Sizin çocuklarınız da böyle mi ?

Bizim de yeğen bindirmişti oğlumu kucağına 2 yaşlarındaydı. arkasından biz günlerce ağlama krizleri çektik arabada.

Bu davranış çocuğa koşulsuz kabul görmediğini ve koşulsuz sevilmeyecegini öğretir. Anneyi memnun etmek için gerçek duygularını bastirmayi öğrenir, edilgen bir konuma geçer
Her defasında diye yazmam yanlış anlaşılmış sanırım istenilmeyen davranış sırasında bunu yapmak pedegogların da önerdiği iletişim şeklidir.. İletişim aracı olarak yerinde kullanırsanız sorun yok koşullanma aracı olarak kullanırsanız evet sorun yaşanır.

Anneleri rahat bıraksalar çocuk yetiştirme konusunda çok daha iyi bireyler yetişecek ama

Kötü anne, sert anne oldum ay bir de köy yolunda binecekmiş yağmur yağıyor yerler vıcık vıcık çamur

İyi gene otoban değilmiş en azından kamyon ,200le falan giden araba yok. En fazla tarlaya girer arada girmişken de üründen yürütürdünüz Çok sertsin şekerim çok, hiç ihtimalleri düşünmüyorsun

Bizim de yeğen bindirmişti oğlumu kucağına 2 yaşlarındaydı. arkasından biz günlerce ağlama krizleri çektik arabada.
İşte o kısım onların umurlarında değil, görmüyorlar ya. Zannediyorlar ki biz çocuğu mutlu ettik, çok eğlendi falan, arkasından ana babaya işkence

Sırf kafaları şişmesin diye ağlamasına müdahale ediyorlar.Su an yaz tatili için anneannedeyiz,yeğenim telefona alıştırılmıs, bizimkini de zapt edemedim başta telefonu kaptırdık.Baktim ihlal ediyor kendi telime yasak getirdim,eve dönünce benimkini isteyemesin,anneanneninkini alıyor biraz sabah biraz akşam.Sabah kahvaltı öncesi baktım tel elinde, kahvaltı etmedi düzgün,teli aldım bu tabak bitecek yoksa tel yok ki tel tablet vermek asla benim işim değil,yırttı kendini dede bir yandan anneanne, yenge bir yandan müdahale ediyor ağlatma ver şeklinde.Vermedim o da sustu bir şekilde.Aglar ağlar susarci biri değildim ama buna mecbur kalınıyormus.

Heh işte benim oğlumun istekleri de tıpkı direksiyona geceyim tarzında istekler

Son düzenleme:
İşte ben de sırf anneanne babaanne ses çekmesin ya da acimasin diye yapılan hataların düzeltmelerin yapıyorum sanırım.İyi ki aynı sehirde olmayacağız,anne ve çocuk olarak müdahalesiz kalacak olmak nimetmiş.

Evet çok hassas yaşlar 0-6 arası.Bu dönemdeki sorun çözme biçimimizle onlara gelecekte sorun çözme becerisi konusunda bir nevi rehber oluyoruz o sebepten pedagog ile mutlaka görüşerek bu durumu yönetmek istiyorum

sizin çocuğunuz şımarık değil çevreniz şımarık bir çoğumuzunki gibi. Onları susturabilirseniz çocukta problem kalmayacak

Anneleri rahat bıraksalar çocuk yetiştirme konusunda çok daha iyi bireyler yetişecek ama

Kötü anne, sert anne oldum ay bir de köy yolunda binecekmiş yağmur yağıyor yerler vıcık vıcık çamur
Her hafta aynısını yaşıyorum, sil başa dönüyoruz.
Artık bu kural meselesinin cılkı çıktı, bana verdikleri cevap ‘burası anneannemin evi, senin kuralların geçersiz sen kendi evinde dinlet bize’ e bu yüzü kimden alıyorlar, ailemdem
Nerdeyse boyuna geldi büyük oğlan annemin, hala kucağında el yıkatmaya çalışıyor, ayakkabı giydiriyor, tepside yemek yediriyor falan.
Eve dönünce ne oluyor, biz 1 yaşa dönmüşüz ve yapmadığım her şey için kavga kan ter gözyaşı
Her ailemle görüştüğümde annemle kavga etmekten başka bir şey yapmıyoruz, kadın beni hesaba almıyor ki.
Madem öyle deyip artık çocukları yatılı yolluyorum, ben kafa dinliyorum.

Facebook ta bir video izlemistim.isinize yarar mi bilmiyorum becerebilirsem gonderiyim.
https://www.facebook.com/
Aaa ne kadar da bizim eve benziyor yahu bu video, istemsiz ohh be dedim, tek değilim var böyle çocuklar.

Yalnız şunu söylemeden geçemem, her çocuk her insan biriciktir.
1 yaş farkla iki çocuğum olduğundan, her ikisini de aynı dönem aynı kurallar aynı disiplinle yetiştirmiş bir anneyim ama birinde işe yararken, size güvenip sınırlarını bilirken diğeri çarşı her şeye karşı modunda.
Mizaç maalesef önüne geçilemeyen koca bir maddedir.
Ancak törpülenebiliyor, azaltılabiliyor ama yok edilmesi mümkün değil.

Bu cocuk 6 yasinda ama.belli ki ileri boyutta bir problem onunki.ailenin caresizligi uzucu tabii ama videodaki sonuc olumlu gorunuyor

Ne olursa olsun saçma isteklerini yapmayın. Bir kere hayır dediğinize sussun diye hayır demeyin. Birde siz ona yönergeler vermelisiniz. Çocuğunuz patron olmuş size karşı. Benim kızım da o yaşlarda ağlayarak yaptırmayı çok denedi. Başarılı olamayınca bıraktı 5/6 yaşında. Ama bu şekilde bana emir vererek konuşamadı da.

Biraz daha kısıtlayıcı ve emri vaki yapmanız lazım açıkçası. Bunu şiddete dökerek, ani tepkiler olarak değil de nötr tepkiler ile vermelisiniz Aşırı hoşgörülü olmayın. Kuralsızlık ve tutarsızlık çocukları bu hale getiriyor. 6 yaşında hala devam ederse dr a gitmeniz iyi olabilir.

Aynen her cocuk farkli karakterlerde.2 cocuk annesi olarak ben de bire bir yasadim bu farkliliklari.
Torpulenebilmesi bile cok iyi olur.cunku hem cocuk hem aile icin cok yipratici bir surec.

Aynen her cocuk farkli karakterlerde.2 cocuk annesi olarak ben de bire bir yasadim bu farkliliklari.
Torpulenebilmesi bile cok iyi olur.cunku hem cocuk hem aile icin cok yipratici bir surec.
Küçük oğlum kulaklarını tıkar ‘anne bıktım başım ağrıyor ağlatma şunu’ diye.
Gece gündüz farketmeksizin yaşanıyor çünkü, tek ağlamasına çığlıklara dayanan da benim.
Benim dışımda babası dahil bir yerde cinnet geçirip lanet olsun yeter ki sus, huzur muzut yok bu evdeye dönüşüyor ya da küçükle babası evden çıkıp gidiyor.

Bu da çok yanlış bir şey, çocuğu baş edemediği duygularıyla terketmek bir nevi lakin dayanamıyorlarmış.
İyice çocuğu ötekileştiriyor, dünya tarafından istenmediğine inandırıyorlar, anormalliği yüzüne vuruyorlar bence ve git gide dikkat çekmek adına pekiştiriliyor.
Bana da vahiy inmedi sonuçta, doğurduysak ebeyevn isek çekmek, uğraşmak ve pes etmemek zorundayız.
Onların bu tutumlarını düzeltmek adına zaten sabır taşım çatlamışken, üç misli emek veriyorum.

Gerçekten anne ve çocukları yalnız bıraksalar ya da herkesin tutumu bir olsa, her şey daha kolay olacak.

Ben bu işi "burada sana ses çıkarmıyorum ama eve dönünce benim kurallarımın geçerli olacağını unutma" diyerek çözdüm. Bende işe yaradı.
4 yaş aralı iki çocuğum var. Ben de aynı kuralları uyguladım ikisine, büyük kaçamayacağını bildiğinden çok aksilik yapmaz ama küçük aklınızı karıştırıp kaytarmak için her şeyi yapıyor. Nadiren başarılı oluyor ama denemekten asla vazgeçmiyor. Mizac gerçekten çok önemli, ikisini de ben büyüttüm ama iki ayrı kutup gibiler, benzer yanlarını bulmam çok zor.

Bu cocuk 6 yasinda ama.belli ki ileri boyutta bir problem onunki.ailenin caresizligi uzucu tabii ama videodaki sonuc olumlu gorunuyor
Bu tamamen yetiştirme hatası, sonradan gelen küçük tatlı bebek, herkes etrafında pervane olmuş, anne hayır demiş büyük abla yapmış, büyük abla hayır demiş baba yapmış, bu faciayı kendi elleriyle yaratmışlar. Hiçbir çocuk doğuştan böyle olmaz.

Oğlum da kızım da çok denedi, dede nine hala yanında da denediler. Bu benim çocuğum karışmayın dedim. Çocuklara da "anne benim, benim dediğim olacak, bu durumdan sizi kimse kurtaramaz" dedim. Sağ olsun cicikv de destek çıktı, eşim de. Çok şükür korkunç durumlara gelmedik ama ucundan kıyısından ağlama krizine kadar yaşadık. Kolay büyümüyorlar

Yeni nesil cocugu
Bıraz daha sabırlı olun
Gececek bu gunler
Sımartmayla ılgısı yok
Ben ılk kızıma dunyayı alsam ıstemezdı cok olgundu
Sonrakı kızım tam bı ıstedıgım olcak modundaydı
Ilgı aynı anne baba aynı ama cocuklar farklıyapacak bısey yok Allah sabır wersın bızlere

Ben hep şey derim, büyüğü yapamadım.
Onu düzeltirsem küçük zaten hallolacak
Halbuki büyükle birebir ben ilgilendim, küçük olan başka kişiler tarafından büyütüldü yanımda, temel gereksinimleri başkalarından aldı.
Büyük ise tamamen daima bendeydi bu huyları sebebiyle lakin olmadı işte.
Bebekliğinden beri sürekli doktora götürdüm bir gariplik var diye, psikolog, gelişim uzmanı vs artık bana sorunlu anne gözüyle bakılıyor ama ben biliyorum, bir şey var.
Kardeşi olmuş daha bebekken durumundan çok öte bir şey, sadece bir uzman high need baby demişti, duyusal çocuk adlandırdı.
Ama bunu da ne öğretmenleri ne diğer uzmanlar ne okul psikolojik danışmanlık servisi onaylamadı.
Uyku terörü var dönem dönem nükseden, tetikleyiciyi bulamadık ama nacizane aşırı düşünmesine bağlıyorum.
Ya gerçekten zeka geriliği var oğlumda diyorum ya da ileri zeka, artık bakılmayan başka bir şey kalmadı.
Kafa farklı çalışıyor, bunu görebiliyorum.
Hayata her şeye asi yapısı var ve inanılmaz çabası var bunun için.
İkisinden biri yani, hele de küçüğü doğunca ve büyütünce ‘normal’ olanın nasıl olduğunu gördükçe, büyükte kesinlikle bir sıkıntı varlığına kesin gözüyle bakıyorum.

Sizinle ilgili değil muhtemelen anneniz baktığı için, onun etkileri bunlar. Büyükler ile büyüyen çocuklarda genelde oluyor bunlar. Sanırım sizin sert durmanız ve tavizsiz olmanız, anneniz veya diğer büyüklerle siz yokken uzun süre başbaşa en azından bir süre bırakmamanız aklıma gelen çözüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…