosterilmeyen ya da ucundan gosterilen sevgiden anlamiyorum acikcasi. Temasla, sözlerle, maddi ve manevi her şeklini görmem lazim.
Madem sevgi diliniz uymuyor iş evliloge nasil gidiyor anlamiyorum ki.
Bunları yapan adam aniden yapmayı kestiyse sizi artık sevmiyor demektir. Ya da köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiştir. İki ihtimal de hiç yapmıyor olmasından daha kötü bence. Bir düşünün derim.Evet 8 sene sevgililik ve 3 senelik evlilik. Evlenmeden önce aşk bulutu sevgi böceği denilebilir miydi bilmiyorum ama telefonda şiirler okuyan, sürekli güzel sözler söyleyen, beni benden çok düşünen biriydi. Evet bazı huyları hala aynı doğru, fakat bu bahsettiğim benden esirgenenleri sürekli esirgeyen biri olmadı hiç. O yüzden ben seçtiğim adamı seçtiğim şekilde görmeye devam etmek istiyorum, haksızlık yaptığımı da asla düşünmüyorum:)
Tiktok yapiskanlarindan iyi böyle sevildiğini hissetmekBence bazı temel şeyler vardır önemli olan gerisi teferruat.
Hastalıkta size ilgilimi?
Ailenize karşı saygılımı?
Sizin kendinizi geliştirmeniz için katkıda bulunuyormu?
Eğitim/iş veya evdeyseniz bu konuda sizi ileri çekiyormu?
Yaptığınız her işte arkanızdamı?
Herşeyi açıkça konuşabiliyormusunuz?
Saygılımı?
Duygusal ve günlük hayatta yükünüzü hafifletiyormu?
Sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri yapmaya yapmamaya dikkat ediyormu?
Yatakta sizin isteklerinize karşı duyarlımı?
Sık sık sarılırmı?
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sürekli mıç mıç güzelsin seviyorum diyip arkandan fırıldak olması neye yarar?
Bence sürekli birşeyleri didiklemek yerine elindekinin kıymetini bilmeli insan.
Herşeyi artısıyla eksisiyle tartıp hangisinin ağır bastığına bakmalı. Dört dörtluk hiç kimse yoktur.
Belki seninde farkında olmadığın onu rahatsız eden şeylerin vardır ama o iyi tarafından baktığı için sorun etmiyodur.
Sık sık sarılma dışında diğerlerine evet diyorumBence bazı temel şeyler vardır önemli olan gerisi teferruat.
Hastalıkta size ilgilimi?
Ailenize karşı saygılımı?
Sizin kendinizi geliştirmeniz için katkıda bulunuyormu?
Eğitim/iş veya evdeyseniz bu konuda sizi ileri çekiyormu?
Yaptığınız her işte arkanızdamı?
Herşeyi açıkça konuşabiliyormusunuz?
Saygılımı?
Duygusal ve günlük hayatta yükünüzü hafifletiyormu?
Sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri yapmaya yapmamaya dikkat ediyormu?
Yatakta sizin isteklerinize karşı duyarlımı?
Sık sık sarılırmı?
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sürekli mıç mıç güzelsin seviyorum diyip arkandan fırıldak olması neye yarar?
Bence sürekli birşeyleri didiklemek yerine elindekinin kıymetini bilmeli insan.
Herşeyi artısıyla eksisiyle tartıp hangisinin ağır bastığına bakmalı. Dört dörtluk hiç kimse yoktur.
Belki seninde farkında olmadığın onu rahatsız eden şeylerin vardır ama o iyi tarafından baktığı için sorun etmiyodur.
TamamSiz bu karikatürle idare edin.
Yani ben mesela her dk öpsem sevsem sarılsam bıkmam. Ona dokunmak bi kere mutlu ediyo beni en basiti. O hemen bi darlanır ama mesela.benim eşim de sevgiyi dillendirmekte başarılı değildi ben ona sevilmek istediğim şekilde yaklaştım yanımda dura dura az da olsa istediğim davranışları elde ettim
Ama beni şöyle sev böyle sev desem daha soğuklaşırdı çünkü o tarz insanlar bu sevgi dilini bilmiyor garipsiyor. Yaşatarak öğrettim
Ayrıca
“Çerez karışık diye karışık karışık yemek zorunda değiliz önce antepleri yersin sonra fıstığı yersin en son leblebiyi öldürürsün (Behzat ç akbaba) “
adam davranışlarıyla önemsiyorum seviyorum diyor, nane limon kaynatıp getiren kaç koca var ki?
akasya durağı Sinan gibi aşkım çiçeğim diyip alttan bir sürü nane yemesinden iyidir derim.
Benim eşim de aynı gel sev beni diyorum gelip sevip gidiyor
8 sene boyunca sevgililikte böyle değildi de o yüzden :)
Zamanla ben sevgi göstermeyi bilmem çünkü sevgiyle büyümedim demeyi adet edindi. Ben senin için şunları şunları yaparım ama gelip saçını okşayamam…
Ve ben bunu anlamıyorum. Neden? Nasıl?
Ben mi Polyannayım bilmem ama, eşim bir başka kadının kıyafetine dikkat etmedi diye ben mutlu olurdum.Benim bi eşarbım vardı kafamda paralandı yani o kadar çok taktım. Sonra bi kac ay sonra yengesi bize geldi. Bi akşam oturdular. Gidince gördün mü yengende de benim eşarptan vardı dedim. Yoo farketmedim dedi.
Doğru kelime şefkat değil ama vermezse defolsun gitsin.
Ya da sadece gözlerime bakıyodur asdfasdfBen mi Polyannayım bilmem ama, eşim bir başka kadının kıyafetine dikkat etmedi diye ben mutlu olurdum.
Ya da farketse bile sizde bir başka duruyor diye aynı görmemiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?