- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.717
- 198
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Cok dogru dedin.ben esime bazen sen git gez kafani dagit derim ben kv oturur konusur muhabbet ederiz tv izleriz bazen is varsa yaparim yoksada yan tarafta elti var onun yanina giderdim esim orda dogmus buyumus arkadaslari cevresi var ciksin gezsin bensiz ne olacak.erkek egemenliği ile ne alakası var allah aşkına :)) güldürdünüz beni...
adamın orada sosyal çevresi var, arkadaşları var. onları görmek istiyor hazır gitmişken ki bence de makul bir istek.
evlenince yapışık ikiz gibi her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz.
sizden önceki arkadaşlarını, hayatını, alışkanlıklarını yok saymasını beklemeyin.
15 te 1 gidiyormuşsunız zaten. kayınvalideniz ile 2-3 saat başbaşa kalmak neden bu kadar büyük problem anlamadım hiç... e eşiniz istersen gelme de diyor...
eş aileleri öcü değil abartmayın bu kadar
Baştan böyle alıstırmıssınız sımdı iş yapmasanız sorun cıkar.Günaydın kızlar.
Eşinizin ailesinin evine gidince orda kv mutfağa girince siz de arkasından iş yapmak için "gönüllü" olarak gidiyor musunuz? Evlendiğimden beri hep yardım ettim kv yemek yaptıysa bulaşıkları ben yıkadım kahveyi salatayı ben yaptım sofrayi ben kurup kaldirdim. Genelde kv yemeği yapmış oluyordu . Eşim de bunu fırsat bilip kp ve kaynimla hep dışarı çıktılar beni bırakıp. Ya kahveye gidip takıldı ya da bahçede. Bazen başka bir ilçeye kadar bile gittiler. Isler bittikten sonra ben hep kv ile oturdum sohbet ettim onun gelmesini bekledim. Ben de artık bunun olmasını istemiyorum. Esimle gitmisim eşimin de orda olmasını istiyorum. Beraber olmak birlikte paylasim yapmak istiyorum. Kv ile tüm gün onları niye bekleyeyim ki? Onun da ailesinin yanına gitmesi demek bağ bahçe kahve gezmesi demek. Bu durumdan rahatsizim. Nasıl davranmam gerek? Sizden yardim istiyorum... Mutfağa girmemek , misafir gibi gidip gelmek çözüm olabilir mi sizce?
Aynısını annemlere gidince eşime yaptım ben. Annemlerle yanlız bırakıp çıktım birkaç defa. Ancak nasıl bir his olduğunu anlarsa vazgeçer bunu yapmaktan. Bende işe yaramıştı.Günaydın kızlar.
Eşinizin ailesinin evine gidince orda kv mutfağa girince siz de arkasından iş yapmak için "gönüllü" olarak gidiyor musunuz? Evlendiğimden beri hep yardım ettim kv yemek yaptıysa bulaşıkları ben yıkadım kahveyi salatayı ben yaptım sofrayi ben kurup kaldirdim. Genelde kv yemeği yapmış oluyordu . Eşim de bunu fırsat bilip kp ve kaynimla hep dışarı çıktılar beni bırakıp. Ya kahveye gidip takıldı ya da bahçede. Bazen başka bir ilçeye kadar bile gittiler. Isler bittikten sonra ben hep kv ile oturdum sohbet ettim onun gelmesini bekledim. Ben de artık bunun olmasını istemiyorum. Esimle gitmisim eşimin de orda olmasını istiyorum. Beraber olmak birlikte paylasim yapmak istiyorum. Kv ile tüm gün onları niye bekleyeyim ki? Onun da ailesinin yanına gitmesi demek bağ bahçe kahve gezmesi demek. Bu durumdan rahatsizim. Nasıl davranmam gerek? Sizden yardim istiyorum... Mutfağa girmemek , misafir gibi gidip gelmek çözüm olabilir mi sizce?
Çalışıyor musunuz? Senede kaç gün görüyorsun onları? Kendi ailende kaç gün kalıyorsunuz beraberÜçbuçuk senedir evliyiz. Ve bunu sürekli söylemişimdir. Ben seni kendi ailemin yanında tek bırakmıyorsam senin de bunu yapmanı istemiyorum diye. Benim tek başıma dışarı çıkma imkanıda yok. Kv kp köyde yaşıyor. Mecburen oturmak zorunda kalıyorum yani. Çocuk da olunca.. onun ise söylediği deşarj olmak istiyormuş köye gidince. Iyi de ben bunalıyorum bu sefer. Asla anlaşamıyoruz bu konuda. Yine bildiğini yapıyor.
Bence de adam ailesine yalnız gidemicek mi yahu bu ne. Gitsin arZaten iki haftada 1 anca gidiomussunuz nedir ki bu kadar sıkmaniz ayrıca senin gitmemenide kabul etmiş yani adam sürekli sizinle nefes alsın istiyorsunuz ama onunda ihtiyacı vardır ya yalnız kalmaya
Adam kendi ailesine tek gidemicwk mi yahu bu ne böyle. Biz kendi ailelerimize tek basımıza gidebiliriz kimse kimseye karışmaz. Eşim kendi aileaine 2 3 gunde bir uğrar biraz oturur. Benim işim olur vs. O kadar sık giddemem. Haftada 1 giderim. Ben de kendi aileme eşimden daha sık giderim. Her seferinde onun gelmesini beklemem hatta istemem. Azıcık da onsuz farklı bir ortamda olayım isterim. Bence siz de böyle yapın. Yapısık ikiz değilsiniz sonuçta. Hava değişimi olur. 2 3 haftada gittiğiniz kayınvalidede de sıkılmamak için el işi örgü götürebilirsiniz. Cıkp bahçeyi gezebilirsini. Anne ben sıkıldım diyip akraba ya da komsuları varsır illaki beraber kafanıza yatan birilerine gitmeyi teklif edebilirsiniz. Ve esinize de tüm gün değil de birkaç saatliğine çık lütfen sensiz çok sıkılıyorum diyebilirsiniz.Iki haftada bir.
Ben böyle yaparsa gitmeyeceğimi de söyledim. O da yalniz gitmeye kalktı. Bunu ben asla istemem. Bir aile kurduysak beraber hareket edilmeli. Az da durulsa benimle gitmeli diye düşünüyorum. Bir de ben gitmezsem gizli saklı iş çevirebilir ailesi ile diye istemiyorum. Çünkü tek başlarına konuşma huyları çok fazla ailecek. Nasıl olsa anlasamiyorum diyip "beni anneme bırak hayatım sen de köye git dönerken beni alırsın" demek onun ekmeğine yağ bal sürmem demek:)
Iki haftada bir.
Ben böyle yaparsa gitmeyeceğimi de söyledim. O da yalniz gitmeye kalktı. Bunu ben asla istemem. Bir aile kurduysak beraber hareket edilmeli. Az da durulsa benimle gitmeli diye düşünüyorum. Bir de ben gitmezsem gizli saklı iş çevirebilir ailesi ile diye istemiyorum. Çünkü tek başlarına konuşma huyları çok fazla ailecek. Nasıl olsa anlasamiyorum diyip "beni anneme bırak hayatım sen de köye git dönerken beni alırsın" demek onun ekmeğine yağ bal sürmem demek:)
Günaydın kızlar.
Iki haftada bir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?