• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de eşleriniz böyle mi?

Eskiden girerdim hatta fazlasıyla yapardım artık misafir gibi gidip geliyorum ki gitmeyeli baya bi olmuş. Nedeni onlara olan tavrımdan hak etmiyorlar eşimde zaten git yardım et demez karışmaz o konuda. Eşim eskiden giderdi yalnız bırakıp. En son neredeyse bir sene önce gittik son gitmelerimizde evde kıyamet kopacak korkusuyla bırakıp gidemiyor :)

Arkadaşları ile vakit geçirmek istiyordur bırakın gitsin. Siz de hobinize göre ya bir el işi yapın ya da kitap alın okuyun, biraz uzanın dinlenin, bilgisayarı götürüp film izleyin.o günü böyle değerlendirin. Yada yalnız gitmesine karışmayın. Vallahi köye gittiğimizde ben eşimi babamla bırakıp komşulara arkadaşlarıma gidiyorum hiç sıkıntı olmuyor. Kayınvalidem e yazları tatilde gidip 2 hafta kalıyoruz eşim yoksa evde ben kitabımı okuyorum arada bir kalkıp ikimize kahve yapıyorum .bence o anları verimli şekilde değerlendirin boşuna kendinizi üzmeyin, çok normal Eşinizin yaptığı

Üçbuçuk senedir evliyiz. Ve bunu sürekli söylemişimdir. Ben seni kendi ailemin yanında tek bırakmıyorsam senin de bunu yapmanı istemiyorum diye. Benim tek başıma dışarı çıkma imkanıda yok. Kv kp köyde yaşıyor. Mecburen oturmak zorunda kalıyorum yani. Çocuk da olunca.. onun ise söylediği deşarj olmak istiyormuş köye gidince. Iyi de ben bunalıyorum bu sefer. Asla anlaşamıyoruz bu konuda. Yine bildiğini yapıyor.
Benim eşimde memleketine gidince eğer eşli gidilecek bir ortam değilse mesela sadece erkek arkadaşlarıyla görüşecekse, berbere falan gidecekse ben gitmiyorum. Ama 2mizinde dışarı çıktığı oluyor. Şu konuda haklısın eşimde bazen gider gelmesi uzun zaman alır beklerken sinirlenirim. Çünkü saçma sohbetlerin içinde buluyor insan kendini. Yardım etme konusunda da yardım etmek isterim ama kayınvalidem yemek anlamında pek bir şey yaptırmaz sen yorulma der, benden çekiniyor biraz şartları köy şartları olduğu için. Ben de sofra kurulurken, kaldırılırken yardım ediyorum o yüzden.

bir keresinde yardim edeyim bulasiklari yikayayim dedim aynen, salona bir dondum caylar icilmis ikramliklar yenmis falan,
gozum dondu, esimle herkesin onunde kavga ettim,
ne demek beni niye cagirmadiniz falan diye,
sanirsam o son oldu,
oyle sen islen de biz gezelim yiyelim olayi olmadi,
esim kendisi kendine ozel plan yapsa bile, seni de cikarken carsiya pazara gotureyim veya nereye istersen der.

siz de esinizle konusabilirsiniz, o kardesi ve babasi ile erkek arkege takilmak istemekte hakli,
siz de her zaman oturup kayinvalide ile vakit gecirmek istememekte haklisiniz.
Ama su da var bunu yaparsaniz esinizin sizin ailenizin evinde de yanliz takilmasina bir sey dememeniz gerekir.
Biz benim aileme gittigimizde, esim bizimle de takilir ama bazen yakinda oturan arkadaslari ile plan yapar.

Senede 2 veya 3 defa esimin koyune gittim, orada buyumus orada anilari var. Ben zorla arkadaslarinin yanina gonderdim ve aramadim. Bazen sıkıldım bazen iyi vakit gecti. Ama bence dogru olan onunda ayarinda bir vakitle yanliz kalabilmesi
Onun disinda birlikte cok gezdik. Bazen akrabalari ile program yaptik. Bayram gezmelerinede gittik. Kv evine ortalama ayda 1 defa gidiyorum orda boyle bsy hic olmadi

Kv evine gidince tabi ki yardım ederim kendisi talep etmez ama yaparım yine de.

Çok problem etmiyorum eşim gitse bile. Tabi bunda kv ile aramın iyi olmasının da payı var :) anlaşamadığım biri olsaydı tek kalmak istemezdim.

Eşinizi de anlamak lazım kendince rahatlamak kafa dinlemek için gidiyordur. Ama siz de haklısınız.

Günaydın kızlar.
Eşinizin ailesinin evine gidince orda kv mutfağa girince siz de arkasından iş yapmak için "gönüllü" olarak gidiyor musunuz? Evlendiğimden beri hep yardım ettim kv yemek yaptıysa bulaşıkları ben yıkadım kahveyi salatayı ben yaptım sofrayi ben kurup kaldirdim. Genelde kv yemeği yapmış oluyordu . Eşim de bunu fırsat bilip kp ve kaynimla hep dışarı çıktılar beni bırakıp. Ya kahveye gidip takıldı ya da bahçede. Bazen başka bir ilçeye kadar bile gittiler. Isler bittikten sonra ben hep kv ile oturdum sohbet ettim onun gelmesini bekledim. Ben de artık bunun olmasını istemiyorum. Esimle gitmisim eşimin de orda olmasını istiyorum. Beraber olmak birlikte paylasim yapmak istiyorum. Kv ile tüm gün onları niye bekleyeyim ki? Onun da ailesinin yanına gitmesi demek bağ bahçe kahve gezmesi demek. Bu durumdan rahatsizim. Nasıl davranmam gerek? Sizden yardim istiyorum... Mutfağa girmemek , misafir gibi gidip gelmek çözüm olabilir mi sizce?
Valla bizi ramazan harici yemeğe davet eden olmuyor o zaman gittiğimizde de sofra hazır oluyor eksik olan şeyleri eşim getiriyor toplarkende tabağımı götürüp koyarım musluğun oraya.Normalde ziyarete gittiğimizde sıcak bir çay bile önümüze gelmez yarım saat oturup kalkarız ben pek yerimden kıpırdamaz eşim yine götürür.

Yardım ederim tabi ki ben de ama beni bırakıp dışarda takılacaksa gitmezdim.
O da evde dursun babası ile falan sohbet etsin.
Neticede ben oraya hizmetçilik yapmaya götürülüyorum demek olur bu..
Amaç ailesi ile vakit geçirmek, özlem gidermek değil mi?

erkekler hiç büyümeyen çocuklar

muhtemelen evdeyken hiç sorumluluk almayıp gezen hiç yardım etmeyen adamlar evlenince de aynı oluyor.

eski sevgilimin ailesine yemeğe gittim kaç kez. baktım adam tabağı bile kaldırmıyor ama ablası yemek bulaşık herşeye uğraşıyordu ben de dokunmadım valla. alemin enayisi ben miyim adam orda gerincek ben işlenicem. ben misafir gitmişim oraya valla.

bu aile kültürü sinir ediyor beni. meslekse aynı meslekteniz emekse aynı emek ben niye kızım diye bir erkekten farklı bir hayat yaşamak zorundayım ya.

Bende 1 senelik evliyim ve haftada bir kv. Ye geliriz o gece yatarız ertesi gün gideriz. Bende çoğu zamanımı kv. Ile geçiririm. Eşim arkadaşlarının yanına filan gider. Bende eşimle hep beraber vakit geçirmek isterim ama ona da hak verdiğim için sesimi çıkarmam. Çünkü sürekli çalışıyo yorulup kafa dağıtmak onun da hakki

Yapılacak belli. Senin ailene ziyarete gidiyoruz sen kalkıp gidiyorsun. Madem öyle ben gitmiyorum sen ailenle zaman geçirmiyorsan ben neden senin annenle diz dize dip dibe oturayım diyerek sıyrılacaksınız.
İş yapma muhabbetine gelirsek ilk başlarda kendi anne babamın evinde nasılsam öyle yapıyordum. Bunda kv hijyen problemi de etkili oldu. Kendi yıkamadığım gözümün görmediği hiç bir şeyi yemiyorum. Bu nedenle ben yapmak durumunda kalıyordum. Sonra olay "hizmetçi" muhabbetine döndü. İyilik yaramadı kısacası. Bende görüşmüyorum mecbur kalmadıkça.

Ben sadece kayınvalidemde değil misafirliğe gittiğim her yerde kalkıp yardım ederim mutlu da olurum. İnsanlar iş yaparken otursam içim hiç rahat etmez.
Ben kayınvalidemi seviyorum eşim yokken de sık giderim otururuz ikimiz. Ama çok hoşlanmıyorsanız ya da sıkıluyorsanız kibarca eşinize söyleyin. Arada iş çıkar bir şey olur ayrılmak zorunda kalmış olabilir eşiniz ama genel olarak insanın eşinin birlikte gittiği ortamda onu sürekli yalnız bırakması konusunda haklısınız. Sürekli sizi tek bırakıyorsa insanlarla bence biraz düşüncesizlik ediyor

Bizde de ayni durum vardi.Ama evlendigimiz ilk sene her pazar giderdik ozamanlar kayinvalideyide tam tanimiyorum tabi iyice daralirdim . simdi ben iki uc haftada bir giderim sen git askim bunaliyorsun gez dolaş diyorum o gidiyor ben de gun boyu yatış valla boyle daha guzel :)

Back