Sizin de eşleriniz böyle mi?

Cok dogru dedin.ben esime bazen sen git gez kafani dagit derim ben kv oturur konusur muhabbet ederiz tv izleriz bazen is varsa yaparim yoksada yan tarafta elti var onun yanina giderdim esim orda dogmus buyumus arkadaslari cevresi var ciksin gezsin bensiz ne olacak.

Siz gitmek istemiyorsunuz, katınvalideyle kalmak istemiyorsunuz, adamın da gitmesini istemiyorsunuz ama adam gidip bağda bahçede zaman geçirmek istiyor. Bu biraz bencillik değil mi? Sizin istekleriniz önemli ama eşinizinki değil. Gitmek ve yalnız kalmak istemeyebilirsiniz onu anlarım ama yalnız da gitmeyecek, beraber gidip bir saat oturup döneceğiz derseniz olmaz. Eşiniz farklı istekleri ve ihtiyaçları var. Bir orta yol bulmalısınız.

Kayinvakidenizle oturmak neden bu kadar zor? Kadin sizi yemeye mi çalışıyor? Tabaklari zehirli mi iki salata dovrayip sofraya koysan? yeni evli degilsin. Adam dusman yurduna birakmis sanki.
Evet canim benim esim de oyle kv lere giderdik kalmaya esim aksam arkadaşlarıyla buluşurdu birkac saat ben de evde otururdum cay icer sohbet ederdik zor degil yapabilirsin.

Annenizin evine gitseniz ona kiyamayip her işi yaparsınız. KV de de o kadar yemek hazırlamış çay kahve bulasik sorun olmamalı.
Ayrıca zaten eş ile her akşam berabersiniz adamlara kene gibi yapışan kadınlardan nefret ediyorum. Huzur verin de ailesiyle bağ bagceye gitsin yahu. Nedir bu kadınların kocalarına yapışması pes yani. Ellerinden gelse boyunlarina ip baglayacaklar huzur verin huzur

Baştan böyle alıstırmıssınız sımdı iş yapmasanız sorun cıkar.

benim kayınvalidem de köyde oturuyor.. iki haftada bir gidiyoruz 1 gece kalıyoruz.. ben de her şeye yardım ederim.. bırak kızım zaten çalışıp yoruluyorsun bir de burda mı iş yapacaksın diyor.. ama kim olursa olsun biri iş yaparken asla oturamam.. kendi anneme nasılsam ona da öyle davranıyorum.. eşimde bağ bahçe işini sever.. onlar dışardayken biz kayınvalidemle işleri halledip üstüne çay kahve keyfi yaparız..

Not: kayınvalidem çok eğlenceli ve anlayışlı insandır.. yeri gelir kendi annemle konuşamadığımı onunla konuşurum.. en iyi arkadaşım diyebilirim kendisi için..

kımın evıne gıdersem gıdeyım mutlaka yardım ederım o zaten olsası gereken bırsey bence
ama esımın onemlı bır ısı olmadıgı surece benı bırakıp cıkmasını ıstemezdım sanırım hanı bı yerden alacagı veya bırakacagı olur gıtsın bıraksın falan kayınvalıdem öcü degıl yemez benı ama
her gıttıgımızde boyle yapsa bırdaha onla gıtmezdım nasılsa benı tek bırakıyorsun barı evde ıslerımı halledeyım sen gıt derdım

Aynısını annemlere gidince eşime yaptım ben. Annemlerle yanlız bırakıp çıktım birkaç defa. Ancak nasıl bir his olduğunu anlarsa vazgeçer bunu yapmaktan. Bende işe yaramıştı.

Evet yikarim bulasik.. yemek yapar pasta borekte yaparkm. esim giderde disari ben kv ile geyikte yapar dertlesirimde hatta. Kocalari cekistiririz:)) bende boyle biriyim yaa.. bana biri kotulukte yapsa bi anda unutabiliyorim bazen.. zaten ben konuskan biriyim yani.. dunyanin en konusmayani gelse o bile dile gelir.

senede iki kez 1 er hafta falansa idare etmelisiniz, ama her tatil hafta sonlari, yazlari uzun sure oluyorsa haklisiniz, kendi gitsin istedigi zaman siz gitmeyin.

6.5 yıllık evliyim hala alışamadım bu duruma bende.sene de 3-4 kere gideriz önceden daha sıktı ama gidince eşim her fırsatta kaçmaya çalışırdı.her gidisimiz dönüşümüz kavgalı olurduk.esimin ailesi çok iyi insanlar ama pek muhabbet etmezler.tv bile çok izlenmez.namaz kılıp kuran okurlar genelde.esim de ailem onlar özlüyorum diyor gidince ben daha fazla vakit geçirmek zorunda kalıyorum ailesiyle.madem ailen onlarda seni özlüyor dolu dolu yanlarında olsana yok.ben aileme gidince eşimi hiç yalnız bırakmam bizim ev biraz daha eğlenceli oluyor sohbet muhabbet herkes birsey anlatır hatta eşim annem ve babamla çok iyi anlaşır gece 3lere kadar muhabbet ederler.ama ben hala sıkılıyorum ailesinin yanında. Bir de eşim beraberken zorunlu olmadıkça hadi gezelim falan demez gözünde büyür yok trafik yok yorgunum diye.evde tel sürekli elinde ama oraya gidince hep bir yerlere gitme çabası haliyle ben de patliyorum.simdi 2 çocuk var kaçması kolay oluyor eltim yakın çokta iyi anlaşırız bende ona geçiyorum sohbet falan zaman geçiyor.ilk zamanlar daha kötüydü ailesine kalmaya gidince dışarı çıkalım derdim bir yere götürürdü daha yolda kavga ederdik eve gidene kadar birsey anlamazdım.esiyle dolaşmaktan mi ne çekiniyordu bilmiyorum 2 saatliğine zor çıkardık.ailesi demez nereye diye ama eşim biraz garipti o konularda.sonra kaynım evlendi hep geziyorlar falan öyle öyle normallesti.bu hafta yine gidiyoruz şimdiden dedim bir yere çıkacaksanız bizde gelelim diye gitmeden başladın diyor.bakalim bu kez çok tepki vermemeye çalışacağım ama pek başarılı olabileceğimi sanmıyorum.

Bu konuda "misafir gibi gidip oturmak" çözüm olmaz, bu sefer de "siz oturun biz gidip geliyoruz" derler. Huyları bu, böyle yetişmiş böyle yaşamışlar. Eşinizin ailesi ailenin kadınlarının yerinin mutfak olduğunu düşünüyor ve belli ki sizi kendilerine hizmet edecek robotlar olarak görüyorlar.

Benim eşim de, babası da kardeşi de asla böyle birşey yapmaz. En fazla biz evde yemek hazırlarken onlar ya tatlı almaya, ekmek almaya vs gider gelirler, bazen de banka işi vs varsa iki dakka halledip gelirler. Biz evde çalışırken onların gidip eğlenmesi söz konusu bile olamaz.

Yemekten sonra kahveler içilir, yaz ayları ise çıkılır sahilde yürünür, bir cafede oturulup çay içilir. Yani herşey birlikte yapılır.

Çalışıyor musunuz? Senede kaç gün görüyorsun onları? Kendi ailende kaç gün kalıyorsunuz beraber

60 yaşında kadının önümde bir sağa bir sola gitmesine vicdanım elvermez. Yatılı kaldığımızda kendi evimde nasılsam orada da öyleyim.
Tayin olmadan önce benim ailemle aynı şehirdeydik. Annemlere her hafta Cuma günü giderdik. Ben de işim varsa,bir arkadaşımı görmem gerekiyorsa giderdim.
Ne olmuş yaw? Abilerimle,ailemle otursun işte. Yabancı mı sanki? Biz aileyiz.
Onun ailesinin evinde de durum değişmez. 2 saat bizimle takılıyorsa 2 saat de gitsin gezsin mahallede,takılsın oraya buraya.
Kayınvalideyle arasında problem olmayan bile potansiyel düşman olarak görüyor kadıncağızları.
Cidden bazı kadınlar resmen şartlanmış.
Biraz nette takıl,biraz tv izle,biraz konuşsun dinle,bitti gitti.

Zaten iki haftada 1 anca gidiomussunuz nedir ki bu kadar sıkmaniz ayrıca senin gitmemenide kabul etmiş yani adam sürekli sizinle nefes alsın istiyorsunuz ama onunda ihtiyacı vardır ya yalnız kalmaya
Bence de adam ailesine yalnız gidemicek mi yahu bu ne. Gitsin ar
Adam kendi ailesine tek gidemicwk mi yahu bu ne böyle. Biz kendi ailelerimize tek basımıza gidebiliriz kimse kimseye karışmaz. Eşim kendi aileaine 2 3 gunde bir uğrar biraz oturur. Benim işim olur vs. O kadar sık giddemem. Haftada 1 giderim. Ben de kendi aileme eşimden daha sık giderim. Her seferinde onun gelmesini beklemem hatta istemem. Azıcık da onsuz farklı bir ortamda olayım isterim. Bence siz de böyle yapın. Yapısık ikiz değilsiniz sonuçta. Hava değişimi olur. 2 3 haftada gittiğiniz kayınvalidede de sıkılmamak için el işi örgü götürebilirsiniz. Cıkp bahçeyi gezebilirsini. Anne ben sıkıldım diyip akraba ya da komsuları varsır illaki beraber kafanıza yatan birilerine gitmeyi teklif edebilirsiniz. Ve esinize de tüm gün değil de birkaç saatliğine çık lütfen sensiz çok sıkılıyorum diyebilirsiniz.

Yahu 2 haftada bir gidiyorsunuz kaç gün kalıyorsunuz orada anlamadım. Eğer gittiğiniz gün geri dönüyorsanız bırakın adam dolaşsın. Neredeyse adamı zincirle bağlayacaksınız kendinize. Aile kurmak bitişik yaşamak değildir.
Bensiz gitmesin gizli iş çevirir, bensiz sokağa çıkmasın erkek egemenliğini kurar, bensiz yemek yemesin, bensiz nefes almasın. Valla bazen hemcinslerimi anlamakta güçlük çekiyorum.
Ben bir kadın olarak bile bu kadar sıkıntıyı çekmek yahu. Eşim bana böyle davransa çktan kıyametleri koparırdım. Sizin ki hem karnım doysun hem pastam dursun hikayesi.
Kayınvalidenize yardım konusuna gelince, bir zahmet yardım ediverin ne olacak elinize yapışmaz ya.
Ayrıca kayınvalideye yardım etmezseniz eşiniz de gezmesini kesmez. Yani yardımla gezmenin bir ilgisi yok.

ben her gitdigim yerde yardim ederim. hic yapilcak is yoksa evin cocuklarini oyalarim vs.
benim nisanlimda (beraber yasiyoruz, yani KVnin kendi evi var) genelde yemek vaktinden en fazla bir saat önce gider ve yemekten hemen sonra haliya yatar uyurdu. ben kv sohbet durumda kalirdim- neyse ben en sonunda patladim ama KV bu durumun cok normal oldugunu söyledi. nisanlim yemekten sonra hep uyurmus.
bu huyu nedense sirf KVnin evinde ortaya cikiyor- kendi evimizde seytan saplagi gibi uyumak bilmez. onlarin aile dinamigi öyleymis- dumur oldum kaldim bende.
neyse, artik görüsmüyoruz ama nisanlima kizinca öffff annemle ne konuscam- en iyisi uyumak diyordu.

Kayınvalide evi falan farketmez gittiğim her yerde mutfağa girer yardım ederim. Eşinizin dışarı çıkma kısmına gelince adamın dogal hakkı bence, kayınvalidenizle birkaç saat oturamıyor musunuz gerçekten?
Adam size baskı da yapmıyormus siz illa gitmek istiyormuşsunuz, adamlar kendi aileleriyle tek basina vakit geçirmeyecek mi, konuşamımıyacaklar mı?
Ben eşime ailesini özledi diye israr edip gönderdim küçük bebeğim var benim gitmem zor olur diye.
Bu kadar baskı nedir yani anlamadım ki, biz yokken dolduruşa gelecekler diye de ödümüz mü kopsun bu kadar mı az güveniyoruz eslerimize.

Mutfağa girmemek, misafir gibi gidip gelmek sizce normal bir şey mi. Yani kayınvalde kayınpeder ile aranız nasıl bilmiyorum ama siz olması gerektiği gibi davranmışsınız. Sonuçta onlarda sizin artık anne babanız sayılır. Nasıl annenizin evine misafir gibi gitmiyorsanız onlara da aynı olmalı. (Tabi yine diyorum aranızda herşey karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde olduğu sürece). Ama bene sizin asıl sorununuz eşinizle olduğunu ve onunla çözmeniz gerektiğini düşünüyorum. Yani mesafeleriniz yakın mı ne sıklıkla gidiyorsunuz bilmiyorum ama eşinizle bu durumu konuşup bu konuda üzüldüğünüzü rahatsız olduğunuzu belirtmeniz gerek.

Çok sık gidilmiyormuş zaten, aile ziyareti için 2 haftada bir makul bir zaman.
Ancak ben şunu anlamadım, neden yalnız kalmasın ailesi ile?
Ne yapacaklar ki? Sizin kuyunuzu mu kazacaklar?
Ben bu mantığı hiç anlamış değilim.

O zaman sizde anneniz babanız ile yalnız görüştüğünüzde, eşiniz hakkında türlü şeyler düşünüyorsunuzdur.
Gizli saklı iş çeviriyorsunuzdur. Mantık o yola çıkıyor.

Yapmayın böyle, kendinizi, eşinizi ve yok yere huzurunuzu yıpratmayın.
Bırakın arada yalnız gitsin, siz de ailenize yalnız gidin.
Aile olmak demek her an dip dibe olmak demek değildir.
Eşlerin yeri geldiğinde bir birinin alanlarına, ihtiyaçlarına, düşüncelerine ve davranışlarına da saygı göstermektir.

Ya eşiniz sizi yalnız bıraksa da birlikte gideceksiniz, ya da yalnız gitmesine müsade edeceksiniz.
Eşiniz de zaten bunun için sorun yaratmıyormuş.
Ama diyorsunuz ki ne öyle ne böyle hep benim dediğim olsun.
İşte öyle olmuyor malesef, her zaman bizim dediğimiz olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…